Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
didi31 wrote:Po ilu dniach po cc ściągali wam szwy? To chyba nie rozpuszczalne raczej?
Didi, ja na wypisie ze szpitala miałam i formację, że mam się zgłosić na zdjęcie szwów 7-8 dni po porodzie.
Gratuluję Maluchów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 23:00
Witajcie córeczki! 5.10.2018 -
Jolka
nam alergolog polecił rozszerzanie diety po 4 miesiącu i wprowadzanie jednego składnika na tydzień. Międzt 4 a 6 miesiącem jest coś w rodzaju 'okna alergicznego' i warto wprowadzić wtedy jak najwięcej pokarmów, wtedy jest mniejsza szansa, że dziecko będzie ns nie uczulone.PixiDixi lubi tę wiadomość
Dziewczyny ,jestem po usg genetycznym i pappa i tak:mlode 1,dlugosc 7,49 ,NT 2.0 ,mlode 2 dlugosc 7,47, NT 2,4 (mogloby byc kurcze nizsze....),statystyka teraz srednia (bo wiek)poczekam na wynik biochemii.
Oczywiscie tak sie ulozyly,ze nie wiadomo kto mieszka w moim brzuchu....Czy pamietacie swoje NT? -
nick nieaktualnyPixiDixi wrote:Dziewczyny ,jestem po usg genetycznym i pappa i tak:mlode 1,dlugosc 7,49 ,NT 2.0 ,mlode 2 dlugosc 7,47, NT 2,4 (mogloby byc kurcze nizsze....),statystyka teraz srednia (bo wiek)poczekam na wynik biochemii.
Oczywiscie tak sie ulozyly,ze nie wiadomo kto mieszka w moim brzuchu....Czy pamietacie swoje NT?PixiDixi lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Dziewczyny ,jestem po usg genetycznym i pappa i tak:mlode 1,dlugosc 7,49 ,NT 2.0 ,mlode 2 dlugosc 7,47, NT 2,4 (mogloby byc kurcze nizsze....),statystyka teraz srednia (bo wiek)poczekam na wynik biochemii.
Oczywiscie tak sie ulozyly,ze nie wiadomo kto mieszka w moim brzuchu....Czy pamietacie swoje NT?
Pixi moje maluchy miały po 1,5 i z tego co pamiętam to lekarz mówił że norma niby jest do 2,5, moja znajoma miała u dzidziusia 2,7 i wszystko było ok i u Ciebie też bedzie nie martw się na zapasPixiDixi lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Hej
Mam pytanie do podwojnych mam... czy u ktorejs z was byla na poczatku bardzo duza roznica miedzy maluchami?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
didi31 wrote:Hej ho.
21.12.2017 moje skarby ok 21 pojawiły się na świecie.
Generalnie dużo do opowiedzenia a za malo czasu nas to. Rano poszłam na porodowke i wywoływanie, wszystko szło w dobrym kierunku ale matka natura chciała inaczej i zakończyło się cesarską na cito.
Poród ciężki ale pomimo nerwów, bólu i stresu jaki temu towarzyszył cieszę się, że próbowałam. Glupio może to brzmi ale bardzo cenne doświadczenie. Mąż był przy nas, jego wsparcie nie do opisania. Razem przezylismy cos wyjątkowego pomimo braku szczęśliwego zakończenia SN.
Szczęśliwie zakończyło się na cc i z tego się cieszymy.
Narkoza ogólna była, wiec dzieci na początku mało pkt dostały, ale później wyszli nam prosta. Waga jakoś 2600/2500 dokl nie pamietam 50dl.
W wigilię wipisali nas do domu. Ja powoli się rosruszalam jeszcze ten cholerny szew niech mi ścięgna i będzie ok.
My karmimy się co 3godz ponieważ pilnujemy aby na wadze nie tracili. Niestety moja laktacja nie jest wymarzoną, to nie kraina mlekiem płynąca. Pracuje z laktatorem ale narazie to male ilości także dzieci dostają butle z bebilon.
To chyba tyle....
Angela gratuluje Ci i fajnie, ze w domu tez jesteście.
Zazdroszcze Ci tego m leka z cycka karmisz czy odciagasz? Mm jakieś dajesz?
Pozdrawiam dziewczyny
Szczęśliwa mama
U mnie szwy zakładane wszystkie rozpuszczalneWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 17:38
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyPixiDixi wrote:Dziewczyny ,jestem po usg genetycznym i pappa i tak:mlode 1,dlugosc 7,49 ,NT 2.0 ,mlode 2 dlugosc 7,47, NT 2,4 (mogloby byc kurcze nizsze....),statystyka teraz srednia (bo wiek)poczekam na wynik biochemii.
Oczywiscie tak sie ulozyly,ze nie wiadomo kto mieszka w moim brzuchu....Czy pamietacie swoje NT?PixiDixi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane czy to możliwe ,że czuje już ruchy moich dzieci? Sa wieksze niz wskazuje suwaczek 13t6d z usg. Od 2 dni czuję łaskotanie, znam to uczucie już bo mam synka 2 letniego. Ale nie chce mi sie wierzyc ,że to już... Nie wsluchuję się w organizm,żeby na siłę się niedoszukiwac. Jestem bardzo szczupła. Miała ,któras podobnie?
-
Dziewczyny duzo zdrowka dla Was i Maluszkow, dla mamusiek w Trojpakach takze duzo zdrówka
Ja w Nowy Rok wchodzę z zapaleniem ucha i antybiotykiem ale szczęśliwa jak Nigdy: )
Buziaki dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 23:16
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Angela & Didi ogromne gratulacje dla Was Dzielne mamuśki jesteście i jaka piękna waga wszystkich dzieci Didi my mieliśmy bardzo podobną I też pilnowaliśmy, żeby mleko było co 3 godziny, żeby przybierali. Po przekroczeniu 3/3,5kg czekaliśmy aż sami poczują głód.
Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny!
Dużo zdrówka dla Was i dla Waszych Perełek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 08:53
PixiDixi, Angela* lubią tę wiadomość
-
ss wrote:Kochane czy to możliwe ,że czuje już ruchy moich dzieci? Sa wieksze niz wskazuje suwaczek 13t6d z usg. Od 2 dni czuję łaskotanie, znam to uczucie już bo mam synka 2 letniego. Ale nie chce mi sie wierzyc ,że to już... Nie wsluchuję się w organizm,żeby na siłę się niedoszukiwac. Jestem bardzo szczupła. Miała ,któras podobnie?
-
Kochane mamusie, te obecne i te przyszłe- wszystkiego cudownego w nowym roku
Dziewczyny nurtuje mnie takia mało istotna kwestia ale chciałabym wiedzieć od czego to zalezy że jedne dzieci sa pogodne, ciagle usmiechniete a inne nie..?
Zastanawiam sie czy to geny czy raczej wpływ rodzców? Moje córcie są tak radosne i pogodne że nawet nie muszę sie wysilać aby smiały się w głos..
Wiecie może jak to jest?
Jeszcze pytanie do mam które maja juz dzieci- od dwóch dni zaczełam rozszerzac dietę, na razie marchew, jutro brokuł. Ale zastanawia mnie to ile one powinny jeść na początek- tyle ile chcą czy raczej dwie łyżeczki i koniec? I co z piciem? Woda czy woda i herbatki? Sama mam problem z piciem wody więc od maleńkości chciałabym aby dziewczynki wyrobiły sobie ten nawyk ale czy to już?
Karmie moje królewny co 2,5 godziny i to mi sie najbardziej sprawdza bo co 3 godziny to jest już taki głód że zaczynaja jeść łapczywie. I jak miedzy te 2,5 godziny jedzenia mleka wpasować nowy produkt plus coś do picia??Sun2017 lubi tę wiadomość
-
To sie pomadrze troche
Dawalam moim dzieciom tyle ile chcialy zjesc. Woda jest najlepsza bo najzdrowsza i nie powoduje,ze po np.soku dziecko nie chce jesc,ale....wiem,ze z tym jest problem.
Co 2,5 godz.to czesto jedza,ale jak masz takie wnioski to ok.
Dziecko samo reguluje ile i co zje.
Co do pogodnosci to raczej usposobienie jesli warunki sa normalne tzn.nawet super pogodne dziecko nie bedzie usmiechniete jak bedzie czulo sie malo zadbane,wytulone,ale to Ciebie nie dotyczy bo Ty dobra MamaSun2017 lubi tę wiadomość
-
Monako, z tego co czytałam, to nowy produkt wprowadza się zamiast mleka na jeden posiłek np. w porze obiadu. Na początku lepiej nie podawać na noc, żeby móc zaobserwować ewentualną reakcję. Ja jeszcze nie wprowadzam nic, ale też badam temat i za miesiąc zaczynamy działać. Zamówiłam już miseczki dziewczynkom
PixiDixi lubi tę wiadomość
Meg odezwij sie prosze....mam do Ciebie pytanie....chodzi o wozek,wiem,ze wczesnie ,ale w glowie musze sobie poukladac bo nie chce zle kupic. Ze wszystkich chyba poki co przemawia do mnie Twoj Dorjan ,ale mam kilka pytan....
Amortyzacja,jaka jest?,lubie miekkie wozki ,(mialam dwa "twarde" i szybko je odsprzefalam,niska jestem i meczylam sie.
Szerokosc,czy faktycznie w normalnych drzwiach sie mieszcza?
Material mily dla ciala i skladanie czy latwe.
Jesli,ktoras z Was ma Dorjana (ja zanotowalam tylko Meg) to napiszcie cos. -
czarnulka24 wrote:Tak u mnie była tydzień różnicy
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700