Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale się sypiecie, zdrówka dwa was wszystkich dziewczyny
Ja miałam bebetto 42 i bardzo sobie chwalę jak Pszczoły miały ok 5m to przeszliśmy na spacerówki
Monako ja dawałam podkłady z dady pod przescieradelka, dzieci ulewaja tym bardziej wczesniaki, moje ulewaly dużo po każdym posiłku a i potrafiły jeszcze przed kolejnym też Ulac mimo że od karmienia minęło 2-3h, czy to w łóżeczku czy to w kolysce i gondolach, pod przescieradlem miałam właśnie podkłady
Kurze wycieraczki tym czym wycieram w całym mieszkaniu, przewijak i łóżeczka tez
Na przewijaku tak jak już pisałam nie miałam nic, dzieci kladlam w ubrankach albo po kąpieli to razem z ręcznikiem a przewijak szybko się robi ciepły więc zanim sciagnelam body to już mieli ciepło pod pleckami i pupcia
Co do laktatora to zależy jak planujesz karmić hak wiesz ze nie będziesz się bać dać cyca to myślę że w domu wystarczy na jeden cyc, jak będziesz wolała dawać z butli swoje mleko to na dwa cyce, choć wiadomo że pierwsza opcja nawet na rzadkie odciaganie jest praktyczniejsza. Tutaj ciężko jest doradzić, mi wystarczył ledwo ciagnacy laktator w domu, w szpitalu miałam kombajn medeli i był bez porównania lepszy jednak tak jak pisze w domu wystarczył mi też lichyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 09:34
-
Joaska wielkie gratulacja duuuzo zdrowia i trzymam za was mocno kciuki!
Jolka ja tez sie zastanawiam czy czasem torby nie powinnam w nastepnym tygodniu spakowac, bo w sumie to nic nie wiadomo troche nie powiem jestem przerazona
Z tymi twardnieniami to tez tak mam.
Meg powodzenia na wizycie! i ja rowniez mam takie same zdanie z tym szpitalem
Monako ja na przewijak mam przescieradla, a pod przescieradla do lozeczek na razie nie planuje nic dawac, zobaczymy w praktyce... Syn byl z tych nie ulewajacych i ja nie mialam problemu. A co do wycierania kurzy to bede myc tym samym co w calym domu, jedynie musze wyszorowac cifem wanienke i przewijak po synu, bo lezal 3 lata w pawlaczu i wyparze wrzatkiem i powinno byc ok. A co do laktatora to ja sama nie mam pojecia co zrobic
W tym miesiacu mam zamiar kupic lozeczka, bo juz najwyzsza poraMeg85 lubi tę wiadomość
-
MoNaKo wrote:agula nie da się ukryć, robi sie poważnie!!!
A ja prostych rzeczy nie ogarniam...
Napisałam na wrzesniówkach czy pod materac do kosza mojżesza powinnam dawać jakieś podkłady i tak samo do gondoli...?
Czym mys takie rzeczy jak przewijak, wanienkę i nawet przecierać kurze w pokoju takich maluszków?
Czy na przewijak prześcieradło czy też podkłady jednorazowe? A może zwykła pieluszka tetrowa bo takie maluszki to aż tak ruchliwe jeszcze nie będą...
Nie wiem czy juz kupować laktator czy poczekac i kupić będąc w szpitalu? Czy na dwa cyce czy może wystarczy na jeden?
Takie pierdoły ale mnożą się ogromnie
Na przewijak mam prześcieradło i zobaczymy jak się będzie sprawdzać. Kurze będę wycierac tym co zwykle używam, a łóżeczko i przewijak będę przecierać chusteczkami nawilżanymi od dzieci (rada bratowej). Wanienkę normalnie umyję wodą z mydłem.
Laktator zamierzam kupić ewentualnie po szpitalu ten na dwa cyce (o ile będzie potrzebny) a na czas pobytu w szpitalu są dostępne takie duże elektryczne z medeli. Ja ze szpitala nie wyjdę bez dzieci niezależnie ile będą leżeć - takie są tam procedury (najdłuższy pobyt matki z dzieckiem to 4 miesiące w tym szpitalu) więc nie widzę konieczności zakupu laktatora przed wyjściem. -
agula ja mam to samo wrażenie. I dziś u mnie na tapecie przewijanie dziecka i podkłady do łózeczka/gondoli i na przewijak. Muszę to przemyśleć i pewnie jeszcze coś domówię.
Dziś zamierzam tez złożyć zamówienie na te monitory pieluszkowe i chyba pójdę za ciosem i wezmę tez laktator.
Ciągle mam dylemat na dwa cyce czy na jeden?
-
Ja po wizycie. To twardnienie najprawdopodobniej spowodowała przekręcająca się Emilka.. Jak ona to robi to lekarz znów był w szoku teraz obie panny są głowami w dół i ważą prawie 2100g i ponad 2500. Szyjka 7mm. Ogólnie lekarz hepi że tak długo udało się utrzymać bliźniaki skierowania brak. Za tydzień na ktg a za dwa tyg wizyta o ile dotrwamy
bizona, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
Meg świetne wieści oby tak dalej dziewczyny pięknie rosną
Emcia ABC też oglądaliśmy i też ma wiele zalet takich jak ładne wykonanie, mięciutkie materiały, duże gondole ale tu z kolei największą wadą była waga. Ja nie byłam w stanie unieść tego wózka z wpiętą gondolą i spacerówką tak aby podjechać pod krawężnik a był pusty, więc dyskwalifikacja zdecydowaliśmy się na coś pomiędzy bebetto a abc - tako duo city - duże gondole, zwrotny, pompowane koła, wagowo cięższy od bebetto ale lżejszy od abc, duży wybór materiałów i ładne wykonanie, po złożeniu mieścił się do samochodu (ale żeby lepiej zapakować to trzeba zdjąć koła, z kolei w bebetto jest świetny system, że nie trzeba ich wypinać tylko składają się do środka). cena wyższa od bebetto ale niższa od abc. Gneralnie chyba nie ma idealnego i musisz sobie rozważyć na czym bardziej Ci zależy
ach i zapomniałam się pochwalić że przy zakupie wózka dostaliśmy w gratisie osobny stelaż pod jedną gondolę lub spacerówkę tak żeby można było wyjść z jednym dzieciaczkiem na spacer gdyby drugi był np. chory albo nie miał ochoty na spacer
agula na pewno wszystko masz a czy Ty już masz jakiś termin do szpitala?
monako ja na przewijak mam zamiar kłaść tetrowe pieluchy albo podkłady z dady (chociaż ich jeszcze nie kupiłam) a po kąpieli dzidzie będą w ręcznikach więc wtedy pewnie nic. Do gondolek będę miała kocyk na tą wkładkę/materacyk gondolkowy więc też nic nie daję, a do łóżeczka jeszcze nie myślałam ;P na podróże mam takie ceratkowe, śliskie żeby móc je szybko i często prać w razie potrzeby. laktator zdecydowalam sie na dwa cyce. a czyszczenie dzecięcych mebelków to tak jak wszystko inne w domu, dopóki nie zaczną gryźć szczebelków
przyszły dziś bujaczki z tiny love i piękne przemilutkie otulacze i pieluchy muślinowo bambusowe i ręczniki z matherhood, rzeczywiście za ich produkty warto czasami zapłacić troszkę więcej bo np jakość ręcznika do tych co kupiłam wcześniej nieporównywalna.
dziewczyny dziś przy chodzeniu mam straszne kłócia/ciągnięcia w pochwie aż do tego stopnia że wracając do domu nieduży kawałek musiałam co rusz przysiadać na ławce! co to co to?? jak usiade jest ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 13:51
Meg85 lubi tę wiadomość
j. -
jaolka15 a na jaki się zdecydowałaś? Ja biorę pod uwagę tylko ten https://www.ceneo.pl/32120835
co do ciągnięć to jak są dzieci ułożone? Bo moja jedna córcia jest tak nisko główką ułożona, że jak nie śpi to tez mam bóle jak na okres ale wiem ze to jej sprawka -
Monako zakupiłam ten https://www.aptekagemini.pl/lansinoh-laktator-n-dwie-piersi-8-vat.html chyba to ten sam co Twój, tylko bazy są inne.
ułożeni oboje poprzecznie, a to uczucie kłócia/ciągnięcia to tak brutalnie opisowo jakby mi ktoś czymś od środka merdał ;p przedziwne.j. -
Monako na ich stronie teź jest tylko ten, który zamówiłam, może to tylko kwestia zmiany zewnętrznej bazy w takim razie, lifitng laktatorowi zrobili http://lansinoh.pl/products/2-in-1-double-electric-breast-pump/
Alishia mam nadzieję że to chłopaki się tak układają a nic z szyjką się nie dzieje, dziś w ogóle ja niemrawa, chłopcy też jacyś spokojniAllishiiA lubi tę wiadomość
j. -
A co wam jeszcze podpowiem - dzisiaj na usg zabraliśmy Naszego ośmiolatka trochę nie było go z kim zostawić a samego na 3 godziny to strach.. Nie chciał iść bo to przecież nudy ale powiedziałam że zobaczy siostry w brzuchu. Lekarz miał rewelacyjne podejście. Pokazał mu wszystko, odpowiadał na pytania, w międzyczasie oczywiście robił pomiary itp ale Wojtkowi dużo to dało. Był zachwycony, zdziwiony, rozczulony i zafascynowany jednocześnie. Polecam wybrać się ze starszakiem na takie usg
AllishiiA, czarnulka24, bizona, gabi 7 lubią tę wiadomość
-
Jolka ja tez mam taka nadzieje
Meg ja tez chcialam zabrac na usg mojego synka i meza, bo to super przezycie. ale mialam tylko 3 i w tym jedno prywatnie, a teraz lekarz nawet nie wspomnial o usg wiec wydaje mi sie, ze moj synio zobaczy dopiero jak bobasy przyjda na swiat... Troche brakuje mi tego badania, bo tak naprawde nie jestem pewna czy wszystko jest w porzadku. Musze zaufac lekarzowi.Meg85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny to podkradanie między płodami to na podstawie różnicy wagi się oszacowuje czy płynu owodniowego?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
AllishiiA wrote:http://forum.gazeta.pl/forum/w,574,51999303,51999303,Zespol_podkradania_miedzy_plodami_TTTS.html
znalazlam cos takiego.
Dziękuję. Strasznie się boję ze wstąpił u mnie ten TTTS niby różnica mas jest ok między maluchami bo 4.6 % tylko . Jeden wazy 366gram drugi 349gram. Jedynie jest różnica w ilości wody płodowych niby w normie ale kazał kontrolować ale lekarz mówił ze niby dlatego ze dziwnie się to wszystko podzieliło np tak samo z łozyskiem jeden ma coś około 70 %łożyska a drugi ten co ma mniej wód to ma około 30 .. ale rosną dobrze. Tylko właśnie ten płyn mnie martwi mam nadzieje że lekarz czegoś nie zataja mam kolejna wizytę za tydzień w piątek także będzie 1.5 tyg od poprzedniego pomiaru. .
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka ja miałam początkowo diagnozę jednoowodniowej jednokosmówkowej i u mnie z taką diagnozą było duże ryzyko ttts. To dotyczy przetoczenia krwi między plodami. Problem z różnicą w wadze jest dopiero powyżej 30%. Lekarz na usg powinien sprawdzać za każdym razem przepływy krwi dlatego dziwi mnie to co napisała Alishia, że miała przy bliźniakach tylko 3 usg ja mam na każdej wizycie.
Znikam na kilka dni. Odezwę się w poniedziałek
Udanego weekendu dziewczyny!
-
czarnulka lekarz nie ma prawa niczego przed Tobą zatajać. Jeśli jego nic nie zaniepokoiło to znaczy że jest dobrze. A jakby było źle to jasno by Ci zakomunikował co się dzieje i na pewno zacząłby w tej kwestii interweniowac.
Nie myśl wogóle o tym zespole bo po co?
Ja wogóle o tym nie myślałam i uwierz mi, że to dobra metoda.czarnulka24 lubi tę wiadomość