Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć kochane, jesteśmy już w domku od wczoraj.
Przepraszam ale nie dam rady nadrobić waszych wpisów bo muszę się jakoś ogarnąć po równych dwóch tygodniach spędzonych w szpitalu. Na pewno po weekendzie będę aktywna na forum tak jak wcześniej. Teraz chciałam tylko dać znać że sytuacja u mnie się unormowała i jak na razie wszystko jest dobrze po za niską hemoglobiną z którą walczę tabletkami sorbifer i koktajlami z całych pęczków natki pietruszki. We wtorek robię morfologię i cukier wiec okaże się czy to coś pomogło
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę udanego i słonecznego weekendu! -
Monako nawet nie wiesz jak sie ciesze ze u Was ok! Znaczy sie wiem ze cos sie dzieje, ale dobrze ze nic bardziej powaznego.
Po pigulach zelazo szybko powinno się poprawiac zobaczysz. Ja jade na nich od stymulacji i caly czas mam brac. A na lepsza krew nie musialam dluzej czekac;) a z ta natka pitruszki to tak mozna? W sensie...tam nie ma jakis metali, pierwiastkow itp ktore w nadmiarze sa niezdrowe? Jak np w szpinaku? Tak z ciekawości pytam.
Pat ja tez mam rozkminy czy czegos nie przegapie w swoim organizmie o czym powinnam informowac dr i co jest wazne..tak jak ten twardniejacy brzuch czy skurcze. Z drugiej str mysle ze byloby to jakos bardzo wyczuwalne. Podpytam dr jak bede na wizycie w czerwcu.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Bizona natka pietruszki to samo dobro. Różni się tym od szpinaku że w szpinaku znajdują się szczawiany które mają negatywny wpływ na nerki a w natce tego nie ma. Wszystkie położne jak widziały moją miksturę to pytały co piję i właśnie po ich zaleceniach zaczęłam codziennie pochłaniać koktajl z natką pietruszki.
We wtorek zobaczymy czy skutecznie ale muszę przyznać że po koktajlu wypróżniam się z łatwością i to nawet dwa razy dziennie. Więc jest to dla mnie podwójne radość
Koktajl smakuje znacznie lepiej niż wygląda alebardzo polecam:
Natka pietruszki
Pół obranej cytryny ( całej a nie wyciśniętej)
Dwa krążki świeżego ananasa
banan choc na początku było 1,5 ale już przywykłam
Dodaję do tego jeszcze łyżeczkę oleju kokosowego.
Całość blendujemy
Właśnie mąż kupił jeden kosz mojżesza i pojechał po drugi. Jak nówka sztuka i za 400 a nie 670 złbizona lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie mamusie
Przepraszam, że tak od razu przejdę do sedna sprawy..
Mianowicie, mam do Was ogromną prośbę. Czy znalazłaby się tutaj chętna osoba/osoby (im więcej tym lepiej) do wypełnienia ankiety na temat lęku przedporodowego? Potrzebuję takich kobiet jak Wy (w ciąży mnogiej i trojaczej).
Wyniki tych badań będą zawarte tylko i wyłącznie w mojej pracy magisterskiej.
Jeśli tak, to byłabym ogromnie wdzięczna
Jeśli nie, zrozumiem
Dodam tylko, że ankieta jest zrobiona w wordzie a nie internetowo, więc będę potrzebowała dodać Was (osoby chętne) do przyjaciółek i w wiadomości prywatnej szczegółowo powiedziałabym co i jak.
Spokojnie, po wszystkim będziecie mogły mnie usunąć
-
Monako drożdże maja dużo żelaza tylko nie wiem czy można je tak po prostu na surowo jeść w ciąży
-
nick nieaktualnygabi 7 wrote:A to Twoje piwrwsze dzieciaczki,czy masz już dziecko?
-
Cześć dziewczyny:)
Gabi gratulacje udanej wizyty. znam to uczucie, że cieszysz się ze zdrowych dzieci a trochę czujesz rozczarowanie płcią - ja bardzo chciałam dziewczynki, a tu dwójka chlopa ale to bardzo szybko minęło i teraz już sobie nie wyobrażam, że ogłoby być inaczej
Kropka80 nie wstydź się swoich uczuć, myślę, że to normalne przerażenie na początku. A do tego burza hormonów w ciązy i wszystko gotowe. Powiem Ci, że ja też byłam przerażona jak się dowiedziałam, że będę mieć bliźniaki (w 12 tygodniu dopiero), ale teraz wydaje mi się to zupełnie normalne i wręcz bardzo się cieszę, że będę mieć od razu dwójkę NA pewno dasz sobie radę z dwójką jak jesteś juz doświadczoną mamą i spokojnie powoli przywykniesz do myśl o bliźniakach
Monako super, że Was wypuścili teraz trzymam kciuki za morfologię! A ten koktajl wydaje mi się być wspaniały i na pewno zrobię, szczególnie, że mąż uwielbia zielone koktajle a pietruchę potrafi wcinać samą. I jeszcze wspomaganie wypróżniania to już w ogóle szczęscie może bym mogła z laktulozy zrezygnować, bo to jednak nie jest naturalne. Ech same zalety
Marteczka93 śmiało się odzywaj - jak mogę to pomogęMarteczka93 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny rozkminiałyście już butelki do karmienia? Bo jakies powinnysmy chyba miec nie? (jestem zielona w tym temacie ). Troche poczytalam i nastawilam sie na Medela Calma - jest polecana jesli musimy karmic na zmiane piersia i mm. Poczym wyczytalam w necie, ze nie jest polecana dla wczesniaków. No i zgłupiałam..oczywiscie nie wiem, czy moje dzieci będą wcześniakami..ale kupic butelke za 60 zeta x 2 i jak sie okaze ze sie nie przyda to troche slabo. No nie wiem...macie jakies zdanie na ten temat?
Hej dziewczyny;)
Gabi gratulacje udanej wizyty;)
Kropka chyba wiekszosc z kobiet na poczatku byla przerazona;) Ja rowniez. Lekarz jak mi pokazal na usg drugie serduszko to ja sie go zapytalam czy moje dziecko ma dwa serca;) do tej pory sie z tego smieje jak moglam zaddac tak gluuupie pytanie;) a z przychodni wyszlam po dobrych 30 minutach;) Wiem ze latwo nie bedzie tym bardziej ze jednego urwisa juz mam, ale napewno wszysko bedzie dobrze;) kto nie da rady jak nie my kobiety;)
Monako gratuluje powrotu do domu i duuuzo zdrowka zycze;)
Marteczka jak moge pomoc to pomoge;)
Bizona ja zostaje przy avent. Mialam je wczesniej i teraz tez kupie;) zastanawialam sie nad tommee tippee ale maja niezbyt dobre opinie bo szybko miarka sie zdziera, a przy aventach wiem ze nie bo nawet pozniej w zmywarce je mylam i byly ok;)Marteczka93 lubi tę wiadomość
-
Bizona siostra moja używa Dr.Brown'a i jest bardzo zadowolona .
U mnie w Niemczech jeszcze nie widziałam, ale dobrą opinię ma firma Mam i też są antykolkowe i raczej będę się w nie zaopatrzyć albo właśnie Aventbizona lubi tę wiadomość
Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
Bulkaasia witaj:) mowisz o "ciazy blizniaczej"? Jak zaszlysmy w ciaze tam dziewczyny juz rodzily..totalnie inny etap;) stad zalozone zostalo na 2017. Oczywiscie dziewczyny z tego drugiego watku to kopalnia wiedzy, ale wydaje mi sie ze fajniej jak w miare na podobnym etapie jestesmy.
Wlasnie..wiecie co mnie wk..? Ze nie ma jakiejs lupki w watku i nie mozna czegos wyszukac na konkretnym watku. Juz nie mowiac o tym ze na moim tel z ktorego korzystam to nie dziala nawet ta ogolna lupka do wyszukiwan calego forum. Chyba ze jest cos takiego a nie ogarnelam;)
Hej dziewczyny, pamietacie mnie jeszcze w ogole? Kurcze ja jeatem taka pomiedzy, bo na watku o ciqzy blizniaczej juz dzieci maja kolo pol roku, a wy tutaj przed rozwiazaniem... Ale was lepiej znam wiec zagladam, by zobaczyc co u was.
Bizona ja tez uzywalam butelek z dr brownsa z taka niebieska rurka a teraz mam z Aventu. Nawet jak bedziesz karmic tylko piersia, to przyda Ci sie, gdy będziesz chciała np podac herbatke:)
Monako, życzę dużo zdrowka, oby nastspny szpital był po porodzie dopiero.
U nas wszystko dobrze. Szykujemy się do chrztu. Dziewczynki kp i dokarmiane mm. Maja 5 tyg i waza juz ponad 3,5 kg.
Radze sobie dobrze, czesto zostaje sama z blizniaczkami i synkiem. Teraz po miesiacu jestesmy dość dobrze zorganizowani. O cc juz od dawna nie pamietam. Waga sprzed ciazy wróciła tydzien po cc, ale mam paee kg nadwagi. Hania i Zuzia sa kochanr, choć czasem padam ze zmeczenia:)
Pat85, bizona, joaska1985 lubią tę wiadomość