Przyszłe mamy z Olsztyna
-
WIADOMOŚĆ
-
No i ja po wizycie mala nadgonila swoja strate bo byla mlodsza niz wskazywalby termin OM a teraz juz jest 26+2, ale nie kazal mi juz zmieniac terminu porodu bo teraz to kazda dzidzia inaczej rosnie liczy sie to co wyliczyl w 8 tygodniu. Szyjka zamknieta i dluga czyli te moje skurcze to taka uroda no i dostalam leki na infekcje mam nadzieje ze jak juz wylecze globulkami to mi nie bedzie tak wracalo. 3D nie zobaczylam ulozyla sie glowa do dolu i wcisnela buzie w lozysko. Mam juz dawke eutyroxu 50 i dalej nie ma jakiegos spektakularnego spadku TSH ale przynajmniej juz miesci sie w normie. No i tyle u mnie. Sloneczko swieci a mi sie chce bardzo bardzo spac moze to dlatego ze mialam bardzo stresujacy weekend. Starsza corka skarzyla sie na bol nerki zrobilam jej wyniki moczu i wyszedl bialkomocz lekarz podejrzewal odmiedniczkowe zapalenie nerek ale wyniki z dzisiejszego dnia juz byly lepsze- nie miala bialka tylko troche bakterii i leukocytow- do ogarniecia furaginem za tydzien kontrola.
-
Asiu, moja też jest młodsza od om o 5 dni ze względu na nieregularne miesiączki.
Od om jestem już w 31 tygodniu, ale wolałam w suwaczku napisać młodszą ciążę.
I ciekawe na kiedy będę miała poród. Hoppe stwierdził, że w moim przypadku poród jest od om. Jeśli dzidzi jest młodsza o 7 dni, to liczy się od usg.
A co na to mój lekarz, cholera go wie.
Faktycznie, kurczę, poważna sprawa z nerkami;/
Furagina jej pomoże, bo jest i na pęcherz moczowy, i na cewkę moczową. -
Niom moja mlodsza o 10 dni ale mialam tylko jedna miesiaczke po ostatnim porodzie i to taka bardzo skapa wiec sama nie wiem czy wogole liczyc ta ostatnia miesiaczke no nic to niech sobie rosnie urodzi sie jak przyjdzie czas I tak nikt praktycznie w terminie nie rodzi zewsze jest te 3 tyg przed i 2 tyg po terminie to tez prawidlowo Mysle ze moze ta moja corka dojrzewa i dostanie okres pierwszy i moze stad te problemy :o
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja miałam pierwsze i trzecie prenatalne u pani doktor Ewy. Dla mnie super babka wszystko tłumaczyła dokładnie, na echo serca również dokładnie opisała serduszko. Na 3d nie przelaczala ale ja o to nie prosiłam. No i na pierwszym badaniu płeć określiła z zastrzeżeniem że to jest 90% bo na tym etapie jeszcze się kształtują narządy i nie wyglądają jednoznacznie. W moim przypadku się zgadzało. Chłopak
-
Dziewczyny a jak myślicie , ja mam 24 lata , a dokładnie to dopiero w listopadzie skończę i nie wiem, czy prenatalne również powinnam wykonać? no to moja pierwsza ciąża a widzę dziewczyny już w zaawansowanych ciążach więc może coś podpowiecie:)
-
Natalaa lepiej iść niż żałować że się nie było. Takie moje zdanie kasa kasa ale zawsze człowiek będzie spokojniejszy a w razie gdyby co odpukac przygotowany.
My mieliśmy dziś szczepienie i mały był dzielny. Waży już 4700. Trzymajcie ciotki kciuki aby było ok dziś. -
nick nieaktualny
-
natalaa_aa wrote:Dziewczyny a jak myślicie , ja mam 24 lata , a dokładnie to dopiero w listopadzie skończę i nie wiem, czy prenatalne również powinnam wykonać? no to moja pierwsza ciąża a widzę dziewczyny już w zaawansowanych ciążach więc może coś podpowiecie:)