X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yoku wrote:
    No niestety czas nie zwolni ani do końca ciąży ani potem :) Nim się obejrzycie będziecie wybierać dzieciom buciki do chodzenia, nianie, nocniki, rowerki, przedszkola albo szkoły tak jak ta teraz, a pamiętam jakby mój poród był tydzień temu. I się dopiero zacznie pogoń za własnym ogonem ;)

Yoku oj prawda to, prawda :) Dzieci rosną tak szybko, że nawet nie wiadomo kiedy :) Ja dopiero wychodziłam ze szpitala z maleńkim zawiniątkiem skrzeczącym i czerwonym :D a już to bobo ma 7 lat!!! Idzie we wrześniu do szkoły- nie wiem kiedy to zleciało... naprawdę nie wiem! Odkąd mam dziecko to czas mi nie leci... on zapie%^&$ :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek wszystko będzie dobrze. Trzymamy kciuki za Was.

• Agnieszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek gratuluje córeczki i mocno trzymam kciuki za dzisiejsze badanie, żeby wyszło jak najlepiej i żebyś miała dla nas tylko dobre wiadomości :)

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozwolę sobie wkleić... :D

Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:

1-3 miesiąc

1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
    2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
    3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
    4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
    5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
    6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
    7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
    8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.

3-6 miesiąc

1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
    2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
    3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
    4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
    5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
    6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
    7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
    8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!

6-9 miesiąc

1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
    2. Dolej wody do materaca.
    3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
    4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
    5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
    6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
    7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
    8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?

The end

No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.

Rika, Kleopatra, aila, anilorak, MADZIULA13, m_f, vivien, DzejKej, mała mi lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...o matko,ale sie usmialam-dobre:D:D:D!!!!!!!!!

BellaRosa lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciała, żeby mój mąż pochodził w ciąży przez chociaż 3 tygodnie. Po tygodniu na każdy trymestr, bo choć się stara mnie zrozumieć to widzę, że czasem jak podnoszę się z łóżka albo jak przez pierwsze miesiące wiodłam leniwie życie na kanapie, patrzył na mnie jak na kosmitkę, albo jakbym trochę ściemniała. Z drugiej strony jak widzę jak on biega po schodach, taszczy zakupy i jeździ w różne dziwne miejsca, to zastanawiam się skąd człowiek ma tyle siły i jak on to w ogóle robi? ;)

BellaRosa, Adka, gocha04 lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 07:30

• martek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podsumowanie dnia dzisiejszego - DUPA!!!! miałam być tylko rano na badaniu, a tu zostawili mnie na patologii ciąży - być może do piątku. Podczas mojego usg zebrało się konsylium 6 lekarzy, którzy stwierdzili: -brak uwidocznionej przegrody przezroczystej mózgu- wodonercze obustronne i brak żołądka w obrazie usg....... leżę i ryczę.....
    pobrali mi krew do badań i zapowiedzieli badania genetyczne na podstawie amiopunkcji.... a przecież w mojej rodzinie nie było wad

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2013, 14:49

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellarosa, pozwolę sobie to dzisiaj przeczytać mojemu M.:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martku, przytulam Cię mocno. Nadchodzący czas to pewnie bedą najtrudniejsze chwile dla Ciebie ale wiedz, ze myśle o Was, trzymam kciuki i modlę się żeby to wszystko sie wyprostowało i żebyś znalazła siły żeby przez to teraz przejść. Pisz proszę jak tylko będzie coś więcej wiadomo.

• Adka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yoku wrote:
    Jak ja bym chciała, żeby mój mąż pochodził w ciąży przez chociaż 3 tygodnie. Po tygodniu na każdy trymestr, bo choć się stara mnie zrozumieć to widzę, że czasem jak podnoszę się z łóżka albo jak przez pierwsze miesiące wiodłam leniwie życie na kanapie, patrzył na mnie jak na kosmitkę, albo jakbym trochę ściemniała. Z drugiej strony jak widzę jak on biega po schodach, taszczy zakupy i jeździ w różne dziwne miejsca, to zastanawiam się skąd człowiek ma tyle siły i jak on to w ogóle robi? ;)

yoku to podobnie jak u mnie. Ja aż sama ( w I trymestrze) mu się tłumaczyłam, że ja naprawdę nie mam siły i nie mogę pokonać tej mojej senności. Szczerze przyznam, że bardzo mnie zaskoczył swoją postawą. Generalnie prawie we wszystkim stara się mnie wyręczyć. Nie ma problemu jak nie zrobię obiadu czy nie ogarnę troszkę mieszkania.
    Nie mogę narzekać :)
    martek jesteśmy z Wami.

• justa24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wam dziewczyny, niewiem czy mnie jeszcze pamietacie..ale wlasniedzis dowiedziałam sie wspaniałej nowiny..otóz byłam na tym drugim usg i naszczeście pęchrzyk przesunal sie z prawego rogu macicy i umiejscowił w prawidłowym miejscu czyli tak jak u Ciebie Anette,pozatym jest juz zarodek i nawet serduszko:) ogolnie jest wszytsko wporzadku bardzoo ale to bardzo sie ciesze,bo nieukrywam ze po tym jak lekarz mi ostatnio przedstawił najgorszy scenariusz to strasznie sie stresowalam.Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie:)

yoku, Anette, DzejKej, pasia27, monia lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Anette Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa dobre, gdzies to juz czytalam. Nawet czytalam to mojemu Filipowi, bo myslalam ze zrozumie co przechodze, a on zrobil dziwna mine i powiedzial: smieszny zart ! Nic nie zrozumial.

Yoku, mialam / mam tak samo. Do tej pory jak wstaje z lozka bokiem i dycham jak slon, Filip do mnie: Co kochanie, cos Ci jest? Cholera mnie bierze w tym momencie! Przeciez to juz tyyyyle miesiecy a on w kolko sie pyta co mi jest?!
    Z drugiej strony sypia po 5-6 godzin i jest w kolko na wysokich obrotach, a ja jestem chwilami taka slabaaaaa. Boje sie ze jak sie maly pojawi nie bede caly czas miala na nic sily :-(

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • Anette Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek wrote:
    podsumowanie dnia dzisiejszego - DUPA!!!! miałam być tylko rano na badaniu, a tu zostawili mnie na patologii ciąży - być może do piątku. Podczas mojego usg zebrało się konsylium 6 lekarzy, którzy stwierdzili: -brak uwidocznionej przegrody przezroczystej mózgu- wodonercze obustronne i brak żołądka w obrazie usg....... leżę i ryczę.....
    pobrali mi krew do badań i zapowiedzieli badania genetyczne na podstawie amiopunkcji.... a przecież w mojej rodzinie nie było wad

Martek, kochana... Mocno bardzo mocno Cie przytulamy :**** wiem ze to trudne w tym momencie ale staraj sie miec w glowce choc chwilami pozytywne mysli kochana. Tak bardzo chciala bym Ci pomoc! Wyobrazam sobie co przechodzisz, caly czas myslami jestem z Toba. Trzymam bardzo mocno kciuki zeby wszystko bylo dobrze, zeby okazalo sie ze z dzieciatkiem jest wszystko ok. My wszystkie tutaj jestesmy z Toba!!!!
    Trzymaj sie kochana!!!!

• Anette Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    witam wam dziewczyny, niewiem czy mnie jeszcze pamietacie..ale wlasniedzis dowiedziałam sie wspaniałej nowiny..otóz byłam na tym drugim usg i naszczeście pęchrzyk przesunal sie z prawego rogu macicy i umiejscowił w prawidłowym miejscu czyli tak jak u Ciebie Anette,pozatym jest juz zarodek i nawet serduszko:) ogolnie jest wszytsko wporzadku bardzoo ale to bardzo sie ciesze,bo nieukrywam ze po tym jak lekarz mi ostatnio przedstawił najgorszy scenariusz to strasznie sie stresowalam.Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie:)

No widzisz, mialysmy racje ! Niepotrzebny stres :-)
    Bardzo bardzo sie ciesze i zycze Ci zeby do konca ciazy nie bylo juz zadnych stresujacych wiadomosci :-)

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek cholera aż nie wiem co powiedzieć :( Ale zastanawia mnie jedno... ten żołądek- przecież był widoczny na poprzednim USG jak się wypełniał- dobrze to zrozumiałam?

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek, ściskam Cię mocno, trzymaj się Kochana i daj znać jak będziesz wiedziała coś więcej..

• justa24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mniej jednak z tego co czytam tutaj to stwierdzam ze w stresie mozna być cała ciąże bo lekarze bezprzerwy coś wykrywają a jak się pózniej okazuje wszystko jest dobrze..

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Agnieszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek co lekarz to inna opinia, sama pisałaś, ze na jednym usg żołądek był widoczny, a teraz nagle przestał być??? Mogę tylko podejrzewać, jaki trudny to dla Ciebie czas, ale może łatwo mi mówić jednak staraj się myśleć pozytywnie, ze wszytko będzie ok. przykład Justy24 jest najlepszym dowodem, że jedna zła opinia nie musi się potwierdzić...

Justa24 to super, ze z Fasolką jest wszystko ok i oby tak było nadal

Yoku ja to dziękuję niebiosom, że i tak tą ciąże przeszłam dosyć łagodnie, bez większych niedogodności tak naprawdę dopiero końcówka, daje mi mocniej we znaki - zgaga to istna masakra jedynie co mi trochę pomaga to mleko, zakładanie butów skarpetek etc. trwa teraz całe wieki i kończy się tym, ze sapie jakbym przebiegła maraton :P do tego dochodzą kurcze w wewnętrznej części ud, jakby mnie ktoś przez chwilkę prądem raził w tym miejscu
    a dzisiaj to już myślałam, że zaraz będę jechać na porodówkę, bo strasznie rozbolał mnie brzuch, jak na biegunkę, chciało mi się wymiotować, oblewały mnie zimne poty do tego trzęsłam się jak osika, brzuch twardniał jak kamień i kręgosłup bolał mnie jak podczas okresu
    jednak całe szczęście okazało się, ze to fałszywy alarm, chociaż coś czuję, że to może być zapowiedź czegoś większego :D

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka to już bliżej niż dalej trzymam kciuki o szczęśliwe rozwiązanie :)

w57v9n73toqtjvh3.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ