X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witjcie dziewczyny :)
    Gratuluję wszystich udanych wizyt i pięknie rosnących maluszków :)

Jolka wyjście ze szpitala mnie od razu postawiło na nogi, bo chciałam jeździć do chłopców i się rozruszałam chcąc nie chcąc ;) poza tym musisz czasem odpoczywać dla wszystkich dzieci i siebie!

a5707df13e.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) u mnie waga nadal leci w dół co bardzo mnie cieszy :P Wczoraj była położna. Bianka waży 3310g czyli przez 9 dni "przytyła" nam 460g a Emilka ma 3170g (przybrała w tym samym czasie 510g!). Położna mówi, że gdyby sama ich nie ważyła to by nie uwierzyła, że takie dzieciaczki mogą w tak krótkim czasie złapać ok pół kilo :) "Mamy tę moooc, mamy teee moooc!" :D
    Co do mnie - przemyła mi ranę gazikiem i zahaczyła o nitkę - wyciągnęła mi z tej dziurki co się skleić nie chce około 6 cm nici (szew).. byłoby więcej ale nie mogła wyciągnąć bo bolało jak cholera (może był supełek z drugiej strony).. nic tym nie było zszyte, po prostu jakby ktoś zostawił za dużo.. co za partacze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 08:23

Angela*, Sun2017, czarnulka24, gabi 7 lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg , super wieści <3 <3

• triss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Witam się w 34 tygodniu :-) coraz mniej czasu i chyba zaczynam czuć już dreszczyk emocji na myśl co nas czeka wkrótce :D

Z jednej strony nie mogę się doczekać , z drugiej jestem pełna obaw jak ogarnę czwórkę dzieciaków i mojego P. ;)

Meg pięknie dziewczynki Ci przybierają. Ty karmisz piersią czy mm ?
    Jak czytam o Twoich przebojach z tym szyciem to aż mnie dreszcze przechodzą ......

Faktycznie lekarz partacz. A co z tą resztą nici ? Będziesz to jakoś wyjmowac jeszcze ?

czarnulka24, AllishiiA lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg - super ze dziewczyny tak szybko rosną :) oby tak dalej :) pewnie masz mnustwo roboty w domu. A z tym szwem to jak to czytam to poprostu jakas masakra. . Oby ci się to wszystko szybko ładnie goilo .. A duże masz to nacięcie po cc ?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b2a079b8221.jpg

Karmię i piersią i mm. Rozkręca mi się w końcu ta laktacja. Właśnie czekam na pielęgniarkę z przychodni dziecięcej. Czego ona może chcieć? :P

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg super ze dziewczynki tak ladnie rosna, oby tak dalej!:)
    a co do tej blizny to wspolczuje, a ciagnie cie? Ja w tamtym roku mialam Zabieg i mam 3 malutkie blizny po laparoskopie i pamietam ze jeszcze 3 tyg po czulam ze cos mnie uwiera, a co dopiero taka rana jak po cc.

Weruś9110
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, właśnie siedzę przed gabinetem i serce w gardle, oby wszystko było dobrze...

Meg Ty rodzilas na klinicznej?

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg z tym szwem to faktycznie lipa.Ale w nagrodę za to dziewczynki pięknie przybierają na wadze☺oby tak dalej☺

U mnie dzisiaj było babskie spotkanie☺odwiedziły mnie koleżanki z pracy☺fajnie było.następne takie spotkanie to już chyba jak urodze,bo za chwilę rozpoczęcie roku i one wszystkie wracają do pracy.

Triss podzielam Twoje obawy☺

3i498u69fq9q84na.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi dotarła dziś do Ciebie przesyłka z rzeczami dla dzieciaczkow ? :)
    Ja dziś cały dzień otwieram kurieromi odbieram przesyłki . Póki co naliczylam pieciu :D w tym jedna z probkami cegielek do domu , to się nie liczy ;) ale chyba już w końcu wszystko mam. Przyszły moje koszule do szpitala, pieluchy tetrowe , smoczki , butelki , dodatkowe kocyki i ręczniki no i w końcu mogę się pakować :)

Asia trzymam kciuki za wizytę. Na pewno wszystko jest dobrze , odezwij się jak będziesz już po :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 14:21

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu miałam tam rodzić. Leżałam tam ma patologii i u prof Preisa konsultowałam się prywatnie. Ale jak mi wody odeszły to wiedziałam że nie zdążymy do Gdańska (2 godz drogi).

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat jeszcze zdecydowalam zostac ale nie wiem jak dlugo dam rade, fizycznie czuje sie juz b dobrze ale psychicznie narazie roznie bywa. Ile Twoi chlopcy byli w szpitalu?
    Moi dzis , po tygodniu - wyszli z inkubatora i maja sie dobrze, ale ciagle maja mierzone parametry bo jedyny problem to lapanie bezdechow przy jedzeniu wiec sa karmieni troche butla troche sonda mam nadzieje ze nabiora w koncu sily i beda butlowac na calego.
    Powiedzcie mi prosze jak odciagam laktatorem pokarm 7'5'3 ale chcialabym od razu z dwoch piersi (bo odciaganie co 3h prawie 45min niebawem mnie wykonczy) to jak robicie ten cykl? Od razu ciagiem 15min?

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss przesyłkę odebrałam dziś z samego rana,przed 8,aż w szoku byłam,ze tak wcześnie i ze tak szybko☺nie mam jeszcze torby,żeby spakować rzeczy dla dziewczyn ale wyśle męża do decathlonu to mi jakaś kupi☺

Powiem Wam jaka była reakcja mojej jednej koleżanki,która do tej pory nie wiedziała,ze będę miała bliźniaki.cutuje jej słowa:" sama nie wiem co mam Ci powiedzieć.dużo pracy przed Tobą" niezła reakcja,co???dodam ze to dziewczyna,która podjęła decyzję,ze nie chce mieć dzieci.

Troche mnie jej reakcja wkurzyla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 17:36

3i498u69fq9q84na.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi niestety ktoś kto dzieci nie chce / nie lubi wieść o bliźniakach może potraktować jako coś podwójnie niefajnego ;) przydałoby się jednak jej trochę taktu mimo wszystko :/

Ja mam dwie nowe torby tylko strasznie duże - gdzie ja je upchne szpitalu ? Jedną wyprałam już ( tę, do której będę pakować rzeczy dla dzieci ).
    Ubranka popakowalam w torebki strunowe na każdy dzień osobno plus pieluszka do tego Spakowalam po 4 komplety ubranek, najwyżej będzie mi małż dowozil

gabi 7 lubi tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss myślę,ze ona w głębi duszy nie mogła tego przetrawic i dlatego tak powiedziała.ciekawe co powie za kilkanaście lat,kiedy do stołu w wigilię usiądzie sama ze swoim chlopem.wtedy jej przypomnę ☺ja tez tak myslalam,ze spakuje ok 4 kompletów dla każdej plus pieluchy,podkład,kosmetyki,czapeczki,kilka pieluszek tetrowych i flanelowych.w razie potrzeby mąż mi wszystko dowiezie.

W poniedziałek wizyta.jakoś szybko mi ten czas minął.ciekawe ile teraz będę ważyć moje gwiazdorki☺

Dziewczyny,które już urodziły,czy waga urodzeniowa dzieci różniła się bardzo od tej szacowanej w usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 18:43

triss lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze po wizycie ok! Dzieci bardzo fikaly, cudny widok :) mają po 4cm.
    Meg mnie właśnie gin odsyła do lekarza pracującego w szpitalu, także musze sobie kogoś znaleźć no i najpewniej właśnie z klinicznej. No u Cb faktycznie nie było co ryzykować nawet. A jaki wydał Ci się Preis?

Angela* lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• triss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi może jeszcze się obudzi w niej instynkt macierzyński . Oby nie za późno ;)

A ile dziewczynki ważyły ostatnio ? Przypomnij mi , u Ciebie bliźniaczki będą jednojajowe?

Asia super. Kawał ludziow już masz ♡♡

Asia87 lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cz możliwe jest ze maluszek który ma mniejszą wagę ma większy tydzień ciąży i szybszy termin porodu wychodzi i parametry jak główka i brzuszek są większe? ??

A ten co ma wagę większą jest 5 dni mniejszy i termin porodu wypada kilka dni później a parametry jak główka itd ma mniejsze ,???

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo dziś byłam u swojego lekarza prowadzącego i pomierzył maluchy a w drodze do domu zobaczyłam coś dziwnego o oststnio miały wagę prawie identyczna ale to było 10 dni wcześniej i w klinice. A dziś u mojego się zmartwiłam ..

Otóż jeden dzidziuś ma wagę niby 740 a drugi 880 ale ten z większą waga ma mniejsze obwody w brzuszku i główce niż ten co ma mniejszą wagę czy to nie dziwne ???

Do tego ten co ma 880 jest jak na 26tyg 1 dzień .
    A ten z wagą 740 jest na 26 tyg 6 dzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 22:12

07.06.2019 synek

• triss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka a reszta pomiarów ? Kość udowa, ramienna, ? Waga szacowana jest właśnie na odstawie tych pomiarów. Raczej ten z blizniat który ma " grubszy " brzuszek i większy obwód główki będzie oszacowany jako ten z większą wagą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 22:30

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ