X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg zdrowka dla mamy <3
    Milego dnia wszystkim ! ;)

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AllishiiA wrote:
    Meg dużo zdrówka do mamy. Ja juz bylam na bioderkach i lekarz nic nie mówił o rehabilitacji tylko zamiast na trzech wizytach będziemy miec ich 5 żeby kontrolować.

3? Z synem miałam 1 i tu miałam nadzieję że max 2 razy będę musiała się fatygować.. :P

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz bylismy na bioderkach i na szczescie wszystko ok i doktor mowil ze kontrolnie jeszcze raz mamy przyjechac za 10 tygodni, wiec beda 2 wizyty jak bedzie ok.

syy28iik833b36lq.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z synem mialam 3. moze akurat u mnie w przychodni tak jeste ;) (po narodzeniu, jak siedzi i jak zacznie chodzic). a teraz dochodzi, ze juz bylismy pozniej ze jak by sie urodzili itd. no to 4 razy hehe matematyka kuleje ;) a u nas zaparcia nie kolki, wystarczy, ze dwa dni mniej wody dalam do picia, ale juz nadrabiamy i jest poprawa ;) a na kidz ktos sie juz rejestrowal? ja jestem w trakcie.

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moj Franio ma przepukline pachwinowa narazie jest ok ale czeka go operacja. Czy któraś z Was zmaga sie z tym problemem u swoich dzieciaków?

Za wszystkie Was w trojpaku 3mam mocno kciuki. Trzymajcie sie jak najdłużej choćby nie wiem jak bylo wam ciężko. Z perspektywy czasu oddalabym wszystko zeby moi chlopcy nabrali wiecej sily i posiedzieli dluzej w brzuszku bo wiele by ich ominęło rzeczy zwiazanych z wczesniactwem, a teraz jeszcze ta przepuklina u Franka.

Zawsze cos normalnie!!!

Meg duzo zdrowia dla mamy, czarnulka Tobie zycze duzo sily aby walczyc razem z Twoimi chlopcami.

Meg85, gabi 7 lubią tę wiadomość

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mialam zapytac czy jak dajecie tylko mleko modyfikowane to dopajacie dzieciaczki a jak tak to czym?

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolka15 wrote:
    I mialam zapytac czy jak dajecie tylko mleko modyfikowane to dopajacie dzieciaczki a jak tak to czym?
    My nie dopajamy. Co dwa dni robię słabszego mleko (więcej wody i mniej proszku).

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka,syn mojej koleżanki miał taką przepukline,ze jak dobrze pamiętam to aż mu jelitko pachwina wychodziło ale po operacji wszystko wróciło do normy,także nie martw się,wszystko będzie dobrze.dodam jeszcze ze synek koleżanki nie był wczesniakiem,tylko dziecko urodzonym w terminie.głowa do góry☺będzie dobrze☺

3i498u69fq9q84na.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Przede wszystkim Czarnulka życzę Twoim chłopcom dużo siły i zdrowia, a Tobie wytrwałości. Musi być dobrze.

Jolka u nas Julek też ma przepukline i chirurg powiedział, że do skończenia roku nic się nie robi tylko obserwuje. Chyba, że się jelito zaklinuje to stan nagły i wtedy operacja. Ale podobno jest u nas duża szansa, że samo się zamknie. I nawet widzę, że coraz częściej jest wszystko na miejscu.

Co do rehabilitacji to my chodzimy, ale ze względu na lekką asymetrie i do tego nie będę ukrywać, że moja siostra tam pracuje i trochę nas wzięli na wyrost :) ale chłopaki lubią a ja mam wtedy godzinę dla siebie bo mogę ich zostawić u ciotki :)

a5707df13e.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi przepuklina to właśnie nic innego jak jelito wychodzace ;-)

Jolka u mnie obydwoje mieli przepukline ale pepkowa, Tomek wielkości mandarynki a Zuzia miała malutka, jemu wystarczyło plastrowanie a Zuzia w lipcu teraz miała operacje bo przepuklina się nie wchlonela

Co do mm ja nie przepajalam bo problemów z kupa nie było i wody pić nie chcieli, tym bardziej że rodziłam w lutym i upałów nie było

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj jesień, zimno i deszczowe. Kocyk, herbata z miodem i lenistwo.

Czarnulko jak Ty i Twoi chłopcy się macie? Buziaki dla Was.

Dziewczyny leżące w szpitalach życzę Wam spokojnego leżakowania!

Moje orzeszki w brzuchu fikają na zmianę. Pod koniec tyg ruszamy robić krzywą cukrową, mam nadzieję, że wyniki będą ładne i jakoś damy radę. Szkoda, że zamiast picia glukozy nie można zjeść paczki haribo ;)

gabi 7 lubi tę wiadomość

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi krzywa cukrowa to nie tragedia,ja nie lubię słodkiego i jakoś bez problemu wypilam☺to i Ty dasz radę.najgorsze dla mnie było to czekanie 2 godzin.nudy nie do wytrzymania.

Dziewczyny ja muszę wytrzymać jeszcze co najmniej do czwartku☺tak przedluzam sobie z tygodnia na tydzień ☺ale w czwartek skończę już 36 tc,więc jest dobrze. Trzymajcie za mnie mocno kciuki.

Pogoda dzisiaj butelkowa,dzisiaj chrzciny mojej bratanicy a ja w szpitalu,mąż z córką poszli.trochę szkoda ale jakoś się z tym już pogodzilam.nie mam przecież wyjścia.kładę się i będę spać.

3i498u69fq9q84na.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat Roletka a czy u waszych maluchow ta przepuklinka ciagle wypadala? Jak ja wcisne Franiowi to wystarczy ze sie ruszy lub napnie i znowu widac kulke... Pat a jak oceniali szanse ze sie samo zamknie? Roletka jak plastrowalas, czy zalecal to lekarz/chirurg/pediatra? Ile miala Zuzia kiedy miala operację? Dzięki za informacje i odzew

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Jak tam u Was ?
    Gabi jak się trzymasz? ;)
    Czarnulka jak Twoi dzielni wojownicy ? <3
    Meg , jak Twoje córeczki? :)
    Didi ja mialam wczoraj krzywa i raz mi sie tylko slabo zrobilo i lezalam po 2 pobraniu godzine na kozetce w lab , ale najwazniejsze że dalam rade i udalo sie pobrac ;) a wyniki jutro sprawdze na internecie :)

U nas szaro , buro i ponuro ;)
    W srode mam wizyte u ginka , ciekawe ile moje maluchy przybraly w ciagu miesiaca ;)
    Brykaja w brzuszku , razem i na zmiane , ale tak im chyba wygodnie :)

Buziaki dziewczyny :)

gabi 7, Meg85 lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka tak właśnie "dziala" przepuklina, jak się ją schowa to przy napinaniu się ona wychodzi, my byliśmy pod opieką chirurga i to chirurg nam plastrowal dzieci, pediatra potrafi zakleic takim plaster do tego ale one nic nie dają, nam chirurg kleil zwykłym tylko że dużym prawie na cały brzuszek, Zuzia w sierpniu miała półtorej roku a w lipcu była operacja

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka u Julka jest przepuklina pachwinowa, s schodzi do jaderka. Też próbowaliśmy plastrów, ale to one zrobiły, że zeszła niżej niestety. Też ciągle wylazi, ale dopóki daje się schować to jest ok i tylko trzeba sprawdzać czy nie uwieznie. Chirurg mówił, że kanały pachwinowe zarastaja pod koniec ciąży i u wczesniakow jest to bardzo częste, ale 90% sama się zamyka i nie trzeba operować. U nad już coraz częściej zdarza się, że nie wychodzi wcale lub coraz mniej. Ale bywa też tak jak piszesz, po wepchnieciu od razu wyskakuje przy ruchu.

a5707df13e.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie na razie wydaje ze moje chłopaki oprócz niskiej masy urodzeniowej nie maja żadnych objawów wczesniactwa, zobaczymy co przyniesie czas... Ja karmie mm i dopajam woda. Na poczatku nie chcieli pic ale teraz pija. Dwa dni im nie dalam i bolaly brzuchy i kupki nie mogli zrobić i wczoraj juz dawalam i juz noc byla inna i teraz juz jest ok. Zaluje ze starszemu synkowi dawalam tak Malo do picia bo teraz wiem ze miał problemy z zaparciami i przez to miałam przeboje, ale człowiek sie uczy cale życie ;)

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka mój syn miał przepukline pachwinową która zeszła do moszny.. jak miał 9 m-cy miał zabieg jej zamkniecia. z tym ze u nas czesto zaciskał sie miesien gdy jelito było w jaderkach wiec tak szybko był zabieg, ale wczesniej mówili ze do roku sie czeka bo jest szansa ze sama sie zamknie:)

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeBeBe co u Ciebie,jak się czujesz?U mnie wszystko po staremu,jeszcze się trzymam.za chwilę idę na usg,chociaż byłam w czwartek.chyba oni powoli przygotowują się,ze lada chwila mogę urodzić,bo szczegółowe badania z krwi też mi już zrobili.

Powiem Wam dziewczyny,ze coraz większego mam stresa:-(

3i498u69fq9q84na.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi - przed Tobą już ostatnia prosta :) <3 nie stresuj sie kochana :)

Milego dnia dziewczyny :)

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ