Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela, ale cudownie, że jestescie juz w komplecie w domku. Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę.
Życzę Wam wszystim wesolych i rodzinnych świątAngela*, PixiDixi, Sun2017 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
Angela* wrote:Dziekuje , z kazdym dniem coraz lepiej - w sumie gdyby nie blizna zapomnialabym że mialam cesarke
Z karmieniem oki , jedza buteleczke i dokarmiam ich cycusiem -
Hej ho.
21.12.2017 moje skarby ok 21 pojawiły się na świecie.
Generalnie dużo do opowiedzenia a za malo czasu nas to. Rano poszłam na porodowke i wywoływanie, wszystko szło w dobrym kierunku ale matka natura chciała inaczej i zakończyło się cesarską na cito.
Poród ciężki ale pomimo nerwów, bólu i stresu jaki temu towarzyszył cieszę się, że próbowałam. Glupio może to brzmi ale bardzo cenne doświadczenie. Mąż był przy nas, jego wsparcie nie do opisania. Razem przezylismy cos wyjątkowego pomimo braku szczęśliwego zakończenia SN.
Szczęśliwie zakończyło się na cc i z tego się cieszymy.
Narkoza ogólna była, wiec dzieci na początku mało pkt dostały, ale później wyszli nam prosta. Waga jakoś 2600/2500 dokl nie pamietam 50dl.
W wigilię wipisali nas do domu. Ja powoli się rosruszalam jeszcze ten cholerny szew niech mi ścięgna i będzie ok.
My karmimy się co 3godz ponieważ pilnujemy aby na wadze nie tracili. Niestety moja laktacja nie jest wymarzoną, to nie kraina mlekiem płynąca. Pracuje z laktatorem ale narazie to male ilości także dzieci dostają butle z bebilon.
To chyba tyle....
Angela gratuluje Ci i fajnie, ze w domu tez jesteście.
Zazdroszcze Ci tego m leka z cycka karmisz czy odciagasz? Mm jakieś dajesz?
Pozdrawiam dziewczyny
Szczęśliwa mama
PixiDixi, Agniechaaaa, Angela*, mięsko, czarnulka24 lubią tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
nick nieaktualny
-
didi31 wrote:Hej ho.
21.12.2017 moje skarby ok 21 pojawiły się na świecie.
Generalnie dużo do opowiedzenia a za malo czasu nas to. Rano poszłam na porodowke i wywoływanie, wszystko szło w dobrym kierunku ale matka natura chciała inaczej i zakończyło się cesarską na cito.
Poród ciężki ale pomimo nerwów, bólu i stresu jaki temu towarzyszył cieszę się, że próbowałam. Glupio może to brzmi ale bardzo cenne doświadczenie. Mąż był przy nas, jego wsparcie nie do opisania. Razem przezylismy cos wyjątkowego pomimo braku szczęśliwego zakończenia SN.
Szczęśliwie zakończyło się na cc i z tego się cieszymy.
Narkoza ogólna była, wiec dzieci na początku mało pkt dostały, ale później wyszli nam prosta. Waga jakoś 2600/2500 dokl nie pamietam 50dl.
W wigilię wipisali nas do domu. Ja powoli się rosruszalam jeszcze ten cholerny szew niech mi ścięgna i będzie ok.
My karmimy się co 3godz ponieważ pilnujemy aby na wadze nie tracili. Niestety moja laktacja nie jest wymarzoną, to nie kraina mlekiem płynąca. Pracuje z laktatorem ale narazie to male ilości także dzieci dostają butle z bebilon.
To chyba tyle....
Angela gratuluje Ci i fajnie, ze w domu tez jesteście.
Zazdroszcze Ci tego m leka z cycka karmisz czy odciagasz? Mm jakieś dajesz?
Pozdrawiam dziewczyny
Szczęśliwa mama
Didi super gratulacje ! Najwazniejsze ze wszystko wporzadku z Wami i dzieci zdrowe
Ja daje cycusia , nie odciagam , często przystawiam
A mlelo daje jak w szpitalu Nan Pro 1 HA , nie zmienialam żeby nie miqly dzieci problemow -
Hej
Mam pytanie do podwojnych mam... czy u ktorejs z was byla na poczatku bardzo duza roznica miedzy maluchami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 12:36
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
cześć dziewczyny
gratulacje dla nowych Mam wszystkieg dobrego dla was i waszych maluszków!!!
Moi chłopcy 10.01. będą mieć 5msc zastanawiam się nad podaniem im kleiku lub kaszki do mleka. Dziewczyny ze starszymi dzieciaczkami kiedy wprowadzałyście takie rzeczy i jakie i w jakich ilościach? Doradźcie proszę.
Niby zalecenia są aby do 6 msc życia podawać tylko mleko (u nas chłopaki tylko na mm) ale chłopcy zjadają 120ml co 3h, nie są w stanie przyjąć większej ilości mleczka a ta którą wypiją nie wystarcza na za wiele czasu więc chciałabym ich od czasu do czasu bardziej nasycić. Wiem, że trzeba wprowadzać stopniowo, najlepiej w ciągu dnia aby obserwować reakcję dziecka ale czekam na wasze dobre rady i opinie co kupić.
Pozdrawiam Was
Pat, Monako, Meg jak wasz maluszki?j. -
jolka15 wrote:cześć dziewczyny
gratulacje dla nowych Mam wszystkieg dobrego dla was i waszych maluszków!!!
Moi chłopcy 10.01. będą mieć 5msc zastanawiam się nad podaniem im kleiku lub kaszki do mleka. Dziewczyny ze starszymi dzieciaczkami kiedy wprowadzałyście takie rzeczy i jakie i w jakich ilościach? Doradźcie proszę.
Niby zalecenia są aby do 6 msc życia podawać tylko mleko (u nas chłopaki tylko na mm) ale chłopcy zjadają 120ml co 3h, nie są w stanie przyjąć większej ilości mleczka a ta którą wypiją nie wystarcza na za wiele czasu więc chciałabym ich od czasu do czasu bardziej nasycić. Wiem, że trzeba wprowadzać stopniowo, najlepiej w ciągu dnia aby obserwować reakcję dziecka ale czekam na wasze dobre rady i opinie co kupić.
Pozdrawiam Was
Pat, Monako, Meg jak wasz maluszki?
Kaszki sa tez od 4 miesiaca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 15:50
-
Kochane witajcie po Świetach i witajcie nowe maluszki czekamy na zdjęcia
U nas sporo sie dzieje więc mało czasu na czytanie- dziewczynki skończyły 2 dni temu 5 m-cy i nawet nie wiem gdzie jest ten czas!!! Są cudowne grzeczne i kochane a ich bezzębne usmiechy są rozbrajające
jolka, co do kleiku- ja podawałam kilka razy po 4 m-cu i to było jedynie "rozszerzenie diety"- na 120-150ml podawałam płaską łyżkę kleiku. Ale robiłam tak bardzo sporadycznie.
I co do rozszerzania diety to biłam sie z myślamico zrobić bo nasz bardzo dobry znajomy pediatra mówił żeby rozszerzać po 4 m-cu a wszedzie czytam żeby rozszerzyc po 6...tak więć postanowiłam że rozszerzę po skończonym 5 m-cu. Tak więc u nas jutro bedzie pierwszy raz podawana marchewka. Zobaczymy jak sobie dziewczynki z nią poradzą
Meg, Pat85, bizona, triss- co u Was??? Odezwijcie się jak tam Wasze małe wielkie szczęścia???
Dziewcyny planujecie chodzić z dziećmi na basen??