X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta gratuluję :-D ja muszę jeszcze trochę poczekać zanim usłyszę serduszko.
    Dziś się okazało że mam za wysoki poziom TSH, kolejny powód do zmartwień :-/

860ij44jnlwgi45u.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka, jesteś tylko tydzień za mną, więc już zaraz usłyszysz :)
    a kiedy masz najbliższe usg?
    TSH się nie przejmuj, to się ponoć łatwo leczy w ciąży, moja lekarka tak mówiła, bo miałam podejrzenie że mogę mieć podwyższone. Dostałabym tabletki i z głowy.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    Naditta gratuluję :-D ja muszę jeszcze trochę poczekać zanim usłyszę serduszko.
    Dziś się okazało że mam za wysoki poziom TSH, kolejny powód do zmartwień :-/

Pilnuj tsh i jak coś to niech badają jeszcze ft3 i ft4 bo samo tsh to dużo nie daje. I aby za dużej dawki Ci nie dali. Musi utrzymywać się na poziomie 1-2.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam umówioną po świętach, chyba że wcześniej coś wyskoczy ;-) Więc jeszcze trochę poczekam na to serduszko ;-)
    We wtorek mam iść do gine po skierowanie do endokrynologa, ten pewnie zleci jakieś dodatkowe badania i wtedy będę wiedzieć coś więcej. Zawsze pod górkę :-/

860ij44jnlwgi45u.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też już po wizycie, wprawdzie nie słyszałam serduszka, ale..... je widziałam :) Wszystko jest ok. To jednak 7 tydzień, czyli termin zgadza się z poprzednim usg :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, super :) jeszcze chwilke i usłyszysz.
    Na kiedy masz termin?

A ja dziewczyny nawet widziałam jak maleństwo porusza rączką! (chyba to rączka)
    Aż krzyknęłam do pani doktor, a ona mówi, że no już teraz zaczyna się poruszać :D

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale emocje :)

Cudownie <3

Ja tez jeszcze nie slyszalam serduszka tylko je widzialam, ale uczucie niesamowite!

Teraz to sie czuje jak wieloryb, brzucha nie moge wciagnac, apetyt mam nie za dwoje a za cale wojsko... musze bardzo sie pilnowac... mam nadzieje ze mi przejdzie to obrzarstwo, tak mialam na okres... dzisiaj cwiczenia w domu :)

Juz nie moge doczekac sie swojej wizyty, a to dopiero przed samymi swietami...

Dobranoc :) ja ciagle niewyspana :( przez to wszystko mnie irytuje...

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta pytasz o termin porodu? Jeszcze nie wyliczyliśmy tego, ze względu na to, że wszystko może się jeszcze zmienić. Ale wg belly na 1 sierpnia.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Pigułka,chodziło mi o termin porodu :) a to lekarz Ci nie liczył na pierwszej wizycie? Albo wg wielkości pęcherzyka czy coś?

Jutro odbieram z poczty detektor tętna, nie mogę się doczekać, coś czuję, że uzależnię się od tego dźwięku...

A mnie się wydaję, że przytyłam, bo sobie trochę pozwalam ostatnio, wiadomo ze względu na ciążę :P i brzuszek taki pod pępkiem się zaczyna pojawiać, a tu dzisiaj niespodzianka u lekarza. Okazało się, że ważę równo 55, czyli tyle ile ważyłam przed ciążą (na czczo i bez ciuchów).

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszej wizycie mam policzone wg ostatniej miesiączki, a to się nijak ma do tego, bo zarodeczek jest młodszy. A teraz mówił, że to wszystko jest jeszcze malutkie, więc nie ma sensu już teraz liczyć terminu porodu, bo wszystko się może jeszcze zmienić.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, to już rozumiem :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    eh dziewczyny.. tez ciagle niewyspane chodzicie ? .. masakra jakas.. wstaje z lozka i moglabym od razu wrocic i spac dalej. caly dzien.

Naditta ja mam z brzuchem to samo. Niby waga w normie a brzuszem pod pepkiem zaokraglony ;)

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka na wczorajszej wizycie mi powiedziała, że już teraz zacznie powoli być widoczny brzuszek. Ja jestem dość szczupła, brzuch zawsze płaski, więc pewnie będzie to szybko u mnie widać :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dosc szczupla jestem dlatego szyvko zauwazylam ze brzuszek sie powoli pojawia ;)
    w weekend powiem moim rodzicom ze jestem w ciazy. Zobaczymy jak zareaguja ;)

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też poniżej pępka zrobiła się taka fajna oponka :-P
    Madziarella, rodzice na pewno będą szczęśliwi :-D A jeśli chodzi o sen, to mam dokładnie tak samo :-P najchętniej nie wychodziłabym z łóżka :-D

860ij44jnlwgi45u.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie jak miałabym podsumować, to póki co ciążę przechodzę bardzo spokojnie. Mam mało objawów, jakbym nie wiedziała, że jestem w ciąży, to nawet bym ich nie zauważyła (oprócz bolących piersi no i zaparć...).
    A od dwóch dni nowość: miewam zawroty głowy, delikatne.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Jakiś gorszy dzień dziś miałam... co chwilę łzy w oczach z byle powodu... masakra jakaś...
    Ubralam dziś choineczke i humor nieco mi wrócił... wczoraj byłam u fryzjera więc przygotowania do świat u mnie pełna para ;) a jak tam u Was?

Jeśli chodzi o brzuszek to u mnie też już jest go ładnie widać :)
    Spokojnej nocy:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 23:06

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzisiaj bede ksiazki zamawiac na prezenty z internetowego dyskontu, we wtorek ide do sklepu jednego bo ma byc dostawa w poniedzialek i mam nadzieje ze prezenty beda wkoncu wszystkie...

Ja taka ociezala sie czuje, nadal zaparcia, sliwki nie pomagaja... dzisiaj kiepska pogoda na bieganie :( wiec pocwicze raczej w domu...

Ja swiat nie czuje, wolalabym aby ich nie bylo, albo juz minely. Sylwester w domu pewnie spedze, maz zaczal nowa prace tzn ponad pol roku temu, wiec wigilijna i sylwestrowa zmiana jego, i chyba drugi dzien swiat tez idzie do pracy :(

Przyjaciele wyjezdzaja na sylwestra, wiec ja spedze albo z rodzina sylwestra albo z kumplami meza...

Eh, przynajmniej juz wiecej udaje mi sie spac. Jedyny plus...

• Naditta Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzarnaKawa, a mi zaparcia już ustąpiły, jakoś tak z dnia na dzień, poszłam do kibelka 3 razy i się chyba odblokowało :) a dzień wcześniej jadłam fasolę, więc może to ona wszystko pchnęła :P

Co do świąt, to ja baaardzo niecierpliwie czekam , chciałabym żeby już przyszły tydzień się skończył :) za tydzień o tej porze będę w domu <3 (tylko, żeby przeżyć jeszcze tą długą podróż samochodów)

A my na Sylwestra wyjeżdżamy w góry ze znajomymi :)

Dzisiaj i jutro wielkie zakupy, zaraz ruszam! To będzie ciężki dzień, trzeba prezenty ogarnąć w końcu :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta zazdroszcze :) super się zapowiadają Twoje święta i sylwester ;)

za rok może będą fajniejsze, z małym dzieciorkiem ;) będzie tak inaczej...

Ja osobiście za górami zimą nie przepadam, jest ładnie ale dla mnie nie ma co robić, bo nie lubie nart... chciałabym pojechać zimą nad morze :) nigdy nie byłam o tej porze roku, może męża uda się w tym roku namówić na wyjazd, tym bardziej, że w tym roku przez jego nową pracę nigdzie razem nie byliśmy na wczasach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 10:20

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ