X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, w sumie dobry pomysł tak regularnie myć. Wprowadzam, dzięki ;) Myślałam o jakimś mydle, ale też nie chcę przesadzić.
    Fajna rocznica u Ciebie :) <3 <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 19:56

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Jomi gratulacje! Ale super. To jak samo się zaczęło? W którym tc byłaś? Obydwoje byli ułożeni glowkowo?
    Tez chciałabym SN ale póki co pierwsza ułożona miednicowo :/

W niedzielę nad ranem pojechaliśmy do szpitala, bo od północy miałam skurcze co 5 minut. W szpitalu okazało się, że jest rozwarcie na dwa palce, se Tymek się znów obrócił i są 2 główki w dole, ale zapadła decyzja że próbujemy wyhamowac poród. Dostawałam kroplówki z sambutamolem i megnezem, ale we wtorek rano skurcze wróciły i to od razu co 3 minuty,także na obchodzie zdecydowali że jedziemy rodzic. O 10 byłam na porodówce, a o 14 dzieci były z nami. To był 35+4. Mamy trochę problemów ze spadkiem masy. Nela dopiero wczoraj zaczęła przybierać od najniższej spadkowej, Tymon jeszcze spada, do tego bilirubina pow. 9 więc od wczoraj go naswietlamy. Poza tym wszystko ok, jedynie nad ssaniem pracujemy bo szybko się męczą i przysypiają na butelce.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi to pieknie poszło, a opieka wydaje się że też w porządku, wszystko ładnie poszło. Ja zaklinam córkę co by się obróciła.
    No to musisz trochę leniuszkow wybudzac żebyście nie musieli długo leżeć.
    Trzymam kciuki i jeszcze raz gratulacje!

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jomi - gratulacje :) Trzymam kciuki za szybkie wyjście do domu!

Angela jak Ty to robisz, że w ciągu dnia tylko karmisz piersią? (Logistycznie trudne!) I jak długo z niej jedzą?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka moje maluchy zajadaja w dzien piers co 2-3 godz , karmie je naraz jedno do jednej , drugie do drugiej Jedza do pól godziny i wystarczy ;) na noc dokarmiam melczkiem i zaczelam im mleczko zageszczac kleikiem ;) od dwoch dni podaje im tez melczko w dzien , ale tylko wtedy jak zjedzza piers i dalej glodne :)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak to jest z tym zagęszczeniem, nie za wcześnie? Moja mała troszkę ulewa, czy takie zagęszczanie w tym by pomogło? Pytam bo nie znam się, a widzę Angela że Ty ogarnia sz temat :)

Jutro pyka nam 4tyg...szkoda ,ze nie śpią już całej nocy hehe, może za 2 lata się uda.

Pozdrawiamy

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Właśnie jak to jest z tym zagęszczeniem, nie za wcześnie? Moja mała troszkę ulewa, czy takie zagęszczanie w tym by pomogło? Pytam bo nie znam się, a widzę Angela że Ty ogarnia sz temat :)

Jutro pyka nam 4tyg...szkoda ,ze nie śpią już całej nocy hehe, może za 2 lata się uda.

Pozdrawiamy

Nam lekarz pozwolil zageszczac :)
    Po miesiącu można, wiec stopniowo wprowadziłam im płaska łyżeczke kleiku ryzowego ;) mleczko jest bardziej syte i dzieci lepiej sie najadaja butelka;)
    Co do novy to sie zgodze :)
    Czssem sie uda ze pospia z 5-6godz max , ale to Czasem: D a jakie dajesz mleko? :)

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Angela - a przystawiasz ich sama? Jak jestem z mężem, to czasem tak robimy, ale mały często się odkleja od piersi. Musi być druga osoba do tego przedsięwzięcia ;)

U nas od ok. 6t.ż. dzieci budzą się tylko dwa razy w nocy na mleko :) Jaki luksus :D Pierwsze tygodnie spali w dzień, a całe noce byli aktywni, jak miło, że się to skończyło :)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Angela - a przystawiasz ich sama? Jak jestem z mężem, to czasem tak robimy, ale mały często się odkleja od piersi. Musi być druga osoba do tego przedsięwzięcia ;)

U nas od ok. 6t.ż. dzieci budzą się tylko dwa razy w nocy na mleko :) Jaki luksus :D Pierwsze tygodnie spali w dzień, a całe noce byli aktywni, jak miło, że się to skończyło :)

Mi tez pomaga maz , poki co jest ze mna do knca lutego ;) takze jest ok, mam tez poduszke do karmini ktora ulatwia to :)

Ktora nastepna do rozwiazania ? ;)
    My jiz we wtorek 6tyg , jak ten czas leci :)
    Dziewczyny powiedzcie mi ile sie goi rana wewnatrz po cc ? Wie ktoras ?

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Mi tez pomaga maz , poki co jest ze mna do knca lutego ;) takze jest ok, mam tez poduszke do karmini ktora ulatwia to :)

Ktora nastepna do rozwiazania ? ;)
    My jiz we wtorek 6tyg , jak ten czas leci :)
    Dziewczyny powiedzcie mi ile sie goi rana wewnatrz po cc ? Wie ktoras ?

Położna mi mówiła, że do pół roku, dlatego przez ten czas nie powinno się zachodzić w kolejną ciążę.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Położna mi mówiła, że do pół roku, dlatego przez ten czas nie powinno się zachodzić w kolejną ciążę.

Jezuu az tyle ? To caly czss trzeba uwazac , jest ryzyko rozejscia sie rany w srodku? Echh myslalam , ze szybciej..
    A ciąża to mi raczej nie grozi :) dzięki za info :) jeszcze będę u gina to wszystkiego dopytam ... :)

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Jezuu az tyle ? To caly czss trzeba uwazac , jest ryzyko rozejscia sie rany w srodku? Echh myslalam , ze szybciej..
    A ciąża to mi raczej nie grozi :) dzięki za info :) jeszcze będę u gina to wszystkiego dopytam ... :)

Niestety, choć pewnie u każdego jest to sprawa indywidualna :) Ale lepiej uważać, szczególnie z wysiłkiem fizycznym, głównie noszenie...

A tak apropos rany, moja ciocia miała źle zszytą i nie ma tam w ogóle czucia. Przytrzaśnie się zamkiem i nie wie, dopóki krwi nie zobaczy. Wyobrażacie sobie? ;/

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Niestety, choć pewnie u każdego jest to sprawa indywidualna :) Ale lepiej uważać, szczególnie z wysiłkiem fizycznym, głównie noszenie...

A tak apropos rany, moja ciocia miała źle zszytą i nie ma tam w ogóle czucia. Przytrzaśnie się zamkiem i nie wie, dopóki krwi nie zobaczy. Wyobrażacie sobie? ;/

Jezuu , masakra ...
    Biedna Twoja Ciocia...
    Ja myslslam ze to szybciej sie goi ..

• Angela* Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tu taka cisza?
    Agniechaa wszystko gra ?
    Asia Pixi tez wszystko dobrze ? :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza bo wszystkie mamusie bardzo zajete,❤❤❤

Angela* lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny co tu taka cisza?
    Agniechaa wszystko gra ?
    Asia Pixi tez wszystko dobrze ? :)

Gra gra Kochana :) , Aga zazywa dopegyt i bardzo senna jest wiec malo sie udziela.
    Dziekuje za troske to b.mile <3.
    Milego dnia Dziewczyny: )

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem, ciężko ostatnio się robi... Byłam dziś na wizycie, dziewczyny miednicowo się ułożyły i marzenia o sn odchodzą w siną dal... :(
    dostałam skierowanie do szpitala z terminem na 26.02, zapisałam się,żeby miejsce na mnie czekało, więc jeszcze miesiąc i kończymy przygodę z brzuszkiem ;) no chyba,że nie dotrzymamy :)

Córcie ur. 28.02.18r.

• Angela* Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Gra gra Kochana :) , Aga zazywa dopegyt i bardzo senna jest wiec malo sie udziela.
    Dziekuje za troske to b.mile <3.
    Milego dnia Dziewczyny: )

Pixi - nie ma za co ;)
    Najważniejsze że wszystko dobrze ;)
    Asia dasz rade :)
    I wytrzymasz napewno :)
    Buziaki :-*

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    ja też jestem, ciężko ostatnio się robi... Byłam dziś na wizycie, dziewczyny miednicowo się ułożyły i marzenia o sn odchodzą w siną dal... :(
    dostałam skierowanie do szpitala z terminem na 26.02, zapisałam się,żeby miejsce na mnie czekało, więc jeszcze miesiąc i kończymy przygodę z brzuszkiem ;) no chyba,że nie dotrzymamy :)

Asia to masz rozwiaznie zaplanowane na 36 tc?,
    Ciekawa jestem jak to statystycznie rozklada sie rozpakowywanie sie trojpakow :)

Bardzo chcialabym wytrwac do 36 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 19:16

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26.02 zacznę 39 tydzień :) 38+0 więc nie wiem czy w ogóle dotrzymam :P Ale póki co wszystko jest w porządku.

Córcie ur. 28.02.18r.

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ