X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przyszłe mamy z Olsztyna
Odpowiedz

Przyszłe mamy z Olsztyna

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam świra na punkcie brzucha :P

Pogoda okropna!!!

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wie dokładnie jak to jest u Malarkiewicza, oni przyjmują od skończonego 38tc? Jak się pojedzie w 37 czy 36 z akcją porodową to nie przyjmą tylko odeślą?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie odeślą cię z akcją porodową. Najlepiej się jednak dowiesz jak zadzwonisz i dopytasz.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja po wizycie mala nadgonila swoja strate bo byla mlodsza niz wskazywalby termin OM a teraz juz jest 26+2, ale nie kazal mi juz zmieniac terminu porodu bo teraz to kazda dzidzia inaczej rosnie liczy sie to co wyliczyl w 8 tygodniu. Szyjka zamknieta i dluga czyli te moje skurcze to taka uroda no i dostalam leki na infekcje mam nadzieje ze jak juz wylecze globulkami to mi nie bedzie tak wracalo. 3D nie zobaczylam ulozyla sie glowa do dolu i wcisnela buzie w lozysko. Mam juz dawke eutyroxu 50 i dalej nie ma jakiegos spektakularnego spadku TSH ale przynajmniej juz miesci sie w normie. No i tyle u mnie. Sloneczko swieci a mi sie chce bardzo bardzo spac moze to dlatego ze mialam bardzo stresujacy weekend. Starsza corka skarzyla sie na bol nerki zrobilam jej wyniki moczu i wyszedl bialkomocz :( lekarz podejrzewal odmiedniczkowe zapalenie nerek ale wyniki z dzisiejszego dnia juz byly lepsze- nie miala bialka tylko troche bakterii i leukocytow- do ogarniecia furaginem za tydzien kontrola.

klz9df9hph2l42tn.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Myślę, że nie odeślą cię z akcją porodową. Najlepiej się jednak dowiesz jak zadzwonisz i dopytasz.
    Ja mam jeszcze dużo czasu bo na sierpień, za wczasu się martwię, ale planuję iść do nich na szkołę rodzenia w maju to wypytam położne.

• Wesołek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, moja też jest młodsza od om o 5 dni ze względu na nieregularne miesiączki.
    Od om jestem już w 31 tygodniu, ale wolałam w suwaczku napisać młodszą ciążę.

I ciekawe na kiedy będę miała poród. Hoppe stwierdził, że w moim przypadku poród jest od om. Jeśli dzidzi jest młodsza o 7 dni, to liczy się od usg.
    A co na to mój lekarz, cholera go wie.

Faktycznie, kurczę, poważna sprawa z nerkami;/
    Furagina jej pomoże, bo jest i na pęcherz moczowy, i na cewkę moczową.

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niom moja mlodsza o 10 dni ale mialam tylko jedna miesiaczke po ostatnim porodzie i to taka bardzo skapa wiec sama nie wiem czy wogole liczyc ta ostatnia miesiaczke no nic to niech sobie rosnie urodzi sie jak przyjdzie czas ;) I tak nikt praktycznie w terminie nie rodzi zewsze jest te 3 tyg przed i 2 tyg po terminie to tez prawidlowo :) Mysle ze moze ta moja corka dojrzewa i dostanie okres pierwszy i moze stad te problemy :o

klz9df9hph2l42tn.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie gdzie w Olsztynie znajdę takie rajtki od Gatta?
    http://www.atrakcyjna.pl/go/_info/?id=3405765&partner_id=32323232&code=633ad3397d9a167dbbc6aa0b9d684161

Jakby w Aurze nie było

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow super Dalile te legginsy tylko zastanawiam sie czy one sa blyszczace czy matowe. Jestem na 99 pewna ze w gatta w warminskiej ich nie ma bo ostatnio tam bylam zaopatrywalam sie w koszulke obciskowa juz po porodzie.

klz9df9hph2l42tn.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie 2 pary i czarne, i brązowe. Jestem bardzo zadowolona. Jeśli nie Aura, to Galeria. Jeżeli nie Galeria, to welcome allegro;)

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jeżeli nie macie nic przeciwko to dołączę :) ja co prawda do Olsztyna mam kawałek bo ok 40 km , ale tyle to nic :) jestem ze Szczytna :)

Pozdrawiam Serdecznie :)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy Ciebie ciepło:)

natalaa_aa lubi tę wiadomość

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj natalaa :) tu malo kto z samego Olsztyna ;)
    Pozdrawiam :))

natalaa_aa lubi tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam pierwsze i trzecie prenatalne u pani doktor Ewy. Dla mnie super babka wszystko tłumaczyła dokładnie, na echo serca również dokładnie opisała serduszko. Na 3d nie przelaczala ale ja o to nie prosiłam. No i na pierwszym badaniu płeć określiła z zastrzeżeniem że to jest 90% bo na tym etapie jeszcze się kształtują narządy i nie wyglądają jednoznacznie. W moim przypadku się zgadzało. Chłopak :-)

• Wesołek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, Pani Ewa jest bardzo życzliwa;)
    Mi nie chciała powiedzieć na I prenatalnym jaka płeć:) Oszukaństwo w biały dzień;)
    Mappi, a powiedz proszę, gdzie będziesz rodzić? W Szczytnie?

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak myślicie , ja mam 24 lata , a dokładnie to dopiero w listopadzie skończę :) i nie wiem, czy prenatalne również powinnam wykonać? no to moja pierwsza ciąża a widzę dziewczyny już w zaawansowanych ciążach więc może coś podpowiecie:)

dxomdf9h9r427akt.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi rozumiem, że jesteś ze Szczytna??:)

dxomdf9h9r427akt.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalaa lepiej iść niż żałować że się nie było. Takie moje zdanie kasa kasa ale zawsze człowiek będzie spokojniejszy a w razie gdyby co odpukac przygotowany.
    My mieliśmy dziś szczepienie i mały był dzielny. Waży już 4700. Trzymajcie ciotki kciuki aby było ok dziś.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Olsztyna choć z tego co widzę to jestem w mniejszości ;-)

Rodze w Wojewódzkim i muszę się uwinac w ciągu dwóch tygodni bo Bąbelek mój przyrasta sadelkiem za bardzo
    :-)

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Dziewczyny a jak myślicie , ja mam 24 lata , a dokładnie to dopiero w listopadzie skończę :) i nie wiem, czy prenatalne również powinnam wykonać? no to moja pierwsza ciąża a widzę dziewczyny już w zaawansowanych ciążach więc może coś podpowiecie:)
    Ale chodzi Ci o badania prenatalne czyli USG genetyczne około 11tyg? Myślę że każda powinna zrobić. Tych inwazyjnych oczywiście nie rób. Są też testy z krwi ale kosztują ok 2tyś więc też raczej jak są jakieś wskazania.

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ