X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka no ja tez biore luteine rano i wieczorem, juz przywyklam ;p jeszcze tylko 4 globulki i mam nadzieje koniec na dobre ;)
    A ten pas to pas ciazowy podtrzymujacy brzuch, odciazajacy kregoslup. Mi tesciowa mowila zebym sobie go kupila i chyba faktycznie sprobuje bo ostatnio z tym chodzebiem u mnie ciezko;)
    U mnie na plusie juz 10 kg, mam nadzieje po porodzie szybko zrzucic ;)

Weruś9110
  • triss Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Jolka daj znać jak u Ciebie :-)

Meg rety jak szybko ten czas leci. Waga leci w dół cały czas ? Pamiętam że u mnie było tak , że chyba po porodzie miałam jakieś 8 kg na minusie. A pozostałe kilogramy zrzucilam bardzo szybko , dwa tygodnie po porodzie miałam już swoją wagę przedciazową.
    W ciąży bliźniaczej pewnie więcej traci się przy samym porodzie. U mnie na plus 6 kg. Po rozpoczęciu diety cukrzycowej waga zaczęła mi spadać, a od jakiegoś czasu po prostu nie rośnie .

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a maci jakies sposoby aby maluchy szybciej przybierały na wadze. Ja długo pewnie nie pociagne a chciałabym żeby były jak naj wieksze.
    Wiecie co mnie wkurza .. ze czuje sie dosc na siłach a ta wredna szyjka się skraca.

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam od lekarza przykaz nosić go cały czas, zdejmowałam tylko do spania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 17:03

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg ten pas to zalecenie od Twojego gin.?

3i498u69fq9q84na.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ale jak zobaczył że noszę to poprosił nawet o nazwę żeby innym pacjentkom polecać. :)

gabi 7 lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    U nas w miare ok. Ja dochodze do siebie po cieciu, nie jest zle juz fajnie chodzę i kolo siebie wszystko zrobię ;) tylko bobasy nam z wagi spadają, te kroplówki nic nie dawaly i maja rurkę do zeladka wprowadzana. Są takie malutkie. Troche mi smutno i caly czas chce mi się płakać, ze mogly jeszcze w brzuchu posiedziec... Ja mleko odciągam tak co 2/3 godziny. Udaje mi się po 20ml. Strasznie tęsknię za starszym synem i jak tylko o nim pomysle to placze. Wczoraj miałam ich na godzinę, a tak to są caly czas na oddziale. Mam dzisiaj strasnego dola. Niby nic sie takiego nie dzieje, ale mi tak smutno:(

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i mila rzecz ktora mnie dzisiaj spotkala ;) odciaglam ledwo 20 ml poszlam zaniesc i wystarczyło ze chwile na nich popatrzylam normalnie zaczelo mi mleko samo z piersi kapac ;) wiem ze jak juz będą przy mnie to problemu z laktacja nie powinno być ;) mam taka nadzieje ;)

gabi 7 lubi tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanie wiecie może ile dzieci musza ważyć czy przybierać na wadze żeby wypuścili do domu?

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2kg

AllishiiA lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allishiia wszystko będzie dobrze☺zobaczysz.A ile ważą teraz Twoje szczęścia? Szybko dobija do tych magicznych 2 kg i wyjdziecie do domu.A ze starszym synkiem to doskonale Cię rozumiem.ja mam córkę 8 lat,więc już duża ale jest ze mną bardzo związana i jak tylko pomyślę,ze będę musiała ja zostawić to mi się płakać chce.Ale to przecież na trochę i potem znów wszyscy będziemy razem☺trzeba myśleć o tym co pozytywne☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 22:11

3i498u69fq9q84na.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishiia , będzie wszystko dobrze , szybko dobijecie do 2kg ;)
    A tez mam corke 8 latek i tez zawsze mi za nia tesno ... Jutro Tescie biora ja do zakopca , mi juz lezki sie w oku kreca , ale niech jedzie bo wiem, że z nami w tym roku nigdzie nie pojedzie ...

Buziaki :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej bylam dzisiaj na usg waga dzieci 580 I 770. Lekarz mowi ze wszystko jest ok. Ja sie boje ze sa troche za male.

• AllishiiA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ;) teraz waza 1740 i 1830 wczoraj rano. Mam nadzieje ze te sady działają i będą przybierać ;) mam nadzieje ze za często nie będą mnie doly lapac ;)

Emcia ladna waga dzieciaczkow ;)

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Czekaliśmy z niecierpliwością na 3D/4D, bo płeć jednego maluszka nie była potwierdzona na 100%.
    USG fantastyczne i bardzo wzruszające, trwało dobre 40 minut, lekarz bardzo delikatny, klimatyzowane pomieszczenie, Mąż oglądał razem ze mną :) Niejedna łezka popłynęła ;)
    Maluszki są ułożone miednicowo, buźkami i rączkami prawie na siebie wchodziły, choć są w odrębnych "pomieszczeniach" :)

Po wczorajszej wizycie mogę się pochwalić, że w brzuszku mieszka chłopiec 582g ❤ i dziewczynka 669g ❤ i wszystko u nich w porządku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 07:20

AllishiiA, Imbirek91, gabi 7, triss, Angela*, madwitka lubią tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Meg - niezła historia z tymi "czworaczkami" :D
    A co do pasa... to już kiedyś szukałam, jak go załączyłaś i znalazłam tylko rozmiar "S" na allegro. Obecnie na podanej stronie jest wycofany, a na allegro nie widzę w ogóle?

Angela* - również gratuluję parki :D :)

Emcia123 - jak lekarz mówi, że wszystko dobrze, to trzeba mu wierzyć. Mamy podobną wagę maluszków :) Za to Czarnulka z ciążą bardziej zaawansowaną o tydzień nieźle nas przegania ;) Ale myślę, że teraz zaczną "iść w masę", nawet położna mi tak mówiła.

Allishiia - dużo pozytywnego myślenia życzę :)

Uściski!

Meg85 lubi tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka66 mam nadzieje ze teraz juz nasze maluszki rusza w mase☺ zobaczymy na kolejnym usg. Moje dzieci sa bardzo ruchliwe normalnie urzadzaja sobie taniec brzucha.

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny a maci jakies sposoby aby maluchy szybciej przybierały na wadze. Ja długo pewnie nie pociagne a chciałabym żeby były jak naj wieksze.
    Wiecie co mnie wkurza .. ze czuje sie dosc na siłach a ta wredna szyjka się skraca.

Czarnulka mi moja dr mówiła, że dzieci na białku rosną bardzo szybko za to mamusie nie rosną więc może spróbuj pić sobie nutridrinki proteinowe (maksymalnie 1 dziennie)? Co ci szkodzi, jak pomoże to super, a jak nie to jedyne co stracisz to trochę kasy... no i w smaku są paskudne, tzn. bardzo, bardzo słodkie, ale to się pije tak gdzieś z pół godziny do godziny małymi łyczkami przez słomkę a jedna butelka zawiera aż 18 g białka do tego możesz jeść śniadania twarogowe i trochę tego białka wrzucisz swoim maleństwom.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Witajcie :) Czekaliśmy z niecierpliwością na 3D/4D, bo płeć jednego maluszka nie była potwierdzona na 100%.
    USG fantastyczne i bardzo wzruszające, trwało dobre 40 minut, lekarz bardzo delikatny, klimatyzowane pomieszczenie, Mąż oglądał razem ze mną :) Niejedna łezka popłynęła ;)
    Maluszki są ułożone miednicowo, buźkami i rączkami prawie na siebie wchodziły, choć są w odrębnych "pomieszczeniach" :)

Po wczorajszej wizycie mogę się pochwalić, że w brzuszku mieszka chłopiec 582g ❤ i dziewczynka 669g ❤ i wszystko u nich w porządku!

Superrr , również gratuluję parki :) <3

• didi31 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka, Angela mam nadzieję, że w środę się potwierdzi i w moim brzuszku też jest parka :)
    Alishia rosnijcie zdrowo.

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ