X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze zima jest rownie piekne jak dla mnie. W zeszlym roku bylismy na Swieta u rodziny meza. W tym roku wybieramy sie na Wielkanoc, bo na teraz to za dluga droga dla mnie, bo bez ciazy ja nawet zle znosze.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoja droga, to Wy tez macie teraz takie zacmienia mozgu? Mam wrazenie, ze ciezko mi sie mysli, wczoraj maz znalazl olej w lodowce :) taka zawieszona jestem

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulko, ja tak mialam na samym poczatku, zacmienie totalne, ale przeszlo po 2 czy 3 tygodniach ;)
    Rany jakie ja glupoty gadalam... typu otworzcie otwarte drzwi, a chodzilo mi zeby ich nie zamykaC...

Teraz juz jest lepiej z mysleniem :)

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzarnaKawa, ja na nartach jeździć nie będę, nie wiem jak reszta, ale fajnie bo to będzie jakaś odmiana. No i lepszy wyjazd niż impreza sylwestrowa, bo przecież nawet bym nie pobawiła się za bardzo, zaraz zadyszka i brak tchu i spać się chce itp itd...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co tu tak cicho? Jak tam po weekendzie? :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Pigułka :)
    No właśnie też zauważyłam, że tu bardzo cicho...

Mi weekend upłynął na zakupach (świąteczne prezenty) i odpoczynku. Siły nie mam za dużo, żeby robić coś więcej. I muli mnie codziennie na wieczór ( u mnie mdłości są popoludniowo -wieczorne).
    Chce święta już!
    Poza tym pani doktor kazała odpoczywać i się relaksować, więc jej słucham ;)
    Sprawdzałam swój detektor tętna, ale jest jeszcze za wcześnie chyba, nic nie mogę znaleźć :( muszę poczekać jeszcze ze 2 tygodnie.

A jak tam reszta? Jak weekend dziewczyny? Halo :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    co nowego u was dziewczyny ? u mnie ok poza tym ze moglabym cale dnie spac.
    Powiedzialam rodzicom ze jestem w ciazy ;) ucieszyli sie bardzo ;)
    Tata cieszy sie na mysl ze bedzie mogl spacerowac z wozkiem hehe ;)
    jestem mile zaskoczona ich reakcja :)
    w pracy tez juz powiedzialam. Zareagowali tez calkiem w porzadku takze jestem juz wewnetrznie spokojna :)

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też powiedzieliśmy w piątek rodzicom, bo miałam z nimi w piątek spędzić cały dzień, a przy mdłościach by się od razu zorientowali. Strasznie się ucieszyli. W końcu sobie mogę z mamą pogadać na ten temat :) Trochę mniej mnie już mdli. Jak wcisnę w siebie lepsze śniadanie (co zajmuje mi ok 45 min) to potem cały dzień się lepiej czuję :) Prezenty ostatnie kupione, choinka ubrana, można czekać na święta :) Nie mogę się tylko doczekać, żeby w końcu na basen pójść, a muszę czekać do 2 trymestru...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wiedzą moi rodzice, a tak nikt poza tym:) U mnie niestety zamiast lepiej jest gorzej. Wymioty pojawiły się nawet w ciągu dnia. Dzisiaj już 2 razy:( Zaczynam właśnie 10 tydzień, myślałam, że zacznie to wszystko mijać a tutaj nasila się. Do tego jestem taka senna i kręci mi się w głowie. W pierwszej ciąży pracowałam aż 7 miesięcy, były słabsze dni ale nie takie jak teraz. Nawet nie mam jak prezentów kupić, miałam jechać jutro na zakupy ale widzę że chyba nic z tego nie będzie. Wizytę u lekarza mam za tydzień w poniedziałek. Widzę, że większość was nie ma takiego wielkiego problemu z mdłościami.

atdc3e5erjm386my.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mnie juz mdłości przechodzą, chociaż nie powiem, żeby było super..

Ja tez 10 tydzień mam już... a dopiero co pamietam, jak sikałam na testy :P

u mnie wczorajszy dzień dość aktywny, miałam iść po resztę prezentów dzisiaj, ale nie chce mi się, spotkam się za to z kumpelkami i jutro wszystkie sklepy oblecę, galerie plus mały sklepik z ciuchami i bizu.

Ja dzisiaj przez tą pogodę też jestem senna, chociaż jeszcze dwie godziny temu słonce zza chmur się przebijało i było naprawdę przyjemnie :)

Ja nie mam męża w domu, to tak mi smutno... niech już wraca i mi trochę czasu poświęci... znowu na mojej głowie wszystkie prezenty!!!

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te mdłości raz przychodzą, raz odchodzą. W zeszłym tygodniu nawet mycie zębów było problemem. Wprawdzie nie wymiotowałam, ale już kaszlałam nad toaletą i miałam takie charakterystyczne skurcze żołądka jak do wymiotów. W tym tygodniu jakoś lepiej. Zauważyłam też, że dobrze mi robią spacery.
    Co do senności, to ja bym spała cały czas. Pójdę na godzinę na zakupy i już muszę sobie drzemkę uciąć.
    Czarna Kawa ja też pamiętam jak dopiero co testy robiłaś :) A teraz już maleństwo takie duże :)

CzarnaKawa lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas bardzo szybko leci dziewczyny, to prawda.
    Mi to na rękę bo chciałabym jak najszybciej wejść w ten bezpieczniejszy okres, czyli drugi trymestr. Bbf mówi,że okres największego ryzyka mija 29 grudnia, już całkiem niedługo...:)

A tak z innej beczki: czy zdarzyło Wam się mieć bóle w pochwie? Dzisiaj miałam coś takiego pierwszy raz, kilka krótkich ukluc, dość silnych.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mi się czasem zdarzają, ale raczej rzadko i szybko przechodzą. Inne dziewczyny też o tym pisały :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) u nas wszystko dobrze, rośniemy sobie powoli. Samopoczucie bardzo dobre. W weekend byliśmy u rodziców, widzieliśmy się też z moją siostrą i z ciotkami i wszyscy orzekli, że wyglądam świetnie, więc pewnie urodzę chłopca (bo dziewczynki podobno zabierają mamie urodę :P). Kupiłam sobie kolejną parę spodni ciążowych, a w najbliższych dniach wybieram się do h&mu po getry ciążowe. No i cały czas obczajam ubranka dla naszego bobasa - to na internecie, to w sklepach...widziałam w Pepco bardzo dużo pięknych ubranek. Tylko nie wiem jak z ich jakością...

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;-)
    Ja też najchętniej spałabym cały czas :-D W nocy trochę dokuczają mi skurcze łydek, ale tak poza tym to nie jest źle ;-) Martwi mnie tylko to TSH ale idę jutro do gine, więc dowiem się czegoś więcej :-)
    Świąt jeszcze nie czuję, prezenty niestety jeszcze nie kupione... Może jutro rozejrzę się po sklepach ;-)

860ij44jnlwgi45u.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Cześć dziewczyny! :) u nas wszystko dobrze, rośniemy sobie powoli. Samopoczucie bardzo dobre. W weekend byliśmy u rodziców, widzieliśmy się też z moją siostrą i z ciotkami i wszyscy orzekli, że wyglądam świetnie, więc pewnie urodzę chłopca (bo dziewczynki podobno zabierają mamie urodę :P). Kupiłam sobie kolejną parę spodni ciążowych, a w najbliższych dniach wybieram się do h&mu po getry ciążowe. No i cały czas obczajam ubranka dla naszego bobasa - to na internecie, to w sklepach...widziałam w Pepco bardzo dużo pięknych ubranek. Tylko nie wiem jak z ich jakością...
    Karola ja mam 2 letniego synka i czasami kupuję ubranka w Pepco. Nie są najlepszej jakości, bo po kilku praniach kurczą się, spodnie strasznie się mechacą. Najbardziej zadowolona byłam z koszulek z krótkim rękawkiem na lato. Mój synek przechodził w nich całe wakacje. Ale niestety dla drugiego dziecka już się nie nadają. Ogólnie polecam ubranka z H&M: body, dresy, koszulki. I można czasami naprawdę tanio kupić:)

atdc3e5erjm386my.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, a czy to prawda, że dla takiego noworodka, to właśnie nie warto kupować jakichś lepszych jakościowo rzeczy, bo i tak zaraz wyrasta? Gdzieś słyszałam taką opinię, a skoro już masz w domu 2-latka, to może mogłabyś ją zweryfikować?
    Oglądałam dzisiaj filmiki o przewijaniu dzieciaczków i ich pielęgnacji i już się zastanawiam jak to będzie i czy nie uszkodzę takiego maleństwa...
    A tak w ogóle to dobrze, że mamy wśród nas doświadczone dziewczyny, będziemy miały kogo podpytać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 19:10

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, ja mając 10 lat dużo czasu spędzałam ze swoim małym kuzynostwem- przewijałam, karmiłam itd. Było to dla mnie normalne ;-) ale teraz to stres będzie mega wielki, już to czuję :-P

A jeśli chodzi o ubranka dla niemowlaka. Od koleżanek słyszałam że zdarzało się tak, że ubierały swoje maleństwo tylko raz w dany ciuszek- dzidziuś szybko rósł a miały dużo ubranek ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 19:40

860ij44jnlwgi45u.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Tak, mi się czasem zdarzają, ale raczej rzadko i szybko przechodzą. Inne dziewczyny też o tym pisały :)

Dzięki Pigułka, już będę wiedzieć na przyszłość, żeby się tym nie przejmować za bardzo ;)

A co do opieki nad niemowlakiem dziewczyny to wydaje mi się i mam nadzieję, że włącza się instynkt który troszkę podpowiada co i jak, wtedy pewnie rzeczy robimy intuicyjnie.

Karola, widzę, że Ty już zaczęłaś drugi trymestr, gratulacje :D duży masz już brzuszek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 19:51

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, drugi trymestr (wg kalendarza) zaczynam w piątek :) Brzuszek delikatnie się zaokrągla. Może niedługo wrzucę jakąś fotkę ;) Ona, dzięki za cynk odnośnie ubranek. Pewnie i tak kupię kilka sztuk w Pepco ale nie nastawiam się, że je komuś sprzedam :) co do h&m to widziałam same bardzo drogie:/ ale jak mają być dobrej jakości i nie być jednorazówkami, to faktycznie warto wydać więcej.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ