Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny u mnie chyba coś się zaczyna ruszać. Wczoraj ciocia położna, która będzie odbierała poród, powiedziała, że mój brzuszek jest już nisko, zmieniłam się na buzi (widziała mnie ostatnio w sobotę) i że ewidentnie szykuję się do porodu. Wg niej koniec kwietnia albo początek maja i Mikołaj będzie z nami. Dzisiaj w nocy 3 godziny męczyłam się ze skurczami zaczynającymi się po obu stronach kręgosłupa i przechodzącymi na brzuch. Były bolesne, ale nieregularne.
-
Annie1981 wrote:Doty. Życzę, aby chorobsko jak najszybciej sobie poszło. Daj znać jak po wizycie.
Megi81. Wg daty porodu z pierwszej strony to rodzisz w dzień kiedy ja będę miała polowkowe Nie mogę sie doczekać
Est. Witaj
Papierowka. Jeżeli do nas zagladasz i czujesz sie na siłach to daj znać jak się czujesz.
Annie wg wszystkich znaków na ziemi i na niebie raczej nie wytrzymam do tej daty choć bardzo mi się ona podoba -
MEGI81 wrote:Dziewczyny u mnie chyba coś się zaczyna ruszać. Wczoraj ciocia położna, która będzie odbierała poród, powiedziała, że mój brzuszek jest już nisko, zmieniłam się na buzi (widziała mnie ostatnio w sobotę) i że ewidentnie szykuję się do porodu. Wg niej koniec kwietnia albo początek maja i Mikołaj będzie z nami. Dzisiaj w nocy 3 godziny męczyłam się ze skurczami zaczynającymi się po obu stronach kręgosłupa i przechodzącymi na brzuch. Były bolesne, ale nieregularne.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
MEGI81 wrote:Dziewczyny u mnie chyba coś się zaczyna ruszać. Wczoraj ciocia położna, która będzie odbierała poród, powiedziała, że mój brzuszek jest już nisko, zmieniłam się na buzi (widziała mnie ostatnio w sobotę) i że ewidentnie szykuję się do porodu. Wg niej koniec kwietnia albo początek maja i Mikołaj będzie z nami. Dzisiaj w nocy 3 godziny męczyłam się ze skurczami zaczynającymi się po obu stronach kręgosłupa i przechodzącymi na brzuch. Były bolesne, ale nieregularne.
Choć koleżanka w środę przed świętami też zauważyła zmianę w moim wyglądzie i brzuszek też mówiła że mam niżej. Fajnie by było jakbyśmy urodziły w ten sam dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 14:05
Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
Szósta ciąża w toku -
Duszko jeszcze wytrzymaj, jeszcze trochę. Leż i będzie dobrze. Twój maluszek chce zobaczyć mamusie ale powinien jeszcze poczekać
Dziękuję dziewczyny za życzenia zdrowia. Czuję się już troszkę lepiej.
Zaczęłam się denerwować bo nic się nie dzieje jeszcze u mnie. Koleżanka wczoraj urodziła synka po 3-dniowym wywoływaniu, wolałabym tego u siebie uniknąć zobaczymy jak będzie...
Upiekłam dzisiaj ciasto i nie leniuchowałam zbytnio. Kusi mnie jeszcze coś zrobić, ale nie wiem co. Mąż mnie dziś wkurzył, szkoda gadać.
Trzymajcie się wszystkieEwela35 lubi tę wiadomość
Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
Szósta ciąża w toku -
Masz rację Annie, przesadzam. Wiem to, dlatego to napisałam aby poczuć się lepiej, wygadać się i jest już dobrze
Annie1981 lubi tę wiadomość
Szósta ciąża w toku -
Dziewczyny byłam wczoraj u cioci na dyżurze na ktg. Młody cały czas kopał, więc tętno skakało, skurcze ok. Ciocia mnie zbadała i okazało się, że szyjka się całkowicie skróciła, przy jej badaniu pojawiło się plamienie, no i mam rozwarcie na 1 palec, szyjka już scentralizowana do porodu. Na wizycie u ginekologa 11 kwietnia szyjka była jeszcze długa, zamknięta na cztery spusty i tylko miękka się zrobiła. Tak więc moje akcje nocne z cholernie bolącymi skurczami idącymi od krzyża przez brzuch, to już skurcze przygotowujące kolejna wizyta u ginekologa we wtorek25.04.
Wg cioci położnej, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że na początku maja Mikołaj będzie z nami -
Hej dziewczyny, ale tu sie dzieje.
Ja ostatnio tzn. od tygodnia zaliczam jakis koszmar. Szymek ma mega wzdęcia i meczy sie biedny a przy tym wciaz krzyczy. Jak nie spi to sie drze ile ma sił w plucach. Testujemy po kolei wszystkie leki na lagodzenie tych objawów ale to tak szybko nie pomaga. W nocy jest najgorzej. Nic go nie uspokaja. Jak krzyczy 2 godziny to potem na godzine zasypia ze zmeczenia i znow budzi sie na karmienie. Najgorzej jest o 1 w nocy. Jak ja bym chciala zeby te 3 miesiace juz minęły. Jestem wykonczona. Dobrze ze moja mloda ma taki mocny sen ze tego nie słyszy.
Tak dziewczyny. Spodziewałam sie innego poczatku mojego dojrzalego macierzyństwa a tu taka niespodzianka.
Aqga
-
Aqga bardzo Ci współczuję Pamiętam jakie to przykre patrzeć jak się Maluszek meczy i wiedzieć że nie mozna pomóc. Mikołaj jak był malutki tez miał trochę kłopoty z brzuszkiem i dawalismy mu taki probiotyk biogaia i espunisan. Trochę pomagało. Jeśli jeszcze nie probowaliście to może wypróbuj.
Megi ojej Ty to możesz nam Doty wyprzedzić trzymam kciuki żeby poszło jak po maśle
Duszko córka mojej lekarki prowadzącej miała termin porodu dokładnie taki jak moj (10.06) i.urodziła w zeszym tygodniu. Maluszek 1.700 ale oddychal od razu samodzielnie i rokowania są naprawdę dobre wiec Twoje zaawansowanie w razie czego te już daje szansę. Oczywiście mam nadzieje ze.dotrzymacie do terminu
-
My calu tydzień pod znakiem malowania i urządzania pokoju dla naszej córeczki. U robiliśmy się M po łokcie, ale.jesteśmy zadowoleni z efektów wiec wysiłek się opłaciło. Ja z nudów wymyślam sobie robótki ręczne i po girlandzie z imieniem przyszła pora na książeczkę sensoryczna na razie jestem w fazie pomysłu.
-
MEGI81 wrote:Dziewczyny byłam wczoraj u cioci na dyżurze na ktg. Młody cały czas kopał, więc tętno skakało, skurcze ok. Ciocia mnie zbadała i okazało się, że szyjka się całkowicie skróciła, przy jej badaniu pojawiło się plamienie, no i mam rozwarcie na 1 palec, szyjka już scentralizowana do porodu. Na wizycie u ginekologa 11 kwietnia szyjka była jeszcze długa, zamknięta na cztery spusty i tylko miękka się zrobiła. Tak więc moje akcje nocne z cholernie bolącymi skurczami idącymi od krzyża przez brzuch, to już skurcze przygotowujące kolejna wizyta u ginekologa we wtorek25.04.
Wg cioci położnej, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że na początku maja Mikołaj będzie z namiMEGI81 lubi tę wiadomość
Szósta ciąża w toku