X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, ja dzisiaj tez mam twardy brzuch i bola wiezadla w pachwinach... mam nadzieje ze u mnie to nic powaznego, moze po wczorajszych cwiczeniach?
    Robilam przysiady, zadnych podskokow, i ciwczenia na pilce gimnastycznej...
    Dobrze, ze Twoj bol i twardy brzucholek to nic niepokojacego. Oby jeszcze te dwa tyg dzidzia wytrzymala :)

Pozniej na kompie obczaje Wasze modele wozkow, jestem ciekawa co za cuda wybralyscie ;)

Ja dzisiaj zdecydowanie musze isc po ta poduszke do spania bo nie moge sie ulozyc... eh
    Jutro ide na pierwsze zajecia gimnastyki dla ciezarnych. Jestem ciekawa czy bede sie nudzic i czy polubie emerycka gimnastyke ;) jakos takie cwiczenia dedykowane ciezaroweczka kojarza mi sie z tempem seniora ;) zobaczymy jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:06

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie wybrałam BabyDesign Lupo.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cybexu wozek to starszy model widzialam w sklepie, na duzych kolach, te co sa w necie to te pierwsze maja male i skretne, co jakos mnie osobiscie nie przekonuja...

Wózek na 3 kolach rowniez u mnie odpada, bo bede miala problem z podjazdami, w mojej okolicy jest ich sporo.

A ten joolz day po mimo ze gondola jest kanciata, to ma cos w sobie... musze na zywo obejrzec...

Karola, mnie najbardziej pasuje Twój wybor, ALE jest troche ciezki... ciezko mi bedzie wtachac go na 2 pietro...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:53

• pigułka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzarnaKawa wrote:
    Ja cybexu wozek to starszy model widzialam w sklepie, na duzych kolach, te co sa w necie to te pierwsze maja male i skretne, co jakos mnie osobiscie nie przekonuja...

Wózek na 3 kolach rowniez u mnie odpada, bo bede miala problem z podjazdami, w mojej okolicy jest ich sporo.

A ten joolz day po mimo ze gondola jest kanciata, to ma cos w sobie... musze na zywo obejrzec...
    Ja własnie tez chcę zobaczyć na żywo. Dla mnie plusem jest to, że można zmieniać te koła na większe lub mniejsze w zależności od tego w jaki teren się wybierasz i że jest lekki.
    Kiedyś pchałam takie ok 7 miesięczne dziecko pod górkę w takim standardowym wózku i myślałam, że się zajadę. Nie dość, ze ciężko, to manewrowanie nim też było słabe.
    Za to jedna koleżanka ma bugaboo bee i prowadzi się super, tylko w moich warunkach się niestety takie małe koła nie sprawdzą.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looo zmiana kol, super :) oznacza to szybki demontaż, to nawet w moje male auto sie zmiesci, zreszta jak widzialam do jakich rozmiarow sie sklada.... kanciate cudo :P

caly czas mam ucisk w brzuchu, jakby pępek chcialo mi wywrócic na druga strone... do tego zaparcia i pewnie maly nie ma miejsca w brzuchu... maslanki to juz jeden karton wypilam od wczoraj i do tego otreby, owoce... rany jak sie mecze z tymi zaparaciami...

• pigułka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze nic, w tych nowych wózkach cybexu widziałam, że zamiast przednich kół można wpiąć płozy. Cuda na kije teraz są w tym internecie.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, ten "mój" wózek waży 14 kg, a jak patrzyłam na inne to lżejszych niż 12 kg nie widziałam (może mało widziałam :P). Więc te 2 kg nie robią chyba wielkiej różnicy.
    Ech, dziewczyny ja mam tak duży apetyt, że strach się bać. Wczoraj to zjadłam na kolację więcej niż mój mąż...ale chyba dzieciątko pochłania ;)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Czarna, ten "mój" wózek waży 14 kg, a jak patrzyłam na inne to lżejszych niż 12 kg nie widziałam (może mało widziałam :P). Więc te 2 kg nie robią chyba wielkiej różnicy.
    Ech, dziewczyny ja mam tak duży apetyt, że strach się bać. Wczoraj to zjadłam na kolację więcej niż mój mąż...ale chyba dzieciątko pochłania ;)
    Bo na samym dole jest napisane, że z gondolą waży 16 kg, a ze spacerówką 15 kg. Też mi się podoba tylko ta waga...
    http://mamygadzety.pl/babyzen-yoyo-0/
    Karola zobacz sobie ten- waży 6 kg. Dla rodzin często podróżujących :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie leciutki ten wózeczek ale to zupełnie nie to, czego szukam (zwłaszcza cenowo :P). Oboje z mężem zakochaliśmy się od pierwszego wejrzenia w tym wózku Margaret, mamy duże auto (kombi) wiec też nie będzie problemu z podróżowaniem. Jeszcze trochę czasu na przemyślenia mamy, decyzji ostatecznej jeszcze nie podejmujemy ale mój mąż jest już mocno nastawiony na ten wózek.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie z kolei, jedną z najważniejszych rzeczy jeśli chodzi o wózki, to żeby był nieduży i ładny :D
    W Quinny Moodd się zakochałam od pierwszego wejrzenia, ale jak zaczęłam przeglądać wózki ogólnie to jest kilka podobnych modeli innych firm, które też mi się podobają :)

Bardzo mi się spodobał ten wymieniony przez Pigułkę, super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 19:10

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Jestem po wizycie, mój kropek ma 3mm, wygląda na to, że wszystko jest ok:) Bardzo się cieszę, ulga jest większa:)

Pewnie za jakiś czas skorzystam z Waszych rad apropo wózków, na razie to wszystko jeszcze do mnie nie dochodzi...:)

pigułka, Karola1988 lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka fantastyczne wiadomości. Nie przejmuj się, ja dalej nie mogę w to uwierzyć :) widziałaś serduszko?
    Ja dzisiaj czytałam o materacach dla dziecka i głowa spuchła mi jeszcze bardziej niż przy tych wózkach :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na SR i polozna mi powiedziała ze prawdopodobnie były skurcze przepowiadające i powinnam urodzić do 2 tygodni. Ciąże donoszona wg belly będę mieć 20 stycznia, czyli juz niedługo

Teraz czytacie o tych wszystkich rzeczach na necie, zobaczycie jak pójdziecie do sklepów to jeszcze bardziej Wam namieszają sprzedawcy, jest taki wybór ze mozna oszaleć.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Broszka fantastyczne wiadomości. Nie przejmuj się, ja dalej nie mogę w to uwierzyć :) widziałaś serduszko?
    Ja dzisiaj czytałam o materacach dla dziecka i głowa spuchła mi jeszcze bardziej niż przy tych wózkach :P

Ciekawa jestem kiedy uwierzę:) Może jak zaczną sie pierwsze ruchy maleństwa?
    Serduszka jeszcze nie było, na następnej wizycie będzie. Szybko mi miną te 4 tygodnie:)
    A Wy kiedy zdecydowałyście się powiedzieć rodzinie?

o14882c3tzwz2hbc.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice dowiedzieli się, po wizycie serduszkowej (7 tydzień), ale to dlatego, że mnie odwiedzali, a ja się czułam mega źle, więc i tak by się domyślili. A jak moi się dowiedzieli, to mąż zadzwonił też do swoich. A reszcie na święta. To był 9 tydzień. Dalszej rodzinie nie chcieliśmy mówić, ale tak mi brzuch spuchł, że się domyślili.
    Dana to już niedługo się doczekasz swojego maluszka :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka, do mnie ciągle to nie dociera. Nie wiem kiedy do mózgu kobiety dochodzi tak na prawdę wiadomość, że nosi w sobie nowe życie. Może właśnie jak się zaczynają ruchy?
    Ja dobrze się czuje cały czas, brzuch się wcale nie powiększył, więc trudno jest w to uwierzyć :)

My rodzinie powiedzieliśmy dopiero niedawno, 2 tygodnie temu. Każdy robi jak uważa, ja jestem z tych ostrożniejszych. U mnie w pracy do tej pory nikt nic nie wie, w zasadzie wie tylko rodzina i najbliżsi przyjaciele.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę być ostrożna, a mój mąż chciałby to ogłosić całemu światu...stopuje go ciągle i tłumaczę że jeszcze za wcześnie. Waham się tylko czy nie powiedzieć rodzicom, bo u nich pracuję, żeby patrzyli na mnie łaskawszym okiem, ale chyba przekonam męża żebyśmy jeszcze zaczekali do następnej wizyty, to tylko 4 tygodnie:) A ja póki co czuję się dobrze, niech tak zostanie:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego przed ciążą nastraszyłam o tym nie mówieniu do końca 1 trymestru i się tak przejął, ze na początku to miał nastawienie, że najchętniej by po porodzie dopiero powiedział :) Broszko wszystko zależy od tego jakie masz kontakty ze swoimi rodzicami. Nam lekarz zalecał, żeby przed serduszkiem nikomu nie mówić, ale w pracy i tak musiałam powiedzieć, bo nie mogłam pewnych czynności wykonywać z substancjami chemicznymi.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż w tej kwestii aż mnie zadziwił, bo jak powiedziałam, że nie mówimy to zrozumiał doskonale o co mi chodzi i dlaczego, a jak trzeba było to kłamał jak z nut za mnie :D (dlaczego nie pije itd).

Broszka lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie było na odwrót, maź nie wytrzymywał, ja rodzicom powiedziałam w 12 tygodniu, teściom chyba nawet pozniej, ale maz najbliższym znajomym wygadał sie wcześniej, potem wszystkich musiałam prosić zeby dalej nic nie mówili bo rodzice jeszcze nie wiedza, głupio by było jakby dowiedzieli sie od kogoś innego. Na początku dobrze mi było ze wiem tylko ja i maz, pomimo ze bardzo sie cieszyłam to wolałam zostawić inf dla siebie i nawet nie potrafiłam powiedzieć ze jestem w ciazy. W pracy w 18 tyg to poprostu ubrałam koszulkę z napisem na brzuszku It' s a baby boy, kierownikowi powiedziałam 2 tyg wcześniej zeby nie był zdziwiony.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ