Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Juhu glukoza ok! No nic poczekamy co lekarz powie na ketony w moczu i podwyższone CRP ( chociaż w ciąży niektórych to nie dziwi).
Angela nie wiem czy robimy to 3USG, nie zdecydowałam jeszcze. Myślenie, że mąż będzie chciał. On lubi "pilnować" naszej ciąży.
P.S. nigdy więcej 75g glukozy w 200ml wody!!! Nawet w litrze!szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
didi31 wrote:Juhu glukoza ok! No nic poczekamy co lekarz powie na ketony w moczu i podwyższone CRP ( chociaż w ciąży niektórych to nie dziwi).
Angela nie wiem czy robimy to 3USG, nie zdecydowałam jeszcze. Myślenie, że mąż będzie chciał. On lubi "pilnować" naszej ciąży.
P.S. nigdy więcej 75g glukozy w 200ml wody!!! Nawet w litrze!
Ja sie zapisalam juz na polowkowych na to i ide 9.10 a 11 .10 mam wizyte u mojego gina
A z glukoza sie zgadzam ... Leżałam godzine na kozetce czekając na ostatnie pobranie , bleee -
Meg - trójeczka to i tak bardzo ładny wynik Nam też się marzy jeszcze trzecie...a jeszcze bliźniaki nie przyszły na świat heh Ale kto ma pewność, że będzie ciąża pojedyncza ?
Dobrze, że te sterydy są skuteczne i szybko zaczynają działać
Didi - W ośrodku piłaś glukozę i wróciłaś po niej do domu?
Mnie też to czeka...pamiętam jak piłam ją przed ciążą i o mało nie zwymiotowałam. Dobrze, że to był podobny czas - późny wrzesień, wyszłam z Mężem na dwór i tylko dzięki temu mi przeszło...W upalne lato chyba bym nie pohamowała.
I mam wpisane tak: "GLUKOZA 3X" :o!! CO TO MOŻE ZNACZYĆ"?! Mam nadzieję, że chodzi o pobranie krwi..przed, 1h po i 2h po czy jak to tam robią...
Meg85 lubi tę wiadomość
-
didi31 wrote:Juhu glukoza ok! No nic poczekamy co lekarz powie na ketony w moczu i podwyższone CRP ( chociaż w ciąży niektórych to nie dziwi).
Ja jeszcze miałam leukocyty, bakterie itp. w moczu to na to brałam Urinal, ale to inna broszka - też przeszło.
didi31 lubi tę wiadomość
-
Rodzynka masz racje, 3x skrót myślowy pewnie dr.
Pobranie na czczo, po godzinie i po dwóch.
Robiłam to u koleżanki w labie, także siedziałam na wygodnej kampanie,okno otwarte i dychałam. Ale racja, gdyby przyszło mi to bad robić w upały to bankowo bym nie dała rady.
Tak późno dopiero masz krzywą robiona?rodzynka66 lubi tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Didi crp za wysokie ja miałam ok 5-8 i tak skakalo, ale crp od wszystkiego może skoczyć, może masz jakiś ząb do leczenia?
-
Didi mój doktorek ma na wszystko CZAS Jeszcze mu przypomniałam o tej glukozie!
Kolejne zapytanie do Mam (Chyba będzie ich teraz coraz więcej)
Kwestia szczepionek:
1) Wybieracie skojarzone 5w1 lub 6w1, które są oczywiście dodatkowo płatne?
2) Szczepicie dodatkowo na rotawirusy (ponad 300zł. Tak znalazłam w cenniku 2017) i meningokoki (ok.140zł.)?
Jak się wczytałam w temat szczepionek, to jestem w szoku ich kosmicznych cen...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:26
-
roletka wrote:Didi crp za wysokie ja miałam ok 5-8 i tak skakalo, ale crp od wszystkiego może skoczyć, może masz jakiś ząb do leczenia?
No właśnie to CRP z wielu różnych powodów może być wysokie
Dentysta zaliczony całkiem niedawno i wszystko elegancko.
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Angela* wrote:Didi a kiedy masz wizytę? Co Twoj gin na taki wynik ?
W środę. Rozmawialiśmy i w pn powtarzam bad i dostanę antybiotyk. Uspokajał żebym narazie się nie martwiła. Zobaczymy...szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Angela ja jeszcze nadal w komplecie ☺chociaż już coraz ciężej.od tego leżenia każdy Ruch ostatnio sprawia mi ból,bo albo bolą żebra albo uciska gdzieś na żołądek,boli mnie w pachwinach.No koszmar jakiś.No ale jeszcze chwilę musze wytrzymać.
Angela* lubi tę wiadomość
-
Córkę szczepiłam 5w1, do tego meningokoki i pneumokoki. U nas nie było nigdy żadnych dolegliwości po szczepieniach.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
gabi 7 wrote:Angela ja jeszcze nadal w komplecie ☺chociaż już coraz ciężej.od tego leżenia każdy Ruch ostatnio sprawia mi ból,bo albo bolą żebra albo uciska gdzieś na żołądek,boli mnie w pachwinach.No koszmar jakiś.No ale jeszcze chwilę musze wytrzymać.
Gabi , dasz rade jeszcze kilka dni i zobaczysz swoje serduszkagabi 7 lubi tę wiadomość
-
Widzę, że u nas podobna końcówka, Gabi Ciężko, żebra bolą, mnie się jeszcze ciągle chce siku Ale ogólnie myślałam, że będę gorzej znosić ciążę, więc dam radę.
Miłego weekendu, dziewczyny! Może choć u Was jest słonecznygabi 7 lubi tę wiadomość
Witajcie córeczki! 5.10.2018 -
Sun pocieszam się tym,ze już bliżej niż dalej ☺właśnie leżę pod ktg i położna się śmieje,ze w końcu to do terminu wytrzymam ☺No ale szczerze to mam nadzieję,ze tyle mnie tu nie będą trzymać i ze po skończonym 37 tyg.podejmą jakąś decyzję,bo to w końcu ciąża blizniacza.A tak poza to powiem Ci ze to ktg to dla mnie wielka tortura.ledwo mogę wylezec,bo trzymają u mnie prawie godzinę pod tym ustrojstwem:-(