rocznik 88 w pierwszej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Pigułka, ja mam wrażenie często że mnie ciągnie w biodrach tak na boki i do dołu, ale bez bólu.
Co do tego usg 3d to jak dla mnie jest przerażające, dziecko wygląda jak mały potworek .
Dziewczyny wczoraj dostałam kilka dobrych rad od pani doktor: powiedziała, żeby nie robić badań, które nic nie zmieniają a wprowadzają niepotrzebny stres. Np taka cytomegalia. I chyba usg genetyczne, mówiła że jest bardzo zawodne. Miała bardzo dużo pacjentek, gdzie wychodziło źle, cała ciąże się kobiety stresowaly a dziecko rodziły się zdrowe. Dlatego myślę, że warto przemyśleć17.07.2016
-
Dlatego ja nie zdecydowałam się na badania prenatalne. Wiem, że one nie dają żadnej pewności tylko jakiś stopień prawdopodobieństwa wystąpienia danej choroby. Właściwie nic to nie daje w moim przypadku, bo aborcji nie poddałabym się nigdy. Będę kochać moje dziecko takim, takie się urodzi. A widziałam wczoraj, że nóżki, ręce i główkę ma i nawet nosek!
-
Mój pan doktor nie nazwał tego badaniami prenatalnymi, tylko po prostu usg, które wykonuję się zawsze między 11 a 13 tygodniem ciąży (dokładnie na karcie jest napisane"badanie ultrasonograficzne w 11-13+6 tygodniu ciąży", więc nie ma tu ani nazwy prenatalne ani genetyczne). Prenatalnymi nazwał te wszystkie jakieś papy, nifty itp. Lekarzem nie jestem, nie znam się na tym ich nazewnictwie żadnym dodatkowym badaniom się nie poddaję
-
Mnie tez na początku bolały więzadła, tak jakby sie rozciągały. Lekarka mi wtedy powiedziała ze tak ma byc bo macica rośnie.
Ja dowiedziałam sie o płci w 12 tygodniu, będzie chłopiec i raczej przy porodzie sie to nie zmieni bo mam z badań prenatalnych (połówkowych) wyraźne zdjęcie w 3D. A co do przesądów to nie wiem, mi mówią wszyscy ze ciąża mi służy i ładnie wyglądam, ale tez co maja mi innego powiedzieć.
Jutro mam wizytę u lekarza, mam nadzieje ze łożysko sie juz dźwiglo i będzie ok.
-
Dana albo mówią, że ciąża służy albo po prostu nic nie mówią (jeśli faktycznie nie służy ). Chyba, że ma się w otoczeniu osoby, które nie owijają w bawełnę i nie liczą się z tym, że mogą kogoś urazić. Zazdroszczę Ci, że już jesteś na tak zaawansowanym etapie ciąży Pigułka, ja już wszystko wyprasowałam, teraz mi zostaje dosprzątanie mieszkania no i robienie pizy mój mąż się śmieje, że tydzień bez pizzy tygodniem straconym
-
Jestem w poczekalni... czekam na swoja kolej, ja jutro koncze sprzatanie i pazurki robie
Fajnie bybylo jakbym na swieta zrobila niespodzianke i oglosila plec maluszka... dzisiaj bardzo malo osob, wejde na swoja godzine a balam sie ze bede czekac niewiadomo ile, jak ostatnio.
Odezwe sie pozniejpigułka lubi tę wiadomość
22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci " -
najpierw lody w macdonaldzie musialy byc
Na usg maluszek wiercil sie, konczynami wyginal, ja tam widzialam ogonek, ale moglo to byc co innego, lekarz nic nie mowil o plci. Kregoslup, serduszko pikajace, przeziernosc karkowa, mowil, ze ok, ale jakos nie zmierzyl... ma dopiero 4cm i znowu mam do przodu rowno tydzien, ze wedlug usg to 11 plus 2, a wedlug wyliczen 10 plus 3. Wiec termim Porodu na 10,07,2016.
Az mi lezki polecialy jak zobaczylam maluszka, ze serduszko mocno pika, a te raczki fikajace. Glowke przyginal... ah...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 22:00
Zuzulka88, pigułka, madziarella88 lubią tę wiadomość
22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci " -
Karola1988 wrote:Witaj Agsha! Trzymamy kciuki za rosnącą betę
Ale szału nie ma....
9dpo - 11,4
11dpo - 47
13dpo - 106
15dpo -188 (najgorzej!)
17dpo - 487
A jutro... ? Ech...
Na razie wczoraj było widać dopiero mały pęcherzyk ciążowy....Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
dzien dobry z rana !!!
jako ze zaraz uciekam do pracy a jutro wiadomo - przygotowania do wigilii itd. chcialam wam kochane zlozyc najserdecznienszcze zyczenia z okazji Swiat Bozego Narodzenia! Obyscie spedzily je spokojnie w gronie osob ktore kochacie! No i oczywiscie mase prezentow zycze buziaki !dana222 lubi tę wiadomość
-
madziarella88 wrote:dzien dobry z rana !!!
jako ze zaraz uciekam do pracy a jutro wiadomo - przygotowania do wigilii itd. chcialam wam kochane zlozyc najserdecznienszcze zyczenia z okazji Swiat Bozego Narodzenia! Obyscie spedzily je spokojnie w gronie osob ktore kochacie! No i oczywiscie mase prezentow zycze buziaki !madziarella88 lubi tę wiadomość