Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też szpitala jako takiego unikam jak mogę, ale też ze względów psychicznych. Z syfem szpitalnym muszę mieć do czyniennia tak czy inaczej przez męża, który w końcu tam pracuje. A bywa, że w szpitalnym ubraniu wpada do domu z dyżuru na chwilę. A te ciuchy trafiają do kosza z całym pranim i jakoś żyję.
Myślę, że musisz uważać i powinno być wszystko ok. Ja bym na przykład obawiała się szpitalnych kibelków najbardziej.
Mam też nadzieję, że ta osoba niedługo wróci do domu i będziesz mogła beż obaw się z nią kontaktować. -
W zyciu nie sikne w szpitalu;) zawsze wracam z pelnym pecherzem;) caly czas uzywam tych plynow do dezynfekcji. Mam nadzieje ze mama wyjdzie pod koniec tego tygodnia. Dzieki!
Ale mialam wkretke teraz..przegladalam materialy na kocyki dla dzieci;) ocipiec mozna taki wybor...kolorowe z postaciami czy moze geometryczne pastele..no oczopląsu dostalam;) wiem ze sa wazniejsze rzeczy na swiecie, ale kiedy moj jest w pracy a ja nie chce sie zamartwiac niczym to lubie sie zapomniec w ogladaniu takich pierdolek;)Pat85 lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Rany dziewczyny ale miałam w nocy STRESA okropnego.już widziałam siebie na pogotowiu.dostałam jakiegos bólu w boku tam gdzie wyrostek no i oczywiście taka diagnozę sobie zaraz postawilam☺wiedziałam,ze przy wyrostku bol jest dużo silniejszy ale nie ma to jak sobie coś wmówić ☺ale postanowiłam się uspokoić i położyłam się no i... usnelam.po bólu ani śladu ale toaletę musiałam zaliczyć,więc to chyba gdzieś w jelitach jakiś straszny ucisk był.całe szczęście ☺
mam nadzieję,że Wam lepiej minęła noc☺
Miłego czwartku. -
Czesc
Juz dzis mi lepiej. Rozmawialam jeszcze wczoraj z moja siostra ktora ma dwojke dzieci i mnie postawila do pionu. Troszke sie nakrecilam niepotrzebnie i Was tez...ale dziekuje za kazda rade i Wasze wsparcie :-* jestescie cudowne.
Nie bede zmieniac teraz lekarza bo jestem u niej od dawna. Skoro mowi ze wszystko jest w porzadku to musze jej zaufac bo bierze za to odpowiedzialnosc wkoncu. Nie zmienia to faktu ze przy kolejnej wizycie nie bede juz cicha myszka. Teraz moze faktycznie jeszcze wczesnie na jakies konkrety, zobacze co zacznie badac za 3 tyg. Teraz lepiej sie wylyzuje
Gabi dobrze ze ten bol Ci przeszedl. Moze tak sie we snie ulozylas ze naciagnelas sobie conieco, albo tak jak mowisz, jelita zmora w ciazy
Monako odpisalas mi wtedy ze faktycznie duzo czytasz. Czy mozesz polecic jakas ksiazke jak juz dziecko sie urodzi, pierwsze zajmowanie sie nim itp? -
gabi, ja też raz tak miałam- ból brzucha był tak silny ale troszkę wyżej niż w okolicy wyrostka. Ciężko było mi stwierdzić co mnie boli. Panika! Telefon i płacz do dr. Umówił mnie na następny dzień ale pierwsze o co zapytał to czy się wypróżniłam dobrze. Więc od razu podejrzewał że jelita. Pół godziny po rozmowie z lekarzem, poszłam na toaletę i ból minął od razu. Napisałam dr że przepraszam za moją ciążową histerię, jednocześnie nie obiecując że to się nie powtórzy, ale faktycznie okazało się że to były jelita
elmo ja proponuję abyś na nastąpną wizytę przygotowała sobie listę pytań. Ja wizyty mam czesto a i tak do dr wchodzę z taką listą i odchaczam to o co juz zapytałam. Pytaj o wszystko- ile dzieci ważą, czy jest różnica w ilości wód owodniowych, na której ścianie masz łożysko i o każdą inną pierdołę. Będzie Ci łatwiej. Ja taką listę tworzę non stop bo przed samą wizytą to nagle zaćmienie i zero pytan. Więc zapisuje je sobie jak tylko coś wpadnie mi do głowy.
Myślę że to może Ci pomóc i nie będziesz miała poczucia że o coś nie dopytałaś.
Co do książek to polecam:
- Najszczęśliwyszy śpioch w okolicy, fajna o usypianiu i "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy". Autorem tych dwóch jest harvey Karp i te mogłabym polecić
Czekam jeszcze na podobno dwie bardzo fajne książki od koleżanki, jak wpadną mi w łapki to dam znać. Mówiła że są naprawdę świetne więc muzę się sama o tym przekonaćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 08:32
-
Dziękuje Monako, teraz już będę miała pytania przy sobie. Troszkę byłam zła na siebie że zamiast pytać to zeszłam bez słowa. Za każdym razem w gabinecie lekarskim (jakimkolwiek) jestem w innym świecie, nie wiem, stres jakiś czy co..ehh mam nadzieje, że im będę starsza i doświadczona, tym będę pewniejsza i wymagająca
Co do książek, to znalazłam też polecaną ''Pierwszy rok życia dziecka''. Może po drodze, też Ci wpadnie w ręce -
Bizona właśnie oglądaj te cudeńka ile wlezie, bo na to jest teraz pora a nie na zamartwianie się
Gabi dobrze, że przeszło z moich odczuć wynika, że codzienne wypróżnianie jednak dużo daje. Wczoraj miałam przestój i też już wieczorem czułam się nie najlepiej. Po prostu chyba jelita mają coraz mniej miejsca, a jak pełne to zaraz gdzieś ciśnie.
Co do książek to podobno (bo jeszcze nie czytałam) świetna jest "W Paryżu dzieci nie grymaszą".
Elmo lista to doskonały pomysł ja co prawda nigdy jej jszcze nie zrobiłam, ale pewnie dlatego zawsze zapomnę o coś zapytać -
Dziewczyny a czy macie juz materacyki do łózeczek? Bo ja właśnie zgłupiałam jak zaczęłam je oglądać. I nie wiem czy kupić w ikei czy poszukać czegoś innego. W zasadzie tam mają tylko zwykłe piankowe albo spręzyny. A na allegro są przeróżne kombinacje.
-
Hej mamusie
Wczoraj wyszłam ze szpitala trzymali mnie dwa dni. Biopsji szpiku nie miałam bo morfologia delikatnie odbiła i mamy się wstrzymać na 14 dni
Dalej nie wiedzą co z moją krwią, wykluczyli wszystkie niedobory, wirusy, bakterie jeszcze wchłanianie z układu pokarmowego zostało no i dalej to już tylko szpik....
zobaczymy może hemo się trochę odbuduje
ale naprodukowałyście
To Ewela jeszcze nie urodziła ? o matko Synkowi się chyba nie spieszy
biorę się za czytanie co u Was
gratuluje pomyślnych wizyt - ja mam w piątek połówkowe ale w związku z tymi moimi dolegliwościami z krwią jestem przerażona czy z dziećmi wszystko ok ((( wyjątkowo boję się iść na wizytę
dobra a teraz zaczytuję co u Was15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Joaśka właśnie - które są najlepsze? trzy lata temu przechodziłam temat materaca dla nas i z tego co pamiętam to chyba mamy lateksowy. Dobrze sie spi. Ale czy to co dobre dla nas też jest najlepsze dla dzieci ? Szczerze nie chce mi sie już zagłębiać w ten temat.
Kredowa dobrze, że Cię wypuścili Wyniki na pewno będą coraz lepsze. A z dziećmi na pewno wszystko jak najlepiej i wyjdziesz zadowolona z wizyty! Po prostu masz w sobie dwa małe urocze wampirki, które szybko rosną i to one podbierają Ci wszystko co najlepsze -
No my pytalismy się akurat pracownika,który miał tam stanowisko i poradził nam ten najtwardszy i najdroższy. Dobrze ze są tam próby kawałków tych wszystkich materacy że można też samemu ocenić jakość. No a że ikea mam pod nosem to tam zdecydowaliśmy się na zakup.Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
PPat trzymam kciuki najmocniej jak się da !!!
My mamy echo po polowkowym. Daj znać proszę później jak to wyglądało dokładnie
My dziś dziś postanowiliśmy z mężem, ze wyjeżdżamy w niedziele na 3 noce do małego pensjonatu na Kaszubach. Konie, las, spokoj i cisza. Muszę psychicznie odpocząć przed następna wizyta w szpitalu.
Jest mi trochę przykro ze tyle się staraliśmy (8lat) o ciąże a teraz od początku cały czas jakieś przeboje i tony stresu. Ale przecież każda z Was to zna. Codziennie walczymy o nasze maleństwa. Walczymy ze zgaga, wymiotami, przez bakterie w moczu po skręcająca się szyjkę. Walczymy bo nagroda jest tego warta. I zniesiemy wszystko, ja zniosę wszystko wszelkie transfuzje, leki, zabiegi dla NICH. Znacie to kochane mamusie tak samo dobrze jak Ja. I chociaż nie jest łatwe i czasem łzy cisną się do oczu wiemy ze warto i nigdy nie odpuścimy !!
Przepraszam ze tak patetycznie. Musiałam tak sobie i Wam napisać,
Wszystkim mamusiom z tego watką jak najmniej zmartwień i niech nas zdrówko oszczędza w dolegliwościach
Udanego piątku Wam życzę )Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:11
elmo88, joaska1985, triss lubią tę wiadomość
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Kredowa dziękuję za kciuki
I całkowicie Cię rozumiem. Chociaż i tak jestem szczęściarą, bo nie wiem co to znaczy starać się o dziecko, ale za to pomimo (odpukać) że nie mam żadnych poważnych komplikacji wiem co to stresy w ciąży. Każda najmiejsza rzecz potrafi wydawać sie niepokojąca. Ale pomyśl sobie, że po długich 8 latach zostało Ci jeszcze tylko kilka miesięcy i choćby były najtrudniejsze to juz niedługo będziesz tulić swoje upragnione dzieci i to od razu dwójkę
A wyjazd i relaks to doskonały pomysł. Korzystajcie z ciszy i spokoju
No i koniecznie czekamy na relację z wizyty! -
Kredowa piękne,to co napisałaś i prawdziwe ☺Ja tak jak napisała Pat nie starałam się dlugo i mam już córkę-strzał za pierwszym razem☺ ale tymbardziej podziwiam te dziewczyny,które tak jak Ty tyle walczą.a ta dwójka w Twoim brzuszku to nic innega jak nagroda za te 8 lat☺kciuki za wizyte☺
Pat trzymam mocno kciuki za wizytę.będzie wszystko ok☺
Dziewczyny a napiszcie mi jeszcze czy to echo serduszek macie zlecone z jakiegoś powodu czy to standard przy blizniakach?bo ja jeszcze nie na tym etapie co Wy ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:27