X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka no ja tez biore luteine rano i wieczorem, juz przywyklam ;p jeszcze tylko 4 globulki i mam nadzieje koniec na dobre ;)
    A ten pas to pas ciazowy podtrzymujacy brzuch, odciazajacy kregoslup. Mi tesciowa mowila zebym sobie go kupila i chyba faktycznie sprobuje bo ostatnio z tym chodzebiem u mnie ciezko;)
    U mnie na plusie juz 10 kg, mam nadzieje po porodzie szybko zrzucic ;)

Weruś9110
  • triss Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Jolka daj znać jak u Ciebie :-)

Meg rety jak szybko ten czas leci. Waga leci w dół cały czas ? Pamiętam że u mnie było tak , że chyba po porodzie miałam jakieś 8 kg na minusie. A pozostałe kilogramy zrzucilam bardzo szybko , dwa tygodnie po porodzie miałam już swoją wagę przedciazową.
    W ciąży bliźniaczej pewnie więcej traci się przy samym porodzie. U mnie na plus 6 kg. Po rozpoczęciu diety cukrzycowej waga zaczęła mi spadać, a od jakiegoś czasu po prostu nie rośnie .

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a maci jakies sposoby aby maluchy szybciej przybierały na wadze. Ja długo pewnie nie pociagne a chciałabym żeby były jak naj wieksze.
    Wiecie co mnie wkurza .. ze czuje sie dosc na siłach a ta wredna szyjka się skraca.

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam od lekarza przykaz nosić go cały czas, zdejmowałam tylko do spania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 17:03

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg ten pas to zalecenie od Twojego gin.?

3i498u69fq9q84na.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ale jak zobaczył że noszę to poprosił nawet o nazwę żeby innym pacjentkom polecać. :)

gabi 7 lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    U nas w miare ok. Ja dochodze do siebie po cieciu, nie jest zle juz fajnie chodzę i kolo siebie wszystko zrobię ;) tylko bobasy nam z wagi spadają, te kroplówki nic nie dawaly i maja rurkę do zeladka wprowadzana. Są takie malutkie. Troche mi smutno i caly czas chce mi się płakać, ze mogly jeszcze w brzuchu posiedziec... Ja mleko odciągam tak co 2/3 godziny. Udaje mi się po 20ml. Strasznie tęsknię za starszym synem i jak tylko o nim pomysle to placze. Wczoraj miałam ich na godzinę, a tak to są caly czas na oddziale. Mam dzisiaj strasnego dola. Niby nic sie takiego nie dzieje, ale mi tak smutno:(

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i mila rzecz ktora mnie dzisiaj spotkala ;) odciaglam ledwo 20 ml poszlam zaniesc i wystarczyło ze chwile na nich popatrzylam normalnie zaczelo mi mleko samo z piersi kapac ;) wiem ze jak juz będą przy mnie to problemu z laktacja nie powinno być ;) mam taka nadzieje ;)

gabi 7 lubi tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanie wiecie może ile dzieci musza ważyć czy przybierać na wadze żeby wypuścili do domu?

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2kg

AllishiiA lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allishiia wszystko będzie dobrze☺zobaczysz.A ile ważą teraz Twoje szczęścia? Szybko dobija do tych magicznych 2 kg i wyjdziecie do domu.A ze starszym synkiem to doskonale Cię rozumiem.ja mam córkę 8 lat,więc już duża ale jest ze mną bardzo związana i jak tylko pomyślę,ze będę musiała ja zostawić to mi się płakać chce.Ale to przecież na trochę i potem znów wszyscy będziemy razem☺trzeba myśleć o tym co pozytywne☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 22:11

3i498u69fq9q84na.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishiia , będzie wszystko dobrze , szybko dobijecie do 2kg ;)
    A tez mam corke 8 latek i tez zawsze mi za nia tesno ... Jutro Tescie biora ja do zakopca , mi juz lezki sie w oku kreca , ale niech jedzie bo wiem, że z nami w tym roku nigdzie nie pojedzie ...

Buziaki :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej bylam dzisiaj na usg waga dzieci 580 I 770. Lekarz mowi ze wszystko jest ok. Ja sie boje ze sa troche za male.

• AllishiiA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ;) teraz waza 1740 i 1830 wczoraj rano. Mam nadzieje ze te sady działają i będą przybierać ;) mam nadzieje ze za często nie będą mnie doly lapac ;)

Emcia ladna waga dzieciaczkow ;)

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Czekaliśmy z niecierpliwością na 3D/4D, bo płeć jednego maluszka nie była potwierdzona na 100%.
    USG fantastyczne i bardzo wzruszające, trwało dobre 40 minut, lekarz bardzo delikatny, klimatyzowane pomieszczenie, Mąż oglądał razem ze mną :) Niejedna łezka popłynęła ;)
    Maluszki są ułożone miednicowo, buźkami i rączkami prawie na siebie wchodziły, choć są w odrębnych "pomieszczeniach" :)

Po wczorajszej wizycie mogę się pochwalić, że w brzuszku mieszka chłopiec 582g ❤ i dziewczynka 669g ❤ i wszystko u nich w porządku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 07:20

AllishiiA, Imbirek91, gabi 7, triss, Angela*, madwitka lubią tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Meg - niezła historia z tymi "czworaczkami" :D
    A co do pasa... to już kiedyś szukałam, jak go załączyłaś i znalazłam tylko rozmiar "S" na allegro. Obecnie na podanej stronie jest wycofany, a na allegro nie widzę w ogóle?

Angela* - również gratuluję parki :D :)

Emcia123 - jak lekarz mówi, że wszystko dobrze, to trzeba mu wierzyć. Mamy podobną wagę maluszków :) Za to Czarnulka z ciążą bardziej zaawansowaną o tydzień nieźle nas przegania ;) Ale myślę, że teraz zaczną "iść w masę", nawet położna mi tak mówiła.

Allishiia - dużo pozytywnego myślenia życzę :)

Uściski!

Meg85 lubi tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka66 mam nadzieje ze teraz juz nasze maluszki rusza w mase☺ zobaczymy na kolejnym usg. Moje dzieci sa bardzo ruchliwe normalnie urzadzaja sobie taniec brzucha.

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny a maci jakies sposoby aby maluchy szybciej przybierały na wadze. Ja długo pewnie nie pociagne a chciałabym żeby były jak naj wieksze.
    Wiecie co mnie wkurza .. ze czuje sie dosc na siłach a ta wredna szyjka się skraca.

Czarnulka mi moja dr mówiła, że dzieci na białku rosną bardzo szybko za to mamusie nie rosną więc może spróbuj pić sobie nutridrinki proteinowe (maksymalnie 1 dziennie)? Co ci szkodzi, jak pomoże to super, a jak nie to jedyne co stracisz to trochę kasy... no i w smaku są paskudne, tzn. bardzo, bardzo słodkie, ale to się pije tak gdzieś z pół godziny do godziny małymi łyczkami przez słomkę a jedna butelka zawiera aż 18 g białka do tego możesz jeść śniadania twarogowe i trochę tego białka wrzucisz swoim maleństwom.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Witajcie :) Czekaliśmy z niecierpliwością na 3D/4D, bo płeć jednego maluszka nie była potwierdzona na 100%.
    USG fantastyczne i bardzo wzruszające, trwało dobre 40 minut, lekarz bardzo delikatny, klimatyzowane pomieszczenie, Mąż oglądał razem ze mną :) Niejedna łezka popłynęła ;)
    Maluszki są ułożone miednicowo, buźkami i rączkami prawie na siebie wchodziły, choć są w odrębnych "pomieszczeniach" :)

Po wczorajszej wizycie mogę się pochwalić, że w brzuszku mieszka chłopiec 582g ❤ i dziewczynka 669g ❤ i wszystko u nich w porządku!

Superrr , również gratuluję parki :) <3

• didi31 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka, Angela mam nadzieję, że w środę się potwierdzi i w moim brzuszku też jest parka :)
    Alishia rosnijcie zdrowo.

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ