Przyszłe mamy z Olsztyna
-
WIADOMOŚĆ
-
bylam dzisiaj u rodzinnej. zobaczyla to znamie i powiedziala ze ona by sie nie przejmowala bo wyglada jak zwykle znamie barwnikowe. ale mowi ze mam czas to oczywiście da skierowanie do dermatologa i chirurga onkologa i zebym sie zapisala dla własnego spokoju. ... takze do wizyt u ginekologa, diabetologa, stomatologa dochodzi dermatolog i onkolog; ) ale zapisze sie i będzie z głowy.
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
a tak poza tym tak mnie bola dzisiaj plecy z prawej strony ze nie wyrabiam. ...
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
hrhe stwierdziłam ze mam czas i polatam na nfz po lekarzach a wiadomo oczekiwanie na wizytę ..... triche schodzi. co do pachwin juz tez mnie pobolewaja ale to jeszcze nic takiego; ) takze będzie nieźle. . . hehheeh
O to dobrze izulala że Ci dał skierowani nie będziesz musiała bulić prywatnie , a się uspokoisz.
Asia30 ale te płukanie tantum rosa to tylko na zewnątrz robisz? W ciąży absolutnie nie wolno robić w środku! A i można przez te płukanki się grzybicy nabawić jak się bakterie wypłucze i przy niej też boli brzuch więc uważaj.Do szkoły rodzenia dopiero po 25 tyg się zapiszę, a jestem w 18.izulala lubi tę wiadomość
-
Hmm gleboko nie wsadzam tylko tak ze tak powiem przy wejsciu No i czuje wielka ulge chyba gorzej niebezpiecznie jak rozwinie sie na maksa infekcja niz stosowanie tantum rosa. Wydaje mi sie ze tym szajsem zaraza mnie moj maz :o musze poprosic lekarza zeby mu cos przepisal tez. Dzis mialam isc na badanie krzywej cukrowej i odeslali mnie z kwitkiem cala wycieczka na marne jutro proba numer dwa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 09:18
-
Ja zrobie tu u mnie w szpitalu w Ostrodzie nie chce mi sie glodna jechac do Olsztyna Nie zrobili bo robia pobieranie do 10 a ja przyszlam o 8 i zamiast wbic sie pierwsza to stalam jak czop az do 9 i jak doszlo do mnie to mi pani oznajmila ze mam przyjsc jutro o 7 30 i dzwonic dzwonkiem Tez mam dodatkowie pieprzyki nawet jeden na buzi ale jakos nie spedzaja mi one snu z powiek i oczywiscie nie czytam tez o nich w internetach bo zaraz jakies czerniaki ciezarnych i huk wie co sie pokazuje lepiej uzywac netu do milszych rzeczy Wesolek pamietam jak ci zazdroscilam 25 tygodnia a teraz zazdroszcze ci 30! masz juz blizej niz dalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 12:39
-
Wolę robić w miejskim tam zawsze masz to że szybko bo w wojewodzkim to albo Cie ktoś przepusci albo i nie i czekasz na swoją kolej. Jedynym minusem jest to że trzeba siedzieć z tymi ludźmi w poczekalni dlatego najlepiej jechać w niedzielę lub sobotę z samego rana tak po 6-7 jest duuuuzo mniej ludzi. Sama pojadę jutro albo w niedziele bo 6 tyg minęło i muszę zrobić mimo że mam skierowanie do Wojewódzkiego do zrobię w miejskim bo mi lepiej dojechać i lepiej siedzieć tam. No chyba że w wojewodzim w weekendy też nie ma kolejek ale nie wiem.
-
Dziewczyny czas leci jak szalony i moje prenatalne juz za tydzien w czwartek
Wizyta z racji przekroczonych 35 lat jest ze skierowaniem czyli na NFZ, u Hoppe w szpitalu wojewódzkim
I teraz się zastanawiam... czy istnieje opcja dodatkowego zerknięcia na malucha w 3d? bo samo prenatalne nie obejmuje zdaje się takich przyjemności orientujecie się może czy mogę dokupić taka przyjemność oddzielnie jakby? zupełnie nie umiem sobie tego wyobrazic ... co innego gdybym szła typowo prywatnie, ale że idę na prenatalne ze skierowaniem to nie wiem jak sie do tego tematu odnieśćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 08:40
-
Penelope30 wrote:A czemu unikać w miejskim? Ja jeszcze przed a wszystkie badania do tej pory robię tam bo za darmo. Napiszcie coś więcej bo gdzieś za miesiąc będę robić.
Orientujesz sie jak to wyglada w kwestii kolejek i tłumu ludzi? ja będę dopiero ok 11-12 godziny, wczesniej nie dam rady dojechać -
Asiu, ani się obejrzysz, a już za chwilkę będzie 30 tydzień..
Czas leci nieubłagalnie..
Jeśli chodzi o Szpital Miejski, to miałam incydent w kwestii krzywej cukrowej.
Generalnie jestem zadowolona z tego, że właśnie jest za darmo, itd..
Myślę, że zawyżają wyniki cukru, ponieważ porównałam z wynikami innego labolatorium.
Nie wiem jak to możliwe, aby lab zawyżyło aż 7 jednostek od glukometru..
Zresztą sama pielęgniarka mi powiedziała..
Ale to moja taka opinia.
Zresztą, z tego co pamiętam, izulala też stwierdziła, że zawyżają.. Czyż tak, izulala? -
Dlatego jestem wierna jednak labolatorium diag.
Sa tam normalne wyniki..
Nie wiem jak jest w przypadku Wojewodzkiego, bo nie byłam ani razu...
Aniu, miałam prenatalne i połówkowe również na NFZ u Pani Ewy, która współpracuje z dr Hoppe.
Niestety nie pokazała mi dzieciątka w wersji 3/4d.
P.s wczoraj byłam u dr Hoppe na ostatnim głównym usg.
W zasadzie pierwszy raz u niego byłam. Czytałam, że doktor jest mało sympatyczny. Więc bądź co bądź, nastawiłam się na jego " gburowatość".
A wczoraj, chyba miał humor. Pożartowaliśmy, pośmialiśmy się..
Poprosiłam o płytkę. Szkoda,że zdjęcia nie dał. I chyba coś wykombinuję, ściągając program, by poucinać zdjęcia..
W ogóle nie wiem jak to mała zrobiła, ale nogi miała na głowie, rączki przy buzi,dlatego buźka jest mało czytelna.
Pozdrawiam Was ciepło dziewczyny;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 09:37
-
Wesołek wrote:Aniu, miałam prenatalne i połówkowe również na NFZ u Pani Ewy, która współpracuje z dr Hoppe.
Niestety nie pokazała mi dzieciątka w wersji 3/4d.
Ja tez będę u tej pani bo akurat popołudniu w czwartek przyjmuje właśnie ona szkoda, że nie pkazała 3D....
Ciekawi mnie czy można dodatkowo opłacić może to 3/4D ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 09:31
-
anulka1978 wrote:Ja tez będę u tej pani bo akurat popołudniu w czwartek przyjmuje właśnie ona szkoda, że nie pkazała 3D....
Ciekawi mnie czy można dodatkowo opłacić może to 3/4D ?
Aniu, nawet w sumie jej o to nie pytałam;)
Ona jest b.sympatyczną osobą, więc może Ci pokazać na parę minutek;)
Oni mają takie możliwości sprzętowe.
-
Wesołek wrote:Widzę, że jesteś w 12 tygodniu. Szkoda, bo zapewne jak byś poszła do Hoppe, to może mógłby powiedzieć Ci już płeć.
Pani Ewa nawet nie zagląda w genitologięWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 10:06