rocznik 88 w pierwszej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Naditta zycze Wam udanych swiat dziewczyny, my bylismy wczoraj na wigilii u znajomych i po tych wigilijnych potrawach tak mnie wydelo, ze myslalam, ze mi sukienka zaraz peknie. Maz sie potem smial, ze chyba juz wszyscy zauwazyli, ze w ciazy jestem, bo mi tak brzuch wywalilo. Pol nocy sie potem meczylam przed domowa musze sie w espumisan zaopatrzyc, bo to byla masakra jakas. Buziaki i milego dnia :*
-
No to Pigułko wyobraź sobie, że ja mam płaski brzuch dopiero rano, a tak to po każdym jedzeniu od razu mnie "wywala"...
Dzisiaj szukałam ołówkowej spódnicy z wysokim stanem, ale elastycznej i nie znalazłam... zawsze na opak, jak moda na ołówkowe to ja chce rozkloszowaną, jak teraz są w sklepach rozkloszowane to ja obcisła...
udanego dnia :*22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci " -
Czarna Kawo, to faktycznie tragedia. Ja zawsze mam wieczorem większy brzuch, ale teraz to był 2 razy taki jak normalnie.
A co do spódnicy to możesz poszukać na answer.com. Widziałam tam kilka ołówkowych. Można zamówić za darmo do sklepu i zwrócić też. A co do ubrań to kupiłam sobie pod koniec sezonu krótkie spodenki z podwyższanym stanem z myślą, że będę w nich chodzić w następnym roku, a tu dupa i nie będzie szans :p Mam nadzieję, że za 2 lata nie wyjdą z mody -
Na ubrania ciążowe to dla Was jeszcze za wcześnie, ale napisze jak ja ich szukałam. Ogólnie byłam załamana ze sa strasznie drogie, zwykły sweterek ciążowy w H&M 99zl, a taki podobny ale w zwykłej kolekcji kosztował 69, ale okazało sie ze nie w każdym H&M sa takie same ceny. Byłam w dwóch w Katowiacach i tam w ogóle nie było przecen, a poszłam jeszcze w Bielsku Białej i tam mieli sporo rzeczy w promocji, np. 2 koszulki za 50pln, tuniki za 30, dlatego warto pochodzić. Niektóre rzeczy znalazłam w second hand, ale niestety w tych sklepach nie ma wyszczególnionego miejsca z ciazowymi ubraniami, wiec najlepiej wchodzić do tych malutkich i pytać ekspedientki, zazwyczaj pamietają czy miały cos ciążowego.
-
Dziewczyny muszę się z Wami podzielić moim idiotycznym snem śniło mi się dziś, że wypiłam piwo (Reddsa żurawinowego;)), bo byłam na jakiejś wycieczce i wszyscy pili alkohol, a ja nieświadomie też wypiłam i dopiero po czasie się zorientowałam co ja zrobiłam. Potem chodziłam załamana, że moje dziecko na pewno urodzi sie chore przez to...i nawet mój tato na mnie krzyczał. Co za sen...
pigułka, Dominique88 lubią tę wiadomość
-
Dana, Pigułko, na allegro zaczęłam szukać, ale nic ciekawego, mam nadzieję, że tylko parę sztuk kupię odzieży ciążowej własnie jakaś spódnica i leginsy czy rajstopy. Wczoraj to prawie poplakałam się przed lustrem, wiem, że utyję, ale ja dopiero zaczęłam 11 tydzień, silne mięsnie brzucha mam, a mam już brzuchol jakbym była w 5 mcu...
Muszę się ogarnąć z węglowodanami, przed ciążą bardzo mało chleba jadłam, a makarony pełnoziarniste tylko i miałam płaściutki brzuszek i dobrze się czułam. Teraz mdłości zajadałam węglowodanami- chleb z masłem i czymś tam jeszcze i tak z 5 czy 6 przekąsek takich, a wcześniej tylko na pierwsze śniadanie chleb...
Wiem, że to moja wina... eh...
ide sobie pobiegac, pogoda piekna u mnie, az szkoda nie wyjsc
Udanej niedzieli :*
ps. ja we wtorek do lekarza ide, mam stresa, moze wkoncu serduszko uslyszeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 10:20
22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci " -
Dana, teraz mozna przez internet kupic ciuchy w hm i akurat sa poprzeceniane, bo tak to koszmarne ceny, ale u nas to faktycznie za wczesnie na takie zakupy. Mam w szafie takie lniane, szerokie spodnie z takim pasem, jak maja ciazowe, bo normalnie sie go wywijalo, i troche koszul i bluzek odcinanych pod biustem wiec mam nadzieje, ze nie bede musiala duzo kupowac. Poza tym jakos chyba latwiej letnie rzeczy kupic dla ciezarnej:)
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio byłam w h&mie i widziałam, że ciążowe dżinsy były przecenione! Jednak moja radość nie trwała długo, bo po chwili zauważyłam, że jedyny przeceniony rozmiar to 34 :] a reszta "normalnych" rozmiarów w niezmiennej cenie Kupiłam sobie chociaz ciążowe getry, bo cena 39 zł jeszcze jest w zasięgu moich funduszy
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
CzarnaKawa ja pamietam ze na początku ciąży tez miałam taki wzdety brzuch, ale potem przeszło.
Dzisiaj rzeczywiście jest piękny dzień na spacery, bieganie, tylko nie wybierajcie sie na zakupy, ja dzisiaj musiałam ogarnąć jeszcze jeden prezent i byłam o 10:30 w CH i nie było juz gdzie zaparkować.
-
nick nieaktualny
-
Monia nie ma się co martwić, każdy lekarz Ci powie, że mdłości to dobry objaw. Ja też miałam tak jak Ty, teraz trochę mniej mnie muli, a przynajmniej nie codziennie. Na początku pomagał mi imbir, ale potem na samą myśl o nim było mi niedobrze. Za namową Czarnej Kawy spróbowałam zapychać się chlebem i to mi pomaga. Jak już zupełnie nic nie mogłam przełknąć to jadłam sam suchy chleb. Ogólnie mi pomaga zjedzenie porządnego śniadania, wprawdzie trwa to prawie godzinę, ale potem jest lepiej. Możesz też spróbować prenalen uno, to takie witaminy na 1 trymestr i mają w składzie imbir. Dużo osób je sobie chwali. Mi mdłości nasilają się też jak się denerwuję. Moja mama ze mną wymiotowała całą ciąże, a urodziłam się cała i zdrowa. Uszy do góry :*
-
Karola, daj koniecznie znać po wizycie. Ja dopiero popołudniu o 16.
Podzieliliśmy się dobrą nowiną z rodzicami, chętnie bym poczekała jeszcze z nowiną, ale już nie dałoby się tego ukryć, raczej rzadko odmawiałam alkoholu, więc od razu by wiedzieli o co chodzi. Poza tym stwierdziłam, że co ma być to i tak będzie, a gdyby coś było nie tak, to przecież będę potrzebować ich wsparcia.
Radość oczywiście była ogromna, po raz pierwszy zostaną dziadkami
Mogłam w końcu też zapytać mamę jak to było u niej i okazuje się, że brak objawów to chyba u nas genetyczne moja mama w obu ciążach nie miała żadnych objawów, mówi że zapominała, że w ciąży jest . Zero mdłości, bóli, nic. Troszkę mnie to uspokoiło i ucieszyło, jednak nie jestem nienormalnapigułka lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
nick nieaktualny