Przyszłe mamy z Olsztyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja uwazam na to co jem ale jak mi przyjdzie jakas mega ochota na kawalek sernika to trudno zjadam Mi tez powiedzieli ze te podwyzszenie norm to dlatego zeby insulinka sie lepiej sprzedawala i paski do mierzenia. Ale jak czytam dziewczyny z forum cukrzycowego to hmmm czasem troche nawiedzone sa )))
-
Ale Asiu dobrze napisałaś Wyrwałaś mi dosłownie słowa z ust;)
Ostatnio pisałam dziewczynom o moich dwóch wynikach.
Jeden, że na czczo 97, a kolejny wykonany 2 tygodnie później 89.
Uznały, "cukrzyca", bo pierwszy wynik jest wyższy.. ehhh..
Oczywiście, ze chodzi tutaj i wyłącznie tylko o kwestię finansowania farmaceutów.
-
Wesołek wrote:Ale Asiu dobrze napisałaś Wyrwałaś mi dosłownie słowa z ust;)
Ostatnio pisałam dziewczynom o moich dwóch wynikach.
Jeden, że na czczo 97, a kolejny wykonany 2 tygodnie później 89.
Uznały, "cukrzyca", bo pierwszy wynik jest wyższy.. ehhh..
Oczywiście, ze chodzi tutaj i wyłącznie tylko o kwestię finansowania farmaceutów.
No tak ja z moimi 102 tez mam cukrzyce ich zdaniem i w dodatku trafilam na lekarzy idiotów cóż...
Dobrze jak ma się z czego zjechać w diecie... ja nie mam
Sernika nie zjem w ogole nie jadam takich rzeczy od lat... pieczywa nie jemy w ogóle, ziemniakow, makaronów.... jak muszę to brązowy ryż ale to rzadko (mąż i córki jedzą ten normalny ryż )... na sniadanie jem naturalne musli bez dodatkow typu kandyzowane owoce itp, na naturalnym jogurcie bezcukrowym.... nie pijam soków (chyba że sama zrobię)... jem za to kostke twarogu dziennie.... duzo warzyw... musli z jogurtem rano... mięso gotowane, grillowane lub na parze.... ryby....
Dieta dla cukrzyków ma pewnie wiecej cukru i mąki niz mój jadłospis
A insuliną przy glukozie na poziomie tych 100 czy 102 to ja się faszerowac nie zamierzam... zwlaszcza ze mam dobry wynik 2 godz po obciążeniu
Dajcie spokoj, chore to wszystko jest... wszystkie cieżarne maja cukrzyce, z ktora kolezanka nie rozmawiam to cukrzyca.... pojąć nie mogęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 19:07
-
Oj Bożesz Ty mój. To zapamiętałaś moje włosy;) heh;)
Co Ty, mam zniszczone od farbowania, ale mimo to, są jeszcze puszyste;)
Dziękuję.. Uśmiechnęłam się pod wąsem;)
A ja sobie pomyślałam, że spotkałam bardzo sympatyczną osobęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 19:49
-
No oczywiście że nie podnosi bo nie ma takiej mocy ale... dziewczynom na cukrzycowym podnosił... i to znacznie
Czemu trzymam dietę? po prostu taki mam styl... od lat... staram się byc fit może trochę próbuję oszukać czas? trzymając dietę i regularnie ćwicząc udało mi się - mając 2 dzieci i 37 lat - wypracować cudnie brzuch... mam nadzieję że wrócę do formy po trzeciej ciąży
Trudno jst zmienic tryb życia z dnia na dzien, mam juz jakies tam swoje nawyki żywieniowe i cięzko by mi było na przykład zacząć jeśc chleb czy ziemniaki jz chyba nie lubię tych produktów po prostu wolę mięso, jajko czy twaróg niz np pączkaAsia_30 lubi tę wiadomość
-
Hehe diety nie zmieniam ja na slodkie mam ochote od wielkiego dzwonu i tez staram sie zdrowo odzywiac tak sama dla siebie poprostu. Pieke swoj orkiszowy chlebek jem brazowy ryz miesko duzo duzo warzyw i owocow. Ale ciesze sie z wynikow bo nikt sie juz nie bedzie mnie czepial. Ostatnio prawie mnie zmusili do wziecia insuliny bo wlasnie tak jak ty mialam "problem" z cukrem na czczo. W zyciu bym sie na to nie zgodzila :o teraz bede miala spokoj a to najwazniejsze hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:22
-
Anulka jak nie robisz krzywej cukrowj to kolejka Cie nie obchodzi. Jak pokażesz tą kartę że w ciąży to wchodzisz przed wszystkimi i wychodzisz. Ale faktycznie na krzywą chyba pójdę do pryv laba bo jak trzeba swoje odsiedzieć to wolę jak mniej ludzi. Jeszcze jak mówicie że zawyżają to tym bardziej.
-
Jej, wczoraj zasnęłam jak dzidziuś o 21.00;)
Penelope, za krzywą zapłacisz prywatnie około 18 zł, więc to nie jest koszt kolosalny.
Jeśli macie możliwość skorzystania z projektu norweskiego, to korzystajcie, zwłaszcza, gdy np do wykonania jest adidas, grupa krwi, itd.. Tak jak ma anulka.
O krzywą bym się wykłócała w miejskim, ale to moje słodka opinia na ten temat;)
Anulka, to prowadzisz tzw zdrowy tryb życia;) No proszę A do tego chcesz mieć płaski brzuszek. Mąż musi być bardzo zadowolony;)
Wzajemnie, miłej, śnieżnej soboty;)