Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabi,
ja też wybrałam się ostatnio na pedicure, bo mi już rąk nie starczało Wkurzyłam się tylko, bo skaleczyła mnie pilnikiem, mam nadzieję, że niczym się nie zaraziłam.
Byłam dziś na usg i jestem w szoku, bo moje dziewczyny są takie duże! Jedna waży 1800 a druga 2100 (czyli jest jakieś 2 tygodnie do przodu). Od początku szły odpowiednio do swojego "wieku", jedna trochę mniejsza, gruga trochę większa. Niby lekarz skomentował, że to ok, ale ja już szukam dziury w całym. Nie mam cukrzycy, więc pozwalam sobie codziennie na coś słodkiego, ale też bez przesady - małe lody, do tego wafelek, albo 2 kawałki czekolady. Jem w miarę zdrowo, nie tłusto, nie dużo. Chyba ich nie przekarmiam, co?gabi 7 lubi tę wiadomość
Witajcie córeczki! 5.10.2018 -
Sun, ale masz juz duze dzieciaczki skoro lekarz nie widzi nic niepokojacego to raczej wszystko jest ok :p hej wy tes tak mialyscie ze nagle wszystkie ciuchy zrobily sie przykrotkie, za male? Szczegolnie bluzki, koszulki, masakra musze sie wybrac na zakupy i zaopatrzec sie w jakis namiot :p
Sun2017 lubi tę wiadomość
Weruś9110 -
Weruś,
ja od jakiegoś czasu chodzę w dwóch sukienkach na zmianę, rosną ze mną Jedna ma takie zakładki na brzucha, a druga to taka tunika, trochę jak t-shirt. Koszulki już tylko typowo ciążowe, choć długo udawało się zmieścić w te z szafy :p
Witajcie córeczki! 5.10.2018 -
Zocha a brałaś profilaktycznie przy pessarze jakieś globulki przeciwgrzybiczne? ja biorę takie raz na tydzień, żeby właśnie nic nie złapać. myślę, ze dostaniesz coś na grzybicę a pessar pozostanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 19:48
-
Weruś9110 wrote:Sun, ale masz juz duze dzieciaczki skoro lekarz nie widzi nic niepokojacego to raczej wszystko jest ok :p hej wy tes tak mialyscie ze nagle wszystkie ciuchy zrobily sie przykrotkie, za male? Szczegolnie bluzki, koszulki, masakra musze sie wybrac na zakupy i zaopatrzec sie w jakis namiot :p
Ja miałam to samo! Do 3go m-ca byłam szczęśliwa, że śmiało wchodzę jeszcze w jeansy, a potem...czar prysł. Z miesiąca na miesiąc wszystko malało :>
Teraz mam bluzki i sukienki, które (jak napisała Sun) rosną razem ze mną No ale...pogoda coraz bardziej kapryśna! Jakiś wielgaśny płaszcz by się przydał, dresy czy coś...
Sun - świetna waga dzieci Oby tak dalej. -
gabi 7 wrote:Zocha a brałaś profilaktycznie przy pessarze jakieś globulki przeciwgrzybiczne? ja biorę takie raz na tydzień, żeby właśnie nic nie złapać. myślę, ze dostaniesz coś na grzybicę a pessar pozostanie.
Niestety nikt mi ich nie zalecił...jutro zadzwonię do gina zobaczymy co powie:-( -
Sun - super wiesci
Ja tez juz sie od dluzszeg9 czasu nie mieszcze w jeasnsy
Teraz mam kilka sukienek, luzne a na jesien mam 2 pary leginsow zwyklych do lekarza a po domj jakies getry, dresy jakos trzebA przetrwac
Od ktorego tygodnia zaczynacie kompletowac wyprawke ? -
hehe no taki urok naszych brzuszkow, a kupowac za wiele tez nie ma co bo pozniej szkoda zeby lezalo :p
Angela ja zaczelam tak gdzies po polowkowych, narazie mamy wozek, stojak z wanienka i troche ciuszkow dostalismy, troche udalo mi sie kupic, ale jeszcze troche zostalo ;p
Jutro ide na glukoze, kupilam w aptece taka o smaku cytrynkwym, mam nadzieje ze przetrwam to jakos :pWeruś9110 -
Weruś9110 wrote:hehe no taki urok naszych brzuszkow, a kupowac za wiele tez nie ma co bo pozniej szkoda zeby lezalo :p
Angela ja zaczelam tak gdzies po polowkowych, narazie mamy wozek, stojak z wanienka i troche ciuszkow dostalismy, troche udalo mi sie kupic, ale jeszcze troche zostalo ;p
Jutro ide na glukoze, kupilam w aptece taka o smaku cytrynkwym, mam nadzieje ze przetrwam to jakos :p
Kochana a w ktorym jesteś tygodniu , jeśli mogę zapytac ? Bo ja mysle od wrzesnia zacząć jakies ciuszki kupowac w pazdzierniku lozeczka i wszystko do lozeczek
A wozek myslw na samym koncu
-
Angela, u mnie teraz 26 powiem ci ze ja tez myslalam ze wozek na koncu ale trafila nam sie fajna okazja kupic uzywany w dobrej cenie wiec wzielismy wlasnie ciekawa jestem kiedy z takimi maluszkami mozna wychodzic w zimie ?
Alishia super ze chlopcy rosnaWeruś9110 -
Weruś9110 wrote:Angela, u mnie teraz 26 powiem ci ze ja tez myslalam ze wozek na koncu ale trafila nam sie fajna okazja kupic uzywany w dobrej cenie wiec wzielismy wlasnie ciekawa jestem kiedy z takimi maluszkami mozna wychodzic w zimie ?
Alishia super ze chlopcy rosna
Nom zalezy jaka bedzie zima
A moge zapytać jaki wozek macie? Ja to musze poszukac jeden obok drugiego i najlepiej o max szer 75, bo mam furtke 80 -
Angela my mamy obok siebie - dorjan. Mieści nam się we wszystkie drzwi w domu
http://www.dorjan.com.pl/pl/c64,wozki-dla-blizniakow-twin
(My mamy ten środkowy model - linen line)
Na olx można kupić używane tej firmy 3w1 za całkiem nieduże pieniądze (np model twin sport w czarne kropki).Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 04:16
-
Angela* wrote:Nom zalezy jaka bedzie zima
A moge zapytać jaki wozek macie? Ja to musze poszukac jeden obok drugiego i najlepiej o max szer 75, bo mam furtke 80
Nie wiemWeruś9110 -
Alishiaa a przypomnij ile chłopcy ważyli przy urodzeniu ? Czy oni cały czas są w inkubatorach ? No to jeszcze pewnie z tydzień i przekroczą 2 kg
Sun pięknie dziewczynki ważą . Nie sądzę że je przekarmiasz . Po prostu będziesz miała spore dzieci
Angela u mnie pierwszym zakupem był wózek kupiłam go jeszcze przed połowkowymi po połowkowych zaczęłam kupować powoli ubranka i resztę wyprawki . I bardzo się cieszę z perspektywy czasu że tak szybko bo wydatków przy bliźniakach jest 2 razy tyle co normalnie
A że ja mam manie kupowaniabez opamiętania to już inna rzecz. Ale nic nie poradzę jak te rzeczy są takie cudneSun2017 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny witam się w 32tc
triss powiem Ci,ze z tą manią kupowania to ja mam podobnie :-)wczoraj poczyniłam jeszcze takie ostatnie większe konieczne zakupy (kocyki, rożki, butelki itp. chociaż wiem, ze nie ostatnie:-)czekam teraz na kuriera. no ale u mnie brak najważniejszego- wózka. ala jakoś mi się nie spieszy, bo nosidełka mam, wiec dzieci do domu przywiozę.triss, czarnulka24, AllishiiA lubią tę wiadomość
-
Odespałam więc mogę opowiadać..
Wczoraj wieczorem mieliśmy połówkowe, było opóźnienie a my sprawiliśmy, że zrobiło się jeszcze większe. Nasze dzieciaki łobuziaki ustawiły się dupciami! Buziek dr nie mogła pooglądać i tak ich tam i jednocześnie mnie gniotła, że czasu troszkę to trwało. Uparte dzieci bo ledwo troszkę profilu pokazali ale już im darowalismy. Wszystko u nich dobrze! Rączki, nóżki, główki itd zdrowe.
Mamy parkę! Dziewczynka waży jakieś 350g a chłopak 330g. Dr mówi, że ok.
Czkawkę miała nasza mała hehe.
U mnie też ok, bez infekcji, szyjka zmierzona a ja uspokojona. Bo długa, zamknięta i twarda!
Ok to chyba tyle...
Alishia fajnie ważą dzieciaczki, chwila moment i będziecie w komplecie w domu!
Co do ciuchow, skończy się lato i chyba na jesień/zimę muszę zainwestować w dżinsy jakieś.Asia87, Angela*, triss, Sun2017, jomi81, AllishiiA lubią tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Didi , super wieści
No u mnie tez jesien na całego sie robi
Czekam az mamuska w sobote wroci i ruszam po wrzosy musi mi pomic zrobic porzadek z kwiatami na ogrodzie
Ale ja lubie jesien
W srode mam wizyte na 15:30 u mojego ginka zbada dzieci zmierzy mi szyjke i bede spokojna
Milego dnia dziewczyny
Meg dzieki za propozycje wozka , fajny
didi31 lubi tę wiadomość