X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta :) odpoczywajcie i bawcie się :)

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta zycze Wam udanych swiat :) dziewczyny, my bylismy wczoraj na wigilii u znajomych i po tych wigilijnych potrawach tak mnie wydelo, ze myslalam, ze mi sukienka zaraz peknie. Maz sie potem smial, ze chyba juz wszyscy zauwazyli, ze w ciazy jestem, bo mi tak brzuch wywalilo. Pol nocy sie potem meczylam :/ przed domowa musze sie w espumisan zaopatrzyc, bo to byla masakra jakas. Buziaki i milego dnia :*

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Pigułko wyobraź sobie, że ja mam płaski brzuch dopiero rano, a tak to po każdym jedzeniu od razu mnie "wywala"...

Dzisiaj szukałam ołówkowej spódnicy z wysokim stanem, ale elastycznej i nie znalazłam... zawsze na opak, jak moda na ołówkowe to ja chce rozkloszowaną, jak teraz są w sklepach rozkloszowane to ja obcisła... :P

:) udanego dnia :*

• pigułka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Kawo, to faktycznie tragedia. Ja zawsze mam wieczorem większy brzuch, ale teraz to był 2 razy taki jak normalnie.
    A co do spódnicy to możesz poszukać na answer.com. Widziałam tam kilka ołówkowych. Można zamówić za darmo do sklepu i zwrócić też. A co do ubrań to kupiłam sobie pod koniec sezonu krótkie spodenki z podwyższanym stanem z myślą, że będę w nich chodzić w następnym roku, a tu dupa i nie będzie szans :p Mam nadzieję, że za 2 lata nie wyjdą z mody :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ubrania ciążowe to dla Was jeszcze za wcześnie, ale napisze jak ja ich szukałam. Ogólnie byłam załamana ze sa strasznie drogie, zwykły sweterek ciążowy w H&M 99zl, a taki podobny ale w zwykłej kolekcji kosztował 69, ale okazało sie ze nie w każdym H&M sa takie same ceny. Byłam w dwóch w Katowiacach i tam w ogóle nie było przecen, a poszłam jeszcze w Bielsku Białej i tam mieli sporo rzeczy w promocji, np. 2 koszulki za 50pln, tuniki za 30, dlatego warto pochodzić. Niektóre rzeczy znalazłam w second hand, ale niestety w tych sklepach nie ma wyszczególnionego miejsca z ciazowymi ubraniami, wiec najlepiej wchodzić do tych malutkich i pytać ekspedientki, zazwyczaj pamietają czy miały cos ciążowego.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się z Wami podzielić moim idiotycznym snem :P śniło mi się dziś, że wypiłam piwo (Reddsa żurawinowego;)), bo byłam na jakiejś wycieczce i wszyscy pili alkohol, a ja nieświadomie też wypiłam i dopiero po czasie się zorientowałam co ja zrobiłam. Potem chodziłam załamana, że moje dziecko na pewno urodzi sie chore przez to...i nawet mój tato na mnie krzyczał. Co za sen...

pigułka, Dominique88 lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, Pigułko, na allegro zaczęłam szukać, ale nic ciekawego, mam nadzieję, że tylko parę sztuk kupię odzieży ciążowej własnie jakaś spódnica i leginsy czy rajstopy. Wczoraj to prawie poplakałam się przed lustrem, wiem, że utyję, ale ja dopiero zaczęłam 11 tydzień, silne mięsnie brzucha mam, a mam już brzuchol jakbym była w 5 mcu...

Muszę się ogarnąć z węglowodanami, przed ciążą bardzo mało chleba jadłam, a makarony pełnoziarniste tylko i miałam płaściutki brzuszek i dobrze się czułam. Teraz mdłości zajadałam węglowodanami- chleb z masłem i czymś tam jeszcze i tak z 5 czy 6 przekąsek takich, a wcześniej tylko na pierwsze śniadanie chleb...

Wiem, że to moja wina... eh...

ide sobie pobiegac, pogoda piekna u mnie, az szkoda nie wyjsc :P

Udanej niedzieli :*

ps. ja we wtorek do lekarza ide, mam stresa, moze wkoncu serduszko uslysze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 10:20

• pigułka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, teraz mozna przez internet kupic ciuchy w hm i akurat sa poprzeceniane, bo tak to koszmarne ceny, ale u nas to faktycznie za wczesnie na takie zakupy. Mam w szafie takie lniane, szerokie spodnie z takim pasem, jak maja ciazowe, bo normalnie sie go wywijalo, i troche koszul i bluzek odcinanych pod biustem wiec mam nadzieje, ze nie bede musiala duzo kupowac. Poza tym jakos chyba latwiej letnie rzeczy kupic dla ciezarnej:)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam w h&mie i widziałam, że ciążowe dżinsy były przecenione! Jednak moja radość nie trwała długo, bo po chwili zauważyłam, że jedyny przeceniony rozmiar to 34 :] a reszta "normalnych" rozmiarów w niezmiennej cenie ;) Kupiłam sobie chociaz ciążowe getry, bo cena 39 zł jeszcze jest w zasięgu moich funduszy ;)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupiłam ocieplane legginsy ciążowe :-D Wprawdzie brzuszek dopiero zaczyna być widoczny, ale od początku ciąży drażniły mnie obcisłe spodnie, a w tych czuję się super ;-)

860ij44jnlwgi45u.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzarnaKawa ja pamietam ze na początku ciąży tez miałam taki wzdety brzuch, ale potem przeszło.
    Dzisiaj rzeczywiście jest piękny dzień na spacery, bieganie, tylko nie wybierajcie sie na zakupy, ja dzisiaj musiałam ogarnąć jeszcze jeden prezent i byłam o 10:30 w CH i nie było juz gdzie zaparkować.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witam się już z Polski! Jak dobrze być w domu :)
    Jutro wizyta u lekarza, z usg mam nadzieję. Trzymajcie kciuki!

Udanego niedzielnego popołudnia! :)

pigułka lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Naditta! Ja też jutro wizytuję ;)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja już nie daje rady. Ci zjem to mnie mdli albo zwracam. Wszystko mnie brzydzi. Zapachy tak samo. Od słodyczy odrzuciło gdzie wcześniej byłam strasznym łasuchem. Ogólnie mam brak apetytu. Mało co mi smakuje. Zaczynam sie martwić

• pigułka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie ma się co martwić, każdy lekarz Ci powie, że mdłości to dobry objaw. Ja też miałam tak jak Ty, teraz trochę mniej mnie muli, a przynajmniej nie codziennie. Na początku pomagał mi imbir, ale potem na samą myśl o nim było mi niedobrze. Za namową Czarnej Kawy spróbowałam zapychać się chlebem i to mi pomaga. Jak już zupełnie nic nie mogłam przełknąć to jadłam sam suchy chleb. Ogólnie mi pomaga zjedzenie porządnego śniadania, wprawdzie trwa to prawie godzinę, ale potem jest lepiej. Możesz też spróbować prenalen uno, to takie witaminy na 1 trymestr i mają w składzie imbir. Dużo osób je sobie chwali. Mi mdłości nasilają się też jak się denerwuję. Moja mama ze mną wymiotowała całą ciąże, a urodziłam się cała i zdrowa. Uszy do góry :*

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, daj koniecznie znać po wizycie. Ja dopiero popołudniu o 16.

Podzieliliśmy się dobrą nowiną z rodzicami, chętnie bym poczekała jeszcze z nowiną, ale już nie dałoby się tego ukryć, raczej rzadko odmawiałam alkoholu, więc od razu by wiedzieli o co chodzi. Poza tym stwierdziłam, że co ma być to i tak będzie, a gdyby coś było nie tak, to przecież będę potrzebować ich wsparcia.
    Radość oczywiście była ogromna, po raz pierwszy zostaną dziadkami :)
    Mogłam w końcu też zapytać mamę jak to było u niej i okazuje się, że brak objawów to chyba u nas genetyczne :) moja mama w obu ciążach nie miała żadnych objawów, mówi że zapominała, że w ciąży jest :D. Zero mdłości, bóli, nic. Troszkę mnie to uspokoiło i ucieszyło, jednak nie jestem nienormalna :P

pigułka lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Pigułka za miłe słowa. Ja na nic nie mam ochoty. Mam nadzieje ze mi przejdzie nie długo bo już mi waga leci.

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to na pewno okres przejściowy. Pomyśl, co mogłabyś zjeść ze smakiem. Z pewnością prędzej czy później będą Cię nachodzić jakieś smaki. U mnie to był chleb z białym serkiem :) Naditta ja wizytuję trochę wczesniej niż Ty, bo o 15:)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta nie martw sie, ja poczułam ze jestem w ciąży jak juz musiałam ubrać spodnie ciążowe czyli ok 20tyg. A tak przechodzę ciąże prawie bezobjawowo, tylko z początku piersi mnie bolały.

Naditta lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No piersi mnie bolą cały czas od samego początku, raz mniej, raz wiecej, ale ciągle. Moja pani doktor mówi, że z braku objawów to nic, tylko się cieszyć :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ