X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie dziewczyny
    Dziś o 12.30 przyszła na świat Nela 42cm i 1490gram. O 12.31 dołączyła Nina 42cm i 1545gram. Cesarke miałam robiona na szybko okazało się że łożysko i przepływy nie pracowały tak jak powinny.dlatego zaczęła spadać akcja serca na ktg co było za dużym stresem do dziewczyn. Stwierdzono że lepiej im będzie poza brzuszkiem. Tak jest wszystko ok. Nawet czuje się dobrze po cesarke.
    Dziękuję za miłe słowa i trzymam tera ja za was kciuki.postaram meldowac się jak będzie czas.

didi31, gabi 7, rodzynka66, agula1983, czarnulka24, AllishiiA, _tika lubią tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu mam słaby Internet jak będę w domu to wstawię fotki córeczek <3

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaska1985 wrote:
    Gratulacje☺ Trzymajcie sie Cieplo dziewczynki.

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaska ogromne gratulacje i mega buziaki dla Was wszystkich.trzymajcie się dobrze i w wolnej chwili pisz nam tu wszystko,co u Was.trzymam mocno kciuki ☺

3i498u69fq9q84na.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety Joaska gratuluję serdecznie! Za dziewczynki i Ciebie mocno trzymam kciuki ! Duzo zdrowka dla Was i sil od forumowej cioteczki :)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaśka gratulacje !!! :) dużo zdrówka dla Ciebie i dziewczynek :)

to mi uświadamia jak bardzo wszystko zmienia się z chwili na chwilę, chyba od poniedziałku czas pakować torbę ;-) ...

Meg masz piękny okrąglutki brzuszek :) super!

czarnulka gratulacje chłopców :)

emcia ja oglądałam bebeto42 ale nie zdecydowaliśmy się na niego. Jest bardzo ładny, dobre wykończenie, dobre materiały, lekki jak na wózek bliźniaczy, kompaktowy w szczególnosci po złożeniu do samochodu stelaż zajmuje tyle miejsca co na wózek pojedyńczy, ma dobrą cenę ale ... jest strasznie malutki - gondolka ma zaledwie 67 cm ... to u nas przeważyło na nie biorąc pod uwagę założenie, że z gondolki będziemy pewnie korzystać aż do wiosny, obawialismy się, że chłopcy wyrosną lub będzie im niewygodnie w kombinezonach kocach w takiej ciasnoście. Z takich pobocznych argumentów to w zasadzie nie ma żadnego wyboru materiałów i koloru (producent dla bliźniaczych oferuje o ile dobrze pamiętam 4 kolory).

dziewczyny czy Wam przy wstawaniu z łóżka, przekręcaniu na boki też się tak napina brzuch? mój po podniesieniu robi się twardy jak skała aż boli i za chwilę puszcza...

muszę się pochwalić, że przedwczoraj po raz pierwszy wstałam w nocy na jedzenie ;D mam takie ssanie, że ciężko mi się opanować. We wtorek w końcu przyjeżdżają łóżeczka i materace, idzie już zamówienie z gemini i ze smyka, w końcu czuje, że zaczyna się dziać :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg fajny ten pas podtrzymujący ale na tym etapie już sobie podaruję.
    Miałam dziś jechać na warsztaty z mężęm ale stwierdziłam że nie wytrzymam więc podjechaiśmy do szpitala po kompletny wynik wymazó- ale jeszcze nie było :( Nie pociesza mnie to bo pewnie coś jeszcze się tam hoduje...
    Zachaczyliśmy o dwa sjklepy i padam na pysk. To było mje ostatnie wyjście na zakupy, nie mam juz siły po prostu. A przy leżeniu taki pas nie jest mi potrzebny.

Ale a propo pasów- kupujecie te poporodowe??

Joaśka ale zaskoczenie. Gratuluję kochana, inforuj nas jak sie dziewczyny mają. Troszkę im się pospieszyło ale całe szczęście, że lekarze podjęli szybko decyzję i teraz zajmą się nimi tak jak trzeba.
    Buziaki dla Waszej trójeczki!!!

Kurdę dziewczyny własnie sobie uświadomiłam że naprawde nie znamy dnia ani godziny...a ja tu szykuję się na 24 lipca poleżeć jeszcze na oddziale...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka gratulacje i wszystkiego dobrego. Dziewczynki niech rosną zdrowo, Ty wracaj szybko do formy. Ale sie porobilo :)

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu gratulacje! :) <3

Jolka mnie ciągle twardnieje, czasem nawet jak siedzę na dupie i nic nie robię..

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

emcia ja oglądałam bebeto42 ale nie zdecydowaliśmy się na niego. Jest bardzo ładny, dobre wykończenie, dobre materiały, lekki jak na wózek bliźniaczy, kompaktowy w szczególnosci po złożeniu do samochodu stelaż zajmuje tyle miejsca co na wózek pojedyńczy, ma dobrą cenę ale ... jest strasznie malutki - gondolka ma zaledwie 67 cm ... to u nas przeważyło na nie biorąc pod uwagę założenie, że z gondolki będziemy pewnie korzystać aż do wiosny, obawialismy się, że chłopcy wyrosną lub będzie im niewygodnie w kombinezonach kocach w takiej ciasnoście. Z takich pobocznych argumentów to w zasadzie nie ma żadnego wyboru materiałów i koloru (producent dla bliźniaczych oferuje o ile dobrze pamiętam 4 kolory).[/QUOTE]
    Kochana to na jaki wozek sie zdecydowaliscie? Ja jeszcze patrzylam na ABC DESING tylko cena duza.

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy myślałam, że to już.. Brzuch non stop twardy, wrażenie parcia na pęcherz i niepokój.. Dobrze, że lekarz na 10.. Mam stresa..

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaska1985 wrote:

Ogromne gratulacje! :) Niech rosną zdrowo!

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaska ogromne Gratulacje :-) Dużo zdrówka dla dziewczynek i dla Ciebie :-)

Meg powodzenia na wizycie :-)
    Moim zdaniem powinni Cie już do szpitala położyć w razie W bo jesteś na takim etapie że lepiej mieć wszystko pod kontrolą.

Meg85 lubi tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaska1985 wrote:
    Witam serdecznie dziewczyny
    Dziś o 12.30 przyszła na świat Nela 42cm i 1490gram. O 12.31 dołączyła Nina 42cm i 1545gram. Cesarke miałam robiona na szybko okazało się że łożysko i przepływy nie pracowały tak jak powinny.dlatego zaczęła spadać akcja serca na ktg co było za dużym stresem do dziewczyn. Stwierdzono że lepiej im będzie poza brzuszkiem. Tak jest wszystko ok. Nawet czuje się dobrze po cesarke.
    Dziękuję za miłe słowa i trzymam tera ja za was kciuki.postaram meldowac się jak będzie czas.
    Joaska 1985- gratulacje :) Twoje córeczki się pospieszyły na świat hehe ..po suwaczku widzę że dopiero 31tc . Ale super że wszystko jest ok. Życzę zdrówka dla Was :)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    W nocy myślałam, że to już.. Brzuch non stop twardy, wrażenie parcia na pęcherz i niepokój.. Dobrze, że lekarz na 10.. Mam stresa..
    Meg - faktycznie powinni Cie położyć już do szpital. Dobrze że masz dziś lekarza :) daj nam znać co powiedział :)

Meg85 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg kciuki za wizytę. Obyś dostała już skierowanie na oddział. Tam niech się dzieje co ma się dziać ale to już taki etap ze powinni Was obserwować. Czekamy na wiadomości!

Meg85 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 kciuki za wizyte. Tez jestem tego samego zdania co dziewczyny ze szpitalem. Daj znac po wizycie.

Meg85 lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona widzę że zaczynasz 33tc gratuluję :-)
    Monako już jutro zacznie 34tc super :-)
    Także dziewczyny robi się poważnie

syy28iik833b36lq.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieeeeem :) ja to tylko czekam ktora nastepna hehe

Meg85 lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula nie da się ukryć, robi sie poważnie!!!
    A ja prostych rzeczy nie ogarniam...
    Napisałam na wrzesniówkach czy pod materac do kosza mojżesza powinnam dawać jakieś podkłady i tak samo do gondoli...?
    Czym mys takie rzeczy jak przewijak, wanienkę i nawet przecierać kurze w pokoju takich maluszków?
    Czy na przewijak prześcieradło czy też podkłady jednorazowe? A może zwykła pieluszka tetrowa bo takie maluszki to aż tak ruchliwe jeszcze nie będą...
    Nie wiem czy juz kupować laktator czy poczekac i kupić będąc w szpitalu? Czy na dwa cyce czy może wystarczy na jeden?
    Takie pierdoły ale mnożą się ogromnie

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ