X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kancialupko, na szczęście jesteście już wszyscy razem i wszystko dobrze się skończyło:) Bardzo się cieszę i gratuluję dumnym rodzicom:))) nabieraj teraz sił, wiosna za rogiem, więc lada chwila spacerki i słonko sprawią, ze odżyjesz i nie będzie już burzy hormonów:) Trzymajcie się !!:)))

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kancialupko... wzruszył mnie Twój wpis. Cieszę się, że wszystko skończyło się tak pomyślnie. Problemy z laktacją to na pewno skutek stresu i tak trzeba się cieszyć, że masz mleko po tym jak mały był w inkubatorze i nie karmiłaś w ogóle przez ileś dni. Pamiętaj, by nie ciągnąć tego odsysania się na siłę niewiadomo jak długo, jeśli wykańcza Cię to psychicznie. MM to może nie najlepsze mleko, ale jeśli masz taką a nie inną sytuację (ja tez miałam zanikającą laktację rpzez stres), to nie można się katować. SZczęśliwa mama - to najlepsza mama dla dziecka. Na MM rosną tez zdrowe i wspaniałe dzieci. Ma żółtaczkę? Ale chyba już unormowana bilirubina skoro wypuścili go do domku... ?

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kancialupko gratuluję ślicznego synusia ;) a Ty dużo wypoczywaj ;*** cieszę się że mimo kłopotów wszystko dobrze sie skończyło ;*

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kancialupko..... Moja polozna dala mi rade, jesli maly bedzie mial zoltaczke ( taka lekka-zabarwienie skory na delikatny zolty), to brac go na rece i czesto stawac przy oknie zeby promienie sloneczne na nigo delikatnie padaly. Podobno to bardzo pomaga watrobie i organizm sie normuje. Sprobuj! Slemy usciski!!!

aila lubi tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kancialupko dobrze, że po mimo takich dramatycznych obrotów wydarzeń wszystko skończyło się dobrze i masz już Olusia przy sobie, początki są zawsze trudne, ale jesteś dzielną kobieta i dasz sobie rade i niedługo będziesz nam opisywać, jak świetnie sobie radzisz ze wszystkim :) Życzę dużo wytrwałości i zdrówka dla Ciebie i Olusia :)

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie dni chodzę strasznie poirytowana - mama po kokardę tak jak ostatnio pisałam telefonów i sms-ów z zapytaniem czy już urodziłam, jak się czuje etc. mama ochotę wyłączyć telefon i zaszyć się gdzieś daleko

Robiąc dzisiaj obiad w radiowej jedynce słuchałam wywiadu z rodzicami chłopca, który urodził się z zespołem Downa mimo tego, ze lekarze mówili, ze urodzi się zdrowy (http://www.przekroj.pl/artykul/983503.html) i kurcze dostałam jakiś głupawych myśli, to chyba już hormony zaczynają brać górę nade mną...

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

• aila Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette wrote:
    Kancialupko..... Moja polozna dala mi rade, jesli maly bedzie mial zoltaczke ( taka lekka-zabarwienie skory na delikatny zolty), to brac go na rece i czesto stawac przy oknie zeby promienie sloneczne na nigo delikatnie padaly. Podobno to bardzo pomaga watrobie i organizm sie normuje. Sprobuj! Slemy usciski!!!

...Przyznaje racje Anette.Moj obecnie 4 letni synek urodzil sie z zoltaczka,oprocz specjalnego naswietlania polozne polecaly stac albo stawiac w lozeczku malenstwo do promieni slonecznych.Pozdrawiam!!!

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kancialupko bardzo się cieszę, ze tak to wszystko się dobrze skończyło :* Ściskam Ciebie i Olusia tak mocno jak się da :* Oczywiście nie tak, żeby Ci poszły szwy po cc albo zeby udusić malucha :D Życzę Ci wszystkiego najlepszego i samej radości z macierzyństwa :*

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kancialupko, cieszę się, że się odezwałaś i że Oluś tak przez wszystko dzielnie przechodzi, widać że silny mężczyzna z Niego :) Trzymam kciuki żeby rozwijał się zdrowo, dużo siły dla Was! Uściski Kochana i gratulacje dla dumnego i dzielnego Tatusia :)

• Anette Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka wrote:
    Ja ostatnie dni chodzę strasznie poirytowana - mama po kokardę tak jak ostatnio pisałam telefonów i sms-ów z zapytaniem czy już urodziłam, jak się czuje etc. mama ochotę wyłączyć telefon i zaszyć się gdzieś daleko

Robiąc dzisiaj obiad w radiowej jedynce słuchałam wywiadu z rodzicami chłopca, który urodził się z zespołem Downa mimo tego, ze lekarze mówili, ze urodzi się zdrowy (http://www.przekroj.pl/artykul/983503.html) i kurcze dostałam jakiś głupawych myśli, to chyba już hormony zaczynają brać górę nade mną...

Agnieszko....staraj sie odganiac takie zle mysli od siebie. To normalne, ze sie boimy o nasze malenstwa, ja mam chwilami podobnie. Tysiace glupich mysli przemyka mi przez glowe ale staram sie je szybko odganiac i myslec pozytywnie.
    Trzymaj sie cieplo :-)
    A co do telefonu.... To moze to db pomysl, bedziesz miala spokoj ;-)

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszko dziecko z downem samo w sobie jest rzadkim przypadkiem (biorąc pod uwagę liczbę urodzeń) a do tego niewykrycie zespołu downa to jest kolejny rzadki przypadek wśród rzadkich przypadków :D To jak wygrać 3 szóstki w totka pod rząd- chyba aż takie farta to Ty nie masz,a ? ;) więc spokojnie kochana, pogap się do woli na brzuchola bo zaraz go nie będzie i nagłasiaj się go ile wzlezie ;) i nie mysl o takich tragediach, bo to naprawdę rzadkosć

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette, Bella Rosa dzięki dziewczyny za słowa otuchy, to chyba hormony już za bardzo buzują i to siedzenie w domu i czekanie na poród zaczyna dawać mi się we znaki, nie tak jak powinno :P
    Przed chwilą rozmawiałam z moja szwagierką i powiedziała, ze mój szwagier przepowiednia mi poród w sobotę, bo mu się to śniło, na co ja, że wszystko może się zdarzyć, bo mój Mąż w sobotę przyjeżdża do domu, (o czym oni nie wiedzieli), a wiadomo jaki jest miły sposób żeby przyspieszyć poród :D

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus hohoho no to i ja trzymam kciuki za sobotę :D Oby kurcze pieczone nie niedziela :D Bo lenia urodzisz :D Ja córe urodziłam nie dość, ze w niedzielę, to jeszcze w WIELKĄ NIEDZIELĘ- taki z niej wielki leń, że brak słów :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha....te przepowiednie co do lenia tez sa dobre :-) Pamietam jak jechalismy do szpitala zrobc termin cc i to samo uslyszalam od mojego taty :-) Powiedzialam zeby sie nie marteil bo planowanych cesarek w niedziele nie robia :-))))

BellaRosa lubi tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kancialupko gratulację dla szczęśliwych rodziców :) Dużo zdrówka i sił. Pamiętaj każdy następny dzień będzie lepszy od poprzedniego :)

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś z Was zajad w kąciku ust w ciąży , jak tak to jakiej maści używałyście ? Chciałam użyć maści z Witaminą A, ale czytałam, że w ciąży jest szkodliwa :/

w57v9n73toqtjvh3.png
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi swego czasu zajad robil sie non stop ale mi wit.A nie za bardzo pomagala bardziej skutkowala klasyczna pomadka nivea czy zwykly miód

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

• Anette Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze zajady przy oslabieniu. Kupuje w aptece takie witaminy na zajady ( chyba B4, zapytaj w aptece, powiedz ze na zajady), po 2 dniach brania znika.
    Dla zlagodzenia smaruje tak jak Agnieszka miodem na noc, a w dzien tlustym kremem lub pokadka ochronna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2013, 20:37

• mała mi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmagam się właśnie z tym samym problemem, Zastanawiałam się nawet czy można smarować clotrimazolum.

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clotrimazol jest przeciwgrzybiczy, a zajady grzybicą nie są.. Ja smaruję maścią taką jak na opryszczkę, bo u mnie z każdego takiego zajadu robi się zaraz opryszczka.

‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ