X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przyszłe mamy z Olsztyna
Odpowiedz

Przyszłe mamy z Olsztyna

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam świra na punkcie brzucha :P

Pogoda okropna!!!

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wie dokładnie jak to jest u Malarkiewicza, oni przyjmują od skończonego 38tc? Jak się pojedzie w 37 czy 36 z akcją porodową to nie przyjmą tylko odeślą?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie odeślą cię z akcją porodową. Najlepiej się jednak dowiesz jak zadzwonisz i dopytasz.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja po wizycie mala nadgonila swoja strate bo byla mlodsza niz wskazywalby termin OM a teraz juz jest 26+2, ale nie kazal mi juz zmieniac terminu porodu bo teraz to kazda dzidzia inaczej rosnie liczy sie to co wyliczyl w 8 tygodniu. Szyjka zamknieta i dluga czyli te moje skurcze to taka uroda no i dostalam leki na infekcje mam nadzieje ze jak juz wylecze globulkami to mi nie bedzie tak wracalo. 3D nie zobaczylam ulozyla sie glowa do dolu i wcisnela buzie w lozysko. Mam juz dawke eutyroxu 50 i dalej nie ma jakiegos spektakularnego spadku TSH ale przynajmniej juz miesci sie w normie. No i tyle u mnie. Sloneczko swieci a mi sie chce bardzo bardzo spac moze to dlatego ze mialam bardzo stresujacy weekend. Starsza corka skarzyla sie na bol nerki zrobilam jej wyniki moczu i wyszedl bialkomocz :( lekarz podejrzewal odmiedniczkowe zapalenie nerek ale wyniki z dzisiejszego dnia juz byly lepsze- nie miala bialka tylko troche bakterii i leukocytow- do ogarniecia furaginem za tydzien kontrola.

klz9df9hph2l42tn.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Myślę, że nie odeślą cię z akcją porodową. Najlepiej się jednak dowiesz jak zadzwonisz i dopytasz.
    Ja mam jeszcze dużo czasu bo na sierpień, za wczasu się martwię, ale planuję iść do nich na szkołę rodzenia w maju to wypytam położne.

• Wesołek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, moja też jest młodsza od om o 5 dni ze względu na nieregularne miesiączki.
    Od om jestem już w 31 tygodniu, ale wolałam w suwaczku napisać młodszą ciążę.

I ciekawe na kiedy będę miała poród. Hoppe stwierdził, że w moim przypadku poród jest od om. Jeśli dzidzi jest młodsza o 7 dni, to liczy się od usg.
    A co na to mój lekarz, cholera go wie.

Faktycznie, kurczę, poważna sprawa z nerkami;/
    Furagina jej pomoże, bo jest i na pęcherz moczowy, i na cewkę moczową.

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niom moja mlodsza o 10 dni ale mialam tylko jedna miesiaczke po ostatnim porodzie i to taka bardzo skapa wiec sama nie wiem czy wogole liczyc ta ostatnia miesiaczke no nic to niech sobie rosnie urodzi sie jak przyjdzie czas ;) I tak nikt praktycznie w terminie nie rodzi zewsze jest te 3 tyg przed i 2 tyg po terminie to tez prawidlowo :) Mysle ze moze ta moja corka dojrzewa i dostanie okres pierwszy i moze stad te problemy :o

klz9df9hph2l42tn.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie gdzie w Olsztynie znajdę takie rajtki od Gatta?
    http://www.atrakcyjna.pl/go/_info/?id=3405765&partner_id=32323232&code=633ad3397d9a167dbbc6aa0b9d684161

Jakby w Aurze nie było

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow super Dalile te legginsy tylko zastanawiam sie czy one sa blyszczace czy matowe. Jestem na 99 pewna ze w gatta w warminskiej ich nie ma bo ostatnio tam bylam zaopatrywalam sie w koszulke obciskowa juz po porodzie.

klz9df9hph2l42tn.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie 2 pary i czarne, i brązowe. Jestem bardzo zadowolona. Jeśli nie Aura, to Galeria. Jeżeli nie Galeria, to welcome allegro;)

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jeżeli nie macie nic przeciwko to dołączę :) ja co prawda do Olsztyna mam kawałek bo ok 40 km , ale tyle to nic :) jestem ze Szczytna :)

Pozdrawiam Serdecznie :)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy Ciebie ciepło:)

natalaa_aa lubi tę wiadomość

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj natalaa :) tu malo kto z samego Olsztyna ;)
    Pozdrawiam :))

natalaa_aa lubi tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam pierwsze i trzecie prenatalne u pani doktor Ewy. Dla mnie super babka wszystko tłumaczyła dokładnie, na echo serca również dokładnie opisała serduszko. Na 3d nie przelaczala ale ja o to nie prosiłam. No i na pierwszym badaniu płeć określiła z zastrzeżeniem że to jest 90% bo na tym etapie jeszcze się kształtują narządy i nie wyglądają jednoznacznie. W moim przypadku się zgadzało. Chłopak :-)

• Wesołek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, Pani Ewa jest bardzo życzliwa;)
    Mi nie chciała powiedzieć na I prenatalnym jaka płeć:) Oszukaństwo w biały dzień;)
    Mappi, a powiedz proszę, gdzie będziesz rodzić? W Szczytnie?

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak myślicie , ja mam 24 lata , a dokładnie to dopiero w listopadzie skończę :) i nie wiem, czy prenatalne również powinnam wykonać? no to moja pierwsza ciąża a widzę dziewczyny już w zaawansowanych ciążach więc może coś podpowiecie:)

dxomdf9h9r427akt.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi rozumiem, że jesteś ze Szczytna??:)

dxomdf9h9r427akt.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalaa lepiej iść niż żałować że się nie było. Takie moje zdanie kasa kasa ale zawsze człowiek będzie spokojniejszy a w razie gdyby co odpukac przygotowany.
    My mieliśmy dziś szczepienie i mały był dzielny. Waży już 4700. Trzymajcie ciotki kciuki aby było ok dziś.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Olsztyna choć z tego co widzę to jestem w mniejszości ;-)

Rodze w Wojewódzkim i muszę się uwinac w ciągu dwóch tygodni bo Bąbelek mój przyrasta sadelkiem za bardzo
    :-)

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Dziewczyny a jak myślicie , ja mam 24 lata , a dokładnie to dopiero w listopadzie skończę :) i nie wiem, czy prenatalne również powinnam wykonać? no to moja pierwsza ciąża a widzę dziewczyny już w zaawansowanych ciążach więc może coś podpowiecie:)
    Ale chodzi Ci o badania prenatalne czyli USG genetyczne około 11tyg? Myślę że każda powinna zrobić. Tych inwazyjnych oczywiście nie rób. Są też testy z krwi ale kosztują ok 2tyś więc też raczej jak są jakieś wskazania.

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ