Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
gabi 7 wrote:Agula1983 życzę zdrówka i szybkiego powrotu do domu☺
Ewa84 maM nadzieję,ze tak właśnie będzie a lezalas przed porodem w szpitalu?
Ojjjj ja leżałam 6 tyg pod ciągłym zapisem ktg i wstawalam tylko do WC i na USG. Ale u mnie wcześnie się cyrki zaczęły. Małe nierówno podzieliły się łożyskiem i były problemy. -
gabi7 na początku lekarz powiedział, że nie widać jeszcze (a był to 7t6d) i pewnie okaże się na kolejnym usg i rzeczywiście w 10t1d byłam na 'wpadkowej' wizycie i lekarz widział dwie owodnie co zostało potwierdzone w 11t1d na planowej wizycie
nic nie biorę poza folik mama i wit. Dj. -
Bizona zdrówka życz.
Matylda gratulacje i powodzenia.
Agula trzymaj się i mam nadzieję, że już wszystko będzie tylko lepiej.
Gabi, u mnie też na początku miała być jedna owodnia, a wyszły dwie, więc wszystko jest mozliwe.
Kimmy a jednak u Ciebie też dobre wieści, oby tak dalej.
Ewa84 fajnie, że do nas zajrzałaś i jesteś pozytywnym przykładem, że wszystko da się przejść.
I w ogóle uściski i kciuki dla wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 14:23
-
gabi 7 wrote:Jolka15 dzięki za info.a czy najpierw Ci powiedzieli że jest jedną owodnia?bo mi narazie tak wpisała ale mam nadzieję,ze zwyczajnie 6t4d to za wczesnie,żeby było to widać.jak myślisz?A bierzesz luteine?
-
Smarkania cd..a jutro musze zrobic krew i mocz na poniedzialkowa wizyte w szpitalu.
W sobote ma byc 17 stopni..mam nadzieje ze nie bede juz smarkac i wyjde na sloneczko, bo poki co to jara mnie wyjscie do lekarza;)
Musze kupic tez jakas kurtke wiosenna..wole bardziej sportowe ( parka np)..ale szkoda mi wydawac 300 zeta. Gdyby nie przeziebienie jyz bym buszowala po lumpkach;) w Pl sa tak chu.. rzeczy na duze rozmuary kurcze nie tylko kobiety w wieku naszych mam sa duze, a niestety wyboru za duzego nie mamy. W takim c &a predzej moja mama by sobie cos znalazla niz ja..to ze jestem gruba jest juz beznadziejne, a do tego musze sie ubierac jak stara baba:/
Dkatego czesto latam po lumpkach..w UK wszystkie ml9dziezowe sklepy maja duza rozmiarowke i predzej znajde cos odpowiedniego dla mojego wieku. Tak musialam ponarzekać
P.s. ciekawe co sie dzieje z dziecmi jak kichamy? dzis maja nizla balange tam na dole;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Cześć
Kimmy cieszę się że maluchy pięknie rosną i że uspokoilas się po wizycie
Ja dostałam od lekarza torecan i polprazol ale na razie nie biorę. Wyczytałam pół Internetu i mam obawy co do bezpieczeństwa tych leków w ciąży.
Dostałam od koleżanki tabletki na bazie imbiru - Prevomit - nieco łagodzą mdłości.
Bizona zdrówka !
Agula na szczescie krwiaki mają to do siebie ze się wchłaniają. Dobrze ze jesteś w szpitalu ,na pewno będziesz spokojniejsza że z bablami wszystko dobrze . Ja w obu ciążach miałam krwiaki w pierwszym trymestrze , w obu krwawilam i wszytsko dobrze się skończyło. U Ciebie na pewno też tak będzie
Ja wczoraj miałam wizytę. Dzieciaczki rosną, mają już 19 i 20mmbizona, Kimmy lubią tę wiadomość
-
U mnie lepiej juz..sinupret zdzialal cuda. Dzis wezme tylko raz i koniec..boje sie brac leki pomimo ze niby mozna je brac w ciazy.
zapisalam sie na 24.04 na polowkowe..juz nie moge sie doczekac:) jak nie wytrzymam..pojde gdzies prywatnie podejrzeć co z dzieciaczkami
Triss ja też się naczytac am i też nie wzięłam ani razu torecanu. Muszę dać radę bez tego. Ale odczuwam już lekką poprawę. Nie wymiotów już tyle razy. Dzisiaj tylko 2 może w końcu zacznę przybierać na wadze. Chcę już mieć brzuszek
Bizona zdrowka.
A jak u Was z prenatalnymi? Któraś może decydowała się na dodatkowy nieinwazyjny test no nifty?
Mi lekarz powiedział, że pappy w moim przypadku nie ma sensu robić a co do nifty to musi się na 100% doinformowac jak to wygląda z trójka. Ale teoretycznie można zrobić tylko nie będzie tyły informacji co w ciąży pojedynczej. Ten zakres informacji będzie ograniczony
Drugi lekarz ma inne zdanie na ten temat.
Czekam jeszcze na odpowiedź od innego lekarza który zajmuje się testami typu nipt .
I na dzień dzisiejszy jesteśmy zdecydowani zrobić taki test, który jest możliwy w ciąży trojaczej
Także w poniedziałek jestem umówiona na wizytę do swojego gina , żeby to jeszcze obgadać dokładnie.
Także to trochę skomplikowane.
Będę miała dwa usg prenatalne u różnych lekarzy. Zastanawiałam się nawet nad 3 ale to już chyba przesada. W każdy razie najbardziej stresuje się właśnie tym prenatalnymi badaniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 19:54
bizona lubi tę wiadomość
-
Ja robilam pappe bo kazdy lekarz mi polecal, ale moze przy trojce jest bez sensu to badanie..Kurcze nie mam pojecia. Nifty bym robila jesli wyszlo by cos nie tak.
Ja tez juz sie troche wyciszylam..ale jak dlugo nie mam usg (czyli po tygodniu od ostatniego) to juz mam jakieś rozkminki. Ha poprostu jestem w szoku ze jestem w ciazy..moze gdyby to byla kolejna ciaza po krotkim okresie staran byloby inaczej..a po tych wszystkich zawodach poprostu caly czas wydaje mi sie to jakies dziwne ze jestem w ciazy. Nie umiem tego wytlumaczyc za bardzo;)
kochane mamusie, podczytuje, śledzę, kibicuję ... powoli wracam do żywych.
Zaczęłam 13tc więc powinno ustępować
Witam nowe mamusie, gratuluje rozpakowanym !!
my po prenatalnych, Wszystko ok pappa wykazała niskie ryzyko wad genetycznych.
usg ok, dzieciaki wszystkie parametry w normie.
Wstępnie mamy chłopaka i dziewczynkę ))
u dziewczynki mała wada rozwojowa - jest jedna tętnica pępowinowa zamiast dwóch
musimy ją częściej obserwować. Może wolniej rosnąć, czy mogą pojawić się jakieś wady serca ale na razie obserwujemy
życzę Wam wszystkim zdrówka i ślę uściski
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Kimmy ja słyszałam że nifty w ciąży mnogiej określa prawidłowość kariotypow ale dla całej ciąży, nie dla każdego plodu osobno. Badane są trzy podstawowe trisomie ( w ciąży pojedynczej badane są inne zespoły dylacyjne ) no i nie ma też informacji o płci dzieci.
Jeśli chcesz dam Ci namiar do Pani doktor genetyk - kierownik laboratorium w Genomedzie czyli laboratorium ktre wykonuje nifty .
Kredowa super ze badanie wyszło dobrze. Kamień z serca na pewno. Mnie to czeka i nie ukrywam że spędza sen z powiek. -
Kimmy Triss - miałam te same wątpliwości przy Pappa ale doktor mi to wizualnie wyjaśnił
Przy pappa to wszystko zależy od programu jaki Wasz lekarz posiada - mój doktor, certyfikowany zresztą ma taki program gdzie normalnie wpisuje się jedno dziecko, drugie, trzecie ... określa dokładnie rodzaj owodni, kosmówki, nawet rodzaj zapłodnienia np. in vitro i jaki rodzaj in vitro - wszystkie parametry są do uzupełnienia
Przy mnie wyliczał ryzyko i wszystko widziałam - obliczył ryzyko każdego z dzieci osobno
Nie robiłam nifty bo Pappa wyszła ok ale doktor powiedział że ciąża mnoga nie jest na pewno przeciwwskazaniem do wykonania Nifty ale faktycznie niebezpieczeństwo wystąpienia zaburzeń zostanie w tej sytuacji określone dla całej ciąży, nie zaś dla konkretnego płodu.15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!