X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?

Oceń ten wątek:
  • duszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Dotty duży chłopczyk ♡ niech zdrowo rośnie !

Miłego dnia!

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie ja też się panicznie boję porodu sn, a najbardziej tego że mogę zaszkodzić malenstwu. Już rozmawialam na ten temat z moim gin zaproponowal mi wizytę u psychologa i jeśli da mi zaświadczenie o toknofobii to zrobi mi cesarkę. Cesarka tez mnie przeraza, ale myślę ze mniej zaszkodzę malenstwu. Boję się ze rodzac sn nie będę miala sily przeć, a co gorsza jest duża szansa na to że zemdleje z bólu.Do lipca mam trochę czasu, ale na ten moment jestem bardziej za cc. Mogę cierpieć po ale będę miala świadomość,ze synek jest bezpieczny.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! Co tu taka cisza ? Pozdrawiam

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni_gma wrote:
    Annie do niczego się nie zmuszaj, czujesz, że nie dasz rady sn to w ogóle sobie tym głowy nie zawracaj. Cc nie takie straszne
    Dziekuje :) Bylam na pierwszym spotkaniu z polozna i powiedzialam jej o swoich obawach. Od razu zapytala czy to fobia, wiec cale szczescie byla w temacie.
    Powiedziala, ze skieruje mnie do lekarza, ktory ze mna o tym porozmawia, ale ze mam sie nic nie przejmowac, bo oni traktuja takie sprawy bardzo powaznie i nikt mnie do SN nie zmusi. Kamien spadl mi z serca. Jezeli mnie nie zmusza to znaczy, ze predzej czy pozniej sie zgodza :)

Ewela. Dziekuje za to co napisalas. Jakos mi lzej, ze nie jestem sama ze swoimi obawami :) Ja tez boje sie, ze dziecko mi utknie i ze nie bede w stanie przec. Boje sie tez bolu. Cale zycie sie balam i bralam narokzy, gdzie tylko mozna bylo np. do gastroskopii.
    Daj znac czy dostaniesz to zaswiadczenie. Powodzenia :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • duszka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! Miłego dnia !

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • AQga Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

spokój tu jakiś nastał :) to te porody chyba tak podziałały, albo pogoda. U was też weekend taki szalony? Wiatr, deszcz, snieg, grad, połamane drzewa, no wszystko już bylo a dzień przed tą pogodą przespalam ciągiem 16 godzin, myślałam ze poród sie zbliża i takie oznaki daje a tu po froncie wszystko przeszło jak ręką odjął.

Ja jutro wizytuje. Ciekawe jak z tym skierowaniem bedzie i co w szpitalu na to powiedzą. Ja to juz w butach startowych stoję, do terminu 21 dni. Oj ta końcówka ciężka jest.

Tymczasem miłej niedzieli. U mnie za oknem słońce :) i oby już tak zostało.

Aqga
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pogoda szaleje. Bez gradu u śniegu, ale wichura wczoraj była taka ze myślałam, że mi głowę urwie ;)

Odbyłam wczoraj swoją pierwszą i ostatnia w życiu sesje ciazową :D w poniedziałek wybiorę zdjęcia które najbardziej mi odpowiadają a one zostaną poddane "obrobce". Efekty za 2 tygodnie. Juz nie mogę się doczekać.
    W ogóle to przed sesja pojechałam na taki profesjonalny makijaż i uwierzcie mi, że się w lustrze nie poznałam. Zupełnie inna twarz, kontury wycieniowane, oczy super zrobione, po prostu szok, że makijaż może tak zmienić proporcje twarzy.

Annie1981 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• duszka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Enigma czekamy na zdjęcia !

Wczoraj byłam na usg 3 trymestru. Wszystko jest dobrze. Mała pięknie rośnie , waży 1200g , ułożona poprzecznie . Mam nadzieję że jeszcze się przekreci .

Miłego dnia !

Annie1981 lubi tę wiadomość

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja mam zalecenie od gin spoczynkowy tryb życia:( moja szyjka ma zaledwie 3,2 więc mam jak najwiecej leżeć plus luteina. Ni i hemoglobina ciut spadla więc lykam żelazo. Maly waży 590 i buszuje w brzuszku jak szalony:-)

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela uważaj na siebie ze skracająca się szyjka nie ma żartów. Dużo leż i odpoczywaj :)

A reszta ciężarówek na porodowkach juz siedzi czy co, że tak nam wątek zamarł ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 17:06

km5shdgexoin43nx.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam, ale nic ciekawego oprocz klotni z mezem sie nie dzieje ;)

Moze tylko sie pochwale, ze niedawno zaczelam drugi trymestr i jestem z tego powodu szczesliwa :)

Eni_gma lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę, ze wózek ktory chcę udało mi się kupić o 500 zł taniej:)

Eni_gma, Annie1981 lubią tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przed ostatnie 3 tygodnie przytyłam tylko 0,5 kg. Czy powinnam się martwić?

km5shdgexoin43nx.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni_gma wrote:
    Dziewczyny przed ostatnie 3 tygodnie przytyłam tylko 0,5 kg. Czy powinnam się martwić?
    Nie znam sie na tym az tak bardzo, ale wydaje mi sie, ze nie ma sie czym martwic. Kazdy tyje w swoim indywidualnym tempie. Kiedys ta waga tez musi sie zatrzymac, przynajmniej na chwile ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal remontujemy mieszkanie, ale w ten weekend chyba uda nam się skończyć. Poza tym miałam Mamę w szpitalu, ale już wszystko dobrze i dzisiaj wyszła do domu. Coraz częściej organizm mówi mi stop, zwolnij tempo :) tydzień temu miałam wizytę, wszystko jest książkowo. Szyjka prawie 4 cm, twarda i zamknięta. Mikołaj robi masę i waży już 2065 gram. A ja mam 9,1 kg na plusie. Zastrzyki clexane biorę do końca 35 tygodnia, a luteinę dłużej będę brała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 19:19

Eni_gma lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Wszystko ok. Malutka przybrała 300 gram i teraz waży 1.3 kg :) ułożyła się już główka do dołu.
    Gin powiedziała,ze to całkiem normalne,że w III trymestrze przyrost wagi zwalnia,czasem nawet się zdarza,że się ciut chudnie.

Megi powodzenia z remontem. Obyscie dzisiaj skończyli :D
    My za malowanie i meblowanie pokoju zabieramy się w kwietniu. Jestem przerażona na samą myśl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 08:21

MEGI81, Annie1981 lubią tę wiadomość

km5shdgexoin43nx.png

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma nie zazdroszczę. Ja najpierw sama wymyśliłam remont, a teraz chcę żeby już było skończone i był porządek. Mąż staje na wysokości zadania i dzisiaj już od 6 rano robi, żeby do wieczora skończyć. Jutro jedziemy do Wrocławia na kolację w ciemno, w poniedziałek gruntowne porządki i możemy odbierać wózek, łóżeczko i fotelik. Zostanie mi pranie i prasowanie ciuszków Mikołaja, resztę już ogarnęłam, dopakowanie torby do szpitala i jesteśmy gotowi. Belly pokazuje mi, że do wyznaczonego terminu porodu zostało 48 dni, a do ciąży donoszonej 27 dni :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę, że nie tylko ja męczę sie z remontem,u nas jeszcze ok.2 tyg:( Wszystko w zasadzie jest na głowie mojego M bo mam się oszczędzać ze względu na moją szyjkę. Do lipca mamy trochę czasu mam nadzieję, ze się wyrobimy:)

MEGI81 lubi tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja remonty mam na szczęście za sobą, ale Wam dziewczyny serdecznie współczuję.

AQga, trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie :-) oby Twój synek urodził się szybko :-)

U mnie już też coraz bliżej, niby jeszcze 32 dni ale coś czuję że będzie szybciej. Brzuch już niżej, już nie mam takiej zadyszke ale za to sikam co godzinę. Trochę puchną mi nogi, szczególnie teraz jak jest ciepło. Mały dwa tygodnie temu ważył 2 kg, teraz na pewno urósł. Mocno daje o sobie znać ;-)

Z pracy się całkiem odcięłam. Nie odbieram telefonu kiedy szefowa dzwoni, mam jej dość.

Wyprawka praktycznie gotowa, brakuje mi wanienki jeszcze, ale z tym to spokojnie ;-) zdążę :-D

Pozdrawiam wszystkie ciężarówki, te co już bliżej i te co jeszcze trochę mają :-) szybko zleci ;-)

MEGI81 lubi tę wiadomość

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ten weekend poczulam chyba pierwsze ruchy :) To takie bulgotki, gilanie, motylki. Nie jestem jeszcze na 100% przekonana czy to jest to, ale wydaje mi sie, ze tak chociaz to bardzo szybko, bo dopiero 14 tydzien.

MEGI81 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ