X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Agula1983 życzę zdrówka i szybkiego powrotu do domu☺
    Ewa84 maM nadzieję,ze tak właśnie będzie a lezalas przed porodem w szpitalu?

Ojjjj ja leżałam 6 tyg pod ciągłym zapisem ktg i wstawalam tylko do WC i na USG. Ale u mnie wcześnie się cyrki zaczęły. Małe nierówno podzieliły się łożyskiem i były problemy.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka15 dzięki za info.a czy najpierw Ci powiedzieli że jest jedną owodnia?bo mi narazie tak wpisała ale mam nadzieję,ze zwyczajnie 6t4d to za wczesnie,żeby było to widać.jak myślisz?A bierzesz luteine?

3i498u69fq9q84na.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 ale wszystko skończyło się pomyślnie?długo byłaś z małymi w szpitalu po porodzie?

3i498u69fq9q84na.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi7 na początku lekarz powiedział, że nie widać jeszcze (a był to 7t6d) i pewnie okaże się na kolejnym usg i rzeczywiście w 10t1d byłam na 'wpadkowej' wizycie i lekarz widział dwie owodnie co zostało potwierdzone w 11t1d na planowej wizycie :)

nic nie biorę poza folik mama i wit. D

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona zdrówka życz.

Matylda gratulacje i powodzenia.

Agula trzymaj się i mam nadzieję, że już wszystko będzie tylko lepiej.

Gabi, u mnie też na początku miała być jedna owodnia, a wyszły dwie, więc wszystko jest mozliwe.

Kimmy a jednak u Ciebie też dobre wieści, oby tak dalej.

Ewa84 fajnie, że do nas zajrzałaś i jesteś pozytywnym przykładem, że wszystko da się przejść.

I w ogóle uściski i kciuki dla wszystkich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 14:23

a5707df13e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Jolka15 dzięki za info.a czy najpierw Ci powiedzieli że jest jedną owodnia?bo mi narazie tak wpisała ale mam nadzieję,ze zwyczajnie 6t4d to za wczesnie,żeby było to widać.jak myślisz?A bierzesz luteine?
    Tak :) pojutrze córki kończą 7 mcy, rozwijają się dobrze, jak narazie nie zauważyłam konsekwencji wczesnuactwa poza licznymi wizytami lekarskim i. Dobra opieka specjalistyczna to podstawa. Medycyna teraz potrafi bardzo dużo :) ja wyszłam po 4 dniach. Dzieci były w szpitalu równo 4 tyg

iv094x39ir3hgbzx.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 super,ze wszystko jest ok ☺
    Pat85 ,Jolka15 dziękuję za pozytywną informację ☺

3i498u69fq9q84na.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarkania cd..a jutro musze zrobic krew i mocz na poniedzialkowa wizyte w szpitalu.
    W sobote ma byc 17 stopni..mam nadzieje ze nie bede juz smarkac i wyjde na sloneczko, bo poki co to jara mnie wyjscie do lekarza;)
    Musze kupic tez jakas kurtke wiosenna..wole bardziej sportowe ( parka np)..ale szkoda mi wydawac 300 zeta. Gdyby nie przeziebienie jyz bym buszowala po lumpkach;) w Pl sa tak chu.. rzeczy na duze rozmuary :/ kurcze nie tylko kobiety w wieku naszych mam sa duze, a niestety wyboru za duzego nie mamy. W takim c &a predzej moja mama by sobie cos znalazla niz ja..to ze jestem gruba jest juz beznadziejne, a do tego musze sie ubierac jak stara baba:/
    Dkatego czesto latam po lumpkach..w UK wszystkie ml9dziezowe sklepy maja duza rozmiarowke i predzej znajde cos odpowiedniego dla mojego wieku. Tak musialam ponarzekać ;)

P.s. ciekawe co sie dzieje z dziecmi jak kichamy?;) dzis maja nizla balange tam na dole;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona szybkiego powrotu do zdrowia życzę ☺

bizona lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)

Kimmy cieszę się że maluchy pięknie rosną i że uspokoilas się po wizycie :-)
    Ja dostałam od lekarza torecan i polprazol ale na razie nie biorę. Wyczytałam pół Internetu i mam obawy co do bezpieczeństwa tych leków w ciąży.
    Dostałam od koleżanki tabletki na bazie imbiru - Prevomit - nieco łagodzą mdłości.

Bizona zdrówka !

Agula na szczescie krwiaki mają to do siebie ze się wchłaniają. Dobrze ze jesteś w szpitalu ,na pewno będziesz spokojniejsza że z bablami wszystko dobrze . Ja w obu ciążach miałam krwiaki w pierwszym trymestrze , w obu krwawilam i wszytsko dobrze się skończyło. U Ciebie na pewno też tak będzie

Ja wczoraj miałam wizytę. Dzieciaczki rosną, mają już 19 i 20mm :)

bizona, Kimmy lubią tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss super,ze dzieciaczki mają się dobrze ☺oby tak dalej.

triss lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lepiej juz..sinupret zdzialal cuda. Dzis wezme tylko raz i koniec..boje sie brac leki pomimo ze niby mozna je brac w ciazy.
    zapisalam sie na 24.04 na polowkowe..juz nie moge sie doczekac:) jak nie wytrzymam..pojde gdzies prywatnie podejrzeć co z dzieciaczkami ;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss ja też się naczytac am i też nie wzięłam ani razu torecanu. Muszę dać radę bez tego. Ale odczuwam już lekką poprawę. Nie wymiotów już tyle razy. Dzisiaj tylko 2 :D może w końcu zacznę przybierać na wadze. Chcę już mieć brzuszek :)

Bizona zdrowka.

A jak u Was z prenatalnymi? Któraś może decydowała się na dodatkowy nieinwazyjny test no nifty?
    Mi lekarz powiedział, że pappy w moim przypadku nie ma sensu robić a co do nifty to musi się na 100% doinformowac jak to wygląda z trójka. Ale teoretycznie można zrobić tylko nie będzie tyły informacji co w ciąży pojedynczej. Ten zakres informacji będzie ograniczony
    Drugi lekarz ma inne zdanie na ten temat.

Czekam jeszcze na odpowiedź od innego lekarza który zajmuje się testami typu nipt .
    I na dzień dzisiejszy jesteśmy zdecydowani zrobić taki test, który jest możliwy w ciąży trojaczej

Także w poniedziałek jestem umówiona na wizytę do swojego gina , żeby to jeszcze obgadać dokładnie.
    Także to trochę skomplikowane.
    Będę miała dwa usg prenatalne u różnych lekarzy. Zastanawiałam się nawet nad 3 ale to już chyba przesada. W każdy razie najbardziej stresuje się właśnie tym prenatalnymi badaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 19:54

bizona lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy będzie wszystko dobrze na tych badaniach,zobaczysz☺ja się już trochę wyciszylam,ale nadal nie umiem sobie poradzić ze złymi myślami :-(dobrze,ze jesteście i mogę z kimś pogadać ☺

bizona lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam pappe bo kazdy lekarz mi polecal, ale moze przy trojce jest bez sensu to badanie..Kurcze nie mam pojecia. Nifty bym robila jesli wyszlo by cos nie tak.
    Ja tez juz sie troche wyciszylam..ale jak dlugo nie mam usg (czyli po tygodniu od ostatniego) to juz mam jakieś rozkminki. Ha poprostu jestem w szoku ze jestem w ciazy..moze gdyby to byla kolejna ciaza po krotkim okresie staran byloby inaczej..a po tych wszystkich zawodach poprostu caly czas wydaje mi sie to jakies dziwne ze jestem w ciazy. Nie umiem tego wytlumaczyc za bardzo;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane mamusie, podczytuje, śledzę, kibicuję ... powoli wracam do żywych.
    Zaczęłam 13tc więc powinno ustępować
    Witam nowe mamusie, gratuluje rozpakowanym !!
    my po prenatalnych, Wszystko ok pappa wykazała niskie ryzyko wad genetycznych.
    usg ok, dzieciaki wszystkie parametry w normie.
    Wstępnie mamy chłopaka i dziewczynkę :)))
    u dziewczynki mała wada rozwojowa - jest jedna tętnica pępowinowa zamiast dwóch
    musimy ją częściej obserwować. Może wolniej rosnąć, czy mogą pojawić się jakieś wady serca ale na razie obserwujemy
    życzę Wam wszystkim zdrówka i ślę uściski

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak często macie robione usg?

3i498u69fq9q84na.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

wczoraj robiłam progesteron, mój wynik

37,35 ng/ml

normy
    I trym: 11,0 - 44,3 ng/ml
    II trym: 25,4 - 83,3 ng/ml
    III trym: 58,7-214 ng/ml

więc wynik w normie, ale nie wiem czy to dobra norma czy gorsza norma na ten tc? im więcej tym lepiej?

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy ja słyszałam że nifty w ciąży mnogiej określa prawidłowość kariotypow ale dla całej ciąży, nie dla każdego plodu osobno. Badane są trzy podstawowe trisomie ( w ciąży pojedynczej badane są inne zespoły dylacyjne ) no i nie ma też informacji o płci dzieci.
    Jeśli chcesz dam Ci namiar do Pani doktor genetyk - kierownik laboratorium w Genomedzie czyli laboratorium ktre wykonuje nifty .

Kredowa super ze badanie wyszło dobrze. Kamień z serca na pewno. Mnie to czeka i nie ukrywam że spędza sen z powiek.

• Kredowa Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy Triss - miałam te same wątpliwości przy Pappa ale doktor mi to wizualnie wyjaśnił
    Przy pappa to wszystko zależy od programu jaki Wasz lekarz posiada - mój doktor, certyfikowany zresztą ma taki program gdzie normalnie wpisuje się jedno dziecko, drugie, trzecie ... określa dokładnie rodzaj owodni, kosmówki, nawet rodzaj zapłodnienia np. in vitro i jaki rodzaj in vitro - wszystkie parametry są do uzupełnienia
    Przy mnie wyliczał ryzyko i wszystko widziałam - obliczył ryzyko każdego z dzieci osobno
    Nie robiłam nifty bo Pappa wyszła ok ale doktor powiedział że ciąża mnoga nie jest na pewno przeciwwskazaniem do wykonania Nifty ale faktycznie niebezpieczeństwo wystąpienia zaburzeń zostanie w tej sytuacji określone dla całej ciąży, nie zaś dla konkretnego płodu.

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ