X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    No właśnie kazdy poleca co innego. Ja dokarmiam hipp bo same pozytywne opinie od znajomych mialam ale maly ciagle glodny i chce zmienic na inne .. w szpitalu mial nan ale ten dla wcześniakow.

Chodzi mi tez głownie zeby po mleczku nie bylo zaparc moj robi kupę raz na dwa dni i to placze bo ciezko mu zrobic , czasem zrobi kazdego dnia ale sporadycznie

A po tym nanie w szpitalu dobrze sie wyrabial ? ;)

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Zawsze zaglądam do Was na wątek z ciekawością szukając wieści od Czarnulki. Wiedz, że cały czas trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że drugi synus szybko będzie mógł z Wami wrócić do domku.

Jeśli chodzi o mleko to ja podaję nan. Takie podawali w szpitalu i przy tym zostaliśmy. Michał jak do tej pory bez kolek. Kupki robi co dzień ewentualnie co drugi. Ale zaparć nie ma i kupki luźne.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka ja daje Bebilon. Nan dawałam 8 lat temu starszemu ale dopiero po 7 miesiącu. Z kolei Enfamil dziewczyny dostały w szpitalu - nie dość że płakały po tym to jeszcze były niespokojne i spać nie mogły (jakby coś je męczyło). Dostaliśmy od znajomych bebiko 1 i tez zjadły bez sensacji żołądkowych. Od dziś do mleka dostają po łyżeczce kleiku bobovita. Zobaczymy co będzie :)

Rodzynka gratulacje! <3

rodzynka66, czarnulka24 lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka wielkie gratulacje :)

rodzynka66 lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• madwitka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 przepraszam że sie wtrące, ale moja córeczka po nanie ulewała, i pediatra poleciła zwykle mleko bebiko, bebiko zawiera gos/fos , wspiera prawidłowa pracę jelit, młoda nie ulewała i nie było zaparć (a po nanie były) a i jeszcze pediatra powiedziala ze bardzo podobny sklad ma do bebilonu (a cena połowe niższa) :)

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • roletka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy skład ma hipp, u nas najlepsze kupy były właśnie po hippie i po enfamilu, po nań ulewaly, na bebilonie nie mogły się najeść a na bebiko były kupy co parę dni, dopiero jak przechodzilismy na mleko następne to sprobowalismy na bebiko z enfamila przejść i już problemów żadnych nie było
    Moje baardzo dużo ulewaly ale to przez nie rozwinięte do końca zwieracze, co jest częste u wczesniakow, niczym nie zageszczalam mleka nasza dr mówiła że do póki przybierają prawidłowo na wadze to ona by nie zageszczala ale jak ja będę się czuła lepiej to mogę spróbować, nie żałuję że po prostu dałam czas dzieciaczkom na dojrzanie i nie zageszczalam

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka gratuluje jakie słodziaki tylko je zacalowac <3 swietnie, se jesteście w domu i nasz tak duże wsparcie :) <3

rodzynka66 lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź dziewczyny ,:) moj miał w szpitalu nan ale ja slyszalam super opinie o hipp ale moj sie hippem nie najada z kupa tez bez rewelacji co 2 dzien i to placze, pręży sie. Chcialam sprobowac wlasnie inne mleko ale sama nie wiem jakie

Aha i mam jeszcze jedno pytanie czy ktorejs z was urodziłi sie dzieci z anemia? Lub poprostu maja zalecenie brac zelazo jak tak to jakie? Ja podaje innofer baby tak zalecił lekarz ale maluszek wciąż ma słaba morfologie

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2017, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, moje dziewczyny miały lekką anemię, choć wyniki po 2 tygodniach już ok. Dostają krople Innovitum B - to są witaminy b6, b9 i b12. Na opakowaniu jest napisane, żeby stosować w niedokrwistości z niedoboru żelaza.

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun2017 wrote:
    Czarnulka, moje dziewczyny miały lekką anemię, choć wyniki po 2 tygodniach już ok. Dostają krople Innovitum B - to są witaminy b6, b9 i b12. Na opakowaniu jest napisane, żeby stosować w niedokrwistości z niedoboru żelaza.
    Sun2017 moj też bierze te witaminki do tego podaje cebion (wit c) i inofer baby ale winiki nadal nisko :(

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że nie mamy ściągi tutaj w którym tyg i z jaką wagą rodziły się dzieciaki.
    Jak Wam się chcę znowu to pisać to napiszcie proszę. Ja po prostu już się boję i myślę co by było gdyby juz moja ekipa się pchala na świat. Wierzę, że dadzą radę ale jeszcze niech czekają :)

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi moje 37tc2d 2500g i 2350g 51cm obie.

Odnośnie żelaza - samo z siebie nie da poprawy wyników. Żelazo wchłania się w obecności kwasu (witamina C).

didi31 lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka, moje gratulacje!!!!!
    Napisz co u Was w wolnej chwili, jak się czujecie? Jak maleństwa?

didi, jestes juz na takim etapie że bedzie tylko dobrze!!!
    Moje dziewczynki z 35+5, waga 2410 i 2320. Inkubatorka na oczy nie widziały, od samego poczatku były ze mną, czego oczywiście wszystkim Wam życzę.
    Tak więc tylko spokój juz w tym momencie!

Czarnulko co do mleka, to kazda z nas może Ci rózne polecać ale to bez sensu bo wszystko zależy od tego jakie mleko przypadnie maluszkowi. Musisz szukac niestety metodą prób- u mnie po bebilonie niebieskim wyszły krostki na buźce, po enfamilu zaczęły bardzo ulewać, Nan wogóle nie przypadł im do gustu, próbowałam jeszcze bebilon comfort, tez nie podpasował. I wróciłam do Bebilonu niebieskiego- niby ok, ale obserwuje.
    W tym tygodniu chcę spróbować podac im mm na bazie koziego mleka- Capri, może to okaże się strzałem w 10. A jest tez bardziej zbliżone do mleka matki.

didi31, rodzynka66 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Dziękuję za gratulacje :)

Dziś mijają 2 tygodnie odkąd jesteśmy razem! Nie do wiary. Kiedy to przeleciało...

Czuje się bardzo dobrze. O cięciu, a co gorsze - pionizacji już zapomniałam. Co prawda jestem niewyspana ;) Także Didi, Angela i wszystkie Świeżynki, korzystajcie ze snu póki można. Przy dwójce nie jest łatwo, szczególnie gdy dzieci są aktywne i marudne w nocy.
    A jak wybije 10ta to nie wiem skąd, ale mam przypływ energii i oprócz sprawowania opieki ogarniam prace domowe :)

U maluszków wszystko w porządku. Uśmiechają się, przytulaja, bardzo dużo bliskości potrzebują, a oprócz tego przybierają na wadze i już przebiliśmy wagę z porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 21:52

Sun2017, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy sesję zdjęciowa :) dziewczyny dostały w gratisie za zakupy ;) (wózek!) Aż się doczekać nie mogę co z tego wyjdzie :)

rodzynka66, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Jutro mamy sesję zdjęciowa :) dziewczyny dostały w gratisie za zakupy ;) (wózek!) Aż się doczekać nie mogę co z tego wyjdzie :)

Super! My mamy w niedzielę :) Ciekawe,czy coś z tego wyjdzie ;)

Meg85, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka gdyby tak na zapas można wypocząć i się wyspać to biorę w ciemno, ale niestety :) sama wiesz. A teraz ze spaniem to już masakra, leże i patrzę w ściany.

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Rodzynka gdyby tak na zapas można wypocząć i się wyspać to biorę w ciemno, ale niestety :) sama wiesz. A teraz ze spaniem to już masakra, leże i patrzę w ściany.

Wiem, wiem ;) I ten ciężki brzuch na koniec ciąży! Spanie problemowe, chodzenie jeszcze bardziej, ALE jeszcze trochę i usłyszysz cudowne krzyki:)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Sun2017 moj też bierze te witaminki do tego podaje cebion (wit c) i inofer baby ale winiki nadal nisko :(

U mnie w ciąży pżelazo zaczęło się ładnie wchłaniać dopiero przy jednoczesnym przyjmowaniu kwasu foliowego - witamina C nic nie dawała. Wiem, że u maluszków też się czasem podaje z kwasem, no ale to pewnie lekarz powinien przepisać...

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka wiem , wiem , w moim przypadku to awykonalne bo ani nie moge usnac , jak juz usne to wstaje co godzine :) takze nie ma szans zeby sie wyspac ;)
    Ale jeszcze trochę i dopiero zacznie sie jazda bez trzymanki ;) hihi

Sesje Wam napewno wyjda , zdjęcia beda piekne ! ;)

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ