X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika to powodzenia i szybkiego powrotu do domu!

Bizona mi też się nie chce pracować, miałam tydzień wolnego i normalnie aż ciężko mi będzie się zmusić do pracy. Ale teraz to już planuje najwyżej 3 dni w tygodniu pracować a nie 6 jak fo tej pory.

Gabi bądź dobrej myśli, bo zamartwianie się nic nie daje, a wręcz szkodzi. To też nie jest tak, że ja się nie martwię i nie stresuje ciążą. Ale co zostaje jak nie pogodzić się z tym, że może to być trudniejsza ciąża, ale też wierzyć, że nawet w razie komplikacji dzisiejsza medycyna pomoże i wszystko będzie dobrze.
    A swoją drogą to dopiero początek tego, że już zawsze będziemy martwić się o nasze dzieci. Taka już rola mamus :)

gabi 7, _tika lubią tę wiadomość

a5707df13e.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat85 masz rację ☺mam 8-letnią córkę i wiem,ze niezależnie od jej wieku zawsze będę sie o nią bać.Wiem też,ze teraz już nic nie zmienię,pozostaje mi tylko prosić Boga,o to żeby wszystko było ok.

3i498u69fq9q84na.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi będzie dobrze, pamiętam jak dopiero co byłam na początku i stresowalam się tak jak Ty, a teraz już jestem tak daleko. Staraj się zająć czymś myśli, zobaczysz że szybko zleci. Jesteś już w 8 tyg jeśli dobrze pamiętam :)

A mój wozek jest jasno szary :)

gabi 7 lubi tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ogromnych poszukiwaniach też w końcu z mężem wybrałam wózek
    U nas wybór padł na Baby Jogger Double City GTC
    Bazę chcemy kupić używaną, dokupić gondole a nosidełka dopasować
    Poczytałam trochę testów, opinii, obejrzałam na żywo i postanowione :)
    Dziś od siostry jeszcze dostałam łóżeczko Bellamy Hubi - szukam używanego takiego samego żeby dwa były takie same ale ciężko znaleźć ;-/
    Mam też już kilka ubranek :) nie mogłam się oprzeć, elektroniczną nianie i laktator -również od siostry :)
    powoli zbieram :)

b7gd4m.jpg

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa jak bym brala spacerowke to na bank ten wozek...czytalam bardzo dobre opinie. Nie wiedzialam ze mozna dokupic gondolki. Chyba ze ten co pasuja gondolki to inny niz spacerowka..kurde nie znam sie;)
    Trza dziewczyn na ciazach blizniaczych zapytac czy sie czyms wozki roznia 2w1 od spacerowek i co maja;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika koniecznie daj znać,jak na badaniach.jestes dla mnie nadzieją,ze wszystko może być dobrze☺

3i498u69fq9q84na.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chciałam się przywitać. Od soboty wiem, że mam zostać mamą trojaczków. Są tu jakieś dobre dusze które udzielą mi wsparcia psychicznego? Jestem strzępkiem nerwów...

Kredowa, bizona lubią tę wiadomość

• natty85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć soleil :) Pamiętam Cię z innego forum. Zniknęłas na jakiś czas a tu trojaczki. Gratuluję:) Nam też się udało:) obecnie 11t 3d.

soleil lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Cześć soleil :) Pamiętam Cię z innego forum. Zniknęłas na jakiś czas a tu trojaczki. Gratuluję:) Nam też się udało:) obecnie 11t 3d.
    Gratulacje! Spokojnej ciąży życzę!
    U mnie raczej spokojna nie będzie :D

natty85 lubi tę wiadomość

• natty85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana dasz radę:)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj soleil. :)
    Poczułam się troszkę lepiej, że nie jestem sama ;) jak się czujesz?

soleil lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Witaj soleil. :)
    Poczułam się troszkę lepiej, że nie jestem sama ;) jak się czujesz?
    Sama na pewno nie. Podobno w Polsce w 2014 było ok 170 porodów trojaczych. Czyli trochę nas chodzi w czteropakach.
    Ogólnie czuję się nieźle. Dziś pierwsze wymioty, choć mdłości mam już parę tygodni. Mam krwiaka 3 cm więc każą mi leżeć. Tęsknię już za pracą i do ludzi.
    A ty jak sobie radzisz psychicznie z wizją przedwczesnego porodu? Ja jestem okropną panikarą i mam tendencję do szukania dziury w całym.
    Na bliźniaki bardzo się cieszyłam ale na trojaczki to nie mam słów :D

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soleil wrote:
    Sama na pewno nie. Podobno w Polsce w 2014 było ok 170 porodów trojaczych. Czyli trochę nas chodzi w czteropakach.
    Ogólnie czuję się nieźle. Dziś pierwsze wymioty, choć mdłości mam już parę tygodni. Mam krwiaka 3 cm więc każą mi leżeć. Tęsknię już za pracą i do ludzi.
    A ty jak sobie radzisz psychicznie z wizją przedwczesnego porodu? Ja jestem okropną panikarą i mam tendencję do szukania dziury w całym.
    Na bliźniaki bardzo się cieszyłam ale na trojaczki to nie mam słów :D
    Właśnie ta wizja przedwczesnego porodu tak bardzo mnie przeraża, że nie chce nawet o tym myśleć i na razie odsuwam te myśli jak najdalej. Lekarz powiedzial, że będą starali się jak najdłużej mnie przytrzymać tak do 34tyg ale szczerze wątpię i nie wiem czy jakakolwiek mama wytrzymała tak długo z trojaczkami
    A powiedz jaka jest u ciebie ciąża? Dwukosmowkowa i trojowodniowa? Czy jeszcze nie wiadomo?

U ciebie jest ciąża mnoga po ivf?

Napisze później bo czekam w poczekalni na wizytę i zaraz wchodzę.
    Mdłości mi się zmniejszyły i zamiast się cieszyć to ja panikuje, że jest coś nie tak :(
    Miała być wizyta w piątek a jest dzisiaj...

f5b59272af.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj soleil☺ja tu też od niedawna i chociaż i mnie bliźniaki to chyba nie jestem mniej przerazona od Ciebie,wręcz spanikowana.czekam czy w poniedz.za tydz okaże się czy jest jedną czy 2 owodnie.mam nadzieję,ze dwie.

3i498u69fq9q84na.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąża z IVF. Podane dwa zarodki.

U mnie do tej pory miała być dwoowodniowa i dwukosmówkowa bliźniacza, ale w jednym pęcherzyku znalazł się drugi mały człowiek i jak to w drugim pęcherzyku będzie to podobno za ciężko stwierdzić. Jak to z kosmówkami to niby nie wiadomo, oby ta lepsza wersja.
    Powinna być dwukosmówkoa trójowodniowa... chyba że coś pomieszałam.
    Ale na usg lekarz jeszcze nie stwierdził
    Pewne jest to że noszę bliźniaki jednojajowe plus rodzeństwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 14:22

• Saori Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Melduje się po prenatalnych.
    Z maluszkami wszystko w porządku na ten moment. Mają 6cm i 5,4cm. Troche martwi mnie ta różnica ale ginekolog mówi, że przyrost zarówno u jednego jak i drugiego jest w normie i mam się nie martwić.
    Większy maluszek 155 serduszko i NT 1,6 a mniejszy 168 serduszko i NT 1,4
    Wszystko inne też jest ok.
    Nalegalam bardzo, żeby wstępnie podał płeć i tak bardzo bardzo bardzo wstępnie to dziewczynka i chłopiec (ten większy) :) cos tam mówił jak to poznał po jakimś kącie nachylenia czegoś tam ale nie pamiętam czego ;)

AA i dostałam l4. Nie wie co ja będę robiła w domu przez całe dnie ale w pracy było mi już naprawdę ciężko wysiedziec

Soleil gratulacje :)
    Może dziewczyny mnie jeszcze poprawia. Ale jak dla mnie to masz na 100% dwukosmowkowa skoro były dwa pęcherzyki a co do owodni to jedynie lekarz może potwierdzić czy bliźniaki maja jedna czy dwie

Monako co u ciebie? Coś długo się nie odzywałas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 14:25

Kesjaa, Kredowa, Kimmy, bizona lubią tę wiadomość

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy lekarz określał Wam owodniowość? Mi nic nie powiedział i nie napisał.

• jolka15 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori cudowne wieści, że wszystko ok i parka <3 super! :)

soleil gratulacje!!! wszystko będzie dobrze!

ja prenatalne w środę 13t1d mam nadzieję, że nie za późno ale dr chyba wie co robi :) strasznie się denerwuję ...

czy wasze brzuszki już są widoczne? ja od dziś już w ciążowych spodniach i od razu lżej :) - normalnych nie mialam dziś już szans dopiąć rano a guzik od marynarki komuś w końcu strzeli w czoło ;p

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori gratuluję pozytywnych wieści.

Witam nowe mamusie. :)

Soleil to u ciebie te bliźniaki jednokosmowkowe będą i albo dwuowodniowe albo jednoowodniowe. Pociesze cię, że te jednoowodniowe bardzo bardzo Zadko się zdarzają. Podobno tylko 1% ciąż blizniaczych jednojajowych.
    Trafiło akurat na mnie więc na was juz nie trafi.

To widać na usg ale czasami ciężko to zauważyć. Jak maluszki są w takich osobnych babelkach to są dwie owodnie.u mnie tego nie ma. Maluszki są blisko siebie i nie maja osobnych worków.
    Wiem, że kilka dziewczyn miało tu podejrzenie jednej owodni ale na następnej wizycie okazało się na szczęście, że są dwie

Ta w której ja jestem jest najtrudniejsza ciąża a ja jeszcze dodatkowo mam pół odklejonej kosmowki i krwiaki. Także leżę cały czas. Czekam do 16.03 na prenatalne i chyba zwariuje do tego czasu. Boję się jak tylko wstanę, że coś się stanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 20:34

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solei wow trojaczki
    Super gratuluję i spokojnej ciąży :) \Kimmy będzie miała towarzystwo :)
    Saori gratuluje parki ! u mnie też wstępnie po prenatalnych chłopczyk i dziewczynka

Jolka trzymam kciuki za prenatalne :)

Bizona
    Ten BJ chyba właśnie przerabia się ze spacerówki na gondolki - gondolki są do kupienie osobno
    wygląda to jakoś tak, podobno się sprawdza ale muszę jeszcze podpytać

2rnbv9u.jpg

a tu filmik

https://www.youtube.com/watch?v=GlOV2Kn2twE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 17:59

Kimmy lubi tę wiadomość

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ