X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ale cudownie, że jestescie juz w komplecie w domku. Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę.

Życzę Wam wszystim wesolych i rodzinnych świąt :)

Angela*, PixiDixi, Sun2017 lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dziewczyny, na każdy dzień! Wesołych Świąt :)

PixiDixi, Angela*, Sun2017 lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi kochana mqm nadzieje , że już się rozpakowalas i u Was wszystko dobrze ;)
    Czekam na wiesci ;)
    Milego dnia dziewczyny :-*

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo dziewczyny ktora nastepna do rozpakowania ? To juz chyba na nowy rok ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie chce pochwalic wyniki testu papa są dobre :) i dzis na usg poznaliśmy płeć 1maluszka :) Synuś <3 a drugi/a to wstydnis i pokazuje pupkę :D

Angela*, PixiDixi, Asia87, mięsko lubią tę wiadomość

• Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziekuje , z kazdym dniem coraz lepiej - w sumie gdyby nie blizna zapomnialabym że mialam cesarke :)
    Z karmieniem oki , jedza buteleczke i dokarmiam ich cycusiem :)
    Ja też się spodziewam blizniaków. Termin mam na czerwiec ale już się zastanawiam jak dam rade z karmieniem. Karmisz je pojedynczo czy równocześnie?

w4sqkw7if6213jf0.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Ja też się spodziewam blizniaków. Termin mam na czerwiec ale już się zastanawiam jak dam rade z karmieniem. Karmisz je pojedynczo czy równocześnie?

Budza mi sie jednocześnie do jedzenia :)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho.
    21.12.2017 moje skarby ok 21 pojawiły się na świecie.
    Generalnie dużo do opowiedzenia a za malo czasu nas to. Rano poszłam na porodowke i wywoływanie, wszystko szło w dobrym kierunku ale matka natura chciała inaczej i zakończyło się cesarską na cito.
    Poród ciężki ale pomimo nerwów, bólu i stresu jaki temu towarzyszył cieszę się, że próbowałam. Glupio może to brzmi ale bardzo cenne doświadczenie. Mąż był przy nas, jego wsparcie nie do opisania. Razem przezylismy cos wyjątkowego pomimo braku szczęśliwego zakończenia SN.
    Szczęśliwie zakończyło się na cc i z tego się cieszymy.
    Narkoza ogólna była, wiec dzieci na początku mało pkt dostały, ale później wyszli nam prosta. Waga jakoś 2600/2500 dokl nie pamietam ;) 50dl.
    W wigilię wipisali nas do domu. Ja powoli się rosruszalam jeszcze ten cholerny szew niech mi ścięgna i będzie ok.
    My karmimy się co 3godz ponieważ pilnujemy aby na wadze nie tracili. Niestety moja laktacja nie jest wymarzoną, to nie kraina mlekiem płynąca. Pracuje z laktatorem ale narazie to male ilości także dzieci dostają butle z bebilon.
    To chyba tyle....

Angela gratuluje Ci i fajnie, ze w domu tez jesteście.
    Zazdroszcze Ci tego m leka z cycka ;) karmisz czy odciagasz? Mm jakieś dajesz?

Pozdrawiam dziewczyny :)
    Szczęśliwa mama

PixiDixi, Agniechaaaa, Angela*, mięsko, czarnulka24 lubią tę wiadomość

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi wielkie gratulacje!! Jak dojdziesz do siebie do podpytam Cię o więcej ;)

Kalinka witaj i gratulacje :)

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi gratuluje Ci !!!! :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinkaabc wrote:
    Witaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi gratulacje <3 :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Hej ho.
    21.12.2017 moje skarby ok 21 pojawiły się na świecie.
    Generalnie dużo do opowiedzenia a za malo czasu nas to. Rano poszłam na porodowke i wywoływanie, wszystko szło w dobrym kierunku ale matka natura chciała inaczej i zakończyło się cesarską na cito.
    Poród ciężki ale pomimo nerwów, bólu i stresu jaki temu towarzyszył cieszę się, że próbowałam. Glupio może to brzmi ale bardzo cenne doświadczenie. Mąż był przy nas, jego wsparcie nie do opisania. Razem przezylismy cos wyjątkowego pomimo braku szczęśliwego zakończenia SN.
    Szczęśliwie zakończyło się na cc i z tego się cieszymy.
    Narkoza ogólna była, wiec dzieci na początku mało pkt dostały, ale później wyszli nam prosta. Waga jakoś 2600/2500 dokl nie pamietam ;) 50dl.
    W wigilię wipisali nas do domu. Ja powoli się rosruszalam jeszcze ten cholerny szew niech mi ścięgna i będzie ok.
    My karmimy się co 3godz ponieważ pilnujemy aby na wadze nie tracili. Niestety moja laktacja nie jest wymarzoną, to nie kraina mlekiem płynąca. Pracuje z laktatorem ale narazie to male ilości także dzieci dostają butle z bebilon.
    To chyba tyle....

Angela gratuluje Ci i fajnie, ze w domu tez jesteście.
    Zazdroszcze Ci tego m leka z cycka ;) karmisz czy odciagasz? Mm jakieś dajesz?

Pozdrawiam dziewczyny :)
    Szczęśliwa mama

Didi super gratulacje ! Najwazniejsze ze wszystko wporzadku z Wami i dzieci zdrowe :)
    Ja daje cycusia , nie odciagam , często przystawiam :)
    A mlelo daje jak w szpitalu Nan Pro 1 HA , nie zmienialam żeby nie miqly dzieci problemow ;)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mam pytanie do podwojnych mam... czy u ktorejs z was byla na poczatku bardzo duza roznica miedzy maluchami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 12:36

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

gratulacje dla nowych Mam :) wszystkieg dobrego dla was i waszych maluszków!!! :)

Moi chłopcy 10.01. będą mieć 5msc zastanawiam się nad podaniem im kleiku lub kaszki do mleka. Dziewczyny ze starszymi dzieciaczkami kiedy wprowadzałyście takie rzeczy i jakie i w jakich ilościach? Doradźcie proszę.
    Niby zalecenia są aby do 6 msc życia podawać tylko mleko (u nas chłopaki tylko na mm) ale chłopcy zjadają 120ml co 3h, nie są w stanie przyjąć większej ilości mleczka a ta którą wypiją nie wystarcza na za wiele czasu więc chciałabym ich od czasu do czasu bardziej nasycić. Wiem, że trzeba wprowadzać stopniowo, najlepiej w ciągu dnia aby obserwować reakcję dziecka ale czekam na wasze dobre rady i opinie co kupić.

Pozdrawiam Was :)

Pat, Monako, Meg jak wasz maluszki?

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolka15 wrote:
    cześć dziewczyny :)

gratulacje dla nowych Mam :) wszystkieg dobrego dla was i waszych maluszków!!! :)

Moi chłopcy 10.01. będą mieć 5msc zastanawiam się nad podaniem im kleiku lub kaszki do mleka. Dziewczyny ze starszymi dzieciaczkami kiedy wprowadzałyście takie rzeczy i jakie i w jakich ilościach? Doradźcie proszę.
    Niby zalecenia są aby do 6 msc życia podawać tylko mleko (u nas chłopaki tylko na mm) ale chłopcy zjadają 120ml co 3h, nie są w stanie przyjąć większej ilości mleczka a ta którą wypiją nie wystarcza na za wiele czasu więc chciałabym ich od czasu do czasu bardziej nasycić. Wiem, że trzeba wprowadzać stopniowo, najlepiej w ciągu dnia aby obserwować reakcję dziecka ale czekam na wasze dobre rady i opinie co kupić.

Pozdrawiam Was :)

Pat, Monako, Meg jak wasz maluszki?
    Jola ja od 4 miesiąca podawalam kaszke przy naturalnym karmieniu. Kaszke traktowalam jako obiad troche pozniej zaczelam podawac na kolacje .Kleiku nie dawalam.
    Kaszki sa tez od 4 miesiaca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 15:50

• didi31 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ilu dniach po cc ściągali wam szwy? To chyba nie rozpuszczalne raczej?

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witajcie po Świetach i witajcie nowe maluszki :) czekamy na zdjęcia :)

U nas sporo sie dzieje więc mało czasu na czytanie- dziewczynki skończyły 2 dni temu 5 m-cy i nawet nie wiem gdzie jest ten czas!!! Są cudowne grzeczne i kochane a ich bezzębne usmiechy są rozbrajające :)

jolka, co do kleiku- ja podawałam kilka razy po 4 m-cu i to było jedynie "rozszerzenie diety"- na 120-150ml podawałam płaską łyżkę kleiku. Ale robiłam tak bardzo sporadycznie.

I co do rozszerzania diety to biłam sie z myślamico zrobić bo nasz bardzo dobry znajomy pediatra mówił żeby rozszerzać po 4 m-cu a wszedzie czytam żeby rozszerzyc po 6...tak więć postanowiłam że rozszerzę po skończonym 5 m-cu. Tak więc u nas jutro bedzie pierwszy raz podawana marchewka. Zobaczymy jak sobie dziewczynki z nią poradzą :)

Meg, Pat85, bizona, triss- co u Was??? Odezwijcie się jak tam Wasze małe wielkie szczęścia???

Dziewcyny planujecie chodzić z dziećmi na basen??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj ccierpliwa, niestety nie pomogę- u mnie dziewczynki zawsze bardzo równo szły w brzuszku i tak jest do teraz.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi u mnie chyba na 2 wizycie jak była położna, obcieła tylko te wystające końcówki i po temacie było

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ