Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
didi31 wrote:Część dziewczyny. U nas początki trudne, bo nasz mały wylądował w szpitalu. Tak jadł pierś, że się odwodnil. Czyli nic nie jadł. Okropnie się z tym czułam, że dopuscilam do takiej sytuacji. Szczerze...do głowy można dostać z ta nagonka na naturalne karmienie. A nam to po prostu nie idzie, córka ssie piers ale mały się cycka ale nie je. Jutro wychodzi do nas, strasznie się cieszę i juz stresuje jak robić żeby było ok. Mleczko odciagam ale na dwójkę mogę nie wyrobić.
Napiszcie mi proszę jak wasze karmienie wygląda dokl.
Cycek jest? Czy tylko butla? Czy na zmianę, czy na noc tylko mm a w dzień jedziecie na cycka?
Ehh
Wow , ale masz przeżycia, wspolczuje ...
Moja corcia leciala z wagi w sspitalu ,ale zaczelam dokarmiac buteleczka i ladnie nabrala teraz w dzien daje im cycusia , ale dokarmiam je mm
Dokarmiasz ich butelka ? Czy tylko cycek? Jeśli tylko cycek to Najeloiej jakbys odciagala wtedy wiedzialabys ile maluszki zjedza -
Macie kupy codziennie? Tzn maluchy? Mój synek cos przystopował i juz się martwie.
My jemy mm, cycka tez dostają ale nie jest to dla nich syty posiłek. Odciagam ile mogę i jak czas pozwoli i dostają z butli.
Powiem Wam, ze juz się boję jak maz pójdzie do pracy i zostanę sama!
Jeszcze skubani nie odpływają od razu po jedzeniu i z zasypia niem różnie bywa u nas.szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
didi31 wrote:Macie kupy codziennie? Tzn maluchy? Mój synek cos przystopował i juz się martwie.
My jemy mm, cycka tez dostają ale nie jest to dla nich syty posiłek. Odciagam ile mogę i jak czas pozwoli i dostają z butli.
Powiem Wam, ze juz się boję jak maz pójdzie do pracy i zostanę sama!
Jeszcze skubani nie odpływają od razu po jedzeniu i z zasypia niem różnie bywa u nas.
My mamy codziennie , dzis nawet 2 razy
Jedza cycusia i mleczko
Kochana tez mam meza przy sobie az do konca lutego pozniej rusza do pracy
Tyle dobrze że maluszki wypija mleczko odbija i spia , ale w dzien juz nie chcą tak spac , spia mniej , więcej sie rozgladaja , sluchaja
Wkoncu juz niedlugi miesiac
Ale to leci ! A rosną jak na drozdzach
Buziaki :-*PixiDixi lubi tę wiadomość
-
drogie mamy,
zastanawiam się nad poduszką do karmienia (oczywiście za jakiś czas dopiero), czy któraś poleca ten gadżet (jeśli tak to który?!), jakie są Wasze doświadczenia z tym wynalazkiem
starania od 02.2015
2 IUI 10.2016 i 08.2017
20.10.2017 1ds do IVF
30.10.2017 pick up 04.11.2017 ET 2 blastki z nami
3dpt bHCg 1,9, 6dpt 42,7 10dpt 276,1
20dpt dwa pęcherzyki
27dpt dwa migające bombelki -
Dziewczynki wczoraj sie dowiedzialam,ze bedzie dwoch chlopakow
Troche martwi mnie to,ze praktycznie do tej pory roslu tak samo bo jeszcze tydzien temu roznica byla w milimetrach a teraz roznica zrobila sie sporawa bo jeden ma 80,04 a drugi maluch ma 89,05, urosl przez tydzien 0,5 cm a wiekszy 1 cm....roznica w dniach jest 4 dni czy jest to powod do meczenia juz lekarza czy nie?Angela* lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Dziewczynki wczoraj sie dowiedzialam,ze bedzie dwoch chlopakow
Troche martwi mnie to,ze praktycznie do tej pory roslu tak samo bo jeszcze tydzien temu roznica byla w milimetrach a teraz roznica zrobila sie sporawa bo jeden ma 80,04 a drugi maluch ma 89,05, urosl przez tydzien 0,5 cm a wiekszy 1 cm....roznica w dniach jest 4 dni czy jest to powod do meczenia juz lekarza czy nie?
Pixi , super
Ty masz ciaze 2k2o?
A co lekarz Mowil na taka roznice?
Moje od poczatku szły równo i nawet prawie rowno sie urodzily 2820g 52cm i 2840g 52cm takze prawie równe
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Angela,tak 2k2o, no lekarz chyba nie zauwazyla a ja tak i troche martwie tym naglym spowolnieniem.
Spokojnie, skoro lekarz nic nie mówił to jest oki , maluch nadrobi
A jesli masz wątpliwości to skontaktuj sie z lekerzem i dopytaj o to żeby być spokojna -
Angela* wrote:Spokojnie, skoro lekarz nic nie mówił to jest oki , maluch nadrobi
A jesli masz wątpliwości to skontaktuj sie z lekerzem i dopytaj o to żeby być spokojna
Jutro jade z wynikami biochemii pappy i jednak zagadne bo niby 4 dni roznicy jest ok ,ale ta roznica pojawila sie nagle i mocno bo w ciagu jednego tygodnia jeden maluch przyrisl o 50% mniej niz drugi a wydaje mi sie to hyc duzo. No nic nie bede juz meczyc buly zapytam sie:) -
PixiDixi wrote:Jutro jade z wynikami biochemii pappy i jednak zagadne bo niby 4 dni roznicy jest ok ,ale ta roznica pojawila sie nagle i mocno bo w ciagu jednego tygodnia jeden maluch przyrisl o 50% mniej niz drugi a wydaje mi sie to hyc duzo. No nic nie bede juz meczyc buly zapytam sie:)
Pewnie niby 50% to duzo .. Lepiej zasiegnac porady lekarza -
Ile wasze maluchy zjedzą/jadły z butli?
Bo szczerze powiem,że mój synek czasem mnie zadziwia i nie wiem czy tyle może zjeść.
Zjadł 80 ml po godz marudził, dostał 40 i nie uśnie tylko świruje jakby dalej był głodny. Nasi jutro 3 tyg...
Angela ile Twoja ekipa zje na raz z butli?szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Wczoraj po godzinie 14tej przyszły na świat nasze maluchy. Nela 54cm i 2700gr oraz Tymon 53cm i 2500gr Poród SN, bez oxy i bez znieczulenia, poszło ekspresowo Ja czuję się ok tylko mam póki co malutko pokarmu. Dzieciaki są troszkę ospałe, jak to wcześniaczki, piersi za bardzo nie chcą ciągnąć, na szczęście z butelką sobie nieźle radzą.
didi31, Angela*, ana167, PixiDixi, Sun2017, KasiaHaBe, Meg85 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
didi31 wrote:Ile wasze maluchy zjedzą/jadły z butli?
Bo szczerze powiem,że mój synek czasem mnie zadziwia i nie wiem czy tyle może zjeść.
Zjadł 80 ml po godz marudził, dostał 40 i nie uśnie tylko świruje jakby dalej był głodny. Nasi jutro 3 tyg...
Angela ile Twoja ekipa zje na raz z butli?
Kochana moja ekipa zjada naraz 120ml co 3 godziny od jutra zaczne im zageszczac bo zjedza po 120 i szukaja dalej a bylam dziś na bilansie i corcia wazy 4lg synek 4200
Jomi gratulacje kochana ! -
Jomi gratulacje! Ale super. To jak samo się zaczęło? W którym tc byłaś? Obydwoje byli ułożeni glowkowo?
Tez chciałabym SN ale póki co pierwsza ułożona miednicowoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 22:21
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb