Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabi,
mam się stawić 29 września w szpitalu. Dawaj znać, jak u Ciebie.
Meg,
mam nadzieję, że uda mi się pogadać jeszcze z lekarką, która mnie skierowała na to cc, bo to jest argument, jak dla mnie
Lekarz, do którego chodziłam mówił, że nie ma czegoś takiego, jak przytyć za dużo w ciąży. Ja też mam 20 na plusie i to jest praktycznie sam brzuch.
Podłączam się do pytania o pampersyWitajcie córeczki! 5.10.2018 -
Rodzynko nam idą pampersy jak woda z kranu 88sztuk starcza na około 4 dni. W zależność od ich apetytu zwykle kupujemy 2 paczki i to około tygodnia czasem mniej czasem 1-2 dni więcej niż tydzień. Próbowaliśmy innych pieluch i tylko Dada daje radę. Odradzam Happy bo badziew jak nie wiem.
-
Dziewczyny jesli chodzi o pampi to nam podobnie jak Meg 88szt na max 4 dni. Nam tez podpasowaly pampersy i dady, ale duzo dostalam pampersow i do tej pory jeszcze nie kupowalam ani jednej paczki i mam jeszcze 3 paczki pampersow rozmiar 2 i 6 paczek dady rozmiar 2, a teraz w niedziele moj brat nam przywiezie 8 paczek rozmiar 3 wiec jestem jeszcze obstawiona na jakis czas.
Ja cały czas twierdze ze ciaza blizniacza powinna byc rozwiazana przez cc bo bardzo duzo jest przypadkow jaki miala Meg - jeden maluch poczul miejsce i zmienil polozenie i niestety 2 porody w 1 dniu kobitki przechodza. U nas w szpitalu dali sobie juz spokoj i tylko przez cc rozwiazuja blizniaki i nawet nie proponuja sn, no chyba ze jakas mamuska mocno sie uprze.
triss lubi tę wiadomość
-
rodzynka66 wrote:Powodzenia Angela Ja mam obecnie +16,5 kg i lekarz nie był zadowolony! (Ciesz się, że Twój będzie się śmiał) A wydaje mi się, że to wcale nie tak dużo na tym etapie przy 2 dzieci, 2 łożyskach, owodniach itp. itd. Wkurzył mnie tym trochę
Sun - ja będę w szpitalu po sterydy, więc nawet ta bezsenność mi nie straszna (wjazd salowych z mopem do sal o 5 nad ranem itp.) Ale nawet się cieszę, że w razie czego, to już będą podane. Po jakim czasie zaczynają działać? Gdzieś czytałam w internecie, że po dobrym tygodniu?
Mamuśki - ile zużywacie paczek pampersów tygodniowo/ miesięcznie? I po ile sztuk? Jak tu się przygotować?
Hehe moj lekarz mowil ze jest oki , ze to ciąża bliźniacza i ze jeszcze troche napewno przytyje , ale po porodzie szybko zzuce -
A tak poza tym to po wizycie oki , lekarz zbadal mnie ginekologicznie , szyjka dluga , zamknieta dzieci ważą chłopczyk 934g a dziewczynka 874g za 3 tyg wizyta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 17:46
Sun2017, rodzynka66, gabi 7, Meg85 lubią tę wiadomość
-
didi31 wrote:Sun i Gabi a Wy jesteście za CC czy SN jak wszystko będzie zmierzać w tę stronę?
U mnie właśnie idzie w stronę SN, choć ja się wcale nie upieram
Mam niezręczne pytanko do dziewczyn, które rodziły - pamiętacie może czy miałyście biegunkę przed porodem? Wiem, że to objaw zbliżającego się porodu, ale jestem ciekawa jak bardzo blisko jestWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 18:19
Witajcie córeczki! 5.10.2018 -
Sun ja rodzilam i żadnej biegunki nie miałam,więc uważam że jest to sprawa indywidualna.
Didi ja to mam juz taki mętlik w głowie,ze sama już nie wiem jak chciałabym rodzić.są plusy i minusy zarówno jednego i drugiego porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 18:40
Sun2017 lubi tę wiadomość
-
Sun ja tez nie mialam wcZeśniej biegunki, a rodzilam 8lat temu SN ..
Teraz juz na 100% bede miec cesarke , nawet jak dzieci uloza sie glowkowo , moj lekarz opcji SN blizniakow nie bierze pod uwage mowi , że bezpieczniej CCSun2017 lubi tę wiadomość
-
Sun2017 wrote:Lekarz, do którego chodziłam mówił, że nie ma czegoś takiego, jak przytyć za dużo w ciąży. Ja też mam 20 na plusie i to jest praktycznie sam brzuch.
I zgadzam się z nim. Każda z nas ma też inny wzrost, przemianę materii i milion innych czynników, które mają na to wpływ. A wielokrotnie jest i tak, że osoba w ciąży pojedynczej też dobija do takich 30kg+.
Meg - Agula widzę, że trzeba się obstawić pampersami Matko, ile tego!! Ale na razie też nie chcę robić zapasów, bo nie wiem, czy im Pampers przypasuje Chciałabym też Dadę kupić na testowanie.
Meg - już się wyprzedajesz z ubranek, a może jeszcze Ci się trafi takie podwójne szczęście w przyszłości ?
Angela - super wieści i waga dzieciaczkówSun2017 lubi tę wiadomość
-
Rodzynka, marzy mi się gromadka dzieci ale już czuję się "za stara" na kolejne. Jak dziewczynki będą świętować osiemnastkę to ja pięćdziesiątkę! Ciuchy po Wojtku juz rozdałam/wyprzedałam. Trzeba patrzeć trochę realnie niestety
Sun, u mnie podobnie jak u Asi, biegunka złapała mnie na sali porodowej, 8 lat temu. Przy dziewczynkach nie miałam.Sun2017 lubi tę wiadomość
-
Meg85 wrote:Rodzynka, marzy mi się gromadka dzieci ale już czuję się "za stara" na kolejne. Jak dziewczynki będą świętować osiemnastkę to ja pięćdziesiątkę! Ciuchy po Wojtku juz rozdałam/wyprzedałam. Trzeba patrzeć trochę realnie niestety
Sun, u mnie podobnie jak u Asi, biegunka złapała mnie na sali porodowej, 8 lat temu. Przy dziewczynkach nie miałam.
Meg kochana spokojnie
Moze jeszcze sie cos wykluje po drodze
Buziaki dla Ciebie i Twoich alodkich dziewczynek -
didi31 wrote:Sun i Gabi a Wy jesteście za CC czy SN jak wszystko będzie zmierzać w tę stronę?
Didi,
chyba wczoraj nie do końca zrozumiałam pytanie
Ja zawsze byłam za SN, ale im więcej czytam o porodach bliźniaczych, m.in. o takich przypadkach, jak u Meg, to przechodzę na stronę CC. Ale tak naprawdę sama nie wiem
Dzięki dziewczyny, mój organizm najwyraźniej postanowił oczyścić się wcześniej, bo jeszcze nie jestem na porodówce
Angela*, didi31 lubią tę wiadomość
Witajcie córeczki! 5.10.2018 -
Rodzynka ja sterydy dostałam jak pojechałam do szpitala po odejściu wód, dwie dawki co 24 h i po kolejnej dobie miałam cięcie jak tylko zadziałało. Chłopcy oddychali sami
Sun mnie nie złapała biegunka przed, wręcz przeciwnie dostałam czopki na noc przed cięciem i jeszcze prosiłam o laktuloze, bo przy znieczuleniu niestety potrafią znieczulic się też zwieracze. Za to miałam szybkie biegi (ha ha szybkie pelzniecie w pozycji zgietej) dzień po jak zaczęłam jeść.
Co do butelek to moi na początku nie dawali rady ciągnąć z aventu i szło im tylko z kauczukowego canpola. Później przeszliśmy na tommee tippee i jestem zadowolona. Avent próbowałam dawać jeszcze raz, ale nie leciało i strasznie się denerwowali.rodzynka66, Sun2017 lubią tę wiadomość