X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szpitala jako takiego unikam jak mogę, ale też ze względów psychicznych. Z syfem szpitalnym muszę mieć do czyniennia tak czy inaczej przez męża, który w końcu tam pracuje. A bywa, że w szpitalnym ubraniu wpada do domu z dyżuru na chwilę. A te ciuchy trafiają do kosza z całym pranim i jakoś żyję.
    Myślę, że musisz uważać i powinno być wszystko ok. Ja bym na przykład obawiała się szpitalnych kibelków najbardziej.
    Mam też nadzieję, że ta osoba niedługo wróci do domu i będziesz mogła beż obaw się z nią kontaktować.

a5707df13e.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zyciu nie sikne w szpitalu;) zawsze wracam z pelnym pecherzem;) caly czas uzywam tych plynow do dezynfekcji. Mam nadzieje ze mama wyjdzie pod koniec tego tygodnia. Dzieki!

Ale mialam wkretke teraz..przegladalam materialy na kocyki dla dzieci;) ocipiec mozna taki wybor...kolorowe z postaciami czy moze geometryczne pastele..no oczopląsu dostalam;) wiem ze sa wazniejsze rzeczy na swiecie, ale kiedy moj jest w pracy a ja nie chce sie zamartwiac niczym to lubie sie zapomniec w ogladaniu takich pierdolek;)

Pat85 lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny ale miałam w nocy STRESA okropnego.już widziałam siebie na pogotowiu.dostałam jakiegos bólu w boku tam gdzie wyrostek no i oczywiście taka diagnozę sobie zaraz postawilam☺wiedziałam,ze przy wyrostku bol jest dużo silniejszy ale nie ma to jak sobie coś wmówić ☺ale postanowiłam się uspokoić i położyłam się no i... usnelam.po bólu ani śladu ale toaletę musiałam zaliczyć,więc to chyba gdzieś w jelitach jakiś straszny ucisk był.całe szczęście ☺
    mam nadzieję,że Wam lepiej minęła noc☺
    Miłego czwartku.

3i498u69fq9q84na.png
  • elmo88 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Juz dzis mi lepiej. Rozmawialam jeszcze wczoraj z moja siostra ktora ma dwojke dzieci i mnie postawila do pionu. Troszke sie nakrecilam niepotrzebnie i Was tez...ale dziekuje za kazda rade i Wasze wsparcie :-* jestescie cudowne.
    Nie bede zmieniac teraz lekarza bo jestem u niej od dawna. Skoro mowi ze wszystko jest w porzadku to musze jej zaufac bo bierze za to odpowiedzialnosc wkoncu. Nie zmienia to faktu ze przy kolejnej wizycie nie bede juz cicha myszka. Teraz moze faktycznie jeszcze wczesnie na jakies konkrety, zobacze co zacznie badac za 3 tyg. Teraz lepiej sie wylyzuje :)

Gabi dobrze ze ten bol Ci przeszedl. Moze tak sie we snie ulozylas ze naciagnelas sobie conieco, albo tak jak mowisz, jelita zmora w ciazy :)

Monako odpisalas mi wtedy ze faktycznie duzo czytasz. Czy mozesz polecic jakas ksiazke jak juz dziecko sie urodzi, pierwsze zajmowanie sie nim itp? :)

7470flw1u8epvxva.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi, ja też raz tak miałam- ból brzucha był tak silny ale troszkę wyżej niż w okolicy wyrostka. Ciężko było mi stwierdzić co mnie boli. Panika! Telefon i płacz do dr. Umówił mnie na następny dzień ale pierwsze o co zapytał to czy się wypróżniłam dobrze. Więc od razu podejrzewał że jelita. Pół godziny po rozmowie z lekarzem, poszłam na toaletę i ból minął od razu. Napisałam dr że przepraszam za moją ciążową histerię, jednocześnie nie obiecując że to się nie powtórzy, ale faktycznie okazało się że to były jelita :)

elmo ja proponuję abyś na nastąpną wizytę przygotowała sobie listę pytań. Ja wizyty mam czesto a i tak do dr wchodzę z taką listą i odchaczam to o co juz zapytałam. Pytaj o wszystko- ile dzieci ważą, czy jest różnica w ilości wód owodniowych, na której ścianie masz łożysko i o każdą inną pierdołę. Będzie Ci łatwiej. Ja taką listę tworzę non stop bo przed samą wizytą to nagle zaćmienie i zero pytan. Więc zapisuje je sobie jak tylko coś wpadnie mi do głowy.
    Myślę że to może Ci pomóc i nie będziesz miała poczucia że o coś nie dopytałaś.

Co do książek to polecam:
    - Najszczęśliwyszy śpioch w okolicy, fajna o usypianiu i "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy". Autorem tych dwóch jest harvey Karp i te mogłabym polecić

Czekam jeszcze na podobno dwie bardzo fajne książki od koleżanki, jak wpadną mi w łapki to dam znać. Mówiła że są naprawdę świetne więc muzę się sama o tym przekonać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 08:32

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • elmo88 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Monako, teraz już będę miała pytania przy sobie. Troszkę byłam zła na siebie że zamiast pytać to zeszłam bez słowa. Za każdym razem w gabinecie lekarskim (jakimkolwiek) jestem w innym świecie, nie wiem, stres jakiś czy co..ehh mam nadzieje, że im będę starsza i doświadczona, tym będę pewniejsza i wymagająca ;)

Co do książek, to znalazłam też polecaną ''Pierwszy rok życia dziecka''. Może po drodze, też Ci wpadnie w ręce :)

7470flw1u8epvxva.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo, właśnie widzę że ta książka "Pierwszy rok z życia dziecka" to kontynuacja książki którą mam "W oczekiwaniu na dziecko" więc chyba sobie zamówię :) Bo ta pierwsza dotycząca ciąży przypadła mi do gustu.

elmo88 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona właśnie oglądaj te cudeńka ile wlezie, bo na to jest teraz pora a nie na zamartwianie się :)

Gabi dobrze, że przeszło :) z moich odczuć wynika, że codzienne wypróżnianie jednak dużo daje. Wczoraj miałam przestój i też już wieczorem czułam się nie najlepiej. Po prostu chyba jelita mają coraz mniej miejsca, a jak pełne to zaraz gdzieś ciśnie.

Co do książek to podobno (bo jeszcze nie czytałam) świetna jest "W Paryżu dzieci nie grymaszą".

Elmo lista to doskonały pomysł :) ja co prawda nigdy jej jszcze nie zrobiłam, ale pewnie dlatego zawsze zapomnę o coś zapytać ;)

a5707df13e.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy macie juz materacyki do łózeczek? Bo ja właśnie zgłupiałam jak zaczęłam je oglądać. I nie wiem czy kupić w ikei czy poszukać czegoś innego. W zasadzie tam mają tylko zwykłe piankowe albo spręzyny. A na allegro są przeróżne kombinacje.

a5707df13e.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wszystko w Ikei
    Tzn łóżeczka,materace i przewijak.tylko że materace wzięłam te najlepsze.

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • bizona Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaska1985 najlepsze czyli jakie? Temat materacy jeszcze mi obcy, ale chetnie Was posłucham;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie

Wczoraj wyszłam ze szpitala trzymali mnie dwa dni. Biopsji szpiku nie miałam bo morfologia delikatnie odbiła i mamy się wstrzymać na 14 dni
    Dalej nie wiedzą co z moją krwią, wykluczyli wszystkie niedobory, wirusy, bakterie jeszcze wchłanianie z układu pokarmowego zostało no i dalej to już tylko szpik....
    zobaczymy może hemo się trochę odbuduje

ale naprodukowałyście
    To Ewela jeszcze nie urodziła ? o matko :) Synkowi się chyba nie spieszy
    biorę się za czytanie co u Was

gratuluje pomyślnych wizyt - ja mam w piątek połówkowe ale w związku z tymi moimi dolegliwościami z krwią jestem przerażona czy z dziećmi wszystko ok :(((( wyjątkowo boję się iść na wizytę

dobra a teraz zaczytuję co u Was

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka właśnie - które są najlepsze? trzy lata temu przechodziłam temat materaca dla nas i z tego co pamiętam to chyba mamy lateksowy. Dobrze sie spi. Ale czy to co dobre dla nas też jest najlepsze dla dzieci ? Szczerze nie chce mi sie już zagłębiać w ten temat.

Kredowa dobrze, że Cię wypuścili :) Wyniki na pewno będą coraz lepsze. A z dziećmi na pewno wszystko jak najlepiej i wyjdziesz zadowolona z wizyty! Po prostu masz w sobie dwa małe urocze wampirki, które szybko rosną i to one podbierają Ci wszystko co najlepsze ;)

a5707df13e.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my pytalismy się akurat pracownika,który miał tam stanowisko i poradził nam ten najtwardszy i najdroższy. Dobrze ze są tam próby kawałków tych wszystkich materacy że można też samemu ocenić jakość. No a że ikea mam pod nosem to tam zdecydowaliśmy się na zakup.

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Joaśka :) też skorzystam z opinii doradcy.

Kredowa trzymam kciuki za Wasze połowkowe :)

I też proszę o kciuki, bo po południu mamy echo serduszek.

a5707df13e.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PPat trzymam kciuki najmocniej jak się da !!!
    My mamy echo po polowkowym. Daj znać proszę później jak to wyglądało dokładnie :)

My dziś dziś postanowiliśmy z mężem, ze wyjeżdżamy w niedziele na 3 noce do małego pensjonatu na Kaszubach. Konie, las, spokoj i cisza. Muszę psychicznie odpocząć przed następna wizyta w szpitalu.

Jest mi trochę przykro ze tyle się staraliśmy (8lat) o ciąże a teraz od początku cały czas jakieś przeboje i tony stresu. Ale przecież każda z Was to zna. Codziennie walczymy o nasze maleństwa. Walczymy ze zgaga, wymiotami, przez bakterie w moczu po skręcająca się szyjkę. Walczymy bo nagroda jest tego warta. I zniesiemy wszystko, ja zniosę wszystko wszelkie transfuzje, leki, zabiegi dla NICH. Znacie to kochane mamusie tak samo dobrze jak Ja. I chociaż nie jest łatwe i czasem łzy cisną się do oczu wiemy ze warto i nigdy nie odpuścimy !!
    Przepraszam ze tak patetycznie. Musiałam tak sobie i Wam napisać,
    Wszystkim mamusiom z tego watką jak najmniej zmartwień i niech nas zdrówko oszczędza w dolegliwościach
    Udanego piątku Wam życzę :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:11

elmo88, joaska1985, triss lubią tę wiadomość

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa dziękuję za kciuki :)
    I całkowicie Cię rozumiem. Chociaż i tak jestem szczęściarą, bo nie wiem co to znaczy starać się o dziecko, ale za to pomimo (odpukać) że nie mam żadnych poważnych komplikacji wiem co to stresy w ciąży. Każda najmiejsza rzecz potrafi wydawać sie niepokojąca. Ale pomyśl sobie, że po długich 8 latach zostało Ci jeszcze tylko kilka miesięcy i choćby były najtrudniejsze to juz niedługo będziesz tulić swoje upragnione dzieci :) i to od razu dwójkę :)
    A wyjazd i relaks to doskonały pomysł. Korzystajcie z ciszy i spokoju :)
    No i koniecznie czekamy na relację z wizyty!

a5707df13e.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa piękne,to co napisałaś i prawdziwe ☺Ja tak jak napisała Pat nie starałam się dlugo i mam już córkę-strzał za pierwszym razem☺ ale tymbardziej podziwiam te dziewczyny,które tak jak Ty tyle walczą.a ta dwójka w Twoim brzuszku to nic innega jak nagroda za te 8 lat☺kciuki za wizyte☺

Pat trzymam mocno kciuki za wizytę.będzie wszystko ok☺

Dziewczyny a napiszcie mi jeszcze czy to echo serduszek macie zlecone z jakiegoś powodu czy to standard przy blizniakach?bo ja jeszcze nie na tym etapie co Wy ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:27

3i498u69fq9q84na.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa trzymam mocno dziś kciuki za nasze połówkowe, oczywiście u mnie noc z głowy ze stresu :( ale mam nadzieję, że wszystko jest okej u naszych maluszków :)

Pat za wasze badania też dziś trzymam kciuki!!!

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka Ty też dziś wizytujesz?to trzymam kciuki, żeby wszystko było ok☺

3i498u69fq9q84na.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ