X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi,
    mam się stawić 29 września w szpitalu. Dawaj znać, jak u Ciebie.

Meg,
    mam nadzieję, że uda mi się pogadać jeszcze z lekarką, która mnie skierowała na to cc, bo to jest argument, jak dla mnie :D

Lekarz, do którego chodziłam mówił, że nie ma czegoś takiego, jak przytyć za dużo w ciąży. Ja też mam 20 na plusie i to jest praktycznie sam brzuch.
    Podłączam się do pytania o pampersy :)

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynko nam idą pampersy jak woda z kranu :P 88sztuk starcza na około 4 dni. W zależność od ich apetytu ;) zwykle kupujemy 2 paczki i to około tygodnia czasem mniej czasem 1-2 dni więcej niż tydzień. Próbowaliśmy innych pieluch i tylko Dada daje radę. Odradzam Happy bo badziew jak nie wiem.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun i Gabi a Wy jesteście za CC czy SN jak wszystko będzie zmierzać w tę stronę?

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli chodzi o pampi to nam podobnie jak Meg 88szt na max 4 dni. Nam tez podpasowaly pampersy i dady, ale duzo dostalam pampersow i do tej pory jeszcze nie kupowalam ani jednej paczki i mam jeszcze 3 paczki pampersow rozmiar 2 i 6 paczek dady rozmiar 2, a teraz w niedziele moj brat nam przywiezie 8 paczek rozmiar 3 wiec jestem jeszcze obstawiona na jakis czas.

Ja cały czas twierdze ze ciaza blizniacza powinna byc rozwiazana przez cc bo bardzo duzo jest przypadkow jaki miala Meg - jeden maluch poczul miejsce i zmienil polozenie i niestety 2 porody w 1 dniu kobitki przechodza. U nas w szpitalu dali sobie juz spokoj i tylko przez cc rozwiazuja blizniaki i nawet nie proponuja sn, no chyba ze jakas mamuska mocno sie uprze.

triss lubi tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Powodzenia Angela :) Ja mam obecnie +16,5 kg i lekarz nie był zadowolony! (Ciesz się, że Twój będzie się śmiał;)) A wydaje mi się, że to wcale nie tak dużo na tym etapie przy 2 dzieci, 2 łożyskach, owodniach itp. itd. Wkurzył mnie tym trochę ;)

Sun - ja będę w szpitalu po sterydy, więc nawet ta bezsenność mi nie straszna (wjazd salowych z mopem do sal o 5 nad ranem itp.) ;) Ale nawet się cieszę, że w razie czego, to już będą podane. Po jakim czasie zaczynają działać? Gdzieś czytałam w internecie, że po dobrym tygodniu?

Mamuśki - ile zużywacie paczek pampersów tygodniowo/ miesięcznie? I po ile sztuk? Jak tu się przygotować?

Hehe moj lekarz mowil ze jest oki , ze to ciąża bliźniacza i ze jeszcze troche napewno przytyje , ale po porodzie szybko zzuce :P

• Angela* Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to po wizycie oki , lekarz zbadal mnie ginekologicznie , szyjka dluga , zamknieta ;) dzieci ważą chłopczyk 934g a dziewczynka 874g ;) za 3 tyg wizyta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 17:46

Sun2017, rodzynka66, gabi 7, Meg85 lubią tę wiadomość

• didi31 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela fajnie ważą dzieciaki :)

Angela* lubi tę wiadomość

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Sun i Gabi a Wy jesteście za CC czy SN jak wszystko będzie zmierzać w tę stronę?

U mnie właśnie idzie w stronę SN, choć ja się wcale nie upieram ;)

Mam niezręczne pytanko do dziewczyn, które rodziły - pamiętacie może czy miałyście biegunkę przed porodem? Wiem, że to objaw zbliżającego się porodu, ale jestem ciekawa jak bardzo blisko jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 18:19

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun ja rodzilam i żadnej biegunki nie miałam,więc uważam że jest to sprawa indywidualna.

Didi ja to mam juz taki mętlik w głowie,ze sama już nie wiem jak chciałabym rodzić.są plusy i minusy zarówno jednego i drugiego porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 18:40

Sun2017 lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun ja tez nie mialam wcZeśniej biegunki, a rodzilam 8lat temu SN ..
    Teraz juz na 100% bede miec cesarke , nawet jak dzieci uloza sie glowkowo , moj lekarz opcji SN blizniakow nie bierze pod uwage :) mowi , że bezpieczniej CC :)

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun2017 wrote:
    Lekarz, do którego chodziłam mówił, że nie ma czegoś takiego, jak przytyć za dużo w ciąży. Ja też mam 20 na plusie i to jest praktycznie sam brzuch.

I zgadzam się z nim. Każda z nas ma też inny wzrost, przemianę materii i milion innych czynników, które mają na to wpływ. A wielokrotnie jest i tak, że osoba w ciąży pojedynczej też dobija do takich 30kg+.

Meg - Agula widzę, że trzeba się obstawić pampersami :D Matko, ile tego!! Ale na razie też nie chcę robić zapasów, bo nie wiem, czy im Pampers przypasuje :) Chciałabym też Dadę kupić na testowanie.

Meg - już się wyprzedajesz z ubranek, a może jeszcze Ci się trafi takie podwójne szczęście w przyszłości :D?

Angela - super wieści i waga dzieciaczków :)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą waga popieram , ja 8 lat temu w pojedynczej ciąży przytylam 34 kg :D takze nie ma reguly :) kazda z nas jest inna :) a teraz chyba te 34kg pobije hehe :)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun ja jak zaczęły się skurcze to naturalnie się oczyścilam :) także u mnie to był zwiastun porodu.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka, marzy mi się gromadka dzieci ale już czuję się "za stara" na kolejne. Jak dziewczynki będą świętować osiemnastkę to ja pięćdziesiątkę! Ciuchy po Wojtku juz rozdałam/wyprzedałam. Trzeba patrzeć trochę realnie niestety ;)
    Sun, u mnie podobnie jak u Asi, biegunka złapała mnie na sali porodowej, 8 lat temu. Przy dziewczynkach nie miałam.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Rodzynka, marzy mi się gromadka dzieci ale już czuję się "za stara" na kolejne. Jak dziewczynki będą świętować osiemnastkę to ja pięćdziesiątkę! Ciuchy po Wojtku juz rozdałam/wyprzedałam. Trzeba patrzeć trochę realnie niestety ;)
    Sun, u mnie podobnie jak u Asi, biegunka złapała mnie na sali porodowej, 8 lat temu. Przy dziewczynkach nie miałam.

Meg kochana spokojnie ;)
    Moze jeszcze sie cos wykluje po drodze :)
    Buziaki dla Ciebie i Twoich alodkich dziewczynek <3

• Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:

Didi,
    chyba wczoraj nie do końca zrozumiałam pytanie ;)
    Ja zawsze byłam za SN, ale im więcej czytam o porodach bliźniaczych, m.in. o takich przypadkach, jak u Meg, to przechodzę na stronę CC. Ale tak naprawdę sama nie wiem :)

Dzięki dziewczyny, mój organizm najwyraźniej postanowił oczyścić się wcześniej, bo jeszcze nie jestem na porodówce ;)

Angela*, didi31 lubią tę wiadomość

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka ja sterydy dostałam jak pojechałam do szpitala po odejściu wód, dwie dawki co 24 h i po kolejnej dobie miałam cięcie jak tylko zadziałało. Chłopcy oddychali sami :)
    Sun mnie nie złapała biegunka przed, wręcz przeciwnie dostałam czopki na noc przed cięciem i jeszcze prosiłam o laktuloze, bo przy znieczuleniu niestety potrafią znieczulic się też zwieracze. Za to miałam szybkie biegi (ha ha szybkie pelzniecie w pozycji zgietej) dzień po jak zaczęłam jeść.

Co do butelek to moi na początku nie dawali rady ciągnąć z aventu i szło im tylko z kauczukowego canpola. Później przeszliśmy na tommee tippee i jestem zadowolona. Avent próbowałam dawać jeszcze raz, ale nie leciało i strasznie się denerwowali.

rodzynka66, Sun2017 lubią tę wiadomość

a5707df13e.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra ta glukoza. Zaraz drugie pobranie, jak nie puszczę pawia będzie dobrze.
    Kosmos!

Meg85 lubi tę wiadomość

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Masakra ta glukoza. Zaraz drugie pobranie, jak nie puszczę pawia będzie dobrze.
    Kosmos!

Didi dasz rade! Wierze w Ciebie :)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moglabym zrobić relację na żywo, gdybyście zobaczyły moje miny i jak dycham ciężko hehe to można by się usmiać! Otworzyłam okno żeby powietrze mnie cuciło

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ