X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie udalo do tej pory przekroczyc 38 tc,najmlodsza urodzilam tez przez cc ,ale najpiwrw zaczelo sie naturalnie i po 12 godz.cc teraz ccz gory bedzie i zadtanawiam sie czy tez beda czekac az zacznir sie naturalnie (marzenie moje to donosic w terminie) ,ale watpie mocno . Bede sie cieszyla nawet jak dotrwam do 36 tc juz teraz mam ogromny brzuch,wygladam na 7/8 miesiac hehe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć pytaliście o mnie, bardzo znam miło :)

Z nowość to najprawdopodobniej u Nas bedzie Parka :) czekamy na potwierdzenie 5.02
    Przyplątało Nam sie wysokie ciśnienie zarzywam dopegyt
    Wczoraj o 6 rano trafiliśmy na IP (krwawienie :() na szczęście wszystko z Dziećmi Ok :) szyjka 30mm, waga maluszków 239 i 237g bardzo równe i duże jak na 17tc :) a o dziwo przytyłam tylo 1,5kg
    Dostaliśmy nakaz leżenia leżenie i głównie leżenia. A w domu armagedon bo zaczęliśmy remont i z małego remontu pokoju dziecięcego wyniknął remont generalny całego piętra.
    Podjęłam decyzje o dziekance na uczelni bo maluchy najwazniejsze a uczelnia nie zając

Pozdrawiam Was wszystkie i całuje maluszki :) bede juz częściej zaglądać

PixiDixi, Angela* lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dbaj o Was,z dziekanka dobrze zrobilas ...lez i pisz :) Zdrowka Wam zycze :)

Edit: faktycznie maluchy duze :)

Ja znowu przytylam zbyt duzi bo juz 6 kg az boje sie co dalej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 13:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja do 15tc non stop wymiotowałam i z wagi leciałam :) to pewnie tez miało wpływ ale cieszę sie, ze tak rosną :) im one większe tym lepiej :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam Aga,umeczylas sie dziewczyno...
    Ja mialam tylko nudnosci czasami a ,zezycie od 6tc prowadze generalnie leżące ze sporą chętką na jedzenie to mam efekt :)
    No nic, pocieszam sie,ze raczej szybko zrzuce bo roboty przy dwoch maluchach bedzie duzo.
    A brzuszek masz juz znaczny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Pamietam Aga,umeczylas sie dziewczyno...
    Ja mialam tylko nudnosci czasami a ,zezycie od 6tc prowadze generalnie leżące ze sporą chętką na jedzenie to mam efekt :)
    No nic, pocieszam sie,ze raczej szybko zrzuce bo roboty przy dwoch maluchach bedzie duzo.
    A brzuszek masz juz znaczny?
    Jest brzuszek ale czy znaczny nie mi oceniać :) rośnie ale jak na polowe prawie ciazy i to przy 2 to nie uważam ze jest okazały :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aga dbaj o Was,z dziekanka dobrze zrobilas ...lez i pisz :) Zdrowka Wam zycze :)

Edit: faktycznie maluchy duze :)

Ja znowu przytylam zbyt duzi bo juz 6 kg az boje sie co dalej...

Spokojnue , ja przytylam 40kg w ciazy :D
    A juz mam -30 ;)
    A nie wygladalam zle :)
    Lepiej jqk z corka ciąża pojedyncza :)
    Aga dobrze że wszystko dobrze :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Spokojnue , ja przytylam 40kg w ciazy :D
    A juz mam -30 ;)
    A nie wygladalam zle :)
    Lepiej jqk z corka ciąża pojedyncza :)
    Aga dobrze że wszystko dobrze :)

Ja z Marysia 35 kg ciekawa jestem ile tym razem ;)

Angela, przy dwojce to juz nie przelewki, czlowiek sie nalata to i kgzlatuja, dbajcie o siebie :-*

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja z Marysia 35 kg ciekawa jestem ile tym razem ;)

Angela, przy dwojce to juz nie przelewki, czlowiek sie nalata to i kgzlatuja, dbajcie o siebie :-*

Dbamy, dbamy Kochana ;)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• didi31 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza cisza bo kołowrotek u nas niezły. Kiedy moje dziecko będzie chciało spać? :) pytanie za 100pkt! Nasza Zośka prawie nie śpi w dzień, zje, na rekach odpocznie a odłożona do lozeczka włącza syrenę i ryczy. Masakra, zwariowac można. Dzieciaki skończony miesiąc, kiedy będzie lepiej doświadczone mamy?
    Chyba, ze wasze dzieci są jak z reklamy...jedzą i śpią. To zazdroszcze Wam ;)

Ulewaja po moim pokarmie, po mm zdarza się ale rzadziej. Dlatego, ze może mm jest gęstsze? Nie wiem jak to wytłumaczyć, i jak zaradzić.

Pozdrawiamy ciotki! I zyczymny nudnych spokojnych ciąż!

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was...bo troszke sie niepokoje, ale moze tez i przesadzam....
    Ciaza u mbie 2k2o , jeden maluch co ma lozysko na przedniej sciance czuje jego pukniecia a drugi, ktory jest nizej i ma lozysko na tylnej sciance to czasami tylko jak sie przesuwa...i tu dziwnie bo tego drugiego powinnam bardziej czuc niz tego pierwszego czy jest to powod by truc juz glowe lekarzowi? . Jak to bylo u Was?? Kurde na logike powinno byc na odwrot...
    Napiszcie cos bo troche panikuje...

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Angela, poważnie 40 kg z bliźniakami :)? Ja 20 i już śladu po tym nie ma ;) Faktycznie tyle się przy nich lata, że muszę sprawdzić, czy jeszcze bardziej nie schudłam!

Didi - my też mieliśmy problem ze spaniem w dzień. Bywały dni, że w ogóle nie spali albo na rękach, teraz jest ciut lepiej, ale nadal moim zdaniem mało śpią (3 drzemki (jak dobrze pójdzie), 15min., 30 min., godzina) Z odkładaniem też różnie bywa...

Jak jest u Was dziewczyny? O której zasypiają/ wstają? Ile śpią w dzień?
    Jak wygląda sytuacja po kąpieli?

Pozdrowienia:)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi nie pomoge , mialam lozysko na tylmej ścianie wysoko i czulam oba maluchy ;)

Rodyznka - tak 40kg :) na 1 wizycie u gina wazylam 65kg a przed cc 102 hehe :) dobrze ze jestem wysoka to tak po mnie nie bylo widac :) :-D.

Co do spania to u nas jest tak: kapiemy sie codzinnie godz 17-18 po kapieli butelka mleka i odrazu sen , pobudka kolo 23-00na koleje jedzenie , później 4-5 jedzienie , pozniej kolo 9 i drzemka z godz , kolo 11 spacer to wiaodmo w wozku spia ;) po spacerze jedzonko i brykanie ;)
    I tak pozniej brykaja - troszke drzemią az do kapieli :) i tak wkolo :)

Dziewczyny a nie wiecie co u nAszej Czarnulki ? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi wydaje mi sie ze na spokojnie to dopiero 17tc :) mnie tam dopiero maluchy smyrają. Sadze ze z dnia na dzien bedzie juz coraz bardzkiej wyraźnie :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga,mysle tez,ze moga miec rozne temperamenty :).

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi dokładnie, jeszcze jest za wcześnie na takie wyraźne i mocne ruchy, moja jedna do teraz rusza się mniej niż siostra wiec spokojnie.

Kurde dla mnie 40kg to tez nie do pojęcia :p ale ja ważę 53kg wiec musiałabym przytyć prawie drugie tyle ;) póki co 13kg do przodu. O zgubienie się nie boję, bardziej o skórę która pozostanie po tym balonie :p

Dziewczyny podziwiam Was, ja im bliżej tym większy stres jak nam się uda to wszystko ułożyć. .. jeszcze starszak daje do wiwatu :/

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy ktoras z Was ma kontakt z Meg??
    Mam pytanie jeszcze do mam rozpakowanych, jakie wozki uzywacie i co o nich sadzicie? :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia dasz rade ! ;)
    Wszystko sie jakos ułoży: )

Pixi ja uzywam wozka takiego jak meg - dorjan danny sport , jestem bardzo zadowolona , spacery nim to czysta przyjemność, on płynie a nie jedzie jest tak lekki :)
    Mam z nia kontakt na facebooku :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Angela :) zapamietalam,ze wlasnie Meg go ma a tu niesodzianka,ze Ty masz :). Czy widzisz jakies wady?, pytam sie bo mialam kilka zlych wyborow a tetaz juz nie chce glupio kupic...myslalam o Dorjanie pojawil tez sie Tako najnowszy grander5 i szukam opinii a ich jest prawie nic :(.
    Zalezy mi na duzej miekkosci wozka na super amortyzacji...Jak mozesz to napisz jeszcze cos o nim poprosze :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzieki Angela :) zapamietalam,ze wlasnie Meg go ma a tu niesodzianka,ze Ty masz :). Czy widzisz jakies wady?, pytam sie bo mialam kilka zlych wyborow a tetaz juz nie chce glupio kupic...myslalam o Dorjanie pojawil tez sie Tako najnowszy grander5 i szukam opinii a ich jest prawie nic :(.
    Zalezy mi na duzej miekkosci wozka na super amortyzacji...Jak mozesz to napisz jeszcze cos o nim poprosze :)

Szczerze? Wad jak dla mnie nie ma zadnych ... Jesli chodzi o amortyzacje to bralam najbardziej pod uwage , i amortyzacja i miekkosc najhardziej spelnily moje oczekiwania :) powiem Ci tak - ja Ci go polecam w 100 % ;)

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ