X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziewczyna waży 850g, chłopak 750g :) Głowami w dół albo bardziej po skosie. Grzeczni jak zawsze na USG.
    Wszystko ok i z nimi i ze mną. Mój dr jest mało wylewny, konkretny facet i czasem mnie wkurza tym. Ale i tak go lubię.

Angela*, gabi 7, Pat85, Zuza2323, czarnulka24, triss lubią tę wiadomość

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi super wiesci ;) <3 termin nadal na 5.01? :)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Didi super wiesci ;) <3 termin nadal na 5.01? :)
    Jestem klipa i nie zapytałam o termin wg USG :)

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi, dxiękuję za link- bardzo rozwiał moje wątpliwości :)

meg- dzięki za polecenie płynu, kupiłam dzidziusia i faktycznie dobrze usuwa osad z mleka :)

didi gratuluję dobrych wiadomości :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Jestem klipa i nie zapytałam o termin wg USG :)

Kochana , najważniejsze, że wszystko dobrze ;) u mnie głowa w dół jest dziewczynka a chlopczyk dupka :D

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze cały czas mamy pielgrzymki po specjalistach... był już okulista, neurolog, hematolog (niestety tu akurat mamy powód żeby chodzić), bioderka i usg główek. Teraz jeszcze raz neurolog po usg, laryngolog jak będą ważyć po 6 kg, neonatolog i gastroenterolog. Do tego cały czas rehabilitacja, ale to akurat dobrze, bo wiozę chłopaków do szpitala, a w ładną pogodę idziemy z wózkiem, tam ich zostawiam i mam godzinę dla siebie (a jak trzeba to więcej, bo tam pracuje moja siostra i czasami zostają z ciocią).
    A butelki myję zwykłym płynem i płuczę gorącą wodą z kranu, już dawno nie wyparzam. Ale może z mm jest gorzej.
    Za to daję czasami wodę lub herbatkę koperkową. Zauważyłam, że czasami denerwują się po jedzeniu i zachowują jakby chcieli jeszcze a już nie jedzą. Wtedy kilka łyków czegoś nie mlecznego załatwia sprawę :)
    A kąpię w płynie Ziajka, w zapasie leży też oilatum, ale nie ma takiej potrzeby. Niczym nie smaruję teraz. Latem na słońce krem z filtrem kilka razy poszedł. A pupy tylko czystą wodą też bez smarowania, bo są eleganckie :) mazidła leżą i oby się nie przydały.

Tika myślałam dzisiaj o Tobie! Jak dajesz radę i co słychać u najstarszych wątkowych bliźniaków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 19:42

a5707df13e.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika jasne ze Cię pamietam, pisz co u Ciebie i Twoich Skarbów??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski, napiszcie mi czy macie ustalony rytm dnia i próbujecie sie go w miare możliwości trzymac czy raczej karmicie na żadanie i dzieci spontanicznie go ustalaja??
    Macie stałe godziny spacerów? Raczej wcześniej czy później chodzicie?

Ja chodziłam zawsze koło 9-10 ale teraz zrobiłam się wygodna i od 3 dni ogarniam dzieci jak mąż wraca z pracy między 16-17. Kapiel wypada mi teraz koło 20/20:30, ale rano mam czas na ogarnięcie domu i siebie więc bardzo mi to pasuje. Przed spacerem mam też czas na przytulanie się z moimi dziewczynami jak wiem że wszystko w miarę ogarnięte :)

Kolejne pytanie- jak dbacie o higiene jamy ustnej? Przemywacie po jedzeniu czy jeszcze nie? Moja teściowa zawsze po karmieniu przemywała języczki pieluszką terrową, moja mam tak nie robiła... Ciekawa jestem jak jest u Was?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam Was i siebie w rozpoczętym 38 tc☺mój cel dotrwać do skonczonego 37 tc zrealizowałem,wiec od dzisiaj zaczynam się porządnie ruszać i w miare szybko zakończyć etap leżenia na patologii ciąży,bo mam już dość.

Sun a co u Ciebie?nadal jesteś w trójpaku,czy coś się zmieniło?

Tika opowiadaj co u Was,rany to już tyle czasu minęło ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 08:21

czarnulka24, Pat85, triss lubią tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona mialas racje z tym Ktg pierwsza dobe mialam staly zapis. Obecnie mam 6xpo godzinie. Pozostale badania sa w normie w najblizszych dniach bede miala usg zeby sprawdzic te przeplywy to moze mnie puszcza na troche do domu. Zobaczymy.

• Angela* Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi - swietny wynik ;) Teraz mozesz spokojnie rodzic :) trzymam kciuki :) <3

Jezuu , u nas tak mglisto , szaro buro i ponuro - prawdziwa jesien , a ja czuje jakby byl juz listopad przez ta pogode ...
    Myślę, że pojawi sie jeszcze slonce :)

gabi 7 lubi tę wiadomość

• Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, właśnie się zastanawiałam, czy się rozpakowałaś ;) Gratuluję wyniku! Ja kończę dziś 38 tydzień, za to trzeci dzień na patologii ciąży. Nic właściwie się nie dzieje, miałam mieć badanie, zapowiadają od 3 dni, ale na razie było. Tylko ktg 4 x dziennie. Chętnie bym już rodziła, choć samego porodu też się boję oczywiście :) U mnie praktycznie zakończony 38 tc i myślę, że co za dużo, to niezdrowo, ale lekarze każą czekać...

Emcia, trzymaj się tam zdrowo! :)

gabi 7 lubi tę wiadomość

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun2017 wrote:
    Gabi, właśnie się zastanawiałam, czy się rozpakowałaś ;) Gratuluję wyniku! Ja kończę dziś 38 tydzień, za to trzeci dzień na patologii ciąży. Nic właściwie się nie dzieje, miałam mieć badanie, zapowiadają od 3 dni, ale na razie było. Tylko ktg 4 x dziennie. Chętnie bym już rodziła, choć samego porodu też się boję oczywiście :) U mnie praktycznie zakończony 38 tc i myślę, że co za dużo, to niezdrowo, ale lekarze każą czekać...

Emcia, trzymaj się tam zdrowo! :)

Sun , piękny wynik ! <3
    Moj gin mowil że max do 37tc , ale co lekarz to opinia37tc napewno niedlugo urodzisz ;) trzymam kciuki za Was ! <3

• didi31 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze myslałam, że donoszenie bliźniaków do 37tc to cud...ale widzę, że to możliwy wyczyn! Wierzę, że i ja osiągne tak fajny wynik.

Jutro idziemy oglądać do sklepu foteliki + bazy, po cichu liczę na jakiś zakup.
    I zamówiony komodę z przewijwkiem :)

Z wózkiem czekamy, pewnie w ost momencie kupimy!

Angela już podjełaś decyzję jaki wózek kupujecie? Twoje dzieci szaleją w brzuchu?

Angela* lubi tę wiadomość

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Kurcze myslałam, że donoszenie bliźniaków do 37tc to cud...ale widzę, że to możliwy wyczyn! Wierzę, że i ja osiągne tak fajny wynik.

Jutro idziemy oglądać do sklepu foteliki + bazy, po cichu liczę na jakiś zakup.
    I zamówiony komodę z przewijwkiem :)

Z wózkiem czekamy, pewnie w ost momencie kupimy!

Angela już podjełaś decyzję jaki wózek kupujecie? Twoje dzieci szaleją w brzuchu?

Didi nad wozkiem mam nadal dylemat ...martwi mnie szerokość bramki bo do 80cm musi miec wozek najlepiej 75max , a tak mi ciężko znaleźć... Wogole z wozkiem to mam najwiekszy problem... Nie mam pojęcia, bladego ... Czytam opinie i lipa :D
    Ale wozek na samym końcu kupimy napewno :)
    A Ty ? Zostajesz przy tym TFK ? Nie wiem czy dobrze pamietam ? :) czy bierzecie 3w1 razem z fotelikami ?

A co do brykania to tak :) brykaja prawie caly czas :) a jak u Ciebie ? :)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak TFK to nasz wybór, foteliki osobno kupujemy z Recaro.
    Moje śmiesznie pływają i patrzę jak brzuch mi faluje. Ale generalnie są grzeczni.

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dobrze do Was wrócić ! Nie mam szans nadrobić zlaegłości, mam nadzieję że u Was w porządku.

U mnie ziścił się największy koszmar ... w związku z faktem iż jestem w ciąży jednojajowej jednokosmówkowej, dzici dzielą jedno łożysko - dopadł nas zespól przetaczania między płodami - TTTS :(

10 dni spędziliśmy w szpitalu, jesteśmy po zabiegu w macicy polegającym na laserowym zamknięciu połączeń między dziećmi. Sparaliżował mnie strach... na szczęście dziedzi przeżyły zabieg - w tej chwili ponownie pojawił się pęcherz moczowy u Dawcy, bo już go nie było, a u biorcy cofnęła się niedomykalność zastawki trójdzielnej. Teraz raz w tyg mamy kontrolę czy zespół ni epowaraca.... Trzymajcie za nas kciuki proszę ...

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Tak TFK to nasz wybór, foteliki osobno kupujemy z Recaro.
    Moje śmiesznie pływają i patrzę jak brzuch mi faluje. Ale generalnie są grzeczni.

Hehe ja wlasnie mysle nad fotelikami , chpc najlepiej chcialabym wozek i foteliki i wszystko razem , żebym nawet na wozek mogla foteliki dac idac na zakupy ... Ciezki wybor :)

U mnie chlopczyk jest dupka w dol , a dziewczynka glowka , brzuch tez mi faluje i widze ich raczki i nozki jak sie ruszaja pod skora :) aaa i najelpsze jak sie naciagna np pleckami ... Wtedy moj nrzuch dopiero nabiera ksztaltów hehe :D

didi31 lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias wrote:
    Dziewczyny jak dobrze do Was wrócić ! Nie mam szans nadrobić zlaegłości, mam nadzieję że u Was w porządku.

U mnie ziścił się największy koszmar ... w związku z faktem iż jestem w ciąży jednojajowej jednokosmówkowej, dzici dzielą jedno łożysko - dopadł nas zespól przetaczania między płodami - TTTS :(

10 dni spędziliśmy w szpitalu, jesteśmy po zabiegu w macicy polegającym na laserowym zamknięciu połączeń między dziećmi. Sparaliżował mnie strach... na szczęście dziedzi przeżyły zabieg - w tej chwili ponownie pojawił się pęcherz moczowy u Dawcy, bo już go nie było, a u biorcy cofnęła się niedomykalność zastawki trójdzielnej. Teraz raz w tyg mamy kontrolę czy zespół ni epowaraca.... Trzymajcie za nas kciuki proszę ...

Jezuu , brzmi strasznie , ale napewno wszystko juz bedzie dobrze :) trzymam mocno kciuki ! <3

• didi31 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias będę trzymać kciuki za Was. Jakie to niesamowite, że lekarze mogą już pomóc poprzez zabieg w macicy. To jest genialne. Ważne, że mają na Was oko, w porę już zadziałali. Bądź w miarę możliwości spokojna i dobrej myśli.
    Sciskam!!!

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ