X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny dodalam suwaczek

Pat85 lubi tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super Emcia☺

3i498u69fq9q84na.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czekac mi zostaje na usg genetyczne i bede moze znala plec moich okruszkow☺

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Twoje piwrwsze dzieciaczki,czy masz już dziecko?

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, jesteśmy już w domku od wczoraj.
    Przepraszam ale nie dam rady nadrobić waszych wpisów bo muszę się jakoś ogarnąć po równych dwóch tygodniach spędzonych w szpitalu. Na pewno po weekendzie będę aktywna na forum tak jak wcześniej. Teraz chciałam tylko dać znać że sytuacja u mnie się unormowała i jak na razie wszystko jest dobrze po za niską hemoglobiną z którą walczę tabletkami sorbifer i koktajlami z całych pęczków natki pietruszki. We wtorek robię morfologię i cukier wiec okaże się czy to coś pomogło :)
    Pozdrawiam Was serdecznie i życzę udanego i słonecznego weekendu!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako nawet nie wiesz jak sie ciesze ze u Was ok! Znaczy sie wiem ze cos sie dzieje, ale dobrze ze nic bardziej powaznego.
    Po pigulach zelazo szybko powinno się poprawiac zobaczysz. Ja jade na nich od stymulacji i caly czas mam brac. A na lepsza krew nie musialam dluzej czekac;) a z ta natka pitruszki to tak mozna? W sensie...tam nie ma jakis metali, pierwiastkow itp ktore w nadmiarze sa niezdrowe? Jak np w szpinaku? Tak z ciekawości pytam.

Pat ja tez mam rozkminy czy czegos nie przegapie w swoim organizmie o czym powinnam informowac dr i co jest wazne..tak jak ten twardniejacy brzuch czy skurcze. Z drugiej str mysle ze byloby to jakos bardzo wyczuwalne. Podpytam dr jak bede na wizycie w czerwcu.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie :)

Gratuluję udanych wizyt :)

Monako super że już w domu jesteś :)

MoNaKo lubi tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona natka pietruszki to samo dobro. Różni się tym od szpinaku że w szpinaku znajdują się szczawiany które mają negatywny wpływ na nerki a w natce tego nie ma. Wszystkie położne jak widziały moją miksturę to pytały co piję i właśnie po ich zaleceniach zaczęłam codziennie pochłaniać koktajl z natką pietruszki.
    We wtorek zobaczymy czy skutecznie ale muszę przyznać że po koktajlu wypróżniam się z łatwością i to nawet dwa razy dziennie. Więc jest to dla mnie podwójne radość :)
    Koktajl smakuje znacznie lepiej niż wygląda alebardzo polecam:

Natka pietruszki
    Pół obranej cytryny ( całej a nie wyciśniętej)
    Dwa krążki świeżego ananasa
    banan choc na początku było 1,5 ale już przywykłam
    Dodaję do tego jeszcze łyżeczkę oleju kokosowego.
    Całość blendujemy

Właśnie mąż kupił jeden kosz mojżesza i pojechał po drugi. Jak nówka sztuka i za 400 a nie 670 zł :)

bizona lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie :)
    Przepraszam, że tak od razu przejdę do sedna sprawy..
    Mianowicie, mam do Was ogromną prośbę. Czy znalazłaby się tutaj chętna osoba/osoby (im więcej tym lepiej) do wypełnienia ankiety na temat lęku przedporodowego? Potrzebuję takich kobiet jak Wy (w ciąży mnogiej i trojaczej). :)
    Wyniki tych badań będą zawarte tylko i wyłącznie w mojej pracy magisterskiej.
    Jeśli tak, to byłabym ogromnie wdzięczna <3
    Jeśli nie, zrozumiem :)

Dodam tylko, że ankieta jest zrobiona w wordzie a nie internetowo, więc będę potrzebowała dodać Was (osoby chętne) do przyjaciółek i w wiadomości prywatnej szczegółowo powiedziałabym co i jak.
    Spokojnie, po wszystkim będziecie mogły mnie usunąć :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako drożdże maja dużo żelaza tylko nie wiem czy można je tak po prostu na surowo jeść w ciąży

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    A to Twoje piwrwsze dzieciaczki,czy masz już dziecko?
    Moje pierwsze malenstwa. 2 ciaze nie doczekaly etapu serduszka a teraz dostalam nagrode w postaci dwojki☺ wiem ze strasznie przezywam ale strach przed strata robi swoje, choc teraz nastawiam sie pozytywnie ze wszystko bedzie dobrze i bede mama

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Gabi gratulacje udanej wizyty. znam to uczucie, że cieszysz się ze zdrowych dzieci a trochę czujesz rozczarowanie płcią - ja bardzo chciałam dziewczynki, a tu dwójka chlopa ;) ale to bardzo szybko minęło i teraz już sobie nie wyobrażam, że ogłoby być inaczej :)

Kropka80 nie wstydź się swoich uczuć, myślę, że to normalne przerażenie na początku. A do tego burza hormonów w ciązy i wszystko gotowe. Powiem Ci, że ja też byłam przerażona jak się dowiedziałam, że będę mieć bliźniaki (w 12 tygodniu dopiero), ale teraz wydaje mi się to zupełnie normalne i wręcz bardzo się cieszę, że będę mieć od razu dwójkę :) NA pewno dasz sobie radę z dwójką jak jesteś juz doświadczoną mamą i spokojnie powoli przywykniesz do myśl o bliźniakach :)

Monako super, że Was wypuścili :) teraz trzymam kciuki za morfologię! A ten koktajl wydaje mi się być wspaniały i na pewno zrobię, szczególnie, że mąż uwielbia zielone koktajle a pietruchę potrafi wcinać samą. I jeszcze wspomaganie wypróżniania to już w ogóle szczęscie :) może bym mogła z laktulozy zrezygnować, bo to jednak nie jest naturalne. Ech same zalety :)

Marteczka93 śmiało się odzywaj - jak mogę to pomogę :)

Marteczka93 lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozkminiałyście już butelki do karmienia? Bo jakies powinnysmy chyba miec nie? (jestem zielona w tym temacie ). Troche poczytalam i nastawilam sie na Medela Calma - jest polecana jesli musimy karmic na zmiane piersia i mm. Poczym wyczytalam w necie, ze nie jest polecana dla wczesniaków. No i zgłupiałam..oczywiscie nie wiem, czy moje dzieci będą wcześniakami..ale kupic butelke za 60 zeta x 2 i jak sie okaze ze sie nie przyda to troche slabo. No nie wiem...macie jakies zdanie na ten temat?

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)

Gabi gratulacje udanej wizyty;)

Kropka chyba wiekszosc z kobiet na poczatku byla przerazona;) Ja rowniez. Lekarz jak mi pokazal na usg drugie serduszko to ja sie go zapytalam czy moje dziecko ma dwa serca;) do tej pory sie z tego smieje jak moglam zaddac tak gluuupie pytanie;) a z przychodni wyszlam po dobrych 30 minutach;) Wiem ze latwo nie bedzie tym bardziej ze jednego urwisa juz mam, ale napewno wszysko bedzie dobrze;) kto nie da rady jak nie my kobiety;)

Monako gratuluje powrotu do domu i duuuzo zdrowka zycze;)

Marteczka jak moge pomoc to pomoge;)

Bizona ja zostaje przy avent. Mialam je wczesniej i teraz tez kupie;) zastanawialam sie nad tommee tippee ale maja niezbyt dobre opinie bo szybko miarka sie zdziera, a przy aventach wiem ze nie bo nawet pozniej w zmywarce je mylam i byly ok;)

Marteczka93 lubi tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I uzywalas na zmiane z kp? Kurcze za duzy wybor wszystkiego..

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie ;)
    Jestem tutaj już długo i dopiero dziś trafiłam na to forum. Myślałam, że jest tylko jedno o bliźniętach :D

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona siostra moja używa Dr.Brown'a i jest bardzo zadowolona .
    U mnie w Niemczech jeszcze nie widziałam, ale dobrą opinię ma firma Mam i też są antykolkowe i raczej będę się w nie zaopatrzyć albo właśnie Avent :)

bizona lubi tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • bizona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia witaj:) mowisz o "ciazy blizniaczej"? Jak zaszlysmy w ciaze tam dziewczyny juz rodzily..totalnie inny etap;) stad zalozone zostalo na 2017. Oczywiscie dziewczyny z tego drugiego watku to kopalnia wiedzy, ale wydaje mi sie ze fajniej jak w miare na podobnym etapie jestesmy.

Wlasnie..wiecie co mnie wk..? Ze nie ma jakiejs lupki w watku i nie mozna czegos wyszukac na konkretnym watku. Juz nie mowiac o tym ze na moim tel z ktorego korzystam to nie dziala nawet ta ogolna lupka do wyszukiwan calego forum. Chyba ze jest cos takiego a nie ogarnelam;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pamietacie mnie jeszcze w ogole? Kurcze ja jeatem taka pomiedzy, bo na watku o ciqzy blizniaczej juz dzieci maja kolo pol roku, a wy tutaj przed rozwiazaniem... Ale was lepiej znam wiec zagladam, by zobaczyc co u was.

Bizona ja tez uzywalam butelek z dr brownsa z taka niebieska rurka a teraz mam z Aventu. Nawet jak bedziesz karmic tylko piersia, to przyda Ci sie, gdy będziesz chciała np podac herbatke:)

Monako, życzę dużo zdrowka, oby nastspny szpital był po porodzie dopiero.

U nas wszystko dobrze. Szykujemy się do chrztu. Dziewczynki kp i dokarmiane mm. Maja 5 tyg i waza juz ponad 3,5 kg.
    Radze sobie dobrze, czesto zostaje sama z blizniaczkami i synkiem. Teraz po miesiacu jestesmy dość dobrze zorganizowani. O cc juz od dawna nie pamietam. Waga sprzed ciazy wróciła tydzien po cc, ale mam paee kg nadwagi. Hania i Zuzia sa kochanr, choć czasem padam ze zmeczenia:)

Pat85, bizona, joaska1985 lubią tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do drozdzy, to ja bym soe bala w ciazy jesc surowych. Ale wiem, że żelazo lepiej się wchłania jak już dużo witaminy c. Też miałam anemie i chyba nadal mam, ale nie mam czasu na badanie krwi :p

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ