X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 16 marca 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoku, oby udalo sie lekarzom podjac sluszna decyzje. Mam nadzieje, ze twoja corka urodzi sie zdrowa i bez komplikacji. Zycze Ci abys jakos spokojnie przetrwala te ostatnie kopniaki przed porodem. Oby mała nie dawała Ci az tak popalic.

Agnieszka, milej zabawy po przyjezdzie meza, oby mała szybko przyszła na ten swiat. :)

• monia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoku ja bym wybrała cc :) Po co ryzykować ale wiadomo w Pl Bóg to biały kitel... Ale popatrz załapiesz się na dłuży urlop :) Kawał Kobitki z Malutkiej :)
    Aga Zosia widzę dzielnie się trzyma i czeka na Tatusia i Kołysanie... :P

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • Anette Autorytet

Wysłany: 16 marca 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoku....wlasnie cos kojarzylam, ze u Ciebie dzieciaczki kilogramy maja dziedziczne. Wiem, ze to tylko nasze gadanie ale zobaczysz ze w poniedzialek lekarz podejmie najlepsza i dla Ciebie i dla Malej decyzje. Wiesz jak to jest, w takich momentach mozemy tylko sie modlic i oddac w rece fachowca. Wierze, ze bedzie wszystko dobrze :*
    Aleeeeee sie usmialam z Twojego ostatniego zdania. Juz widze mine Twojego meza ;-)

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • KANCIALUPKA Autorytet

Wysłany: 16 marca 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki. Bardzo wam dziękuję za ciepłe słowa i wsparcie. U nas powolutku coraz lepiej. Oluś jest rozkosznym maleństwem, m jest nim zachwycony, coraz lepiej idzie nam opieka nad nim i powolutku wdrażamy się w nowy harmonogram dnia. Jutro idziemy do teściów na obiad z malutkim, teściowa nie może się doczekać jak zobaczy wnuczka bo tydzień go nie widziała przez przeziębienie ;) Wczoraj maleństwo dostało jakiegoś uczulenia na buźce po moim mleku, na szczęście dziś ładnie mu już wszystko schodzi.
    Agnieszka już na pewno ci ciężko z takim brzuszkiem jak taka chudzinka jesteś, ale pomyśl sobie, że jeszcze tylko kilka dni i może już ujrzysz swoją Zosię, która pewnie czeka na odpowiedni moment dla siebie, wykorzystaj obecność męża w weekend bo jak wiadomo przytulanki służą szybszym porodom ;p
    yoku współczuje ci sytuacji jaka masz z malutką bo decyzja, nie jest łatwa a i tak wiadomo, że ostatecznie decydują lekarze w twoim przypadku o rozwiązaniu, to trudne kiedy nie mamy wpływu na to co się ma z nami dziać, wiem jak ja się czułam kiedy nagle okazało się, że migiem ma być cesarka a ja się już nastawiłam na sn jak człowiek się boi czy wszystko będzie ok, ale zaufaj lekarzom, trzymam kciuki aby wszystko pozytywnie się zakończyło, tulę cię mocno ;*

Anette, Adka, anilorak, monia, BellaRosa lubią tę wiadomość

relg3e5eu7qme10h.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 16 marca 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kancialupko.....az mi lezki polecialy jak czytalam o Olusiu, ktorym juz mozecie sie opiekowac i powoli ta nowa sytuacja staje sie taka codzienna. Tak juz Ci zazdroszcze :-)
    Ciesze sie, ze wszystko jest dobrze. Zycze duzo zdrowka dla maluszka. Trzymaj sie cieplo i zagladaj tu do nas :-))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kancialupka, super, że wszystko się układa, oby tak dalej ;)

Agnieszka: ja uważam, że Zosia na Tatę czeka ;)

Yoku: trzymam kciuki, żeby wszystko się udało tak, aby Malutka przyszła na świat cało i zdrowo, bo to najważniejsze - jakąkolwiek metodą, bo chyba czasem cesarki nie da się uniknąć..

• Adka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od kilku dni piecze w przełyku :( Właściwie sama nie wiem czy to zgada bo nigdy nie miała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka, mówię Ci, że to zgaga :) też wcześniej nie wiedziałam jakie to uczucie!

• Anette Autorytet

Wysłany: 16 marca 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka....to zgaga i zapewne bedzie Ci towarzyszyc do konca ciazy, niestety :-/

• monia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kancialupka super że Wam się wiedzie z Olusiem :) Oby tak dalej.

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• aila Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,odnosnie zgagi;Przy pierwszej ciazy po raz pierwszy w zyciu poznalam co to zgaga.Poza tym nigdy nie odczuwalam tego nieprzyjemnego pieczenia w gardle.Szukalam i grzebalam w necie,czym by tu sobie dopomoc,czym pozbyc sie tego cholerstwa i znalazlam-Jedyne co mi pomoglo,a wiec juz wyprobowany sposob to...migdaly.Jedzcie migdaly.Gwarantuje,pomaga:)

Anette lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zażywam Rennie w ilościach hurtowych ;)

• monia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2013, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zerkam na forum to nim załaduje się strona myślę która Mamuśka na wylocie napisze że albo jedzie na porodówkę albo że urodziła..... :)

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę jutro rano tak, że dzisiaj ostatni dzień sprzątania i prasowania ;)

monia, BellaRosa, m_f lubią tę wiadomość

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynamy dziś 19 tydzień i znów powróciły poranne mdłości ;(

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko tylko nie to :( strasznie nieprzyjemne uczucie.
    aila spróbuję na początek Twoim sposobem i będę jadła migdały.
    m_f w razie czego bezpiecznie mogę ratować się Rennie?

yoku trzymamy kciuki za Was :) Zazdroszczę Wam, że już za chwilkę będziecie miały swoje maleństwa przy sobie.

ewajoanna lubi tę wiadomość

• Agnieszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa :) chyba doskwierała mi tęsknota za mężem bo odkąd tylko przyjechał, dostałam solidną dawkę nowej energii, także spokojnie czekamy co przyniesie jutrzejszy dzień, lub kolejne dni :)

Wczoraj byliśmy u naszych znajomych, którzy mają 10miesięczną córeczkę i wszyscy mieliśmy niezły ubaw, kiedy na widok mojego brzucha Niki podchodziła i delikatnie pukając w niego mówiła "o tu" :D
    Zauważyłam też, że w porównaniu z poprzednim tygodniem ruchy Zosi stały się bardziej spokojne i powolne - oj musi już być jej wyjątkowo ciasno, także mam nadzieję, ze na dniach pojawi się na świecie :)

monia lubi tę wiadomość

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    o matko tylko nie to :( strasznie nieprzyjemne uczucie.
    aila spróbuję na początek Twoim sposobem i będę jadła migdały.
    m_f w razie czego bezpiecznie mogę ratować się Rennie?

yoku trzymamy kciuki za Was :) Zazdroszczę Wam, że już za chwilkę będziecie miały swoje maleństwa przy sobie.

Ja polecam łyżeczke musztardy łagodnej, stosowałam sama i pomagało w obu poprzedniech ciążach. Obyło się bez tabletek.

• ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja przeziębiona!!! No i problem jak sie leczyć!!! W poprzednich ciążach nie byłam chora i nie wiem co mogę brać a co nie. Już od piątku się zaczęło wczoraj było gorzej a dziś nie lepiej. Nie mam temperatury ale gardło i katar mnie wykancza, jestem otepiała i przygłucha. Znacie jakieś sposoby naturalne na podleczenie się. Jutro do pracy musze iść i nie wiem jak to będzie.
    Pozdrawiam wszystkie i życzę zdrówka :-)

• monia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata z miodem sokiem malinowym cytryna wit c rutinoscorbin apap paracetamol. I wygrzewać się.

ewajoanna lubi tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ