X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "a dzisiaj to już myślałam, że zaraz będę jechać na porodówkę, bo strasznie rozbolał mnie brzuch, jak na biegunkę, chciało mi się wymiotować, oblewały mnie zimne poty do tego trzęsłam się jak osika, brzuch twardniał jak kamień i kręgosłup bolał mnie jak podczas okresu
    jednak całe szczęście okazało się, ze to fałszywy alarm, chociaż coś czuję, że to może być zapowiedź czegoś większego "\

Aga, ja też tak mam. Zaczęło się wczoraj wieczorem a dziś jest niewiele lepiej. Odstawiłam wiesiołka, uważam na to co jem i trzymam nogi razem ;)
    Mam nadzieję, że to tylko niestrawność albo jelitówka i szybko minie, bo nie jest to przyjemne a do szpitala mi się nie spieszy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przeszłam się przed chwilą do sklepu osiedlowego i apteki i też mam wrażenie, jakbym maraton przebiegła - a co będzie pod koniec to strach myśleć ;)

• she Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek - myślami jestem z Tobą, bądź dobrej myśli. Wiem, że to trudne, ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Przytulam mocno :*

201306215365.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak zmęczenie jeszcze nie dokucza, jak problemy z pamięcią ostatnio strasznie to denerwujące po 2 razy do sklepu chodzę ...
    A tu mój brzusio 2exv4f7.jpg

m_f, MADZIULA13, anilorak, Anette, yoku, monia lubią tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuska, ale masz fajny brzusio:)

• Anette Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, Yoku....to moze faktycznie te wasze dolegliwosci sa zapowiedzia czegos wiekszego ;-)
    Ja mam dzis pobolewanie w dole brzucha, nie wiem czy przez to ze bylam dzis wiecej na nogach niz normalnie- prasowalam reszte rzeczy Majkusia, czy cos zaczyna sie ruszac. Polozna mi mowila ze bol podbrzusza - jak ma okres, bol pachwin i bol kregoslupa to zapowiedz zblizajacego sie porodu.
    Ja mam dopiero 36 tydzieni maly musi przybrac jeszcze na wadze, wiec absolutnie mi sie nie spieszy :-/

Dziewczyny.....trzymajcie sie tam dzielnie, i gdyby co- dawajcie zaraz znac. Kazdego ranka jak otwieram ta strone, zastanawiam sie czy znajde Was jeszcze z brzuszka i czy bedzie info o rozpakowaniu ;-)

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoku ja to mam teraz strasznie napiety brzuch i momentami robi sie twardy jak kamien i czuje ze Mloda coraz bardziej zaczyna napierac w dol, fakt ze to twardnienie brzucha nie jest na razie bolesne, ale takie malo komfortowe i do tego Zosia rozpycha sie na wszystkie strony
    moj Maz tez sie smieje, zebym zaciskala nogi do soboty (przyjezdza dzien wczesniej) ja wiesiolek tez od dzisiaj odstawiam najwyzej wroce do niego w sobote
    kurcze tak chcialam juz rodzic, a teraz chce to odwlec w czasie :D

Patuska fajny masz brzuszek, ale zeby nie robic zamieszania w postach to brzuszkowe zdjecia niech zostana nadal dodawane w temacie do tego przeznaczonym :)

Anette, DzejKej lubią tę wiadomość

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też co dzień jak wchodzę to się zastanawiam czy zastanę jakieś info o maluszku po drugiej stronie brzuszka ;) czekam na info od Kancialupki też...

• she Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak jak Wy :) zaglądam na forum i jestem ciekawa co u naszych Mamusiek, które już za kilka dni przytulą swoje Maleństwa :)
    Jestem bardzo ciekawa jak się ma Kancialupka
    I jak zaglądam w tym tygodniu to mam nadzieję, że Yoku jeszcze wytrzyma przynajmniej do poniedziałku. Perspektywa rocznego macierzyńskiego/rodzicielskiego jest jednak cudowna! :) A więc Yoku - ściskam kciuki, żeby się udało! :)
    Agnieszka - Ty też wytrzymaj do weekendu, fajnie byłoby, żeby Tata był na miejscu jak Zosia przyjdzie na świat :)
    Sciskam Was wszystkie i uciekam zaraz do pracy. Mamy teraz taki młyn, że wieczorami nie mam prawie siły, żeby się tutaj udzielać. Ale jeszcze jakies niecałe 2 tygodnie i wybieram się na zwolnienie :D

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:17

Anette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, dziś w nocy też nie urodziłam :) ale noce wyglądają ostatnio koszmarnie. Wstałam ze 4 razy z potrzeby pójścia do toalety w tym 2 razy sie wyproznilam co oznacza albo jelitowke albo organizm sie oczyszcza przed porodem. Skurcze przeprowadzające tez są częstsze i robią sie bolesne, doszła rwa kulszowa a wczoraj miałam 2 krwotoki z nosa. Bolą plecy, bolą mięśnie krocza. Nie wiem co to, pierwszy raz w ciazy mam coś takiego... Juz nie mogę sie doczekać, aż w sobotę obejrzy mnie lekarz.

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile nowych informacji tu na forum - tyle szczęśliwych i te smutne niestety też:(
    Martek trzymaj się! Ogromu sił Wam życzę! Informuj nas od razu jak coś się wyjaśni!
    Yoku, Aga - to już wg mnie przygotowanie organizmu do porodu - jestem pewna że zaraz po weekendzie będziecie tuliły swoje Skarby:)))) Ale super:))
    Patuska, brzuszek cudny:)

Ja znowu w nocy miałam spore bóle żołądka, kurcze nie wiem czy to coś z jedzenia, jakiś wirus, czy może ucisk innych organów na żołądek...??

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • monia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek wrote:
    podsumowanie dnia dzisiejszego - DUPA!!!! miałam być tylko rano na badaniu, a tu zostawili mnie na patologii ciąży - być może do piątku. Podczas mojego usg zebrało się konsylium 6 lekarzy, którzy stwierdzili: -brak uwidocznionej przegrody przezroczystej mózgu- wodonercze obustronne i brak żołądka w obrazie usg....... leżę i ryczę.....
    pobrali mi krew do badań i zapowiedzieli badania genetyczne na podstawie amiopunkcji.... a przecież w mojej rodzinie nie było wad

Martek Kochana w pewnym sensie wiem co przeżywasz :( Niestety....
    Dla mnie wizyta listopadowa (20.11) w Łodzi rozwaliła cały poukładany do tej pory świat... Bo przecież moje dziecko miało być idealne!!! Wyczekane wychuchane.... Przecież u mnie w rodzinie ani u męża nic takiego się nie zdarzyło!!! Dlaczego to właśnie ja dlaczego mnie Bóg pokarał...
    Miałam wtedy milion myśli na minute w ciągu jednej nocy osiwiałam w stosunku 1/4. Wiem że to dla Ciebie tylko puste słowa w tym momencie ale naprawdę trzymamy kciuki z Antosiem by w Waszej sprawie skończyło się tak jak u mnie na większym strachu niż wadzie lub pomyłce :) Bo mój Antoś jest dla mnie ideałem i wstydzę się bardzo tego że w Łodzi pomyślałam inaczej....
    Masz dużo czasu teraz więc by nie oszaleć polecam modlitwy do św Dominika i Judy od spraw beznadziejnych.

Anette lubi tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • monia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yoku wrote:
    "a dzisiaj to już myślałam, że zaraz będę jechać na porodówkę, bo strasznie rozbolał mnie brzuch, jak na biegunkę, chciało mi się wymiotować, oblewały mnie zimne poty do tego trzęsłam się jak osika, brzuch twardniał jak kamień i kręgosłup bolał mnie jak podczas okresu
    jednak całe szczęście okazało się, ze to fałszywy alarm, chociaż coś czuję, że to może być zapowiedź czegoś większego "\

Aga, ja też tak mam. Zaczęło się wczoraj wieczorem a dziś jest niewiele lepiej. Odstawiłam wiesiołka, uważam na to co jem i trzymam nogi razem ;)
    Mam nadzieję, że to tylko niestrawność albo jelitówka i szybko minie, bo nie jest to przyjemne a do szpitala mi się nie spieszy...

Aga Yoku trzymam kciuki by dało się nogi zacisnąć do poniedziałku.
    Możecie coś więcej napisać o tych przepowiadających anomaliach w organizmie??? Mnie pobolewa kręgosłup i biodra czasem.

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• monia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuśka super brzuszek.

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• Agnieszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak na razie od rana cisza i spokój, noc jak zwykle z maratonem łazienkowy, ale przez ostatnie 9 miesięcy zdążyłam się do tego przyzwyczaić, bo jak idę do łazienki to i muszę się napić, wiec koło się zamyka, ale problemów ze spaniem nie mam żadnych :)

mnie mięśnie krocza i kręgosłup bolą jak dłużej pochodzę czy postoje, tak to jest ok. także coś czuję, że Yoku możesz pierwsza przekazać nam tą radosną nowinę, ale dopiero po 18 marca :) bo ja to muszę doczekać tylko do sobotniego popołudnia :)

tak sobie myślę, jakie to wszystko jest rzeczywiste i nierealne zarazem - wydaje mi się jakby to było wczoraj jak robiłam test, a już dosłownie na dniach zobaczę córkę :)

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniu, ten porodowy ból bioder jest bardzo specyficzny. Mogę go porównać do bólu stawów przy grypie lub gorączce. Ja to czułam tak jakby ktoś mnie złapał za kości biodrowe i rozciągał na boki. Teraz jeszcze tego nie mam ale jak poczuję to jest to uczucie raczej nie do pomylenia ze zwykłym bólem kręgosłupa.

Aga, dzisiaj juz jest ok (odpukac) i mam nadzieję, że tak pozostanie. Najgorsze są noce, już na sam widok łóżka mam ochotę uciekać ;)

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny jestem w 4 tygodniu ciąży dokładnie 3 tygodnie i 3 dni od zapłodnienia. byłam u lekarza 4 dni temu i mnie zmartwił bo powiedział że z jego obliczeń to 6 tydzień ciąży i to co widzi jest mniejsze niż powinno być...zastanawiam sie czy to moze byc spowodowane tym żę mam późna owulacje w 21 dniu dopiero ja liczę tygodnie ciąży od owulacji a oni od ostatniego okresu...miałyscie może taka sytuacje że lekarz powiedział że ciałko zólte powinno być większe?napisze jescze że w tym 3 tygodniu od zapłodnienia jak byłam u gin.to ciałko miało 8mm a zarodka nie mierzył nawet bo był tyci tyci....

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Anette Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoku.....usmialam sie z Twojego zdania : " Nie dzis w nocy tez nie urodzilam" haha... A my tuataj jak na szpilkach, co bedzie na forum napisane. Juz sobie wyobrazam rodzaca mame z komorka w rece i pisaniem na ovufriend- Dziewczyny wlasnie zaczelam rodzic! :-)
    Kurcze to jest tak jak Agnieszka pisze, tak niedawno wpisywalysmy tu : Test pokazal dwie kreski! A teraz czekamy na info o dzieciatkach po tej stronie.
    Ja pamietam jak moja przyjaciolka miala takie pobolewania w biodrach, skorcze, zimne poty. Pozniej caly dzien ciszy, no ale przed burza, bo jak ja wiaczorem zlapalo to o 1:00 urodzila. Wszystko jest mozliwe ;-)

Ja mam bole w pachwinach i dole brzucha tak od 2 dni. Toaleta w nocy to normalka, wstaje po 4-5 razy. No i jestem znowu coraz slabsza...
    Ja musze dociagnac jeszcze 3 tygodnie, zeby maly przybral na wadze. A za Was dziewczynki, trzymam moooooocno kciuki zebyscie dociagnely do wybranych przez Was terminow :-)

• Anette Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika....gratuluje ukonczenia " pierwszego duuuzego kroku" :-)

Agga- ja mialam z zoladkiem problemy przez cala ciaze. Musialam odstawic wszystkie przyprawy ( jedynie odrobina soli), bo skrecalam sie z bolu. Co miesiac dochodzily nowe rzeczy, ktorych nie moglam jesc. Zwroc uwage na diete ;-)

Rika lubi tę wiadomość

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ