X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam juz 11 kg SS, i przestalam sie tym przejmowac ,kompletnie.
    Ruchy zaczelam czuc na przelomie 14/15 tc , chlopaki mniej ruchliwe niz ich siostra,ktora poczulam juz w 13 tc , nie ma reguly.
    Strasznie mnie dzis bola krzyze :(

• Kalinkaabc Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Duzo przytyłyście? Ja juz mam +7kg i troszke mnie to przeraza,bo z synkiem w calej ciazy przytylam 10kg. jem normalnie, ruszam sie od kilku tyg napewno mniej bo jestem na l4. Do 16tc pracowalam i nie bylo po mnie widac totalnie nic, od czasu jak jestem w domu to sie zaczelo :p
    Ja przytyłam 6 kg:)

w4sqkw7if6213jf0.png

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was po badaniu szyjki na polowkowym? Mialyscie skrócona czy wszystko w porządku? Moja krótka 15mm i od dwóch tygodni mam założony pessar i leżę:(

w4sqkw7if6213jf0.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka ja w tym tyg mialam 49mm. Odkad jestem na l4 to się wydluża co wizyte ;) oby tak jak najdłużej. A Tobie wytrwalości :-*

Kalinkaabc lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka sily zycze , ja od 6 tc leze ,tetaz troche po domu chodze czasami cos waznego zalatwie i wiem jak ciezko.
    Dobrze,ze lekarze wylapali problem i zalizyli Ci pessar . Bedzie dobrze :-*.

Na polowkowe ide 8 marca, troche poznawo,ale tak lekarz mogl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 20:48

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam żelazną szyjke ;) cały czas praktycznie 5cm. A przytyłam 15kg.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka cala ciążę miała 4.10 ;)

Jezuu dziewczyny moje dzieci przesypiaja mi juz prawie całe noce ;)
    Jemy po kąpaniu koło 20 i potrafią spać do 5.00 ( jak dzis ) zjedza i spia do 9 ;)

Didi - jak Twoje maluchy ? Wy juz po szczspieniu ? ;) my odwlekamy ile sie da ze względu na panujące choroby :)

Asia jak tam stresik juz jest? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 08:41

• ss Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a da się ogarnąć wogole kp przy bliźniakach?
    PixiDixi ja też mam ogromne problemy z krzyżem, po usg nie potrafie wstac ,bo leżenie na wprost to jest zabójstwo dla mnie. Zresztą ani dluzsze chodzenie ani dłuźsze stanie mi nie sluzy. Czuję taki gorąc w okolicach krzyża i ból wchodzi w pośladek i w nogę. Mi odrobine pomaga jak mężul pomasuje albo jak pobujam się na pilce gimnastycznej ( w pierwszej ciazy specjalbie do tego kupowalam pilke) albo kocie grzbiety.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiej długiej szyjki to ja nawet na początku ciazy nie mialam:( Pixidixi to jeszcze dłużej niż ja leżysz.

w4sqkw7if6213jf0.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Dziewczyny a da się ogarnąć wogole kp przy bliźniakach?
    PixiDixi ja też mam ogromne problemy z krzyżem, po usg nie potrafie wstac ,bo leżenie na wprost to jest zabójstwo dla mnie. Zresztą ani dluzsze chodzenie ani dłuźsze stanie mi nie sluzy. Czuję taki gorąc w okolicach krzyża i ból wchodzi w pośladek i w nogę. Mi odrobine pomaga jak mężul pomasuje albo jak pobujam się na pilce gimnastycznej ( w pierwszej ciazy specjalbie do tego kupowalam pilke) albo kocie grzbiety.

Ja na początku tylko KP, dokarmiałam mm tylko na noc , ale maluszki rosna i potrzebują duzo mleczka :)
    Teraz juz tylko mm :)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że da się kp przy bliźniakach. jest fajna grupa na fb bliźniaki na piersi.

Jakieś tam poddenerwowanie jest, ale jakiegoś dużego stresa nie mam, no cóż urodzić trzeba :) Oby tylko wszystko poszło dobrze i dziewczyny zdrowe, z resztą jakoś sobie poradze.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! My dzis połówkowe :)

• ss Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa kciuki!! Ja u swojej gin mialam w sr a w klinice mam w ten czw.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia dziękuje, w odpowiednim czasie zajrze na tą grupę. Będac w ciazy z synem nie byłam ani nastawiona na kp ani na mm, poprostu co bedzie to bedzie. Ale po ttm jak karmilam syna 18msc tylko kp i nigdy nawet nie mialam w domu mm ,bo butelki i tak nie tolerował to chcialam kiedyś do tego wrocic. Ceniłam sobie wygode i oszczednośc w tym temacie. A teraz to nie wiem co myśleć :(

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Moja szyjka cala ciążę miała 4.10 ;)

Jezuu dziewczyny moje dzieci przesypiaja mi juz prawie całe noce ;)
    Jemy po kąpaniu koło 20 i potrafią spać do 5.00 ( jak dzis ) zjedza i spia do 9 ;)

Didi - jak Twoje maluchy ? Wy juz po szczspieniu ? ;) my odwlekamy ile sie da ze względu na panujące choroby :)

Asia jak tam stresik juz jest? :)

Hej, moje maluchy rosną ale jest ciężko.
    Tzn mojego synka od jakiegoś czasu cholernie męczą kolki,masakra. Ryczę z nim bo tak chłopaka boli :/ zmieniła nam dr mleko z bebilonu na bebilon pepti,ale czy liczyć na poprawę? Nie wiem. Może, któraś z mam kombinowała tak z mlekami i kolakami?

Kapa niech te kolki miną, ale do kiedy mogą być? :(

Szczepienia pierwsze były. 5w1 i na rotawirus. Kolejne dawki przed nami ale na spokojnie.
    Ja walczę z cyckiem, trochę jemy cycka u trochę mm.

dziewczyny - powodzenia !

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle, to kochane są moje dzieciaki : )
    najlepsze!

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Moniaa_26 Znajoma

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ​​Sprzedam ręcznie robione łapacze snów, cena w zależności od wielkości. piękna dekoracja pokoju, polecam :)
    Zapraszam na moja stronę:
    https://www.facebook.com/pg/Deko_Monia-620999514914623/posts/?ref=page_internal

fk8zlx.jpg

• ss Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa jak tam po wizycie??

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Hej, moje maluchy rosną ale jest ciężko.
    Tzn mojego synka od jakiegoś czasu cholernie męczą kolki,masakra. Ryczę z nim bo tak chłopaka boli :/ zmieniła nam dr mleko z bebilonu na bebilon pepti,ale czy liczyć na poprawę? Nie wiem. Może, któraś z mam kombinowała tak z mlekami i kolakami?

Kapa niech te kolki miną, ale do kiedy mogą być? :(

Szczepienia pierwsze były. 5w1 i na rotawirus. Kolejne dawki przed nami ale na spokojnie.
    Ja walczę z cyckiem, trochę jemy cycka u trochę mm.

dziewczyny - powodzenia !

Didi , współczuje...

U nas odpukać wszustko.dobrze , tylko corcia ma problem z kupka , chyba po tym zelazie ... Jutro jade z nie do pediary , pokażę wyniki badan i ją zoabczy i cos poradzi na prawidlowe wyróżnienie ;)

Agniecha jak po wizycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0d643f2ed40.jpg

Moje przystojniaki :) zdrowiutkie!! <3

Angela*, mięsko, rodzynka66 lubią tę wiadomość

‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ