rocznik 88 w pierwszej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
W UK masz super pod tym względem. Mam koleżankę, która mieszka też w Londynie i kupowała dużo używanych rzeczy, a jak jej coś nie przypasiło, to zaraz sprzedawała. Wózków, to chyba z 5 jej się przez dom przewinęło, aż w końcu trafiła na ten, co jej spasował.
-
To fajnie ze w UK mozna cos tanio dostać do dziecka. Mi w sklepach czasem oczy wychodziły jak widziałam ceny. Najgorsze ze ubranka dla niemowlaków rzadko sa przeceniane ze względu na to ze śpiochy, body itp to nie sa sezonowe ubranka. Jak to ma cierpliwość i czas to fajne rzeczy mozna wynaleźć w second hand, ja kilka przeszłam, ale jak juz cos znalazłam to na rozmiar 74.
Co do włosów to mi sie wzmocniły, zawsze dostawałam szału jak po umyciu (rozczesuje włosy tylko po myciu bo mam kręcone) musialam je zbierać z białych kafelek w łazience, a teraz nie wiem czy przez hormony czy witaminy prawie w ogóle nie muszę zbierać.
-
U nas jeszcze w miarę przystępne ceny ubranek dla dzieci są w outlecie. Tam, to można kupować, ale też nie zawsze się trafi. Jak ostatnio byłam w smyku oglądać poduszkę dla kobiet w ciąży i zobaczyłam, że przecenione bodziaki kosztują 40 zł, to się za głowę złapałam.
-
No niestety z tymi cenami to u nas przesadzają Jeśli chodzi o smyk to tylko na promocjach w sklepie internetowym, bo w stacjonarnym tak jak pigułka napisała żadna przecena. Ale ja ostatnio w smyku przez internet kupiłam 3-pack body za 27 zł Naprawdę fajne:) Trzeba ciągle tylko zaglądać, bo tam jednego dnia jest promocja a drugiego nie ma:P Ja jak będę miała córkę to może sisotra mi użyczy trochę ciuszków, bo ma teraz roczną dziewczynkę, a jak chłopca to sporo będę miała po synku. I tak jak któraś z was napisała, przy pierwszym dziecku traci się rozsądek przy zakupie ubranek dla malucha. Coś o tym wiem:P Dużo dużo rzeczy kupiłam niepotrzebnie:P
-
Ostatnio jak weszłam właśnie do tego smyka to się nie mogłam odnaleźć. Nie jestem przyzwyczajona do tych dziecięcych sklepów. Nie wiem gdzie czego szukać itp.
A znając moją mamę to mi kupi tych ciuszków do wiwatu. Już mi pierwsze śpioszki kupiła. Ma znajomego w ciucholandzie i ma jej odkładać co fajniejsze. Jest bardzo rozsądną kobietą, ale czuje, że zeświruje jak zobaczy swoje pierwsze wnuczątko -
Ja chyba sie jutro zmobilizuje i pojadę do hurtowni art dziecięcych, w końcu muszę sie zdecydować w czym dziecko bedzie spało. Duzo osób polecało mi takie śpiworki, tylko u mnie w domu jest ogrzewanie na węgiel, czyli wieczorem jak tata lub maź zapali w piecu to jest gorąco a nad ranem zimno i chyba w rączki byłoby zimno w tym śpiworki, wiec chyba kupie kołderkę, tylko znowu problem jakie wziąć wypełnienie, tyle decyzji trzeba podjąć ze głowa boli.
Moi rodzice nie szaleją z zakupami dla wnuczka, całe szczęście wola dać kasę i mam kupować co potrzebuje, choć bardzo lubią chodzić po sklepach dziecięcych i nieraz było tak ze byli sami w takim sklepie i sie orientowali co potrzebuje i ile kosztuje, wiec zrobię im ta przyjemność i wezmę ich do hurtowni, w sumie zawsze cos doradza.
-
Cześć dziewczyny:) Czy mogę do Was dołączyć? Wszystko jak w temacie się zgadza - rocznik 88 i pierwsza ciąża:P
Pierwszą betę zrobiłam w poniedziałek - 527,69. Dzisiaj powtórzyłam ale wynik będę miała dopiero jutro. Jutro też mam pierwszą wizytę u lekarza - trzymajcie proszę za mnie kciuki:) -
Cześć broszka! Trzymamy kciuki i czekamy na relację z wizyty
Dziewczyny, co do ciuszków to ja się przyznam, że chociaż płeć nie znna jeszcze na 100%, to już trochę mam takich "neutralnych" kupionych w szmatlandach i na allegro. Poczytałam, że jakościowo bardzo dobre są z h&mu, next'a czy george'a i właśnie tych firm poszukuję na allegro- używanych oczywiście Teraz z mężem jestemy na etapie wyboru wózka. Zamówimy też na internecie, bo ceny w sklepach nas rozkładają na łopatki. Oto nasza wymarzona bryka http://allegro.pl/raf-pol-wozek-margaret-3w1-gleboki-spacer-fotelik-i5074516247.html
-
Hej dziewczyny,
Ja bylam ogladac wozki, to ceny zawrotne... az sie w glowie krecilo po szybkim przeliczeniu, co i ile czego musze kupic... a jeszcze lozeczko, wanienka, pieluchy tetrowe, tu kocyk do wozka, tam kolderka, podusia, jakis rozek... do tego butelki, plyny do mycia itd... szok przezylam, ze taki to biznes...
Wozek albo przez all kupimy albo uzywany ale na gwarancji jak sie uda. W sumie to na razie taki rekonesans zrobilam z mama. Wiem tylko, ze musi byc lekki i kola pompowane a przednie to nie te skretne. Jeden wozek taki prowadzilam to myslalam ze go rozwale jadac po chodniku...
Ja az tyle rzeczy z drugiej reki raczej nie bede miec... tylko nieliczne, co nie zdarzyl chrzestny opchnac dalej. Ale to juz zawsze pare zlotowek...
Dzisiaj pilnuje i duzo wody pije, glowa prawie w ogole nie bolala
Chyba w smyku online zaczne zakupy powoli robic, zeby pensja nie poszla cala na jeden raz...eh bo w sumie nie chcialam juz zakupow robic, ale moze warto kompletowac po pare sztuk...
Ide spac, oczy same juz sie zamykaja, mam nadzieje ze zasne, lozko mam cale dla siebie bo maz ma nocke
22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci " -
Ja myślę, że za wcześnie na jakiekolwiek zakupy, ale z drugiej strony rozsądniej byłoby powoli, a nie potem wszystko naraz kupować.
Tylko jakoś odwagi mi brak, ciągle wydaje mi się, że to zdecydowanie za wcześnie...
Ja przez przypadek znalazłam wózek, chyba się zakochałam i muszę go mieć!17.07.2016
-
Dla mnie tez priorytetem jest to, zeby wozek byl lekki i po zlozeniu zajmowal malo miejsca, a te niestety kosztuja straszne pieniadze. Mam nadzieje, ze jak sie przejdziemy po sklepach to znajdziemy jakiegos no name w rozsadnej cenie. Uzywanych wbrew pozorom wcale nie ma tak duzo. Naditta pokaz swoj wymarzony.
-
No to naditta u mnie tez wymarzony rowniez tyle kosztuje, a to dopiero wersja podstawowa tylko gondola ze stelazem i fotelikiem. Cybexu wozek, czarny stelaz, grafitowa gondola, duze kola pompowane.... cudo
Wlasnie wstalam, o dziwo nawet czuje sie wyspana tylko polamana znowu...
Wczoraj pocwiczylam, poszlam spac, nie moglam zasnac i niestety 3 godziny pozniej bylam juz taka glodna ze o godzinie po 24 jadlam druga kolacje...
Po ciazy bede miala co zrzucac, bo naprawde mam apetyt i jem za duzo niz moje energetyczne potrzeby... niech juz sie cieplej zrobi, to na pewno bede mniej jesc... lece wode z miodem sobie zrobie i za chwile jakies sniadanie. Od dwoch dni chodza za mna gotowane jajka a musialam poczekac na wiejska dostawe
Milego dnia22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci " -
Właśnie lepiej nie zostawiać wszystkich zakupów na ostatnia chwile, po pierwsze to jest duży wydatek na raz, po drugie np na moim etapie ciazy zakupy sa bardzo męczące.
Ja dzisiaj przeżyłam najgorsza noc w całej ciazy. Wczoraj jakos sie złe czułam i poszłam o 21 spać ale nie zasnęłam bo 4 razy musiałam biegać do toalety. Po mini biegunce to cała noc tak mi twardnial brzuch (to jest normalne) ale towarzyszył temu taki ból ze ja juz myślałam ze będę rodzic. Może to juz były te skurcze przepowiadające.
-
Dana, ale na tym etapie ciazy nawet jeśli byś urodziła to dziecko nie bedzie wczesniakiem? Już pewnie gotowe do wyjścia?
CzarnaKawa mój wymarzony wózek to Quinny moodd. Ale mam jeszcze czas na przemyślenia, może coś innego wpadnie mi w oko...17.07.2016