Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia, mnie też w pierwszym trymestrze męczyły migreny. Gdy było bardzo źle brałam apap. Na szczęście od 2 tygodni nie miałam bólu głowy. Clexane biorę nadal, więc wątpię żeby to heparyna była winowajcą.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Hej dziewczyny mam już wyniki z laboratorium no i chyba na całe szczęście nie mam tej cholestazy☺brakuje mi tylko wyników kwasów żółciowych ale chyba jeśli ASPAT,ALAT,BILIRUBINA i FOSFATAZA są w normie to mogę być już spokojna,co o tym sądzicie?
Jak sprawdzałam te wyniki online to o malo zawału nie dostałam,wierzcie mi.do tej pory nie mogę ochłonąć.
Triss mam pytanie,czy Ty w tej diecie cukrzycowej możesz jeść żółty ser?ja w tej książeczce,która dostałam przy wypisie ze szpitala mam napisane,ze tak a przedchwila wyczytałam,żeby unikać.A czy czasami pozwolisz sobie na coś,co jest z tych zakazanych rzeczy?triss lubi tę wiadomość
-
W sumie dobrze by było gdyby heparyne nie miała związku. Mam nadzieje ze mi też niedługo przejdzie bo nic zrobić nie można. Co wstanę zaraz czuje jak mi pulsuje cała głowa
Angela dobre wieściAngela* lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Asia87 wrote:W sumie dobrze by było gdyby heparyne nie miała związku. Mam nadzieje ze mi też niedługo przejdzie bo nic zrobić nie można. Co wstanę zaraz czuje jak mi pulsuje cała głowa
Angela dobre wieści
Asia, mnie też mniej więcej w tym czasie męczyły bóle głowy. Nie brałam heparyny. Przeszło po jakimś tygodniu
Witajcie córeczki! 5.10.2018 -
Meg chyba masz rację☺ale jak tu kurcze wyluzować,jak ciągle jakieś nowe powody do nabijania sobie głowy.pocieszam się tym,ze do konca września już bliżej niż dalej to może do tego czasu nie padnie mi na głowę i nie zglupieje☺
Meg powiedz mi kochana czy Ciebie na koniec też tak meczyla zgaga a jeśli tak to sprzedaj jakiś patent bo od 2 dni umieram, po domu to bez biustonosza chodzę tak mnie piecze,ze aż boli a tej nocy to co chwilę mnie budziło i już nie wiedziałam co mam robic:-(Meg85 lubi tę wiadomość
-
Gabi ja pod koniec zgage miałam nawet po wodzie, mleko już nie pomagało. Można brać Reni i gaviscon czy jakoś tak, najpierw brałam Reni ale mdlilo mnie później po nim bo to w tabletkach miałam, jak zaczęłam brać gaviscon w syropie to było lepiej ale niestety w 34tc pomagał tylko na chwilę
gabi 7 lubi tę wiadomość
-
Rennie na mnie też nie działa i wszystkie pozostałe "domowe"sposoby też odpadają,bo wypróbowałam już chyba wszystko,co możliwe.spróbuję ten gaviscon o którym piszecie,może to chociaż na chwilę przyniesie ulgę.dzięki za radę.
Dziewczyny,która teraz wizytuje?Triss w poniedziałek a któraś wcześniej?
Miłego dnia ☺u mnie zapowiada się słoneczny dzień,więc wykorzystam może resztki fajnej pogody i póki jeszcze w miarę funkcjonuje pozmieniam pościele i popiore,to wszystko mi ładnie wyschnie na podwórku☺
Powiedzcie mi jeszcze jak wstawiacie tu zdjęcia?można korzystając z telefonu?bo ja w zasadzie cały czas jestem na bellybestfriend tylko korzystając z telefonu,laptopa nie chce mi się odpalić a telefon zawsze pod ręką. -
Gabi ja tez tylko z telefonu. Zdjęcia wrzucasz na stronę www.naforum.zapodaj.net, wybierasz rozmiar (500×500) i kopiujesz trzeci link (program generuje ci trzy linki naraz).
W wiadomość na forum wklejasz ten link i juz jest
Co do zgagi miałam parę razy tylko i pomagało leżenie na lewym boku i picie wody Selenka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 07:56
gabi 7 lubi tę wiadomość
-
jomi81 wrote:Asia, mnie też w pierwszym trymestrze męczyły migreny. Gdy było bardzo źle brałam apap. Na szczęście od 2 tygodni nie miałam bólu głowy. Clexane biorę nadal, więc wątpię żeby to heparyna była winowajcą.
Clexane nie zawiera heparyny jako takiej tylko tą drobnocząsteczkową ze świń (enoksaparyna) i nie uczula ani nie wywołuje takich skutków ubocznych jak heparyna. Ja brałam clexane i nic mi nie było a na heparynę jestem uczulona.
Ja mam często migreny ale takie naprawdę zajebiste. . Pij dużo wody bo wtedy krew nie robi się gęsta i nie musi "przepychać" się przez naczynia krwionośne (to tez powoduje ból i ucisk). Moja prababcia jadła na migrenę jabłka podobno chodziła po sadzie i jadła jabłka aż głowa przestała boleć aż tyle jabłek nie zjadłam ale jedno zawsze profilaktycznie.. nie zaszkodzi no i w czasie bólu głowy unikać sera, kawy, bananów, orzechów i czekolady (neurolog mi tak zalecił bo z bólami byłam nawet u niego).Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 08:45
-
Hej dziewczyny, mocno wam wszystkim kibicuje zeby wasze szkraby siedzialy jak najdluzej wto brzuszkach my nadal w szpitalu, dzis chlopcy maja 2 tyg jeden 1980 a drugi 1860. Mam nadzieje ze za tydzien wyjdziemy.
Alishia dobrze ze.napisalas ze Twoi tez tak dlugo jedza bo ja juz we wtorek przeszlam zalamnie nerwowe z tym jedzeniem... ogarniecie ich z butla to ponad godzina a zjadaja 35ml i 30 a i to ich meczy w takim tempie i musza byc dokarmiani sonda zeby nabieac masy. Ledwie koncze juz musze odciagac jedzonko i leciec na kolejne karmienie. Mam wrażenie że chlopcy nawet nie zdążą zglodniec ale rygor szpitalny ma to gdzieś...j. -
Alishia po jakim czasie wyszliscue ze szpitala? Ja daje moim chłopakom jeszcze tydzien i spadam stad a oni niech robia co chca :p
Gabi bardzo dobrze ze zrobilas badania, niestety przy cholestazie stan dzieci moze sie zmienic z dnia.na dzien czego jestem najlepszym przykladem...j. -
Dziewczyny co jest potrzebne do szpitala dla maluszków ??? Co brałyście?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Jolka a kiedy Ciebie dopadła wredota-cholestaza?ja robiłam już 2 razy badania,bo miałam stresa,ze ja mam.dzięki Bogu badania wyszły ok.nawet nie wiesz,jak mi ulzylo,kamień spadł mi z serca.mam nadzieję,ze mnie to już ominie.
Trzymam kciuki za Twoje maluchy,niech szybko przybierają na wadze i do domciu ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 11:51
-
dziewczyny ja dzisiaj wylądowałam na SORze...przez infoekcję zaczęłam plamić. miałyście w tej ciązy infekcje? jakie dostałyście globułki? na tych moich jest napisane, że w ciąży brać tylko jak jest duża koniecznosć. Tam jest nystatyna jako główny skłądnik. -- Macmiror.
byłam tak zestresowana, ze zaczęłąm krzyczeć na lekarza po USG jak widziałąm serducha moje to zaczęliśmy nawet żartoewać, ale moje wejście smoka musiało nieźle wyglądać Byłąm bojowo nastawiona bo wiedziałąm, że powiedzą że infekcja to nie jest powód do wizyty w szpitalu, a plamienia już nie było widać ( bo tak prawdę mówiąc była go mikroskopijna ilość )
dziewczyny z dzieciaczkami jak ja lubie Was czytać uspokoja mnie to -
Alias wypuścili Cię do domu,czy zostawili w szpitalu? Dobrze,ze wszystko jest ok.ja biorę globulki ale profilaktycznie przy pessarze,raz na tydzień. Moje nazywają się Natamycyna. Ale ten co Ty dostałaś chyba bierze Czarnulka ale nie jestem pewna.
-
Alias wrote:dziewczyny ja dzisiaj wylądowałam na SORze...przez infoekcję zaczęłam plamić. miałyście w tej ciązy infekcje? jakie dostałyście globułki? na tych moich jest napisane, że w ciąży brać tylko jak jest duża koniecznosć. Tam jest nystatyna jako główny skłądnik. -- Macmiror.
byłam tak zestresowana, ze zaczęłąm krzyczeć na lekarza po USG jak widziałąm serducha moje to zaczęliśmy nawet żartoewać, ale moje wejście smoka musiało nieźle wyglądać Byłąm bojowo nastawiona bo wiedziałąm, że powiedzą że infekcja to nie jest powód do wizyty w szpitalu, a plamienia już nie było widać ( bo tak prawdę mówiąc była go mikroskopijna ilość )
dziewczyny z dzieciaczkami jak ja lubie Was czytać uspokoja mnie toWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 12:14
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity