Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Meg - moim zdaniem, jak najbardziej można utworzyć osobny wątek na forum
Gabi & Triss - dzięki za odpowiedzi.
Gabi - w 28 miałaś sterydy i jak długo leżałaś w szpitalu?
Potem Cię wypuścili i drugi raz trafiłaś? Już dobre 3 tygodnie tam jesteś?
Meg85 lubi tę wiadomość
-
Agula,Meg wasze dzieciaczki to w zasadzie jak nie bliźniaki,bo waga super,więc uzasadnione jest szybkie wyjście ze szpitala☺ale wiem,ze sa dziewczyny,których dzieciaczki miały wagę poniżej 2 kg.
Meg,jak dla mnie to też bez problemu możesz tu wystawić wszystko,co masz do sprzedania☺spokojnie wstawiaj fotki.powiem więcej,dzisiaj bratowa kupiła mi kombinezonki a gdybym wiedziała,ze chcesz sprzedać,to mogłabym odkupić,bo ja też 2 panny noszę pod serduchem.Meg85 lubi tę wiadomość
-
Rodzynka ja miałam sterydy podane w gabinecie,przez moja gin.pierwsza dawkę w czwartek a druga za 24 godz.w piątek ale wiem,ze niektóre dziewczyny mają je podawane w szpitalu.A teraz 4 tydzień leżę ale z innego powodu,z powodu skurczy,które mi się pojawiły.A gdzie będziesz je miała podane,czy w szpitalu czy nie to decyzja Twojego lekarza.
rodzynka66 lubi tę wiadomość
-
Angela* wrote:Didi kochana, myslalas juz o kombinezonach zimowych ? Jeśli tak nad jakim myslisz rozmiarem ? 56 czy 62 ?
Angela czytasz w moich myślach, też o tym myślałam ale nic nie wymyśliłam
Wiem, że kupię używane z allegro bo to tylko na te zimę, wyjście ze szpitala. Widziałam, że z H&M fajne są wystawiane. Chciałabym taki z rozpinanymi nogawkami (pajac) żeby zapiąć w foteliku.
Ale rozmiar, kurcze waham się i nie wiem. Czasem ktoś piszę 56/62 i nie wiem jest taki rozmiar pomiędzy? Chyba 56 będę szukać, będą pływać jak coś no nie wiem....
Aha przyszła mi paczka i butelki, mam 125ml i powiem Ci, że też to malutkie i uważam, że dobry wybór. Zrezygnowałam z zakupu 60ml.
Meg super pomysł!Meg85 lubi tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
didi31 wrote:Angela czytasz w moich myślach, też o tym myślałam ale nic nie wymyśliłam
Wiem, że kupię używane z allegro bo to tylko na te zimę, wyjście ze szpitala. Widziałam, że z H&M fajne są wystawiane. Chciałabym taki z rozpinanymi nogawkami (pajac) żeby zapiąć w foteliku.
Ale rozmiar, kurcze waham się i nie wiem. Czasem ktoś piszę 56/62 i nie wiem jest taki rozmiar pomiędzy? Chyba 56 będę szukać, będą pływać jak coś no nie wiem....
Aha przyszła mi paczka i butelki, mam 125ml i powiem Ci, że też to malutkie i uważam, że dobry wybór. Zrezygnowałam z zakupu 60ml.
Meg super pomysł!
Kurde, ja wlasnie myślałam nad tymi z hm ... Ale nie wiem kurcze jaki rozmiar ... Tez raczej sklaniam sie za 56 , bo 62 to napewno bedzie za wielki...
To dobrze , musze zlozyc zamowienie w gemini , a akurat butelki z aventa sa jakos 34zl + druga gratis i wlasnie maja 125ml
Dzieki i wybacz jak bede sie czesto Ciebie cos pytala , ale jestesmy na tym samym etapie i wiesz , razniej mididi31 lubi tę wiadomość
-
Ja mam butelki avent Natural 125 i 260 ml. Kupiłam dwie. Na razie uzywamy tylko tych mniejszych a co do pobytu w szpitalu to tak jak dziewczyny pisały musza osiągnąć 2kg. Moje bobasy najniższą wagę osiagnely 1700 i 1800 wypuścili nas w 14 dobie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 17:15
-
Pat, Roletka dziękuję za informację. Mam nadzieję, że Frankowi 'samo' się polepszy, póki co wchodzi gładko więc oby tak dalej.
Gabi moi chłopcy ur się z wagą 1680 i 1900, spadli do 1600 i 1800, wyszliśmy po 3 tygodniach. Warunkiem było osiągnięcie wagi 2 kg plus musieli nauczyć się jeść z butli (bo byli również karmieni przez sonde) i zjadać przewidzianą porcję samemu (ok 50ml na karmienie w tamtym czasie) i do samego wyjścia w wózkach leżeli na monitorkach oddechu, sprawdzana pulsyksometrem seturacja, czy nie łapią bezdechów.
Co do laktatora ja również mam lansinoh na dwie piersi. Generalnie jestem zadowolona z samego lakttora ale u mnie opcja na dwie piersi się nie sprawdziła bo nie dość że ściągałam mało przy użyciu na jedną pierś, to na dwie jednocześnie już prawie w ogóle nie leciało. Więc u mnie lepiej sprawdzała się opcja na jedną pierś a druga wtedy szykowała się na swoją kolej ;p używałam 4 tygodnie, teraz przeszliśmy już tylko na mm. U mnie na jedno ściąganie w sysemie 7-5-3 leciało maks do 50 ml...i szczerze mowiąc poddałam się.
jeżeli chodzi o butelki to u nas najlepiej sprawdziły smoczki z nuka i tylko tych używamy. Avent wg mnie bardzo twardy i przy niskiej masie urodzeniowej gdzie dzieciak nie ma tyle siły to nie uciągnie z tego smoczka, sami próbowaliśmy z niego zassać wodę to mega ciężko lovi troszkę lepiej ale nuki jednak u nas najlepsze. Prawda jest taka że trzeba testować na dzieciaczkuj. -
Dzieki dziewczyny za wszystkie cenne rady my dzis wizytujemy o 15:30, ttzymajcie kciuki juz mam malego stresa ... A na plusie mam juz prawie 20kg moj gin znowu bedzie sie smial hehe
Milego dnia dziewczyny: )
Ciągle mam dylemat z wozkiem
Jest ich tyle ze nie moge sie zdecydowac ale moze cos wymysleWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 10:23
-
Rodzynka,
ja dostałam sterydy w 29 tc, w tyłek, w przychodni. I dopadła mnie po nich bezsenność na dwa dni
Gabi,
ja też się boję Ty jutro będziesz wiedziała, jakie mają wobec Ciebie plany dotyczące porodu? U mnie ciągle zmiany - miałam już skierowanie i termin na cc, a teraz okazało się, że oba maluchy leżą główkowo, co oznacza poród naturalny. Wcześniej nawet byłam za naturalnym, ale teraz przyzwyczaiłam się do myśli o cc i się boję
Czarnulka,
myślę codziennie o Tobie i Twoich chłopakach, mocno wierzę, że będzie dobrze
Witajcie córeczki! 5.10.2018 -
Sun u mnie też dziewczyny w położeniu glowkowym,więc poród naturalny też możliwy.jeszcze mi nic nie powiedzieli czy zapadła konkretna decyzja.powiem Ci ze i jednego i drugiego się boję.moze moja gin wpadnie do mnie dziś lub jutro to będę coś więcej wiedzieć.a teraz masz jakiś termin,kiedy masz się zgłosić do szpitala?
-
Angela* wrote:Dzieki dziewczyny za wszystkie cenne rady my dzis wizytujemy o 15:30, ttzymajcie kciuki juz mam malego stresa ... A na plusie mam juz prawie 20kg moj gin znowu bedzie sie smial hehe
Powodzenia Angela Ja mam obecnie +16,5 kg i lekarz nie był zadowolony! (Ciesz się, że Twój będzie się śmiał) A wydaje mi się, że to wcale nie tak dużo na tym etapie przy 2 dzieci, 2 łożyskach, owodniach itp. itd. Wkurzył mnie tym trochę
Sun - ja będę w szpitalu po sterydy, więc nawet ta bezsenność mi nie straszna (wjazd salowych z mopem do sal o 5 nad ranem itp.) Ale nawet się cieszę, że w razie czego, to już będą podane. Po jakim czasie zaczynają działać? Gdzieś czytałam w internecie, że po dobrym tygodniu?
Mamuśki - ile zużywacie paczek pampersów tygodniowo/ miesięcznie? I po ile sztuk? Jak tu się przygotować?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 14:46
Sun2017 lubi tę wiadomość
-
Rodzynka zaczynają działać dobę po ostatniej dawce
rodzynka66 lubi tę wiadomość