X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?

Oceń ten wątek:
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszko, trzymam kciuki za wytrwanie do cc i spotkania z wyczekaną córcią :-)

Ewela, z tego co się orientuję, to każda z nas ma ten etap, że nie jest jeszcze gotowa, ale przecież to minie i życzę Tobie jeszcze wytrwałości :-) jeszcze trochę masz czasu na oswojenie się z myślą że niedługo będziesz mamą a nie kobietą w ciąży :-)

Dakota super! Gratuluję wizyty serduszkowej <3 ślicznie :-) życzę bezproblemowych 9 miesięcy ciąży :-) i ciesz się że żadnych objawów nie masz, to błogosławieństwo ;-)

Eni_gma teoretycznie to już możesz rodzić, pięknie na świecie więc Twój maluszek może już się pojawić ;-) nie zazdroszczę tych skurczy, kochana trzymaj się :-)

U nas popołudnia to masakra. Mały się drze tak że robi się aż siny. Nie umiem mu pomóc. Doktorka mówi że to kolki a mnie tak jego żal... Do popołudnia jest dobrze, spokojnie śpi i je. Zaczyna obserwować świat, uwielbiam go :-) a około 17stej zaczyna się płacz i potem koszmar trwa z przerwami do 20stej, kiedy to pada zmęczony a my razem z nim. Kuzynka wczoraj poleciła mi krople (zapomniałam nazwy) mówi, że tej jej dzieci tak miały i one im pomogły. Wierzę że będzie dobrze.
    Pogoda się zrobiła letnia. Dziś byliśmy w lesie na spacerze. Gorąco jak na patelni a do tego mnóstwo komarów. Mały spał a ja podziwiałam piękno przyrody. Tu jest cudownie :-) pochodzę z lasu, tak się wychowałam, więc mnie zachwyca wciąż piękno przyrody :-)

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam napisać że Jaś skończył miesiąc :-D jak to szybko zleciało :-)

Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty juz miesiąc? Ale ten czas leci! Przykro mi, że przytafily Wam się kołki :( straszne patrzeć jak Maluszek się męczy i mieć świadomość, że nie można pomóc :( Mam nadzieje że szybko pójdą precz.

Ja od wczoraj czuje się super :) Mogłabym w ciąży jeszcze 2 miesiące chodzić. Wstąpiła we mnie energia, wysypiam się, po prostu super :D Chyba się szybko z moja Kluska nie zobaczymy :p

Duszko jak tam?

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty. Niemożliwe, że to już miesiąc :) Oby krople pomogły na te kolki.
    Ja ostatnio czytałam, że pomagają też probiotyki z Lactobacillus reuteri.

Duszka. To już lada chwila, trzymam kciuki :)

U nas chyba będzie Emilka. Mężowi nie podobało się to imię, a mi bardzo. Dziś powiedział, że jednak mu się spodobało i może tak zostać. Mam nadzieję, że się nie rozmyśli :)

Eni_gma lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • duszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Zbieram się do szpitala ! Pozdrawiam gorąco ♡

Eni_gma, Annie1981 lubią tę wiadomość

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszko, trzymam kciuki za całą akcję :-) już niedługo będziesz razem ze swoją córeczką :-)

A u nas dziś jeszcze zielono - żółta wydzielina z oka, znam to, to zapalenie spojówek :-( do tego gorąco tak, że nie ma czym oddychać. Jestem wykończona i boli mnie głowa już od rana.

Dziewczyny, dzięki za wszystko i powodzenia dla Was :-)

Szósta ciąża w toku
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszko kciuki zacisniete

km5shdgexoin43nx.png

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszko powodzenia!!!!

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! Leżę i nudzę się bo nie wzięłam sobie nic do czytania ale jutro to się zmieni ;)

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • AQga Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!!

Jestem, wiem że dawno nie pisałam ale koniec roku szkolnego jest zawsze ciężki. Młoda stara się o czerwony pasek i ciągle coś.

No i jeszcze Szymek, jest bardzo cycusiowy. Czasem nie daje się ani na chwilę odłożyć. Jak jest blisko to jest ok. Powiedziała mi jedna laryngolog, że to taki egzemplarz, że tak ryczy. I że przejdzie mu jak zacznie raczkować. Boże do tego czasu ręce do ziemi mi się wyciągną.

W sumie jest już w miarę sytuacja ustabilizowana, tzn. staramy się aby pory spania i jedzenia były stałe i generalnie Szymek sam narzucił czas, kiedy i co mu pasuje. W nocy śpi ładnie czasem zdarzaja się nawet 6-cio godzinne przerwy ale rzadko. Częściej tak po ok 4 godzinach jest karmienie.

Duszko trzymam kciuki za szczęśliwy finał.

Doty super że maluszek już nie noworodek :) Szymek za parę dni kończy 2 miesiące :) My już od 3 tygodnia podajemy Szymkowi Esputicon po 2 krople rano i wieczorem. Do tego koniecznie coś na florę jelitową albo dicoflor albo Biogaia my Biogaia i powiem, że zdarza się że widzę że trochę go boli ale jest o niebo lepiej. Wczoraj zjadłam dwa kawałki pizzy i noc była normalna :) Na ropiejące oko Szymek dostał antybiotyk, masuj mu kanalik przy każdej zmianie pieluchy to pomaga, u nas teraz jest ok ale jedno też trochę ma zaropiałe to niestety lubi nawracać.

Dziewczyny buziaki i trzymam kciuki za Was wszystkie :)

Aqga
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ja to chyba pozazdroscilam Duszce i tez się wczoraj wybrałam do szpitala. Od rana miałam skurcze, w południe zaczęłam krawić. W szpitalu stawilismy się o 13, Małej skakało tętno, a ja wyraziła chcec cc i o 16.06 urodziła się Wiktoria :) 3480 gram i 52 cm.
    Póki co obie odpoczywamy.

ktosiowa, AQga, doty22, Dakota lubią tę wiadomość

km5shdgexoin43nx.png

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni_gma wrote:
    Ok ja to chyba pozazdroscilam Duszce i tez się wczoraj wybrałam do szpitala. Od rana miałam skurcze, w południe zaczęłam krawić. W szpitalu stawilismy się o 13, Małej skakało tętno, a ja wyraziła chcec cc i o 16.06 urodziła się Wiktoria :) 3480 gram i 52 cm.
    Póki co obie odpoczywamy.

Gratuluję :D

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • AQga Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni_gma gratulacje :) Szacun, że masz siłę pisać.

Pozdrawiamy i ściskamy nowe maleństwo na tym świecie, niech się zdrowo i dobrze chowa a mamusia szybko dochodzi do zdrówka :)

Dakota lubi tę wiadomość

Aqga
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Eni_gma :-)

Szósta ciąża w toku
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni_gma serdeczne gratulacje, dużo zdrowka dla Was!!!

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AQga wrote:
    Hej dziewczyny!!!

Jestem, wiem że dawno nie pisałam ale koniec roku szkolnego jest zawsze ciężki. Młoda stara się o czerwony pasek i ciągle coś.

No i jeszcze Szymek, jest bardzo cycusiowy. Czasem nie daje się ani na chwilę odłożyć. Jak jest blisko to jest ok. Powiedziała mi jedna laryngolog, że to taki egzemplarz, że tak ryczy. I że przejdzie mu jak zacznie raczkować. Boże do tego czasu ręce do ziemi mi się wyciągną.

W sumie jest już w miarę sytuacja ustabilizowana, tzn. staramy się aby pory spania i jedzenia były stałe i generalnie Szymek sam narzucił czas, kiedy i co mu pasuje. W nocy śpi ładnie czasem zdarzaja się nawet 6-cio godzinne przerwy ale rzadko. Częściej tak po ok 4 godzinach jest karmienie.

Duszko trzymam kciuki za szczęśliwy finał.

Doty super że maluszek już nie noworodek :) Szymek za parę dni kończy 2 miesiące :) My już od 3 tygodnia podajemy Szymkowi Esputicon po 2 krople rano i wieczorem. Do tego koniecznie coś na florę jelitową albo dicoflor albo Biogaia my Biogaia i powiem, że zdarza się że widzę że trochę go boli ale jest o niebo lepiej. Wczoraj zjadłam dwa kawałki pizzy i noc była normalna :) Na ropiejące oko Szymek dostał antybiotyk, masuj mu kanalik przy każdej zmianie pieluchy to pomaga, u nas teraz jest ok ale jedno też trochę ma zaropiałe to niestety lubi nawracać.

Dziewczyny buziaki i trzymam kciuki za Was wszystkie :)
    Ale Ci się "egzemplarz" trafił ;-)
    Cieszę się, że już choć trochę lepiej.
    My też dajemy właśnie biogaia w kroplach. Na razie nie widzę większej poprawy, ale to trzeba poczekać, wiem.
    Dzięki za rady. Wczoraj właśnie była u nas położna i to samo nam radziła. Obejrzała oko i zapalenia spojówek nie zauważyła, więc kamień spadł mi z serca. Też kazała masować kanalik łzowy i zakraplać solą fizjologiczną. Ja jeszcze kontynuuję przemywanie rumiankiem. Wszystko to sprawiło że już wydzieliny jest dużo mniej i jest biała.
    Wczoraj też położna go zważyła i okazało się że nasz Janek narobił teraz 200 g w tydzień i wyrównał niedobór :-) waży już 4140 g :-D
    Ja dziś też się ważyłam i jestem zadowolona :-) jeszcze tylko 7 kg a będę ważyć tyle co przed ciążą :-) super :-)

Eni_gma, Duszka, jak się czujecie?

Ktosiowa, Dakota, Ewela, Annie jak wasze ciążowe brzuszki?

Szósta ciąża w toku
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AQga. Cieszę się, że sytuacja już ustabilizowana :)

Enigma. Gratulacje! Dużo zdrówka dla Was :)

Doty. Wspaniale, że synek tak pięknie przybiera na wadze :)

Duszka. Czekamy na wieści :)

Ja kilka dni temu zaczęłam w końcu czuć kopniaki :) Trochę musiałam sobie poczekać z uwagi na łożysko na przedniej ścianie, ale się doczekałam :) Mąż też już poczuł także jesteśmy szczęśliwi :)
    Dziś zamówiłam wózek także będę czekać na kuriera :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty22 my rośniemy ostatnio jak na drożdżach:) tak jak do 6 -go miesiaca nie było wiadac, ze jestem w ciąży to teraz 10 kg do przodu a do lipca jescze trochę. Jutro jedziemy kupic fotelik, w poniedzialek przychodzi łóżeczko i jesteśmy gotowi na przyjście małego:)

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! Wczoraj wróciliśmy do domu. Niestety mam powiklanie po cc. Nie mogę zająć się dzieckiem tak jakbym chciała :( mąż za to spisuje się na medal. Melania urodziła się o 8:50 , wazyla 3380 i mierzy 55 cm

Papierówka, doty22 lubią tę wiadomość

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszka. Gratuluję! Cieszę się, że Melania już jest z Wami.
    A co się stało po CC? Dużo zdrówka kochana.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ