X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witjcie dziewczyny :)
    Gratuluję wszystich udanych wizyt i pięknie rosnących maluszków :)

Jolka wyjście ze szpitala mnie od razu postawiło na nogi, bo chciałam jeździć do chłopców i się rozruszałam chcąc nie chcąc ;) poza tym musisz czasem odpoczywać dla wszystkich dzieci i siebie!

a5707df13e.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) u mnie waga nadal leci w dół co bardzo mnie cieszy :P Wczoraj była położna. Bianka waży 3310g czyli przez 9 dni "przytyła" nam 460g a Emilka ma 3170g (przybrała w tym samym czasie 510g!). Położna mówi, że gdyby sama ich nie ważyła to by nie uwierzyła, że takie dzieciaczki mogą w tak krótkim czasie złapać ok pół kilo :) "Mamy tę moooc, mamy teee moooc!" :D
    Co do mnie - przemyła mi ranę gazikiem i zahaczyła o nitkę - wyciągnęła mi z tej dziurki co się skleić nie chce około 6 cm nici (szew).. byłoby więcej ale nie mogła wyciągnąć bo bolało jak cholera (może był supełek z drugiej strony).. nic tym nie było zszyte, po prostu jakby ktoś zostawił za dużo.. co za partacze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 08:23

Angela*, Sun2017, czarnulka24, gabi 7 lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg , super wieści <3 <3

• triss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Witam się w 34 tygodniu :-) coraz mniej czasu i chyba zaczynam czuć już dreszczyk emocji na myśl co nas czeka wkrótce :D

Z jednej strony nie mogę się doczekać , z drugiej jestem pełna obaw jak ogarnę czwórkę dzieciaków i mojego P. ;)

Meg pięknie dziewczynki Ci przybierają. Ty karmisz piersią czy mm ?
    Jak czytam o Twoich przebojach z tym szyciem to aż mnie dreszcze przechodzą ......

Faktycznie lekarz partacz. A co z tą resztą nici ? Będziesz to jakoś wyjmowac jeszcze ?

czarnulka24, AllishiiA lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg - super ze dziewczyny tak szybko rosną :) oby tak dalej :) pewnie masz mnustwo roboty w domu. A z tym szwem to jak to czytam to poprostu jakas masakra. . Oby ci się to wszystko szybko ładnie goilo .. A duże masz to nacięcie po cc ?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b2a079b8221.jpg

Karmię i piersią i mm. Rozkręca mi się w końcu ta laktacja. Właśnie czekam na pielęgniarkę z przychodni dziecięcej. Czego ona może chcieć? :P

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Weruś9110 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg super ze dziewczynki tak ladnie rosna, oby tak dalej!:)
    a co do tej blizny to wspolczuje, a ciagnie cie? Ja w tamtym roku mialam Zabieg i mam 3 malutkie blizny po laparoskopie i pamietam ze jeszcze 3 tyg po czulam ze cos mnie uwiera, a co dopiero taka rana jak po cc.

Weruś9110
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, właśnie siedzę przed gabinetem i serce w gardle, oby wszystko było dobrze...

Meg Ty rodzilas na klinicznej?

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg z tym szwem to faktycznie lipa.Ale w nagrodę za to dziewczynki pięknie przybierają na wadze☺oby tak dalej☺

U mnie dzisiaj było babskie spotkanie☺odwiedziły mnie koleżanki z pracy☺fajnie było.następne takie spotkanie to już chyba jak urodze,bo za chwilę rozpoczęcie roku i one wszystkie wracają do pracy.

Triss podzielam Twoje obawy☺

3i498u69fq9q84na.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi dotarła dziś do Ciebie przesyłka z rzeczami dla dzieciaczkow ? :)
    Ja dziś cały dzień otwieram kurieromi odbieram przesyłki . Póki co naliczylam pieciu :D w tym jedna z probkami cegielek do domu , to się nie liczy ;) ale chyba już w końcu wszystko mam. Przyszły moje koszule do szpitala, pieluchy tetrowe , smoczki , butelki , dodatkowe kocyki i ręczniki no i w końcu mogę się pakować :)

Asia trzymam kciuki za wizytę. Na pewno wszystko jest dobrze , odezwij się jak będziesz już po :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 14:21

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu miałam tam rodzić. Leżałam tam ma patologii i u prof Preisa konsultowałam się prywatnie. Ale jak mi wody odeszły to wiedziałam że nie zdążymy do Gdańska (2 godz drogi).

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat jeszcze zdecydowalam zostac ale nie wiem jak dlugo dam rade, fizycznie czuje sie juz b dobrze ale psychicznie narazie roznie bywa. Ile Twoi chlopcy byli w szpitalu?
    Moi dzis , po tygodniu - wyszli z inkubatora i maja sie dobrze, ale ciagle maja mierzone parametry bo jedyny problem to lapanie bezdechow przy jedzeniu wiec sa karmieni troche butla troche sonda mam nadzieje ze nabiora w koncu sily i beda butlowac na calego.
    Powiedzcie mi prosze jak odciagam laktatorem pokarm 7'5'3 ale chcialabym od razu z dwoch piersi (bo odciaganie co 3h prawie 45min niebawem mnie wykonczy) to jak robicie ten cykl? Od razu ciagiem 15min?

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss przesyłkę odebrałam dziś z samego rana,przed 8,aż w szoku byłam,ze tak wcześnie i ze tak szybko☺nie mam jeszcze torby,żeby spakować rzeczy dla dziewczyn ale wyśle męża do decathlonu to mi jakaś kupi☺

Powiem Wam jaka była reakcja mojej jednej koleżanki,która do tej pory nie wiedziała,ze będę miała bliźniaki.cutuje jej słowa:" sama nie wiem co mam Ci powiedzieć.dużo pracy przed Tobą" niezła reakcja,co???dodam ze to dziewczyna,która podjęła decyzję,ze nie chce mieć dzieci.

Troche mnie jej reakcja wkurzyla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 17:36

3i498u69fq9q84na.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi niestety ktoś kto dzieci nie chce / nie lubi wieść o bliźniakach może potraktować jako coś podwójnie niefajnego ;) przydałoby się jednak jej trochę taktu mimo wszystko :/

Ja mam dwie nowe torby tylko strasznie duże - gdzie ja je upchne szpitalu ? Jedną wyprałam już ( tę, do której będę pakować rzeczy dla dzieci ).
    Ubranka popakowalam w torebki strunowe na każdy dzień osobno plus pieluszka do tego Spakowalam po 4 komplety ubranek, najwyżej będzie mi małż dowozil

gabi 7 lubi tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss myślę,ze ona w głębi duszy nie mogła tego przetrawic i dlatego tak powiedziała.ciekawe co powie za kilkanaście lat,kiedy do stołu w wigilię usiądzie sama ze swoim chlopem.wtedy jej przypomnę ☺ja tez tak myslalam,ze spakuje ok 4 kompletów dla każdej plus pieluchy,podkład,kosmetyki,czapeczki,kilka pieluszek tetrowych i flanelowych.w razie potrzeby mąż mi wszystko dowiezie.

W poniedziałek wizyta.jakoś szybko mi ten czas minął.ciekawe ile teraz będę ważyć moje gwiazdorki☺

Dziewczyny,które już urodziły,czy waga urodzeniowa dzieci różniła się bardzo od tej szacowanej w usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 18:43

triss lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze po wizycie ok! Dzieci bardzo fikaly, cudny widok :) mają po 4cm.
    Meg mnie właśnie gin odsyła do lekarza pracującego w szpitalu, także musze sobie kogoś znaleźć no i najpewniej właśnie z klinicznej. No u Cb faktycznie nie było co ryzykować nawet. A jaki wydał Ci się Preis?

Angela* lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• triss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi może jeszcze się obudzi w niej instynkt macierzyński . Oby nie za późno ;)

A ile dziewczynki ważyły ostatnio ? Przypomnij mi , u Ciebie bliźniaczki będą jednojajowe?

Asia super. Kawał ludziow już masz ♡♡

Asia87 lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cz możliwe jest ze maluszek który ma mniejszą wagę ma większy tydzień ciąży i szybszy termin porodu wychodzi i parametry jak główka i brzuszek są większe? ??

A ten co ma wagę większą jest 5 dni mniejszy i termin porodu wypada kilka dni później a parametry jak główka itd ma mniejsze ,???

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo dziś byłam u swojego lekarza prowadzącego i pomierzył maluchy a w drodze do domu zobaczyłam coś dziwnego o oststnio miały wagę prawie identyczna ale to było 10 dni wcześniej i w klinice. A dziś u mojego się zmartwiłam ..

Otóż jeden dzidziuś ma wagę niby 740 a drugi 880 ale ten z większą waga ma mniejsze obwody w brzuszku i główce niż ten co ma mniejszą wagę czy to nie dziwne ???

Do tego ten co ma 880 jest jak na 26tyg 1 dzień .
    A ten z wagą 740 jest na 26 tyg 6 dzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 22:12

07.06.2019 synek

• triss Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka a reszta pomiarów ? Kość udowa, ramienna, ? Waga szacowana jest właśnie na odstawie tych pomiarów. Raczej ten z blizniat który ma " grubszy " brzuszek i większy obwód główki będzie oszacowany jako ten z większą wagą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 22:30

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ