X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi,
    ja też wybrałam się ostatnio na pedicure, bo mi już rąk nie starczało ;) Wkurzyłam się tylko, bo skaleczyła mnie pilnikiem, mam nadzieję, że niczym się nie zaraziłam.

Byłam dziś na usg i jestem w szoku, bo moje dziewczyny są takie duże! Jedna waży 1800 a druga 2100 (czyli jest jakieś 2 tygodnie do przodu). Od początku szły odpowiednio do swojego "wieku", jedna trochę mniejsza, gruga trochę większa. Niby lekarz skomentował, że to ok, ale ja już szukam dziury w całym. Nie mam cukrzycy, więc pozwalam sobie codziennie na coś słodkiego, ale też bez przesady - małe lody, do tego wafelek, albo 2 kawałki czekolady. Jem w miarę zdrowo, nie tłusto, nie dużo. Chyba ich nie przekarmiam, co? :)

gabi 7 lubi tę wiadomość

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun, ale masz juz duze dzieciaczki :) skoro lekarz nie widzi nic niepokojacego to raczej wszystko jest ok :p hej wy tes tak mialyscie ze nagle wszystkie ciuchy zrobily sie przykrotkie, za male? Szczegolnie bluzki, koszulki, masakra musze sie wybrac na zakupy i zaopatrzec sie w jakis namiot :p

Sun2017 lubi tę wiadomość

Weruś9110
  • zocha17.1983 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z pessarem jakie jest postępowanie przy grzybicy?Wlasnie nabawiłam się tego cholerstwa i boje się,ze ściągną mpessat....

• Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weruś,
    ja od jakiegoś czasu chodzę w dwóch sukienkach na zmianę, rosną ze mną ;) Jedna ma takie zakładki na brzucha, a druga to taka tunika, trochę jak t-shirt. Koszulki już tylko typowo ciążowe, choć długo udawało się zmieścić w te z szafy :p

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha a brałaś profilaktycznie przy pessarze jakieś globulki przeciwgrzybiczne? ja biorę takie raz na tydzień, żeby właśnie nic nie złapać. myślę, ze dostaniesz coś na grzybicę a pessar pozostanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 19:48

3i498u69fq9q84na.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weruś9110 wrote:
    Sun, ale masz juz duze dzieciaczki :) skoro lekarz nie widzi nic niepokojacego to raczej wszystko jest ok :p hej wy tes tak mialyscie ze nagle wszystkie ciuchy zrobily sie przykrotkie, za male? Szczegolnie bluzki, koszulki, masakra musze sie wybrac na zakupy i zaopatrzec sie w jakis namiot :p

Ja miałam to samo! :D Do 3go m-ca byłam szczęśliwa, że śmiało wchodzę jeszcze w jeansy, a potem...czar prysł. Z miesiąca na miesiąc wszystko malało :>
    Teraz mam bluzki i sukienki, które (jak napisała Sun) rosną razem ze mną :) No ale...pogoda coraz bardziej kapryśna! Jakiś wielgaśny płaszcz by się przydał, dresy czy coś...

Sun - świetna waga dzieci :) Oby tak dalej.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • zocha17.1983 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Zocha a brałaś profilaktycznie przy pessarze jakieś globulki przeciwgrzybiczne? ja biorę takie raz na tydzień, żeby właśnie nic nie złapać. myślę, ze dostaniesz coś na grzybicę a pessar pozostanie.

Niestety nikt mi ich nie zalecił...jutro zadzwonię do gina zobaczymy co powie:-(

• Angela* Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun - super wiesci ;)

Ja tez juz sie od dluzszeg9 czasu nie mieszcze w jeasnsy ;)
    Teraz mam kilka sukienek, luzne a na jesien mam 2 pary leginsow zwyklych do lekarza ;) a po domj jakies getry, dresy ;) jakos trzebA przetrwac ;)

Od ktorego tygodnia zaczynacie kompletowac wyprawke ? :)

• Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no taki urok naszych brzuszkow, a kupowac za wiele tez nie ma co bo pozniej szkoda zeby lezalo :p
    Angela ja zaczelam tak gdzies po polowkowych, narazie mamy wozek, stojak z wanienka i troche ciuszkow dostalismy, troche udalo mi sie kupic, ale jeszcze troche zostalo ;p
    Jutro ide na glukoze, kupilam w aptece taka o smaku cytrynkwym, mam nadzieje ze przetrwam to jakos :p

Weruś9110
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weruś9110 wrote:
    hehe no taki urok naszych brzuszkow, a kupowac za wiele tez nie ma co bo pozniej szkoda zeby lezalo :p
    Angela ja zaczelam tak gdzies po polowkowych, narazie mamy wozek, stojak z wanienka i troche ciuszkow dostalismy, troche udalo mi sie kupic, ale jeszcze troche zostalo ;p
    Jutro ide na glukoze, kupilam w aptece taka o smaku cytrynkwym, mam nadzieje ze przetrwam to jakos :p

Kochana a w ktorym jesteś tygodniu , jeśli mogę zapytac ? Bo ja mysle od wrzesnia zacząć jakies ciuszki kupowac w pazdzierniku lozeczka i wszystko do lozeczek :)
    A wozek myslw na samym koncu :)

• AllishiiA Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Wiktor wazyl 1900,a Adaś 1770. Ale jak jestem w domu czas szybko leci ;)

Angela*, gabi 7, didi31, czarnulka24 lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, u mnie teraz 26 ;) powiem ci ze ja tez myslalam ze wozek na koncu ale trafila nam sie fajna okazja kupic uzywany w dobrej cenie wiec wzielismy :) wlasnie ciekawa jestem kiedy z takimi maluszkami mozna wychodzic w zimie ?
    Alishia super ze chlopcy rosna :)

Weruś9110
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AllishiiA wrote:
    Dzisiaj Wiktor wazyl 1900,a Adaś 1770. Ale jak jestem w domu czas szybko leci ;)

Kochana, zobaczysz szybko dzieci podrosną i dołączą do Was do domku i będziecie wszyscy razem <3 <3
    Niech rosną zdrowo chlopaki <3

AllishiiA lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weruś9110 wrote:
    Angela, u mnie teraz 26 ;) powiem ci ze ja tez myslalam ze wozek na koncu ale trafila nam sie fajna okazja kupic uzywany w dobrej cenie wiec wzielismy :) wlasnie ciekawa jestem kiedy z takimi maluszkami mozna wychodzic w zimie ?
    Alishia super ze chlopcy rosna :)

Nom zalezy jaka bedzie zima ;)
    A moge zapytać jaki wozek macie? Ja to musze poszukac jeden obok drugiego i najlepiej o max szer 75, bo mam furtke 80 :)

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela my mamy obok siebie - dorjan. Mieści nam się we wszystkie drzwi w domu :)
    http://www.dorjan.com.pl/pl/c64,wozki-dla-blizniakow-twin
    (My mamy ten środkowy model - linen line)

Na olx można kupić używane tej firmy 3w1 za całkiem nieduże pieniądze (np model twin sport w czarne kropki).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 04:16

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Nom zalezy jaka bedzie zima ;)
    A moge zapytać jaki wozek macie? Ja to musze poszukac jeden obok drugiego i najlepiej o max szer 75, bo mam furtke 80 :)
    Nie wiem jaka to jest firma, ale jest jeden obok drugiego i na szerokosc 87 cm. Miesci sie prawie we wszystkie drzwi :p
    Nie wiem

Weruś9110
  • triss Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishiaa a przypomnij ile chłopcy ważyli przy urodzeniu ? Czy oni cały czas są w inkubatorach ? No to jeszcze pewnie z tydzień i przekroczą 2 kg :-)

Sun pięknie dziewczynki ważą . Nie sądzę że je przekarmiasz . Po prostu będziesz miała spore dzieci :-)

Angela u mnie pierwszym zakupem był wózek ;) kupiłam go jeszcze przed połowkowymi po połowkowych zaczęłam kupować powoli ubranka i resztę wyprawki . I bardzo się cieszę z perspektywy czasu że tak szybko bo wydatków przy bliźniakach jest 2 razy tyle co normalnie ;)
    A że ja mam manie kupowaniabez opamiętania to już inna rzecz. Ale nic nie poradzę jak te rzeczy są takie cudne :D

Sun2017 lubi tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny witam się w 32tc :-)

triss powiem Ci,ze z tą manią kupowania to ja mam podobnie :-)wczoraj poczyniłam jeszcze takie ostatnie większe konieczne zakupy (kocyki, rożki, butelki itp. chociaż wiem, ze nie ostatnie:-)czekam teraz na kuriera. no ale u mnie brak najważniejszego- wózka. ala jakoś mi się nie spieszy, bo nosidełka mam, wiec dzieci do domu przywiozę.

triss, czarnulka24, AllishiiA lubią tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odespałam więc mogę opowiadać..
    Wczoraj wieczorem mieliśmy połówkowe, było opóźnienie a my sprawiliśmy, że zrobiło się jeszcze większe. Nasze dzieciaki łobuziaki ustawiły się dupciami! Buziek dr nie mogła pooglądać i tak ich tam i jednocześnie mnie gniotła, że czasu troszkę to trwało. Uparte dzieci bo ledwo troszkę profilu pokazali ale już im darowalismy. Wszystko u nich dobrze! Rączki, nóżki, główki itd zdrowe.
    Mamy parkę! Dziewczynka waży jakieś 350g a chłopak 330g. Dr mówi, że ok.
    Czkawkę miała nasza mała hehe.
    U mnie też ok, bez infekcji, szyjka zmierzona a ja uspokojona. Bo długa, zamknięta i twarda!
    Ok to chyba tyle...
    Alishia fajnie ważą dzieciaczki, chwila moment i będziecie w komplecie w domu!

Co do ciuchow, skończy się lato i chyba na jesień/zimę muszę zainwestować w dżinsy jakieś.

Asia87, Angela*, triss, Sun2017, jomi81, AllishiiA lubią tę wiadomość

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi , super wieści ;)

No u mnie tez jesien na całego sie robi :)
    Czekam az mamuska w sobote wroci i ruszam po wrzosy ;) musi mi pomic zrobic porzadek z kwiatami na ogrodzie :)
    Ale ja lubie jesien :)
    W srode mam wizyte na 15:30 u mojego ginka ;) zbada dzieci zmierzy mi szyjke i bede spokojna :)

Milego dnia dziewczyny :)
    Meg dzieki za propozycje wozka , fajny :)

didi31 lubi tę wiadomość

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ