X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, w sumie dobry pomysł tak regularnie myć. Wprowadzam, dzięki ;) Myślałam o jakimś mydle, ale też nie chcę przesadzić.
    Fajna rocznica u Ciebie :) <3 <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 19:56

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Jomi gratulacje! Ale super. To jak samo się zaczęło? W którym tc byłaś? Obydwoje byli ułożeni glowkowo?
    Tez chciałabym SN ale póki co pierwsza ułożona miednicowo :/

W niedzielę nad ranem pojechaliśmy do szpitala, bo od północy miałam skurcze co 5 minut. W szpitalu okazało się, że jest rozwarcie na dwa palce, se Tymek się znów obrócił i są 2 główki w dole, ale zapadła decyzja że próbujemy wyhamowac poród. Dostawałam kroplówki z sambutamolem i megnezem, ale we wtorek rano skurcze wróciły i to od razu co 3 minuty,także na obchodzie zdecydowali że jedziemy rodzic. O 10 byłam na porodówce, a o 14 dzieci były z nami. To był 35+4. Mamy trochę problemów ze spadkiem masy. Nela dopiero wczoraj zaczęła przybierać od najniższej spadkowej, Tymon jeszcze spada, do tego bilirubina pow. 9 więc od wczoraj go naswietlamy. Poza tym wszystko ok, jedynie nad ssaniem pracujemy bo szybko się męczą i przysypiają na butelce.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi to pieknie poszło, a opieka wydaje się że też w porządku, wszystko ładnie poszło. Ja zaklinam córkę co by się obróciła.
    No to musisz trochę leniuszkow wybudzac żebyście nie musieli długo leżeć.
    Trzymam kciuki i jeszcze raz gratulacje!

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jomi - gratulacje :) Trzymam kciuki za szybkie wyjście do domu!

Angela jak Ty to robisz, że w ciągu dnia tylko karmisz piersią? (Logistycznie trudne!) I jak długo z niej jedzą?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka moje maluchy zajadaja w dzien piers co 2-3 godz , karmie je naraz jedno do jednej , drugie do drugiej Jedza do pól godziny i wystarczy ;) na noc dokarmiam melczkiem i zaczelam im mleczko zageszczac kleikiem ;) od dwoch dni podaje im tez melczko w dzien , ale tylko wtedy jak zjedzza piers i dalej glodne :)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak to jest z tym zagęszczeniem, nie za wcześnie? Moja mała troszkę ulewa, czy takie zagęszczanie w tym by pomogło? Pytam bo nie znam się, a widzę Angela że Ty ogarnia sz temat :)

Jutro pyka nam 4tyg...szkoda ,ze nie śpią już całej nocy hehe, może za 2 lata się uda.

Pozdrawiamy

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Właśnie jak to jest z tym zagęszczeniem, nie za wcześnie? Moja mała troszkę ulewa, czy takie zagęszczanie w tym by pomogło? Pytam bo nie znam się, a widzę Angela że Ty ogarnia sz temat :)

Jutro pyka nam 4tyg...szkoda ,ze nie śpią już całej nocy hehe, może za 2 lata się uda.

Pozdrawiamy

Nam lekarz pozwolil zageszczac :)
    Po miesiącu można, wiec stopniowo wprowadziłam im płaska łyżeczke kleiku ryzowego ;) mleczko jest bardziej syte i dzieci lepiej sie najadaja butelka;)
    Co do novy to sie zgodze :)
    Czssem sie uda ze pospia z 5-6godz max , ale to Czasem: D a jakie dajesz mleko? :)

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Angela - a przystawiasz ich sama? Jak jestem z mężem, to czasem tak robimy, ale mały często się odkleja od piersi. Musi być druga osoba do tego przedsięwzięcia ;)

U nas od ok. 6t.ż. dzieci budzą się tylko dwa razy w nocy na mleko :) Jaki luksus :D Pierwsze tygodnie spali w dzień, a całe noce byli aktywni, jak miło, że się to skończyło :)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Angela - a przystawiasz ich sama? Jak jestem z mężem, to czasem tak robimy, ale mały często się odkleja od piersi. Musi być druga osoba do tego przedsięwzięcia ;)

U nas od ok. 6t.ż. dzieci budzą się tylko dwa razy w nocy na mleko :) Jaki luksus :D Pierwsze tygodnie spali w dzień, a całe noce byli aktywni, jak miło, że się to skończyło :)

Mi tez pomaga maz , poki co jest ze mna do knca lutego ;) takze jest ok, mam tez poduszke do karmini ktora ulatwia to :)

Ktora nastepna do rozwiazania ? ;)
    My jiz we wtorek 6tyg , jak ten czas leci :)
    Dziewczyny powiedzcie mi ile sie goi rana wewnatrz po cc ? Wie ktoras ?

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Mi tez pomaga maz , poki co jest ze mna do knca lutego ;) takze jest ok, mam tez poduszke do karmini ktora ulatwia to :)

Ktora nastepna do rozwiazania ? ;)
    My jiz we wtorek 6tyg , jak ten czas leci :)
    Dziewczyny powiedzcie mi ile sie goi rana wewnatrz po cc ? Wie ktoras ?

Położna mi mówiła, że do pół roku, dlatego przez ten czas nie powinno się zachodzić w kolejną ciążę.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Położna mi mówiła, że do pół roku, dlatego przez ten czas nie powinno się zachodzić w kolejną ciążę.

Jezuu az tyle ? To caly czss trzeba uwazac , jest ryzyko rozejscia sie rany w srodku? Echh myslalam , ze szybciej..
    A ciąża to mi raczej nie grozi :) dzięki za info :) jeszcze będę u gina to wszystkiego dopytam ... :)

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Jezuu az tyle ? To caly czss trzeba uwazac , jest ryzyko rozejscia sie rany w srodku? Echh myslalam , ze szybciej..
    A ciąża to mi raczej nie grozi :) dzięki za info :) jeszcze będę u gina to wszystkiego dopytam ... :)

Niestety, choć pewnie u każdego jest to sprawa indywidualna :) Ale lepiej uważać, szczególnie z wysiłkiem fizycznym, głównie noszenie...

A tak apropos rany, moja ciocia miała źle zszytą i nie ma tam w ogóle czucia. Przytrzaśnie się zamkiem i nie wie, dopóki krwi nie zobaczy. Wyobrażacie sobie? ;/

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Niestety, choć pewnie u każdego jest to sprawa indywidualna :) Ale lepiej uważać, szczególnie z wysiłkiem fizycznym, głównie noszenie...

A tak apropos rany, moja ciocia miała źle zszytą i nie ma tam w ogóle czucia. Przytrzaśnie się zamkiem i nie wie, dopóki krwi nie zobaczy. Wyobrażacie sobie? ;/

Jezuu , masakra ...
    Biedna Twoja Ciocia...
    Ja myslslam ze to szybciej sie goi ..

• Angela* Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tu taka cisza?
    Agniechaa wszystko gra ?
    Asia Pixi tez wszystko dobrze ? :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza bo wszystkie mamusie bardzo zajete,❤❤❤

Angela* lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny co tu taka cisza?
    Agniechaa wszystko gra ?
    Asia Pixi tez wszystko dobrze ? :)

Gra gra Kochana :) , Aga zazywa dopegyt i bardzo senna jest wiec malo sie udziela.
    Dziekuje za troske to b.mile <3.
    Milego dnia Dziewczyny: )

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem, ciężko ostatnio się robi... Byłam dziś na wizycie, dziewczyny miednicowo się ułożyły i marzenia o sn odchodzą w siną dal... :(
    dostałam skierowanie do szpitala z terminem na 26.02, zapisałam się,żeby miejsce na mnie czekało, więc jeszcze miesiąc i kończymy przygodę z brzuszkiem ;) no chyba,że nie dotrzymamy :)

Córcie ur. 28.02.18r.

• Angela* Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Gra gra Kochana :) , Aga zazywa dopegyt i bardzo senna jest wiec malo sie udziela.
    Dziekuje za troske to b.mile <3.
    Milego dnia Dziewczyny: )

Pixi - nie ma za co ;)
    Najważniejsze że wszystko dobrze ;)
    Asia dasz rade :)
    I wytrzymasz napewno :)
    Buziaki :-*

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    ja też jestem, ciężko ostatnio się robi... Byłam dziś na wizycie, dziewczyny miednicowo się ułożyły i marzenia o sn odchodzą w siną dal... :(
    dostałam skierowanie do szpitala z terminem na 26.02, zapisałam się,żeby miejsce na mnie czekało, więc jeszcze miesiąc i kończymy przygodę z brzuszkiem ;) no chyba,że nie dotrzymamy :)

Asia to masz rozwiaznie zaplanowane na 36 tc?,
    Ciekawa jestem jak to statystycznie rozklada sie rozpakowywanie sie trojpakow :)

Bardzo chcialabym wytrwac do 36 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 19:16

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26.02 zacznę 39 tydzień :) 38+0 więc nie wiem czy w ogóle dotrzymam :P Ale póki co wszystko jest w porządku.

Córcie ur. 28.02.18r.

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ