Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabi ja nie siedziałam tak ciągiem, bo nie dałam rady z brzuchalem na kolanach. A co wstawałam żeby postać lub pochodzić ktoś proponował i swoje krzesło
Joaśka ze spaniem u mnie też nie najlepiej, zanim zasnę co najmniej godzina, później kilka razy sikanie o od 4 znowu bezsenność i zasypiam okoł 6 rano. I w żadnej pozycji nie jest wygodnie - plecy całkowicie odpadają, bo się duszę i cały brzuch ciągnie, a na boku boli mnie ta część brzucha co jest na dole (ciągnie i ciśnie raczej niż boli właściwie, ale i tak przeszkadza). A stopy to w ogóle inna bajka, ciągle gorąco na dodatek nasilił mi się zespół niespokojnych nóg, który i tak zawsze mi dokuczał. Za to w dzień jak sie przyłożę na chwilę to nic mi nie przeszkadza
Monako ja mam w sumie obiecany laktator, ale dopiero w lipcu, a raczej będzie potrzebny wcześniej jeśli w ogóle. Na razie nie kupuję, ale spodobał mi się ten co wstawiałaś w wersji na dwa cyce, bo jak już doić to doić znalazłam taki na allegro i przesłałam link mężowi żeby w razie czego od razu zamawiał, a nie szukał w popłochu co kupić
A biustonosze też muszę kupić jeszcze. Mam jeden taki "apteczny" z canpolu brzydki jak noc, ale w torbie już siedzi. A resztę planuję jakąś ładniejszą. Miękkie na pewno, bo ponoć przydają się też w nocy żeby wkładki się trzymały i nie zalać pościeli i poza tym biust jednak trochę waży z mlekiem to lepiej niech się nie rozciąga. A jakiś usztywniany to kupię jak już będę wiedzieć jaki rozmiar docelowy będzie potrzebny. -
agula1983 wrote:Monako ja się wstrzymuję z kupnem laktatora jakiegokolwiek, na początek będzie ten szpitalny i zobaczymy jak tam laktacja będzie się rozkręcać i czy jest sens, a jak będę miała wyjść ze szpitala bez dzieci to przecież można zamówić i dostawa w 2-3 dni i jeśli będę kupować to ten na 2 cyce
Dziewczyny właśnie mąż przywiózł mi ciuszki które kupiłam na OLX.
Są po pierwsze tak cudne, tak maleńkie że nie mogę się napatrzeć. W dodatku wszystko jak nowe!! Mam w tym też otulacze z Moterhood 2 sztuki a za wszystko zapłaciłam 150 zł. Dogadałam się z babeczką że w ciemno kupuję od niej 56 bo jeszcze tydzień lub dwa i bedzie kompletować na sprzedaż.
Nigdy nie lubiłam kupować używanych rzeczy ale widzę że czasem naprawdę warto -
Ja korzystałam z laktatora do póki dzieci były w szpitalu, później jak chciałam gdzieś iść. Dlatego kupiłam używany za 60zl elektryczny bo od ręcznego odciagajac co 3h bolała mnie ręką pamiętajcie że dużo dziewczyn woli odciągnąć i dać butla bo wtedy widzą ile dzieci zjadły, ja karmilam na żądanie cześć nawet co godzinę, dziecko nie pozwoli się zaglodzic bo jak jest głodne to płaczę a odciagac i dopiero karmić to bym już na nic czasu nie miała
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy pamiętacie ile przytyłyscie tak do 15-16 tyg ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja na tym etapie miałam -3kg, nie miałem mdłości ani wymiotów ale od 12tc leżałam i jadłam większość owoców warzyw itp coś co nie było suche i na leżąco jeść mogłam
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Aha bo ja mam 3+ i sie zastanawiałam czy to nie za mało na bliźniaki. .
Ale widzę ze wy jeszcze mniej. ..także już się nie martwię27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
agula1983 wrote:czarnulka ja na tym etapie nic nie przytyłam, dopiero w 17tc miałam 0,5kg na plusie, a teraz w 29tc 7kg na plusie
A maluszki twoje ile ważą27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
roletka wrote:Ja na tym etapie miałam -3kg, nie miałem mdłości ani wymiotów ale od 12tc leżałam i jadłam większość owoców warzyw itp coś co nie było suche i na leżąco jeść mogłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 11:28
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Ja tez mam straszne problemy ze spaniem, zasnac zasypiam, ale jak sie przebudze to koniec i juz do rana nie spie, mam nadzieje, ze to minie. A ostatnio mialam skurcz w lydce moj pierwszy w zyciu i mam nadzieje ostatni
Co do wagi wtedy bylam na poczatkowej wadze, dopiero po 18 zaczelam przybierac w piatek bedzie wizyta to zobaczymy ile bedzie na plusie jak do tej pory, bo czasami czuje sie jak hipopotam
Alaktator mam zamiar uzywany z aventu kupic. Osobiscie nie mam nic do rzeczy uzywanych, bo naprawde mozna znalezc dobrej jakosci
A dzisiaj straszny upal sie zapowiada, w sumie to juz jest;) w cieniu calkiem przyjemnie pozdrawiam i milego dnia wszystkim;)
-
czarnulka moje maluchy w zeszłym tygodniu ważyły 1200 i 1150 i lekarz mówił że super
moje 7kg poszło głównie w brzuch bo na innych partiach nie przytyłam i w sumie jem tyle co zawsze bo więcej mi sie nie zmieści do żołądka + dodatkowy posiłek tzn jogurt+owoce lub sałatka warzywnaczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
czarnulka ja 4 tygodnie temu (22tc) miałam 3,5 kg na plus a teraz jeszcze się nie ważyłam, a co dziwne lekarz na wizytach też mnie nigdy nie waży ... Może widzi, że trzymam linie ;D;D
Alishia mnie skurcze też niestety łapią w jednej łydce i później cierpię kilka dni, ostatnio pije magnez i od tej pory na szczęście nic się nie dzieje
Ja mam okazje kupić od koleżanki używany-nieużywany laktator z medeli elektryczny swing za 150 zł więc chyba się zdecyduję, kusi mnie ten swing maxi ale jego cena jest powalająca.
I witam się w 26 tc, w drugą rocznicę ślubu z mym lubym - dziś świętujemy pełną parą
czarnulka24, Anuśka lubią tę wiadomość
j. -
Kurdę dziewczyny, ja juz mam 10 kg na plusie!!!
Dr powiedział że dużo Ale z drugiej strony mówi też że mam sporo wód owodniowych i córy mają miejsce żeby się ruszać i są też duże. W zeszły wtorek miały ju 1200 i 1100.
Wogóle nie przytyłam nigdzie oprócz brzucha. Ani na twatrzy, ani w tyłku...
Jeśli będę tyła 1 kg tygodniowo to do 35 przybedzie mi 8 kg więc nie wydaje mi się to dużo- 18 kg na ciążę bliźniaczą ale dr mnie zaskoczył...
-
dziewczyny tutaj jest taki kalkulator wagi w ciąży z możliwością zaznaczenia że to ciąża bliźniacza, może komuś się przyda:
http://babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html
Monako uważam że wcale za dużo nie przytyłaś, nawet jakbyś miała te 18kg w 35tc, przecież dziewczyny w pojedynczej tyle tyją i jest ok a my mamy podwójnieczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Monako ja też już przekraczam powoli + 10, a moi chłopcy są mniejsi. To nie jest dużo:) znajomi się śmieją, że mogę wyciągnąć piłkę, którą chowam pod ubraniem, bo mi też poszło w brzuch
Jolka ja na wizytach jestem ważona "z urzędu" przed wejściem do gabinetu przez połozną, ale mój ginekolog mówi, że waga nie ma znaczenia dopóki ilość wód i wielkość dzieci jest w nornmie. Więc ważenie w sumie niczemu nie służy. A waga to rzecz bardzo indywidualna i tylko tyle, że więcej lub mniej zostanie do zrzucenia jeśli poszło nie tylko w brzuchal -
agula1983 wrote:czarnulka moje maluchy w zeszłym tygodniu ważyły 1200 i 1150 i lekarz mówił że super
moje 7kg poszło głównie w brzuch bo na innych partiach nie przytyłam i w sumie jem tyle co zawsze bo więcej mi sie nie zmieści do żołądka + dodatkowy posiłek tzn jogurt+owoce lub sałatka warzywna27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
O kurczę ja to bym chciała urodzić min na 2kg .. 6 czerwca jade do kliniki mają sprawdzić czy wielkość miedzy maluchami się nie zwieksza. . Biedne maleństwa dałabym wszystko żeby donosić27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity