Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Joaska ja od następnej wizyty w przyszły piątek też już kolejne co 2 tyg.cieszę się ze częściej bo jak jest długa przerwa to denerwuje się jeszcze bardziej.
Emcia byłam w 9 tyg.Ale na to nie ma reguły jeśli chodzi o poczatkowe tyg.u mnie na poczatku wszystko było w porządku a potem ....dziewczyna która ze mną leżała miała 2 takie straty w 13 tyg.Ale nie możesz myśleć,że Ciebie to spotka.ja w tej ciąży strasznie się tego bałam ale tylko dlatego że miałam przykre doświadczenia.25 maja miałabym termin porodu.
A Ty głowa do góry i ciesz się ciąża ☺ -
nick nieaktualny
-
witam się dziewczyny po majówce w 22 tc
dziś mieliśmy kolejne podejście do wózków na tapecie obecnie tako - Pat rzeczywiście gondolki mega duże, dizajn do wyboru do koloru - piękne od bebetto jest 20 cm dłuzszy i ok 2,5 kg cieższy z gondolkami ale gondolka 88 cm a 67 cm to też spora różnica, ładnie wykonane. Jedynie w necie różne opinie co do kwestii technicznych i jeszcze musimy zmierzyć jak bagażnik pomieści ewentualnie to cudo
mam nadzieję, że u was wszystko OK!?
Bizona mam nadzieję, że wszystko się u Ciebie ułoży.
bizona lubi tę wiadomość
j. -
nick nieaktualnyjolka15 wrote:witam się dziewczyny po majówce w 22 tc
dziś mieliśmy kolejne podejście do wózków na tapecie obecnie tako - Pat rzeczywiście gondolki mega duże, dizajn do wyboru do koloru - piękne od bebetto jest 20 cm dłuzszy i ok 2,5 kg cieższy z gondolkami ale gondolka 88 cm a 67 cm to też spora różnica, ładnie wykonane. Jedynie w necie różne opinie co do kwestii technicznych i jeszcze musimy zmierzyć jak bagażnik pomieści ewentualnie to cudo
mam nadzieję, że u was wszystko OK!?
Bizona mam nadzieję, że wszystko się u Ciebie ułoży. -
Jolka ja mam bebetto i powiem szczerze że dzieci nie zdążyły z gondoli wyrosnac bo na spacerówki zmieniliśmy ok 5m i rozkladalismy je na płasko
Propo wózka właśnie sprzedalam bebetto i kupiliśmy baby jogger city mini czerwony
-
Emcia woke to tako duo city move a budka podoba nam się z wersji MOONLIGHT VELA. Ale kolorystycznie można dobrać praktycznie wszystko co mają w ofercie
Pat a czy mierzyłaś wymiary żeby zmieścić wózek do bagażnika? Nasz bagażnik jest 100x101 cm i z kołami stelaż nie wejdzie bo wg katalogu ma 102 cm długości.
Roletka dziękuję za informację, cenna wskazówka bo bebetto to narazie nr 1 z uwagi na wymiary. Tylko nie wiem czy tak szybko przełożę dzieci do spacerówek, jak urodzą się w połowie sierpnia to w zasadzie wyborażam sobie że będę je wozić w gondolkach jeszcze przez całą zimę bo będą za malutkie na spacerówki, a te 68 cm to wydaje mi się z kolei, że urosną w chwilę moment chociaż pojęcia nie mam jak szybko rosną dziecij. -
Jola u mnie w sumie nie wiem ile ma bagażnik, ale stelaż już w nim siedzi. Mam przesuwaną tylną kanapę, więc to trochę pomogło. Samochód średniej wielkości nissan tiida, nie żadne kombi, ani nic większego. Koła łatwo się wypinają, ale to tak za każdym razem może być uciążliwe.
To co mi w stelażu najmniej pasuje to brak blokady jak się złoży, w nowym mozna poprosić to zamontują, ale ja mam już używany to pewnie tak zostanie. Będzie trzeba uważać za co się łapie do przenoszenia żeby się nie rozłożył.
A ciekawa jestem na co ludzie narzekają? Bo w sumie do zbyt wielu opinii nie dotarłam.
Też nie mam pojęcia jak dzieci rosną, ale wydaje mi się, że też jeszcze zimę będą w gondolkach, a to dodatkowo jakieś ciepłe ubranka muszą się zmieścić. Ale ja akurat bebetto nie widziałam na żywo to nie mam porównania.
Emcia widzisz jakie masz grzeczne dzieciaczki -
Jolka zajrzałam do swojego bagażnika i mój stelaż też sobie bez kółek leży wezmę jutro tasmę to go zmierzę. Może żeby nie było tam mnóstwa różnych rzeczy to by wszedł w całości.
A tak jeszcze o gondolkach to mnie bardziej martwiły te wąskie w wóżkach obok siebie niż długość. Wydawały mi się jakieś takie ciasne. Spacerówki niektóre z resztą też. -
Pat dzięki , myślę, że u nas powinien się zmieści po ściągnięciu kółek chociaż jednych, i super, że piszesz o tej blokadzie bo w ogóle o tym nie myśleliśmy a będziemy zamawiać u producenta więc od razu zamówimy z taką opcją. A co do opinii w necie to czytałam takie 2013-2015r. bo tylko takie znalazałm i najczęściej pojawiajacym się ich minusem były kwestie techniczne: często koła trzeba pompować, coś pęka, coś sie pruje. Ale też pytałam o wózki mamy bliźniakow z tematu 'ciąża bliźniacza' i jedna z mam też ma tako i jest zadowolona, a ja już się zakochałam w marynarskim wzorku
A to moje nowitukie nabytki
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/3ceRU5DcijIkNaApLRBko_snEdM7VB
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/BqALHHTyXRnJxZeAACNya7ink4j4Ic
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/IZN2l7~RY2PsBq9JS0ZOBFa8yf3PxS
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/B_XXYmToqGh4yHM7c4oBfs3HDXgdkd
do tego w komplecie mam jeszcze poszewki do łóżeczek, ochraniacze i organizatory, i po zabawce sensorycznej dla każdego ;p na wszelki wypadek wzięłam też po jednym komplecie samej bawełny bez minky ale z innymi wzorkami i siedzę i się cieszę i zajadam się lodami
wczoraj dopadł mnie dziwny ból brzucha i dziś już sama nie wiedziałam która część mnie boli ale póki co przeszło, zobaczymy jak noc minie, ale myślę że to moja totalna głupota i bezmyślnośc bo w środę naskakałam się grając w piłkę na basenie i może się ponaciągałam trochę a wiadomo w basenie żadnych oporów nie czuję .... ból odpuszcza, maluchy w brzuchu szaleją więc mam nadzieję, że to nic groźnego...j. -
Jola moje teraz w zimę w spiworkach jeździły, no i wszystko zależy od tego jak duże jest dziecko a bliźniaki za zwyczaj są mniejsze nawet te urodzone blisko terminu
-
Jola zakupy super i zainspirowałaś mnie tymi lodami - właśnie sobie przypomniałam, że też mam w zamrażarce
Doskonale Cie rozumiem z tym marynarskim wzorkiem, bo mi też bardzo przypadł do gustu. Ja mam jednak junama carbon jasnoszary. Ale za to pokoik planuję właśnie w takiej marynarskiej wersji
Mam nadzieję, ze ból minął i nie szalej za bardzo -
Cześć. Melduję się, że u nas raczej dobrze. U syneczka wyszła ostatnio na usg mała nieprawidłowośc ale nie jest to nic poważnego.
Ale i tak stresuje się nadchodzącymi polowkowymi.
W tym tygodniu jedziemy kupować wózek.taki ale czarny
http://www.babyactive.pl/wp-content/gallery/trippy_kolory/03_trippy_gondola_czarny_stelaz_0.jpgPat85 lubi tę wiadomość
-
Kimmy trzymam kciuki aby wszystko było ok. masz już termin na połówkowe? Wózek bardzo ładny u was to już w ogóle wybór mega ograniczony.
Pat kolekcja junama też jest super sami zastanawiamy się jeszcze nad junama chees albo colors. A i po ściągnięciu kółek zmieści się do bagażnika. Ale wzorek marynarski to mój faworyt jakbyś szukała czegoś do pokoiku to mi spodobała się ta kolekcja https://www.meblik.pl/kolekcja/pirate/ ale my narazie nie urządzamy pokoju więc z meblami nie poszaleję.
dziś cały dzień nie czuję ruchów, macie tak czasem? po jakim czasie powinnam zacząć panikować?
j. -
Kimmy wózeczek super i kciuki za pomyślne prenatalne
A jak Ty się czujesz nasza jedyna trojacza mamusiu?
Jolka w 22 tygodniu raczej nie powinnaś panikować jeszcze. Ja prawie ruchów nie czułam wtedy, albo nieregularne. Ale jak bys się miała zamartwiać to lepiej umów się na szybkie usg żeby sobie humor poprawić
Mebelki już mamy zwykłe biale, ale może jakaś tapeta w pasy albo żaglówki mi ostatnio chodzi po głowie.
A wózek jak myślałam o nowym to właśnie vela marynarski albo chess z czerwonym ale ten też jest ok, a z używanymi szału nie ma. -
nick nieaktualny
-
Kimmy nie martw sie na zapas - ja miałam gorszze okresy męczenia i robiło mi sie słabo w drugim trymestrze około 22 tygodnia i jeszcze raz później, a teraz mimo dużo większego brzucha jest mi lepiej. Bardzo niewygodnie, ale jestem w znacznie lepszej formie. Wiec to różnie bywa
Emcia ja coś zaczęłam czuć około 19-20 tygodnia. A tak regularnie to jeszcze później. -
Ja poczułam w 21-22tc tzn wcześniej też jakieś smyranie ale pewna nie byłam regularnie czułam później i na początku na noc najbardziej i wierzcie mi zatesknicie za takim lekkim smyraniem jak sobie przypomnę zabawę Pszczół pod koniec ciąży to aż mi się słabo robi