X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • Adka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja dopisuję się do Was. Jutro zaczynam 19 tydzień i muszę powiedzieć, że też nie mogłam uwierzyć tym bardziej, że w dniu w którym zrobiłam test miałam plamienia. Na szczęście wszystko jest dobrze. Chociaż muszę powiedzieć, że nie omijają mnie dolegliwości ciążowe. Ale przecież gdyby nie ona nie wiedziałybyśmy, że jesteśmy w odmiennym stanie.

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej teraz cieszy to, że jak M położy rękę na brzuchu, to czuje juz jak mała bryka. Oczywiście musi mieć wielkiego farta bo mała jeszcze trochę leniwa, więc dopiero poczuł kopniaczki dwa razy. Ale ruchy sa coraz bardziej wyczuwalne i to jest cudowne:))))

Dziewczyny "półmetkowe" --> jakąś imprezę trzeba zrobić z tego tytułu. W szkole przecież też świętowało sie półmetek;))

Adka, mauysia lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i dziekuje za wszystkie porady, własnie się do nich stosuje pije mleko miod i masło do czosnku niemoge sie przekonac bo mam wstret do niego..gardło psikałam własnie tantum verde i juz jest lepiej natomiast martwi mnie pojawiajacy sie suchy kaszel.. w rodzinie mojego mężaniedawno poroniła dziewczyna podobno przez to ze miała kaszel...niewiem czy to faktycznie możliwe? Maż ugotował dzis rosolek ale nawet po nim wymiotowalam dzis niewiem czemu ale nic nieoge jeść bo wszytsko zwracam, dużo pije by sie nieodwonić,no i leze prace narazie odpuszczam

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa niestety jest to możliwe. Ja jak chorowałam i miałam kaszel i katar (ciągle kasłałam i dmuchałam nos) to zaczęłam krwawić- odklejała się kosmówka. Lekarze powiedzieli, ze jest duże prawdopodobieństwo, ze od tego. W miarę możliwości delikatnie staraj się odchrząknąć a jak już kaszlesz to się skul. Aha- niewiele jest takich przypadków raczej ;) więc też nie panikuj, bo to jeszcze gorzej

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Mnie najbardziej teraz cieszy to, że jak M położy rękę na brzuchu, to czuje juz jak mała bryka. Oczywiście musi mieć wielkiego farta bo mała jeszcze trochę leniwa, więc dopiero poczuł kopniaczki dwa razy. Ale ruchy sa coraz bardziej wyczuwalne i to jest cudowne:))))

Dziewczyny "półmetkowe" --> jakąś imprezę trzeba zrobić z tego tytułu. W szkole przecież też świętowało sie półmetek;))

no to super. Ja jeszcze nie czuję ruchów ale mam nadzieję, że już niedługo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka, ja w 20 tyg poczułam, więc już wkrótce pewnie się przekonasz jak to wygląda ;)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Pisze juz chyba w 3 temacie. Mam problem i może któraś mi pomoze. W srode robiłam badanie bata hcg i wyszło 113 a w piatek 322 czyli przyrost prawie 200% a norma to niby od 66% do 100%. Co to znaczy i czy któras tak miała?
    Pomózcie

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze ze rosnie :-) Gdyby betahcg rosla mniej niz 100% to moglabys sie martwic. Z tego co ja slyszalam to prawidlowy przyrost 100-200% po 48 godz.to jest ok.

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas - wystarczy jak napiszesz w 1 temacie, a propos tego, co sama piszesz, że to już 3. - wszystkie czytamy chyba te same wątki :) w każdym razie ja czytam wszystko co się pojawia.

vivien, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• Anette Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami szybki przyrost bety moze byc oznaka ciazy np. Blizniaczej :-)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie dzisiaj wieje i niestety, ale zatoki odezwały się ze zdwojoną siłą. rozwala mi czaszkę!czy któraś moze mi podpowiedzieć co mam robić?jakie leki moge brać, a może jakieś domowe sposoby?będę wdzięczna za pomoc, bo strasznie mnie boli:(

• alexis Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bóle tylko paracetamol- apap może być...żadnych ibuprofenów!!! Paracetamol, APAP są bezpieczne w ciąży...
    a jak to coś poważniejszego, to może najlepiej do lekarza jutro się wybierz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2013, 19:20

km5shdges7mhg8ze.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najchętniej nie ruszałabym się z domu...

• Anette Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    strasznie dzisiaj wieje i niestety, ale zatoki odezwały się ze zdwojoną siłą. rozwala mi czaszkę!czy któraś moze mi podpowiedzieć co mam robić?jakie leki moge brać, a może jakieś domowe sposoby?będę wdzięczna za pomoc, bo strasznie mnie boli:(

Pisalam tu wczesniej o inhalacjach na zatoki. Sprobuj!
    Rumianek zaparzany z mariankiem, systematycznie codziennie wieczorem przed snem. Mi przeszlo po tygodniu calkowicie.
    Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2013, 19:29

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na Usg z M, mieliśmy się dowiedzieć o płci małego lokatora ale psikusa zrobił i nie chciał się pokazać...
    alexis masz rację lepiej wybrać się do lekarza niż czekać aż samo przejdzie.:)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie szyjka długa i zamknięta, lekarz zrobił mi masaż szyjki, który nic a nic mnie nie bolał, więc jak widać nie taki diabeł straszny jak go malują i odkąd wyszłam od lekarza, coraz bardziej zaczyna mnie boleć brzuch i kręgosłup jak podczas @ i twardnieje mi brzuch, także są dwie opcję, albo sytuacja będzie się powoli rozkręcać i zacznę rodzić, albo wszystko ucichnie. I ten ból nasila się falami łącznie z twardnieniem brzucha, tak jakby to były skurcze, a czy są nimi faktycznie tego nie wiem...

Jeżeli przyszłaby ta druga opcja to 25 mam się stawić rano na ip i wtedy pewnie wywołają mi poród.

monia, Suzy Lee lubią tę wiadomość

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • Anette Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka....to mysle, ze ten masaz szyjki Cie do porodu rozkreci.
    Trzymam kciuki zeby to bylo juz na godzinach :-)

Kurcze ja mam takie bole jak na @ od wczoraj i tez przychodza falami. Moze nie tak czesto ale od rana z 4 takie fale mialam....

monia lubi tę wiadomość

• monia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga czyli masaż nie bolał :) Super wiadomość :)
    Anette ja też tak mam a ostatnie 2 razy co 2 godz taki atak....
    Ból z przodu jak na @ mocny kęgosłupa i ucisk w pupie :/

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie nakręcajcie się tak :)
    To są typowe przepowiadacze, czasem częściej czasem rzadziej, mega nieregularne, im starsza ciąża tym bardziej bolesne. Macica to mięsień więc ćwiczy.

W czwartek minie 2 tygodnie jak moja macica zaczęła szaleć, bywa, że są 3 mocne "fale" na godzinę a potem 3 godziny spokoju. Najczęściej jak zmieniam pozycję ale jak nie zmieniam to też potrafią nawet w nocy obudzić a co się wydarzyło? Lekka przepuszczalność szyjki, która w przypadku wieloródek nie jest niczym szczególnym, można tak chodzić jeszcze miesiąc. Obserwujcie, ale nie ma co oczekiwać, że to kwestia godzin lub paru dni :)
    Jakby były coraz mocniejsze lub występowały coraz częściej to warto zrobić testy typu 2 no-spy i położyć się albo wypić 1,5 litra wody ew. test "wody i wina" czyli ciepła kąpiel z kieliszkiem wina (tak, kieliszkiem wina - można, położne same to radzą) i jak się uspokoi to nie poród. Można też upiec ciasto bo zapach pieczonego chleba/ciasta wywołuje endorfiny i one tłumią impulsy bólowe. Jak przestaje boleć, to skurcze Braxtona, jak się wzmocni to do szpitala :)

Agnieszka albo masz wysoki próg bólu albo taki masaż boli najbardziej przy rozwarciu. Mnie bolało za każdym razem i po badaniu/masażu szyjka dalej dawała znać o sobie jeszcze przez jakiś czas. A dzisiaj to już w ogóle jest niespokojna, znowu macica strasznie się napina, boli, jakby wyczuła, że to już 18 marca. ;)

• she Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozkręciło... Dziewczyny, trzymam za Was wszystkie kciuki. Bądźcie dzielne! :)

pasia27 lubi tę wiadomość

201306215365.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ