X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten stresowy dla mnie od rana dzien.
    Dziewczyny, dzwoniła do mnie pani z laboratorium i nic z tego nierozumiem, a bardzo się martwię :(. Robiłam badania na grupę krwi i czynnik Rh. Pani dzwoni i mówi, że muszę zrobić dodatkowe badania bo wyszły mi jakieś niezidentyfikowane białka, przeciwciała we krwi. Od razu zapytała czy jestem w ciąży i który miesiąc. Powiedziala że to wcześnie, więc spokojnie. Po prostu muszą mi to zrobić gdybym potrzebowała krwi(?). Ogólnie mnie uspokojala, że to nic strasznego, ale bardzo się denerwuje żeby maleństwu niemniej szkodzilo :(. A, dodam jeszcze że nie wiem jaka mam grupę krwi, nigdy mi nie badali albo zapomnieli wpisać w książeczkę jak się urodziłam. Ale mąż ma Rh- więc nie będzie konfliktu.
    O co więc chodzi w takim razie?
    Przepraszam za długi post, ale może któraś z Was ma większe doświadczenie w temacie i coś doradzi albo uspokoi ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta niestety nie wiem o co chodzi, ale na którymś wątku jakaś dziewczyna pisała, że jej mama ma grupę krwi AB, ale mogą jej przetaczać tylko 0, bo ma jakieś dodatkowe przeciwciała we krwi. Więc może to coś w tym stylu.
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :*

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta niestety tez nie wiem o co chodzi, ja grupę krwi zrobiłam sobie jeszcze przed ciąża, tak z ciekawości. A kiedy masz przyjść na ponowne pobranie krwi?

Widzę ze juz pojawiają świąteczne życzenia, tez Wam życzę spokojnych Świat

dzisiaj byłam u lekarza i w końcu dobre wieści, ja cały czas miałam problem zbyt nisko ułożonym łożyskiem, dzisiaj mi lekarka powiedziała ze juz jest na tyle wysoko ze zagrożenie oderwania sie łożyska przy skurczach jest małe, wiec nie musza mnie kłaść do szpitala 3 tygodnie przed terminem. Mojego chłopca nie da sie juz zmierzyć, ale wazy 2,5kg wg usg.

pigułka lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Dana super, że łożysko grzecznie się ogarnęło ;)

Naditta, mogła wyjść hemoliza, albo jakieś zamieszanie z probówkami, nie martw się, powtórzą badanie i będzie ok, może też masz jakieś dodatkowe przeciwciała.. ? Nie martw się na zapas :**

Dziękujemy za życzenia, dla Was Kobietki i dla Waszych Maluszków, Mężów i całej rodzinki życzymy spokojnych, zdrowych, bez zmartwień Świąt. Aby nadchodzące dni upłynęły w pozytywnym nastawieniu i w otoczeniu najbliższych Wam osób :*

Asgha, spokojnie, ja nie zrobiłam w ogóle bety, zawierzyłam przeczuciom i pierwszemu USG na którym było widać pęcherzyk... Także spokojnie i cierpliwości, trzymam kciuki aby było wszystko dobrze :) Zresztą beta rośnie! Więc będzie dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 14:23

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę w poniedziałek, bo powiedziała, że teraz przed świętami to już nie dadzą rady mi tego zrobić. A to nie będzie powtórka badań, tylko dalsze badania bo coś tam mam we krwi niezidentyfikowanego...
    Moje święta miały być spokojne i radosne, ale niestety takie nie będą,mam teraz tylko to w głowie.
    Ale Wam życzę żeby Wasze były spokojne :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi sie przypomniało ze tez musiałam powtarzać badania krwi, ale przy HIV, jak dostałam telefon ze proszą o ponowne przyjście to myślałam ze zawału dostanę, zaczęłam obmyślać czy sie zaraziłam i kiedy to sie stało. Jak sie spytałam czemu muszę powtarzać, to pielęgniarka nie wiedziała. Całe szczęście było ok, pielęgniarki tłumaczyły to pózniej ze prawdopodobnie probówka im sie zniszczyła, ale ja swoje przeszłam, chyba 3 dni nie spałam.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, to widzę że miałaś nieciekawe przejścia... Oni się mylą czasem, ja wiem ze każdemu się zdarza, ale z drugiej strony powinni to delikatniej załatwiać bo tylko stres niepotrzebny.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzarnaKawa wrote:

Asgha, spokojnie, ja nie zrobiłam w ogóle bety, zawierzyłam przeczuciom i pierwszemu USG na którym było widać pęcherzyk... Także spokojnie i cierpliwości, trzymam kciuki aby było wszystko dobrze :) Zresztą beta rośnie! Więc będzie dobrze ;)

Ja już świątecznie uspokojona.

Beta w poniedziałek 487, dzisiaj 1339 :-)))))

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna wiadomosc Agsha!!!! Gratuluje :) oprocz nerwow, jakies objawy ? ;)

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wam dużo spokoju, rodzinnej atmosfery, jak najmniej stresów i przede wszystkim dobrego samopoczucia przez całe święta (i przez kolejne miesiące również;) ), a w nowym roku spełnienia marzen i zadowolenia z siebie! Uściski dla wszystkich z mojego rocznika :*

Naditta lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzarnaKawa wrote:
    Cudowna wiadomosc Agsha!!!! Gratuluje :) oprocz nerwow, jakies objawy ? ;)

No właśnie nie... TROSZKĘ piersi bolą. Ale to tak raz mocniej raz mniej. I tyle...

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolych Swiat dziewczyny, spokojnych 9 miesiecy i lekkiego porodu :*

dana222 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzenia szybkiego porodu dostałam chyba od wszystkich, oby sie spełniły.
    O dziwo przeżyłalam święta bez zgagi, ale za to prawie kilogram mam więcej, wiec jakbym miala zgagę to bym mniej zjadła.
    Święta trochę dziwnie mi przeleciały. W wigilie obudziłam sie z bólem kręgosłupa, za duzo przez to nie posprzątałam i nie pomogłam mamie w przygotowaniach, w pierwszy dzień świat byłam u teściów, tam znowu dziwnie sie czułam i zrobiło mi sie tak strasznie gorąco, ze musieliśmy wracać do domu bo ja tylko marzyłam o prysznicu i ubraniu czegoś lekkiego, w drugi dzień to znowu co jakiś czas bolał mnie brzuch w górnej części. Wczoraj byłam juz tak tym wszystkimzmeczona ze juz chciałam urodzić.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po świętach dziewczyny :)
    Dziś jeszcze jakby święta, ale to już nie święta a tylko niedziela.
    Dla mnie to były bardzo udane i wyjątkowe święta. Powiedzieliśmy wszystkim najbliższym o ciąży, była ogromna radość oczywiście :). Choć gdybym mogła, to chciałabym to zachować dla siebie jeszcze przez kilka tygodni. Mąż chwalił się nowiną na prawo i lewo :P
    Brzuch mi się powiększył,ale to z przejedzenia bo rano jest płaski :)

A jak u Was dziewczyny?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas swieta tez fajnie przebiegly. Zlecialo szybciutko, dzisiaj wracamy do siebie i znowu bede sama w domu siedziec. Dopadlo mnie wczoraj jakies koszmarne zmeczenie i spalam pol dnia, a biust juz jest zdecydowanie za duzy. Moglby juz nie rosnac (chociaz maz szczesliwy). Do 7 powinno szybko zleciec, bo te 2 tygodnie znowu takie przerywane swietami :) znowu mi dobre fluidy wrocily :) co dziwne, to pojawily mi sie problemy z polykaniem lekow, ktorych nie mialam nigdy, nawet jako dziecko...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to po tych świętach mam 2 kg do przodu:)Jak nie więcej:p W pierwszy dzień świąt byliśmy u teściów, w drugi dzień świąt u moich rodziców, moja siostra robiła też roczek córeczki, a dzisiaj ciotka świętowała 50 urodziny. Więc trzy dni prawdziwego świętowania. My jeszcze nie mówiliśmy o ciąży nikomu. Wiedzą tylko moi rodzice:) Poczekamy do USG genetycznego.

atdc3e5erjm386my.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka ja juz kilka razy słyszałam ze kobiety w ciąży maja problem z polykańiem leków, a masz mdłości, może to jest tego przyczyna?

Naditta, mój maź tez nie potrafił wytrzymać i wygadał części znajomym nim zderzyliśmy powiedzieć rodzicom.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, ale nie codziennie. Raz są, raz ich nie ma. A problem z połykaniem jest codziennie. A kiedyś to bym wzięła wszystkie 3 i na raz połknęła :) Jeszcze powlekane lub kapsułki to pół biedy, ale te szorstkie to koszmar. Jeszcze pierwsza jakoś idzie, a przy drugiej się już zaczynam krztusić. W życiu bym nie pomyślała, że tak się to może zmienić

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, stwierdziłam, że skoro chce się chwalić, to niech ma te przyjemność i nawet go z tym nie hamowalam, bo rodzice już wiedzieli i trudno byłoby utrzymać tajemnice ;). Ja mam ciagle obawy że może to za wcześnie, ale z drugiej strony jedyna okazja żeby powiedzieć wszystkim osobiście.
    Ona a dlaczego czekacie do usg genetycznego jeśli mogę spytać?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U mnie na szczescie swieta juz minely:) ciesze sie własnie z tego :)

Tez mam pewnie z kilo do przodu, bo tyle jedzenia, ale oczywiscie kapusta mnie meczy, a zawsze sama z kilogram potrafiłam wciagnac... wiec po wigilii cierpialam... a tak to na spokojnie, w rodzinie juz wszyscy wiedza, wiec teraz tylko znajomym co rzadko się widzimy bedziemy mowic..

dzisiaj maz obiecal mi ze pojedziemy do drugiego CH wlasnie gdzie jest cubus i HM ma ociez ciazowa, bo w tym niedaleko mnie nie ma :(

a tak to spokojnie...

na sylwestra mam plan - najpierw dluga kapiel z maseczka, olej na wlosy, paznokcie sobie zrobie pozniej robie sobie lody owocowe i ubijam smietane kremowke :D zjadam do uczucia "nie dobrze mi" i ide spac okolo 22 :D

udanego tygodnia :)

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ