X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny dodalam suwaczek

Pat85 lubi tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super Emcia☺

3i498u69fq9q84na.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czekac mi zostaje na usg genetyczne i bede moze znala plec moich okruszkow☺

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Twoje piwrwsze dzieciaczki,czy masz już dziecko?

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, jesteśmy już w domku od wczoraj.
    Przepraszam ale nie dam rady nadrobić waszych wpisów bo muszę się jakoś ogarnąć po równych dwóch tygodniach spędzonych w szpitalu. Na pewno po weekendzie będę aktywna na forum tak jak wcześniej. Teraz chciałam tylko dać znać że sytuacja u mnie się unormowała i jak na razie wszystko jest dobrze po za niską hemoglobiną z którą walczę tabletkami sorbifer i koktajlami z całych pęczków natki pietruszki. We wtorek robię morfologię i cukier wiec okaże się czy to coś pomogło :)
    Pozdrawiam Was serdecznie i życzę udanego i słonecznego weekendu!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako nawet nie wiesz jak sie ciesze ze u Was ok! Znaczy sie wiem ze cos sie dzieje, ale dobrze ze nic bardziej powaznego.
    Po pigulach zelazo szybko powinno się poprawiac zobaczysz. Ja jade na nich od stymulacji i caly czas mam brac. A na lepsza krew nie musialam dluzej czekac;) a z ta natka pitruszki to tak mozna? W sensie...tam nie ma jakis metali, pierwiastkow itp ktore w nadmiarze sa niezdrowe? Jak np w szpinaku? Tak z ciekawości pytam.

Pat ja tez mam rozkminy czy czegos nie przegapie w swoim organizmie o czym powinnam informowac dr i co jest wazne..tak jak ten twardniejacy brzuch czy skurcze. Z drugiej str mysle ze byloby to jakos bardzo wyczuwalne. Podpytam dr jak bede na wizycie w czerwcu.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie :)

Gratuluję udanych wizyt :)

Monako super że już w domu jesteś :)

MoNaKo lubi tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona natka pietruszki to samo dobro. Różni się tym od szpinaku że w szpinaku znajdują się szczawiany które mają negatywny wpływ na nerki a w natce tego nie ma. Wszystkie położne jak widziały moją miksturę to pytały co piję i właśnie po ich zaleceniach zaczęłam codziennie pochłaniać koktajl z natką pietruszki.
    We wtorek zobaczymy czy skutecznie ale muszę przyznać że po koktajlu wypróżniam się z łatwością i to nawet dwa razy dziennie. Więc jest to dla mnie podwójne radość :)
    Koktajl smakuje znacznie lepiej niż wygląda alebardzo polecam:

Natka pietruszki
    Pół obranej cytryny ( całej a nie wyciśniętej)
    Dwa krążki świeżego ananasa
    banan choc na początku było 1,5 ale już przywykłam
    Dodaję do tego jeszcze łyżeczkę oleju kokosowego.
    Całość blendujemy

Właśnie mąż kupił jeden kosz mojżesza i pojechał po drugi. Jak nówka sztuka i za 400 a nie 670 zł :)

bizona lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie :)
    Przepraszam, że tak od razu przejdę do sedna sprawy..
    Mianowicie, mam do Was ogromną prośbę. Czy znalazłaby się tutaj chętna osoba/osoby (im więcej tym lepiej) do wypełnienia ankiety na temat lęku przedporodowego? Potrzebuję takich kobiet jak Wy (w ciąży mnogiej i trojaczej). :)
    Wyniki tych badań będą zawarte tylko i wyłącznie w mojej pracy magisterskiej.
    Jeśli tak, to byłabym ogromnie wdzięczna <3
    Jeśli nie, zrozumiem :)

Dodam tylko, że ankieta jest zrobiona w wordzie a nie internetowo, więc będę potrzebowała dodać Was (osoby chętne) do przyjaciółek i w wiadomości prywatnej szczegółowo powiedziałabym co i jak.
    Spokojnie, po wszystkim będziecie mogły mnie usunąć :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako drożdże maja dużo żelaza tylko nie wiem czy można je tak po prostu na surowo jeść w ciąży

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    A to Twoje piwrwsze dzieciaczki,czy masz już dziecko?
    Moje pierwsze malenstwa. 2 ciaze nie doczekaly etapu serduszka a teraz dostalam nagrode w postaci dwojki☺ wiem ze strasznie przezywam ale strach przed strata robi swoje, choc teraz nastawiam sie pozytywnie ze wszystko bedzie dobrze i bede mama

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Gabi gratulacje udanej wizyty. znam to uczucie, że cieszysz się ze zdrowych dzieci a trochę czujesz rozczarowanie płcią - ja bardzo chciałam dziewczynki, a tu dwójka chlopa ;) ale to bardzo szybko minęło i teraz już sobie nie wyobrażam, że ogłoby być inaczej :)

Kropka80 nie wstydź się swoich uczuć, myślę, że to normalne przerażenie na początku. A do tego burza hormonów w ciązy i wszystko gotowe. Powiem Ci, że ja też byłam przerażona jak się dowiedziałam, że będę mieć bliźniaki (w 12 tygodniu dopiero), ale teraz wydaje mi się to zupełnie normalne i wręcz bardzo się cieszę, że będę mieć od razu dwójkę :) NA pewno dasz sobie radę z dwójką jak jesteś juz doświadczoną mamą i spokojnie powoli przywykniesz do myśl o bliźniakach :)

Monako super, że Was wypuścili :) teraz trzymam kciuki za morfologię! A ten koktajl wydaje mi się być wspaniały i na pewno zrobię, szczególnie, że mąż uwielbia zielone koktajle a pietruchę potrafi wcinać samą. I jeszcze wspomaganie wypróżniania to już w ogóle szczęscie :) może bym mogła z laktulozy zrezygnować, bo to jednak nie jest naturalne. Ech same zalety :)

Marteczka93 śmiało się odzywaj - jak mogę to pomogę :)

Marteczka93 lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozkminiałyście już butelki do karmienia? Bo jakies powinnysmy chyba miec nie? (jestem zielona w tym temacie ). Troche poczytalam i nastawilam sie na Medela Calma - jest polecana jesli musimy karmic na zmiane piersia i mm. Poczym wyczytalam w necie, ze nie jest polecana dla wczesniaków. No i zgłupiałam..oczywiscie nie wiem, czy moje dzieci będą wcześniakami..ale kupic butelke za 60 zeta x 2 i jak sie okaze ze sie nie przyda to troche slabo. No nie wiem...macie jakies zdanie na ten temat?

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)

Gabi gratulacje udanej wizyty;)

Kropka chyba wiekszosc z kobiet na poczatku byla przerazona;) Ja rowniez. Lekarz jak mi pokazal na usg drugie serduszko to ja sie go zapytalam czy moje dziecko ma dwa serca;) do tej pory sie z tego smieje jak moglam zaddac tak gluuupie pytanie;) a z przychodni wyszlam po dobrych 30 minutach;) Wiem ze latwo nie bedzie tym bardziej ze jednego urwisa juz mam, ale napewno wszysko bedzie dobrze;) kto nie da rady jak nie my kobiety;)

Monako gratuluje powrotu do domu i duuuzo zdrowka zycze;)

Marteczka jak moge pomoc to pomoge;)

Bizona ja zostaje przy avent. Mialam je wczesniej i teraz tez kupie;) zastanawialam sie nad tommee tippee ale maja niezbyt dobre opinie bo szybko miarka sie zdziera, a przy aventach wiem ze nie bo nawet pozniej w zmywarce je mylam i byly ok;)

Marteczka93 lubi tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I uzywalas na zmiane z kp? Kurcze za duzy wybor wszystkiego..

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie ;)
    Jestem tutaj już długo i dopiero dziś trafiłam na to forum. Myślałam, że jest tylko jedno o bliźniętach :D

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona siostra moja używa Dr.Brown'a i jest bardzo zadowolona .
    U mnie w Niemczech jeszcze nie widziałam, ale dobrą opinię ma firma Mam i też są antykolkowe i raczej będę się w nie zaopatrzyć albo właśnie Avent :)

bizona lubi tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • bizona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia witaj:) mowisz o "ciazy blizniaczej"? Jak zaszlysmy w ciaze tam dziewczyny juz rodzily..totalnie inny etap;) stad zalozone zostalo na 2017. Oczywiscie dziewczyny z tego drugiego watku to kopalnia wiedzy, ale wydaje mi sie ze fajniej jak w miare na podobnym etapie jestesmy.

Wlasnie..wiecie co mnie wk..? Ze nie ma jakiejs lupki w watku i nie mozna czegos wyszukac na konkretnym watku. Juz nie mowiac o tym ze na moim tel z ktorego korzystam to nie dziala nawet ta ogolna lupka do wyszukiwan calego forum. Chyba ze jest cos takiego a nie ogarnelam;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pamietacie mnie jeszcze w ogole? Kurcze ja jeatem taka pomiedzy, bo na watku o ciqzy blizniaczej juz dzieci maja kolo pol roku, a wy tutaj przed rozwiazaniem... Ale was lepiej znam wiec zagladam, by zobaczyc co u was.

Bizona ja tez uzywalam butelek z dr brownsa z taka niebieska rurka a teraz mam z Aventu. Nawet jak bedziesz karmic tylko piersia, to przyda Ci sie, gdy będziesz chciała np podac herbatke:)

Monako, życzę dużo zdrowka, oby nastspny szpital był po porodzie dopiero.

U nas wszystko dobrze. Szykujemy się do chrztu. Dziewczynki kp i dokarmiane mm. Maja 5 tyg i waza juz ponad 3,5 kg.
    Radze sobie dobrze, czesto zostaje sama z blizniaczkami i synkiem. Teraz po miesiacu jestesmy dość dobrze zorganizowani. O cc juz od dawna nie pamietam. Waga sprzed ciazy wróciła tydzien po cc, ale mam paee kg nadwagi. Hania i Zuzia sa kochanr, choć czasem padam ze zmeczenia:)

Pat85, bizona, joaska1985 lubią tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do drozdzy, to ja bym soe bala w ciazy jesc surowych. Ale wiem, że żelazo lepiej się wchłania jak już dużo witaminy c. Też miałam anemie i chyba nadal mam, ale nie mam czasu na badanie krwi :p

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ