X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • Anette Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    cześć dziewczyny jestem w 4 tygodniu ciąży dokładnie 3 tygodnie i 3 dni od zapłodnienia. byłam u lekarza 4 dni temu i mnie zmartwił bo powiedział że z jego obliczeń to 6 tydzień ciąży i to co widzi jest mniejsze niż powinno być...zastanawiam sie czy to moze byc spowodowane tym żę mam późna owulacje w 21 dniu dopiero ja liczę tygodnie ciąży od owulacji a oni od ostatniego okresu...miałyscie może taka sytuacje że lekarz powiedział że ciałko zólte powinno być większe?napisze jescze że w tym 3 tygodniu od zapłodnienia jak byłam u gin.to ciałko miało 8mm a zarodka nie mierzył nawet bo był tyci tyci....

Nie przejmuj sie, ja mialam tez pozna owulacje i wychodzilo ze dzidzia jest mniejsza ( co do obliczen z ostatniej miesiaczki). Z pewnoscia dostaniesz nowe obliczenie przy kolejnym usg.
    Ciaze oblicza sie wg ostatniej miesiaczki ( taki tydzien sie bierze pod uwage) ale jesli owulacja byla pozno, termin ten jest na nowo skorygowany.
    Najwazniejsze ze widzial zarodek i z tego powinnas sie cieszyc.
    Gratuluje!

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette, żebyś wiedziała! :) idę do szpitala ze smartphonem gdzie mam nielimitowany internet i będę nadawać ;)
    Już od jakiegoś czasu chcę Cię o coś zapytać, napiszę na priv, ok?

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zastanawia co z Kancialupką... ma któraś z nią kontakt?

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha..... Ja mam podobnie,mysle zeby nie zapomniec o tablecie. Zobacz jaka glupota, o inne rzeczy sie nie martwie tylko zeby miec kontakt ze swiatem ;-)

Oki, pisz na priv.

• AniaBania Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka wrote:
    U mnie jak na razie od rana cisza i spokój, noc jak zwykle z maratonem łazienkowy, ale przez ostatnie 9 miesięcy zdążyłam się do tego przyzwyczaić, bo jak idę do łazienki to i muszę się napić, wiec koło się zamyka, ale problemów ze spaniem nie mam żadnych :)

mnie mięśnie krocza i kręgosłup bolą jak dłużej pochodzę czy postoje, tak to jest ok. także coś czuję, że Yoku możesz pierwsza przekazać nam tą radosną nowinę, ale dopiero po 18 marca :) bo ja to muszę doczekać tylko do sobotniego popołudnia :)

tak sobie myślę, jakie to wszystko jest rzeczywiste i nierealne zarazem - wydaje mi się jakby to było wczoraj jak robiłam test, a już dosłownie na dniach zobaczę córkę :)

Agnieszka! Ja mam tak samo..w nocy w staje 3-4 razy do lazienki i za kazdym razem musze sie napic! Dlatego trzymam butelke wody mineralnej kolo lozka :)

0ylvqca.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym piciem to chyba wszystkie tak mamy :) ja idę do toalety później piję wodę i dalej spać :) A mam pytanie do dziewczyn z większymi brzuszkami, kiedy pojawiła wam się ciemna kreska na brzuszku ?

w57v9n73toqtjvh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska u mnie dość szybko chyba, bo ok 12 tygodnia taka naprawdę wyraźna, wcześniej już była ale mniej widoczna.

• Adka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska u mnie ok 17 tygodnia zrobiła się bardziej wyraźna.
    A ze wstawaniem do wc to mam to samo. Ale nie ma się co dziwić jak ja w ciągu dnia ciągle piję ;) to i później wstać trzeba :)

• martek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, miałam dziś konsultację genetyczną u dr Halaca- żołądek całe szczęście się uwidocznił,ale problem z mózgiem i nerkami pozostał. Lekarz określił te objawy jako zespół Dandy -Walkera- nieprawidłowa budowa czwartej komory mózgu powiązana z torbielami w nerkach. Całe szczęście dziecko ma móżdżek i struktury robaka połączone ze sobą- tak jak i jest poidło pomiędzy półkulami mózgu, ale są one przewężone. Czeka mnie jeszcze inwazyjne badanie krwii pępowinowej pod kątem mutacji oraz rezonans magnetyczny. Tak na prawdę nikt nie jest w stanie niczego do końca powiedzieć nim mała się nie urodzi....

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i po usg:) super przeżycie podziwiać jak taka mała istotka o długości paru centymetrów macha rączkami:)maluszek nadal tam jest, serduszko bije i małe pokazuje jakie jest sprytne;) w poniedziałek ide na dokładniejsze już usg, bo te prenatalne i w lepszej jakości obejrzę maluszka:)wyniki w normie, ale mamusia przytyła 2,6kg i musi się wziąć za siebie;)

Rika, Anette lubią tę wiadomość

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANNETTE....bardzo dziękuje za odpowiedź...:)pocieszyłaś mnie..:)pozdrawiam...jestes juz tak daleko w ciąży...zazdroszcze ci te najgorsze chwile masz za sobą chodzi mi o stres zwiazany czy dzidzia w ogóle jest czy jej nie ma czy rośnie czy nie rośnie.....jescze raz dziekuje i trzymaj się :)

Anette lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Adka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek mam nadzieję, że jesteś już troszkę spokojniejsza. Cały czas jesteśmy z Wami.

• Anette Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek wrote:
    hej, miałam dziś konsultację genetyczną u dr Halaca- żołądek całe szczęście się uwidocznił,ale problem z mózgiem i nerkami pozostał. Lekarz określił te objawy jako zespół Dandy -Walkera- nieprawidłowa budowa czwartej komory mózgu powiązana z torbielami w nerkach. Całe szczęście dziecko ma móżdżek i struktury robaka połączone ze sobą- tak jak i jest poidło pomiędzy półkulami mózgu, ale są one przewężone. Czeka mnie jeszcze inwazyjne badanie krwii pępowinowej pod kątem mutacji oraz rezonans magnetyczny. Tak na prawdę nikt nie jest w stanie niczego do końca powiedzieć nim mała się nie urodzi....

Jezu Martek....jak czytam takie rzeczy to sie wsciekam na lekarzy. Przeciez wczoraj z pewnoscia zoladek tez byl widoczny. Jakos nie chce mi sie wierzyc ze chwilami jest a na nastepnym usg go nie widza. Ja swoje tez przeszlam przez lekarzy i wiem ze trzeba miec dystans do tego co gadaja... Osiwiec mozna!
    Wiem, ze u Kancialupki malenstwo tez mial torbiele w nerkach, wykryte chyba tak samo po 20 tc. Z czasem sie wchlonely i jestem pewna ze u Ciebie bedzie tak samo.
    Masz kochana jeszcze przed soba kolejne badanie i do konca ciazy jeszcze duzo czasu, wiec wszystko pewnie bedzie wygladalo zupelnie inaczej. Wiem ze to tylko nasze gadnie ale kochana jestesmy z Toba! Ja w takich momentach zawsze sie modle do sw.Dominika ( jest patrone, ciazy), mpze to glupie ale mi jakos pomagalo. Sprobuj.
    Trzymaj ie kochana!!! Jestesmy z Toba. Musi byc dobrze !!!!!

• Anette Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    A mnie zastanawia co z Kancialupką... ma któraś z nią kontakt?

Ja niestety nie mam. Troche sie martwie ze nie daje zadnego znaku...

• Anette Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    ANNETTE....bardzo dziękuje za odpowiedź...:)pocieszyłaś mnie..:)pozdrawiam...jestes juz tak daleko w ciąży...zazdroszcze ci te najgorsze chwile masz za sobą chodzi mi o stres zwiazany czy dzidzia w ogóle jest czy jej nie ma czy rośnie czy nie rośnie.....jescze raz dziekuje i trzymaj się :)

Ten stres towarzyszy niestety przez cala ciaze i na to musisz sie nastawic. Z jednej strony cieszysz sie na kolejne usg i ogladanie maluszka, a z drugiej strony patrzysz na lekaza czy nie ma za bardzo dziwnej miny i czy nie rzuci Ci jakiejs dziwnej diagnozy. U mnie niestety ciaza jest z komplikacjami, wiec stres jest ogromny. I juz nie moge sie doczekac az ciaza sie skonczy i maluszka bede miala juz na reku :-)
    Tobie zycze spokojnej ciazy i muisz sie nauczyc podchodzic do slow lekarzy z dystansem....choc troche, bo czasami mozna zwariowac ;-)

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz przestalam patrzec na moja lekarke podczas badania, bo jak ona sie skupia to ma mine jakby cos bylo nie tak i bada z taka mina, zeby na koniec sie usmiechnac i powiedziec, ze wszystko jest super. Ja sie teraz tylko na monitor i moje skaczace dzidzi patrze, albo na mojego meza :)

• monia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek dobre wieści :)
    Yoku a te biodra ile wcześniej Cie bolały??? Tzn przed rozwiązaniem tak mniej więcej.

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie już strasznie irytują wszelkie tel smsy i wypytywanie mnie kiedy rodzę oraz wypytywanie się mojej mamy czy już jest babcią - jedna ciotka jak się widziała z moją mamą to stwierdziła, ze jak zacznę rodzić to, żeby jej NATYCHMIAST dać znać, bo jej córka już się nie może doczekać zobaczenia Zosi... :/
    Szczerze to ja nie mam najmniejszej ochoty, zaraz po powrocie do domu przyjmować pielgrzymek ludzi ciekawskich jak wygląda moje dziecko, po drugie nie uśmiecha mi się to nawet z racji higienicznych, gdzieś czytałam ze z odwiedzinami najlepiej się powstrzymać przynajmniej 2 tyg.

A już w ogóle apogeum mojego zniechęcenia zaczyna się jak sobie pomyślę o odwiedzinach mojej teściowej, muszę przekazać w jakiś łagodny sposób mojemu mężowi, żeby tylko nie dowiedziała mnie w szpitalu, a najlepiej jakby w ogóle się nie pojawiała...

Może uznacie mnie za wredotę, ale jak sobie pomyślę, ze ona taka śmierdząca fajami, bierze moją córkę na ręce to aż mnie wzdryga, sama myśl, że ją dotyka przyprawia mnie o palpitację serca
    Najchętniej to bym jej w ogóle nie informowała o tym, ze urodziłam

Anette, Suzy Lee lubią tę wiadomość

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • monia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mam to samo :) Najchętniej przez 2 tyg wstęp wzbroniony prawie dla wszystkich :)

Anette lubi tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • Anette Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka ja mam podobnie. Ostatnio ktos mi na facebook napisal- a ty w tej ciazy jak slon 3 laa chodzisz ? Kiedy w kncu ten porod?! Moze mialo to byc zabawne ale dla mnie nie bylo.
    Moja mam miala poczatkek marca urodziny, byly wszystkie ciocie i tez w kolko kiedy a kiedy a czy juz, a daj zaraz znac!!!!
    Szalu mozna dostac!
    Ja mojej rodzince powiedzialam ( delikatnie ) ze pierwsze 2 tyg sa nasze. Zaakceptowali :-) W szpitalu tez nie chce nikogo widziec :-)
    A co do tesciow....hmm... W ciazy mnie nie chcieli widziec, wiec po porodzie tym bardziej :-)
    Moja mama przyjezdza do mnie kolo 20stego kwietnia i wtedy moga pielgrzymki przychodzic. Nie bede musiala tego sama obrabiac :-)

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ