X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta ekspresowa. W zeszłym tyg umówiłam się na poniedziałek bo chciałam się poradzić odnośnie testu nieinwazyjnego a wizytę miałam mieć w piątek. Ale od wczoraj zaczęłam panikowac bo mdlosci mi się zmniejszyły tak nagle.
    Ale jest wszystko w porządku.
    Maleństwa 24,5mm, 25mm, 28mm. :)
    Usg dosłownie na chwilkę ale przynajmniej się uspokoiłam.
    To już 4 usg jak tak dalej pójdzie to na końcu ciąży będzie z 30...

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soleil wrote:
    A kiedy lekarz określał Wam owodniowość? Mi nic nie powiedział i nie napisał.
    U mnie dwie owodnie u bliźniaków pojawiły się dopiero w 10tyg ciąży. Wcześniej na dwóch usg lekarze podejrzewali że są jednoowodniowe.
    Ale to się zadko zdarza.
    Także u mnie tez jest ciąża dwukosmowkowa trojowodniowa

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolka15 wrote:

czy wasze brzuszki już są widoczne? ja od dziś już w ciążowych spodniach i od razu lżej :) - normalnych nie mialam dziś już szans dopiąć rano a guzik od marynarki komuś w końcu strzeli w czoło ;p
    U mnie jeszcze nie ma. Dopiero wracam do wagi wyjściowej o byłam na minusie.
    Ale ja chodzę cały czas w leginsach albo sukienkach więc nie czuje żeby mnie ogniatalo. W jeansach ogólnie bardzo zadko chodzę

f5b59272af.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil witaj i powodzenia!

Saori gratuluję zdrowych dzieciaczków i parki :)

Kimmy dobrze, że wszystko ok :)

Mój brzuchal rośnie i już nie mieszczę się w żadne normalne spodnie. Różnicę widzę nawet co kilka dni, aż się boję co to będzie później ;)
    A oto dowód:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71ca042fcc7b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abc62464f254.jpg

Kimmy, soleil, bizona lubią tę wiadomość

a5707df13e.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze pomęczę Was trochę wózkami ;)
    ja się chyba zdecyduję na Tako Junama Duo
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fce61be97a77.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d81fa923c2b.jpg

Ale w wersji kolorystycznej którejś z tych:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73298a58cf18.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86e7c77f265e.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d09d51061b6.jpg
    Widziałam je na żywo i wyglądają dużo fajniej niz na zdjęciach. W sklepie wszystki ładne.

Kimmy lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wozeczki. Wy to chociaż macie wybór ;)

Monako jak u ciebie? Kiedy masz wizytę?

Pat85 lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Super wozeczki. Wy to chociaż macie wybór ;)

Monako jak u ciebie? Kiedy masz wizytę?

Też byłam zaskoczona wyborem, bo myslałam, że raczej jest marnie. Może spróbuj zadzwonić/napisać do firmy Tako czy nie robią potrójnych, bo to polska firma, a wydaje mi się, że gdzieś mi na ich stronie czy sklepie mignęły trojacze :)

Właśnie Monako gdzie się podziewasz??

a5707df13e.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, jestem i czytam ale miałam ciężki tydzień i wkręcałam sobie twardniejącą macicę więc się nie udzielałam żeby nie zamulać.
    Z tego wszystkiego kupiłam detektor i jestem nim zachwycona!!!
    Dziś wizyta- miała być o 19.20 a jest opóźnienie i mam być o 22.30.
    Jutro zdam Wam relację :)

I witam nowe mamusie, fajnie że jest nas coraz więcej.

Kimmy lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat myślisz? Nie widziałam takiego wózka od tako. Nie ma raczej. Ale zapytam. Chociaż nie wiem jak on by miał wyglądać :o

Monako trzymam kciuki za wizytę. :)

tupciu lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako to trzymam kciuki! Mój brzuch cały czas twardy jak piłka, ale po prostu tak rośnie, nie przejmuj się!

Kimmy w sklepie też nie widziałam, ale zapytać nie zaszkodzi. Robią obok siebie to może i 2 obok + jeden też mają :) i byłam zaskoczona jak pan w sklepie firmowym powiedział, że zamawiając u nich mogę wybierać ze wszystkiego, a przez internet tylko 2 modele, więć jest szansa. Dostałam wizytówkę, bo salon jest w Częstochowie, a ja jestem z Białegostoku, więc to kawał drogi. Jeśli chcesz mogę Ci wysłać namiary na pana :)

a5707df13e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy, a ni myślałaś o dwóch wózkach? ja chyba wolałabym bliźniaczy i pojedynczy.
    Jak czytałam na forach trojaczkowych to mamy zachwalają takie rozwiązanie bo zawsze możesz wyjść z dowolną liczbą dzieci, a z trójką na raz to i tak tylko w parze.
    Ja mieszkam w bloku i wiem, że sama nie dałabym rady z trójką zejść.

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny?Tak czytam te Wasze wpisy na temat wózków i ja nawet jeszcze o tym nie pomyślałam.zawsze zakladalam,ze ten sprzet mam już z glowy,bo jest wózek po mojej córce a tu ... jakoś nie dociera jeszcze do mnie myśl o blizniakach.takie wózki to niezły wydatek a przecież nie jedyny.

3i498u69fq9q84na.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w II trymestrze :)

Pat piękny brzuszek!

Monako nie martw się na pewno wszystko jest ok daj znać jak po wizycie

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane- ja już po wizycie. Wszystko dobrze z maluchami i mają po ok 10 cm. Jeden sobie trzymał w rączce pępowinę i to było bardzo słodkie :)
    Dr próbował poznać płeć ale się nie udało więc będziemy szukać za dwa tygodnie.
    Co do macicy to jest "troszkę twarda" więc mam dużo leżeć i odpoczywać. W dodatku żadnych spacerów. Dziś jednak dostałam wychodne do fryzjera :)
    Biorę leki rozkurczowe i magnez od tygodnia więc mam nadzieje że niedługo macica wyluzuje.
    Jestem dobrej myśli że wszystko będzie dobrze ale żałuję że nie zapytałam dr czy on wszystkie ciąże bliźniacze prowadzi tak ostrożnie czy akurat moją bo najpierw był krwiak a teraz ta macica...
    Zdjęć tym razem nie było więc nie wrzucam.
    A tak w ogóle to przez tą macicę troszkę panikowałam w zeszłym tygodniu i kupiłam detektor tętna płodu. Jestem nim po prostu zachwycona. Pierwszy raz tętno znalazłam już po sekundzie i za chwię u następnego malucha. Tak więc daje mi to spokój między wizytami i szczerze polecam :)

Pat85 co do wózków- bardzo mnie zainteresował Twój wybór i ja chyba tez się na taki skuszę. Ciągle nie podjęłam decyzji czy brać obok siebie czy jeden za drugim ale z tej firmy wszystkie mi się podobały. I fajnie że na pompowanych kołach. Jeszcze nie czytałam opinii ale zgłębie temat po 20 tc.

Kochane teraz juz będę pisać i udzielać się na bierząco bo bardzo lubię to nasze forum.

Tika jak u Ciebie?
    Kochane która z Was w najbliższym czasie ma wizytę??
    I jeszcze pytanie- ile kilo macie już na plusie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 10:19

Kimmy lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soleil wrote:
    Kimmy, a ni myślałaś o dwóch wózkach? ja chyba wolałabym bliźniaczy i pojedynczy.
    Jak czytałam na forach trojaczkowych to mamy zachwalają takie rozwiązanie bo zawsze możesz wyjść z dowolną liczbą dzieci, a z trójką na raz to i tak tylko w parze.
    Ja mieszkam w bloku i wiem, że sama nie dałabym rady z trójką zejść.
    Powiem szczerze, że nie myślałam nawet jeszcze o takiej możliwości a wydaje się rzeczywiście dobra. Bo jak tak patrzę na ten trojacza wózek trzy gondolki obok siebie to nie wiem jak się przez jakiekolwiek drzwi przecisniemy. No chyba że one są takie wąskie ale to też niedobrze

Ja jeszcze nie wiem gdzie będziemy mieszkać czy gdzieś na parterze czy na którymś piętrze, bo musimy się przeprowadzić na przełomie kwietnia /maja ale dopiero szukamy czegoś.

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na wagę i jestem jeszcze - 0,5kg. Było najwięcej -3kg więc teraz już przybieram na wadze i czekam niecierpliwie na brzuszek

Pat85 lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako super, że maluchy zdrowe, ale współczuję Ci znowu tego leżenia! Ja drugi dzień jestem w domu i zaczyna mnie to już drażnić. Ale planuję jeszcze popracować ze trzy dni w tygodniu po 2-3 godziny.

Mam dzisisaj wieczorem połówkowe :) czas leci!
    I niecałe +3kg do tej pory, ale czuję, że to sie dopiero rozpedza ;)

Jolka II trymestr! to czekamy na Twój rosnący brzuszek :)

a5707df13e.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Weszłam na wagę i jestem jeszcze - 0,5kg. Było najwięcej -3kg więc teraz już przybieram na wadze i czekam niecierpliwie na brzuszek

Aż się zdziwisz jak szybko potrafi rosnąć ;) nic, nic a tu nagle piłeczka i co tydzień większa :)

a5707df13e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na razie na minusie (ok 2 kg), ale ja czuje ogólny jadłowstręt.

To przez nerwy też.

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy z trojaczkami to szybko nadrobicie pięknymi brzuszkami :)
    Ja wg wykresu z belly jestem cały czas jakieś 2 kg poniżej minimum, ale ginekolog powiedział, że ważne jest jak maluchy rosną, a nie waga mamy. Zawsze to później mniej do pozbycia się będzie.

a5707df13e.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ