X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi,
    ja też wybrałam się ostatnio na pedicure, bo mi już rąk nie starczało ;) Wkurzyłam się tylko, bo skaleczyła mnie pilnikiem, mam nadzieję, że niczym się nie zaraziłam.

Byłam dziś na usg i jestem w szoku, bo moje dziewczyny są takie duże! Jedna waży 1800 a druga 2100 (czyli jest jakieś 2 tygodnie do przodu). Od początku szły odpowiednio do swojego "wieku", jedna trochę mniejsza, gruga trochę większa. Niby lekarz skomentował, że to ok, ale ja już szukam dziury w całym. Nie mam cukrzycy, więc pozwalam sobie codziennie na coś słodkiego, ale też bez przesady - małe lody, do tego wafelek, albo 2 kawałki czekolady. Jem w miarę zdrowo, nie tłusto, nie dużo. Chyba ich nie przekarmiam, co? :)

gabi 7 lubi tę wiadomość

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun, ale masz juz duze dzieciaczki :) skoro lekarz nie widzi nic niepokojacego to raczej wszystko jest ok :p hej wy tes tak mialyscie ze nagle wszystkie ciuchy zrobily sie przykrotkie, za male? Szczegolnie bluzki, koszulki, masakra musze sie wybrac na zakupy i zaopatrzec sie w jakis namiot :p

Sun2017 lubi tę wiadomość

Weruś9110
  • zocha17.1983 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z pessarem jakie jest postępowanie przy grzybicy?Wlasnie nabawiłam się tego cholerstwa i boje się,ze ściągną mpessat....

• Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weruś,
    ja od jakiegoś czasu chodzę w dwóch sukienkach na zmianę, rosną ze mną ;) Jedna ma takie zakładki na brzucha, a druga to taka tunika, trochę jak t-shirt. Koszulki już tylko typowo ciążowe, choć długo udawało się zmieścić w te z szafy :p

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha a brałaś profilaktycznie przy pessarze jakieś globulki przeciwgrzybiczne? ja biorę takie raz na tydzień, żeby właśnie nic nie złapać. myślę, ze dostaniesz coś na grzybicę a pessar pozostanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 19:48

3i498u69fq9q84na.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weruś9110 wrote:
    Sun, ale masz juz duze dzieciaczki :) skoro lekarz nie widzi nic niepokojacego to raczej wszystko jest ok :p hej wy tes tak mialyscie ze nagle wszystkie ciuchy zrobily sie przykrotkie, za male? Szczegolnie bluzki, koszulki, masakra musze sie wybrac na zakupy i zaopatrzec sie w jakis namiot :p

Ja miałam to samo! :D Do 3go m-ca byłam szczęśliwa, że śmiało wchodzę jeszcze w jeansy, a potem...czar prysł. Z miesiąca na miesiąc wszystko malało :>
    Teraz mam bluzki i sukienki, które (jak napisała Sun) rosną razem ze mną :) No ale...pogoda coraz bardziej kapryśna! Jakiś wielgaśny płaszcz by się przydał, dresy czy coś...

Sun - świetna waga dzieci :) Oby tak dalej.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • zocha17.1983 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Zocha a brałaś profilaktycznie przy pessarze jakieś globulki przeciwgrzybiczne? ja biorę takie raz na tydzień, żeby właśnie nic nie złapać. myślę, ze dostaniesz coś na grzybicę a pessar pozostanie.

Niestety nikt mi ich nie zalecił...jutro zadzwonię do gina zobaczymy co powie:-(

• Angela* Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun - super wiesci ;)

Ja tez juz sie od dluzszeg9 czasu nie mieszcze w jeasnsy ;)
    Teraz mam kilka sukienek, luzne a na jesien mam 2 pary leginsow zwyklych do lekarza ;) a po domj jakies getry, dresy ;) jakos trzebA przetrwac ;)

Od ktorego tygodnia zaczynacie kompletowac wyprawke ? :)

• Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no taki urok naszych brzuszkow, a kupowac za wiele tez nie ma co bo pozniej szkoda zeby lezalo :p
    Angela ja zaczelam tak gdzies po polowkowych, narazie mamy wozek, stojak z wanienka i troche ciuszkow dostalismy, troche udalo mi sie kupic, ale jeszcze troche zostalo ;p
    Jutro ide na glukoze, kupilam w aptece taka o smaku cytrynkwym, mam nadzieje ze przetrwam to jakos :p

Weruś9110
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weruś9110 wrote:
    hehe no taki urok naszych brzuszkow, a kupowac za wiele tez nie ma co bo pozniej szkoda zeby lezalo :p
    Angela ja zaczelam tak gdzies po polowkowych, narazie mamy wozek, stojak z wanienka i troche ciuszkow dostalismy, troche udalo mi sie kupic, ale jeszcze troche zostalo ;p
    Jutro ide na glukoze, kupilam w aptece taka o smaku cytrynkwym, mam nadzieje ze przetrwam to jakos :p

Kochana a w ktorym jesteś tygodniu , jeśli mogę zapytac ? Bo ja mysle od wrzesnia zacząć jakies ciuszki kupowac w pazdzierniku lozeczka i wszystko do lozeczek :)
    A wozek myslw na samym koncu :)

• AllishiiA Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Wiktor wazyl 1900,a Adaś 1770. Ale jak jestem w domu czas szybko leci ;)

Angela*, gabi 7, didi31, czarnulka24 lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, u mnie teraz 26 ;) powiem ci ze ja tez myslalam ze wozek na koncu ale trafila nam sie fajna okazja kupic uzywany w dobrej cenie wiec wzielismy :) wlasnie ciekawa jestem kiedy z takimi maluszkami mozna wychodzic w zimie ?
    Alishia super ze chlopcy rosna :)

Weruś9110
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AllishiiA wrote:
    Dzisiaj Wiktor wazyl 1900,a Adaś 1770. Ale jak jestem w domu czas szybko leci ;)

Kochana, zobaczysz szybko dzieci podrosną i dołączą do Was do domku i będziecie wszyscy razem <3 <3
    Niech rosną zdrowo chlopaki <3

AllishiiA lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weruś9110 wrote:
    Angela, u mnie teraz 26 ;) powiem ci ze ja tez myslalam ze wozek na koncu ale trafila nam sie fajna okazja kupic uzywany w dobrej cenie wiec wzielismy :) wlasnie ciekawa jestem kiedy z takimi maluszkami mozna wychodzic w zimie ?
    Alishia super ze chlopcy rosna :)

Nom zalezy jaka bedzie zima ;)
    A moge zapytać jaki wozek macie? Ja to musze poszukac jeden obok drugiego i najlepiej o max szer 75, bo mam furtke 80 :)

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela my mamy obok siebie - dorjan. Mieści nam się we wszystkie drzwi w domu :)
    http://www.dorjan.com.pl/pl/c64,wozki-dla-blizniakow-twin
    (My mamy ten środkowy model - linen line)

Na olx można kupić używane tej firmy 3w1 za całkiem nieduże pieniądze (np model twin sport w czarne kropki).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 04:16

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Nom zalezy jaka bedzie zima ;)
    A moge zapytać jaki wozek macie? Ja to musze poszukac jeden obok drugiego i najlepiej o max szer 75, bo mam furtke 80 :)
    Nie wiem jaka to jest firma, ale jest jeden obok drugiego i na szerokosc 87 cm. Miesci sie prawie we wszystkie drzwi :p
    Nie wiem

Weruś9110
  • triss Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishiaa a przypomnij ile chłopcy ważyli przy urodzeniu ? Czy oni cały czas są w inkubatorach ? No to jeszcze pewnie z tydzień i przekroczą 2 kg :-)

Sun pięknie dziewczynki ważą . Nie sądzę że je przekarmiasz . Po prostu będziesz miała spore dzieci :-)

Angela u mnie pierwszym zakupem był wózek ;) kupiłam go jeszcze przed połowkowymi po połowkowych zaczęłam kupować powoli ubranka i resztę wyprawki . I bardzo się cieszę z perspektywy czasu że tak szybko bo wydatków przy bliźniakach jest 2 razy tyle co normalnie ;)
    A że ja mam manie kupowaniabez opamiętania to już inna rzecz. Ale nic nie poradzę jak te rzeczy są takie cudne :D

Sun2017 lubi tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny witam się w 32tc :-)

triss powiem Ci,ze z tą manią kupowania to ja mam podobnie :-)wczoraj poczyniłam jeszcze takie ostatnie większe konieczne zakupy (kocyki, rożki, butelki itp. chociaż wiem, ze nie ostatnie:-)czekam teraz na kuriera. no ale u mnie brak najważniejszego- wózka. ala jakoś mi się nie spieszy, bo nosidełka mam, wiec dzieci do domu przywiozę.

triss, czarnulka24, AllishiiA lubią tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odespałam więc mogę opowiadać..
    Wczoraj wieczorem mieliśmy połówkowe, było opóźnienie a my sprawiliśmy, że zrobiło się jeszcze większe. Nasze dzieciaki łobuziaki ustawiły się dupciami! Buziek dr nie mogła pooglądać i tak ich tam i jednocześnie mnie gniotła, że czasu troszkę to trwało. Uparte dzieci bo ledwo troszkę profilu pokazali ale już im darowalismy. Wszystko u nich dobrze! Rączki, nóżki, główki itd zdrowe.
    Mamy parkę! Dziewczynka waży jakieś 350g a chłopak 330g. Dr mówi, że ok.
    Czkawkę miała nasza mała hehe.
    U mnie też ok, bez infekcji, szyjka zmierzona a ja uspokojona. Bo długa, zamknięta i twarda!
    Ok to chyba tyle...
    Alishia fajnie ważą dzieciaczki, chwila moment i będziecie w komplecie w domu!

Co do ciuchow, skończy się lato i chyba na jesień/zimę muszę zainwestować w dżinsy jakieś.

Asia87, Angela*, triss, Sun2017, jomi81, AllishiiA lubią tę wiadomość

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi , super wieści ;)

No u mnie tez jesien na całego sie robi :)
    Czekam az mamuska w sobote wroci i ruszam po wrzosy ;) musi mi pomic zrobic porzadek z kwiatami na ogrodzie :)
    Ale ja lubie jesien :)
    W srode mam wizyte na 15:30 u mojego ginka ;) zbada dzieci zmierzy mi szyjke i bede spokojna :)

Milego dnia dziewczyny :)
    Meg dzieki za propozycje wozka , fajny :)

didi31 lubi tę wiadomość

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ