Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiu,
Preis przede wszystkich jest drogi bo wizyta kosztuje 400zł..
Ale to najlepszy fachowiec jeśli chodzi o bliźniaki, trojaczki itp. Podobno to on wynalazł metodę operacji naczyń krwionośnych w łożysku przy zespole podkradania. Wiem, że z całej Polski do niego jeżdżą. Pierwsza wizyta była super. Życzliwy, dużo wyjaśnił, pokazał itp. Zawsze też daje wydruk bardzo szczegółowy (ok 4 kartki A4). Bardzo dokładnie sprawdza przepływy i wszystkie tętnice, żyły itp. Kolejne wizyty - tak samo ale już nie jest taki rozmowny i otwarty, wydaje się lekko oschły. Ale nie trzeba go lubić bo ważne że zna się na tym co robi.
-
triss wrote:Czarnulka a reszta pomiarów ? Kość udowa, ramienna, ? Waga szacowana jest właśnie na odstawie tych pomiarów. Raczej ten z blizniat który ma " grubszy " brzuszek i większy obwód główki będzie oszacowany jako ten z większą wagą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 14:35
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
gabi 7 wrote:Triss myślę,ze ona w głębi duszy nie mogła tego przetrawic i dlatego tak powiedziała.ciekawe co powie za kilkanaście lat,kiedy do stołu w wigilię usiądzie sama ze swoim chlopem.wtedy jej przypomnę ☺ja tez tak myslalam,ze spakuje ok 4 kompletów dla każdej plus pieluchy,podkład,kosmetyki,czapeczki,kilka pieluszek tetrowych i flanelowych.w razie potrzeby mąż mi wszystko dowiezie.
W poniedziałek wizyta.jakoś szybko mi ten czas minął.ciekawe ile teraz będę ważyć moje gwiazdorki☺
Dziewczyny,które już urodziły,czy waga urodzeniowa dzieci różniła się bardzo od tej szacowanej w usg?
Hej dziewczyny
Gabi moje miały około 1736gram a urodziły się z waga 1490 i 1545gabi 7 lubi tę wiadomość
Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
czarnulka24 wrote:No właśnie 10 dni temu w klinice dzieci miały ponoć ciut powyżej 800 gramów s u mojego lekarza jednak niby 879 a drugi 742 nie wiem który z lekarzy ma błąd pomiary.
U mnie pomiary wagi wzrosły - Klinika 8 dni temu: chłopiec 582g, dziewczynka 669g. Wczoraj badanie szpitalne: chłopiec 740-757g, dziewczynka 766g.
ALE np. u mnie się nie zgadza pomiar główek - u chłopca w klinice wyszło 219 mm a w szpitalu po 8 dniach 203 mm!! Albo coś źle wpisały, albo ktoś źle mierzył. Strasznie wkurzające to. -
rodzynka66 wrote:U mnie pomiary wagi wzrosły - Klinika 8 dni temu: chłopiec 582g, dziewczynka 669g. Wczoraj badanie szpitalne: chłopiec 740-757g, dziewczynka 766g.
ALE np. u mnie się nie zgadza pomiar główek - u chłopca w klinice wyszło 219 mm a w szpitalu po 8 dniach 203 mm!! Albo coś źle wpisały, albo ktoś źle mierzył. Strasznie wkurzające to.
Obliczalam wagę plodu na kalkulatorze internetowym na podstawie obwodów glowki itd i pisze ze powinien jeden ważyć 880 a drugi 930 to by się zgadzało w miarę27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Na pewno nie. Przyrost wagi jest z dnia na dzień. Jak dla mnie bardziej miarodajne są wyniki z kliniki. Lepszy sprzęt do pomiarów i lekarz skupiony tylko na Tobie.
Dodam, że u mnie wyniki z kliniki sprzed 8 dni wskazują, że obwód główki synka jest większy niż córki, a teraz nagle taki wynik? Jeszcze kojarzę, że w szpitalu osoba, która była odpowiedzialna za wpisywanie wyników, które podaje lekarz, urządziła sobie pogawędkę z inną babą.;/ (A przemknęło mi przez myśl, że coś źle wpisze).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 08:44
-
rodzynka66 wrote:Na pewno nie. Przyrost wagi jest z dnia na dzień. Jak dla mnie bardziej miarodajne są wyniki z kliniki. Lepszy sprzęt do pomiarów i lekarz skupiony tylko na Tobie.
Dodam, że u mnie wyniki z kliniki sprzed 8 dni wskazują, że obwód główki synka jest większy niż córki, a teraz nagle taki wynik? Jeszcze kojarzę, że w szpitalu osoba, która była odpowiedzialna za wpisywanie wyników, które podaje lekarz, urządziła sobie pogawędkę z inną babą.;/ (A przemknęło mi przez myśl, że coś źle wpisze).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 08:56
07.06.2019 synek
Dziewczyny a powiedzcie mi czy jednakowo czujecie maluchy tzw tak samo kopia czy jeden z nich jest mniej aktywny27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Czarnulka większy chłopczyk ma większy obwód brzuszka i dłuższą kość udowa dlatego wychodzi cięższy
Na pewno doszło w którymś momencie do błędu pomiarów.
Bardzo dużo zależy od dokładności lekarza ale i od metody pomiaru. Bo jest ich kilka. Najbardziej popularna ta wg headlockka , ale lekarze różne metody stosują. Ja zawsze mam na wydruku z badania trzy metody podane , a lekarz posługuje się tylko headlockiem.
Przed porodem starszego synka leżałam na patologii ciąży. Mialam kilka razy robione usg i za każdym razem wychodziło że ma się urodzić od 3200 -3300 g . Oczywiście stresowalam stresowalam się , bo na ostatniej wizycie u mojego lekarza jego waga była oszacowana Na 3.5 kg. Urodził się zgodnie z przewidywaniamimojego gina 3700g. Przy drugim synku robił mi on osobiście usg w szpitalu dzień przed porodem i ocenił wagę idealnie. Mały urodził się zgodnie z przewidywaniami 3.9 kg. Także do niego mam zaufanie , bo wiem że robi pomiary bardzo dokładnie. -
czarnulka24 wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi czy jednakowo czujecie maluchy tzw tak samo kopia czy jeden z nich jest mniej aktywny
Ja czuję bardzo intensywnie córeczkę w górnej części brzucha. Synka ruchy ze względu na łożysko na przedniej ścianie są takie trochę przytlumione, za to mój pęcherz odczuwa je bardzo wyraźnie (ułożony jest na dole ) -
triss wrote:Ja czuję bardzo intensywnie córeczkę w górnej części brzucha. Synka ruchy ze względu na łożysko na przedniej ścianie są takie trochę przytlumione, za to mój pęcherz odczuwa je bardzo wyraźnie (ułożony jest na dole )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 09:35
07.06.2019 synek
triss wrote:Czarnulka większy chłopczyk ma większy obwód brzuszka i dłuższą kość udowa dlatego wychodzi cięższy
Na pewno doszło w którymś momencie do błędu pomiarów.
Bardzo dużo zależy od dokładności lekarza ale i od metody pomiaru. Bo jest ich kilka. Najbardziej popularna ta wg headlockka , ale lekarze różne metody stosują. Ja zawsze mam na wydruku z badania trzy metody podane , a lekarz posługuje się tylko headlockiem.
Przed porodem starszego synka leżałam na patologii ciąży. Mialam kilka razy robione usg i za każdym razem wychodziło że ma się urodzić od 3200 -3300 g . Oczywiście stresowalam stresowalam się , bo na ostatniej wizycie u mojego lekarza jego waga była oszacowana Na 3.5 kg. Urodził się zgodnie z przewidywaniamimojego gina 3700g. Przy drugim synku robił mi on osobiście usg w szpitalu dzień przed porodem i ocenił wagę idealnie. Mały urodził się zgodnie z przewidywaniami 3.9 kg. Także do niego mam zaufanie , bo wiem że robi pomiary bardzo dokładnie.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Czarnulka, ja dużo bardziej czuję większą dziewczynkę. Mniejsza ma łożysko na przedniej ścianie, więc to pewnie też przez to. Ostatnio byłam też na ktg, bo wspomniałam lekarce, że słabiej czuję jedno dziecko. No i na ktg wszystko było ok.
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Witajcie córeczki! 5.10.2018 -
Asia87 wrote:Meg bardzo Ci dziękuję, ale matko kochana 400 zł toż to majątek. Masakra...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 11:06
-
Sun2017 wrote:Czarnulka, ja dużo bardziej czuję większą dziewczynkę. Mniejsza ma łożysko na przedniej ścianie, więc to pewnie też przez to. Ostatnio byłam też na ktg, bo wspomniałam lekarce, że słabiej czuję jedno dziecko. No i na ktg wszystko było ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 11:07
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity