X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi,
    mam się stawić 29 września w szpitalu. Dawaj znać, jak u Ciebie.

Meg,
    mam nadzieję, że uda mi się pogadać jeszcze z lekarką, która mnie skierowała na to cc, bo to jest argument, jak dla mnie :D

Lekarz, do którego chodziłam mówił, że nie ma czegoś takiego, jak przytyć za dużo w ciąży. Ja też mam 20 na plusie i to jest praktycznie sam brzuch.
    Podłączam się do pytania o pampersy :)

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynko nam idą pampersy jak woda z kranu :P 88sztuk starcza na około 4 dni. W zależność od ich apetytu ;) zwykle kupujemy 2 paczki i to około tygodnia czasem mniej czasem 1-2 dni więcej niż tydzień. Próbowaliśmy innych pieluch i tylko Dada daje radę. Odradzam Happy bo badziew jak nie wiem.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun i Gabi a Wy jesteście za CC czy SN jak wszystko będzie zmierzać w tę stronę?

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli chodzi o pampi to nam podobnie jak Meg 88szt na max 4 dni. Nam tez podpasowaly pampersy i dady, ale duzo dostalam pampersow i do tej pory jeszcze nie kupowalam ani jednej paczki i mam jeszcze 3 paczki pampersow rozmiar 2 i 6 paczek dady rozmiar 2, a teraz w niedziele moj brat nam przywiezie 8 paczek rozmiar 3 wiec jestem jeszcze obstawiona na jakis czas.

Ja cały czas twierdze ze ciaza blizniacza powinna byc rozwiazana przez cc bo bardzo duzo jest przypadkow jaki miala Meg - jeden maluch poczul miejsce i zmienil polozenie i niestety 2 porody w 1 dniu kobitki przechodza. U nas w szpitalu dali sobie juz spokoj i tylko przez cc rozwiazuja blizniaki i nawet nie proponuja sn, no chyba ze jakas mamuska mocno sie uprze.

triss lubi tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Powodzenia Angela :) Ja mam obecnie +16,5 kg i lekarz nie był zadowolony! (Ciesz się, że Twój będzie się śmiał;)) A wydaje mi się, że to wcale nie tak dużo na tym etapie przy 2 dzieci, 2 łożyskach, owodniach itp. itd. Wkurzył mnie tym trochę ;)

Sun - ja będę w szpitalu po sterydy, więc nawet ta bezsenność mi nie straszna (wjazd salowych z mopem do sal o 5 nad ranem itp.) ;) Ale nawet się cieszę, że w razie czego, to już będą podane. Po jakim czasie zaczynają działać? Gdzieś czytałam w internecie, że po dobrym tygodniu?

Mamuśki - ile zużywacie paczek pampersów tygodniowo/ miesięcznie? I po ile sztuk? Jak tu się przygotować?

Hehe moj lekarz mowil ze jest oki , ze to ciąża bliźniacza i ze jeszcze troche napewno przytyje , ale po porodzie szybko zzuce :P

• Angela* Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to po wizycie oki , lekarz zbadal mnie ginekologicznie , szyjka dluga , zamknieta ;) dzieci ważą chłopczyk 934g a dziewczynka 874g ;) za 3 tyg wizyta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 17:46

Sun2017, rodzynka66, gabi 7, Meg85 lubią tę wiadomość

• didi31 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela fajnie ważą dzieciaki :)

Angela* lubi tę wiadomość

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Sun i Gabi a Wy jesteście za CC czy SN jak wszystko będzie zmierzać w tę stronę?

U mnie właśnie idzie w stronę SN, choć ja się wcale nie upieram ;)

Mam niezręczne pytanko do dziewczyn, które rodziły - pamiętacie może czy miałyście biegunkę przed porodem? Wiem, że to objaw zbliżającego się porodu, ale jestem ciekawa jak bardzo blisko jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 18:19

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun ja rodzilam i żadnej biegunki nie miałam,więc uważam że jest to sprawa indywidualna.

Didi ja to mam juz taki mętlik w głowie,ze sama już nie wiem jak chciałabym rodzić.są plusy i minusy zarówno jednego i drugiego porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 18:40

Sun2017 lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun ja tez nie mialam wcZeśniej biegunki, a rodzilam 8lat temu SN ..
    Teraz juz na 100% bede miec cesarke , nawet jak dzieci uloza sie glowkowo , moj lekarz opcji SN blizniakow nie bierze pod uwage :) mowi , że bezpieczniej CC :)

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun2017 wrote:
    Lekarz, do którego chodziłam mówił, że nie ma czegoś takiego, jak przytyć za dużo w ciąży. Ja też mam 20 na plusie i to jest praktycznie sam brzuch.

I zgadzam się z nim. Każda z nas ma też inny wzrost, przemianę materii i milion innych czynników, które mają na to wpływ. A wielokrotnie jest i tak, że osoba w ciąży pojedynczej też dobija do takich 30kg+.

Meg - Agula widzę, że trzeba się obstawić pampersami :D Matko, ile tego!! Ale na razie też nie chcę robić zapasów, bo nie wiem, czy im Pampers przypasuje :) Chciałabym też Dadę kupić na testowanie.

Meg - już się wyprzedajesz z ubranek, a może jeszcze Ci się trafi takie podwójne szczęście w przyszłości :D?

Angela - super wieści i waga dzieciaczków :)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą waga popieram , ja 8 lat temu w pojedynczej ciąży przytylam 34 kg :D takze nie ma reguly :) kazda z nas jest inna :) a teraz chyba te 34kg pobije hehe :)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun ja jak zaczęły się skurcze to naturalnie się oczyścilam :) także u mnie to był zwiastun porodu.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka, marzy mi się gromadka dzieci ale już czuję się "za stara" na kolejne. Jak dziewczynki będą świętować osiemnastkę to ja pięćdziesiątkę! Ciuchy po Wojtku juz rozdałam/wyprzedałam. Trzeba patrzeć trochę realnie niestety ;)
    Sun, u mnie podobnie jak u Asi, biegunka złapała mnie na sali porodowej, 8 lat temu. Przy dziewczynkach nie miałam.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Rodzynka, marzy mi się gromadka dzieci ale już czuję się "za stara" na kolejne. Jak dziewczynki będą świętować osiemnastkę to ja pięćdziesiątkę! Ciuchy po Wojtku juz rozdałam/wyprzedałam. Trzeba patrzeć trochę realnie niestety ;)
    Sun, u mnie podobnie jak u Asi, biegunka złapała mnie na sali porodowej, 8 lat temu. Przy dziewczynkach nie miałam.

Meg kochana spokojnie ;)
    Moze jeszcze sie cos wykluje po drodze :)
    Buziaki dla Ciebie i Twoich alodkich dziewczynek <3

• Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:

Didi,
    chyba wczoraj nie do końca zrozumiałam pytanie ;)
    Ja zawsze byłam za SN, ale im więcej czytam o porodach bliźniaczych, m.in. o takich przypadkach, jak u Meg, to przechodzę na stronę CC. Ale tak naprawdę sama nie wiem :)

Dzięki dziewczyny, mój organizm najwyraźniej postanowił oczyścić się wcześniej, bo jeszcze nie jestem na porodówce ;)

Angela*, didi31 lubią tę wiadomość

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka ja sterydy dostałam jak pojechałam do szpitala po odejściu wód, dwie dawki co 24 h i po kolejnej dobie miałam cięcie jak tylko zadziałało. Chłopcy oddychali sami :)
    Sun mnie nie złapała biegunka przed, wręcz przeciwnie dostałam czopki na noc przed cięciem i jeszcze prosiłam o laktuloze, bo przy znieczuleniu niestety potrafią znieczulic się też zwieracze. Za to miałam szybkie biegi (ha ha szybkie pelzniecie w pozycji zgietej) dzień po jak zaczęłam jeść.

Co do butelek to moi na początku nie dawali rady ciągnąć z aventu i szło im tylko z kauczukowego canpola. Później przeszliśmy na tommee tippee i jestem zadowolona. Avent próbowałam dawać jeszcze raz, ale nie leciało i strasznie się denerwowali.

rodzynka66, Sun2017 lubią tę wiadomość

a5707df13e.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra ta glukoza. Zaraz drugie pobranie, jak nie puszczę pawia będzie dobrze.
    Kosmos!

Meg85 lubi tę wiadomość

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Masakra ta glukoza. Zaraz drugie pobranie, jak nie puszczę pawia będzie dobrze.
    Kosmos!

Didi dasz rade! Wierze w Ciebie :)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moglabym zrobić relację na żywo, gdybyście zobaczyły moje miny i jak dycham ciężko hehe to można by się usmiać! Otworzyłam okno żeby powietrze mnie cuciło

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ