rocznik 88 w pierwszej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Naditta to będziesz mogła chyba dość często rozkoszować się tym odgłosem, bo kupiłaś swój detektor? Ja nie mam ale na każdej wizycie doktor podgłaśnia żebym też słyszała serduszko i to faktycznie niesamowite uczucie. Co do cycków to mnie swędzą, i co Wy na to? czytałam, że jak skóra się rozciąga to może swędzieć...A co do męża to mój mnie pozytywnie zaskakuje. Kiedy mu powiedziałam, że dziecko już nas może słyszeć to zaczął mówić do brzucha, głaszcze mnie po nim często i całuje. On ogólnie taki pieszczoch jest. Ale niektórzy mężczyźni mają trudności z okazywaniem uczuć i w środku przeżywają wszystko, więc może niektóre z Was maja takich mężów, więc nie ma co zakładać, że się nie cieszą.
-
Hej, my dzisiaj poszliszmy i wyszlismy z wozkiem. Xlander model 2015. Wyprzedaz starego modelu. Lekki 13kg, kompaktowy, zwinny. Mam kaca moralnego ze to za szybko, ale przynajmniej mam juz to z glowy. Za duzy wybor wozkow. Uzywane a ten w podobnej cenie sa (te zadbane i jeszcze na gwarancji) za 3mce mogloby juz nie byc takich cen i tylko w regularnych. A szkoda mi wydac az tyle pieniazkow na wozek... wole lozeczko z lepszym materacem kupic. Zreszta x lander ma dobre jakosciowo obicie, porownywalam z drozszymi. Jest roznica. Tym bardziej w lecie urodze to musi byc przewiewna gondola, bez jakich eko skorek obic, ktore mi sie nie podobaja. Musimy tylko fotelik dokupic. Uf. Musze sie oswoic z mysla ze to juz... ze to prawda. Rany bede miala dzidziusia, mam juz wozek dla niego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 17:57
pigułka lubi tę wiadomość
22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci " -
Czarna Kawo, mam nadzieję, że zmniejszę trochę Twojego kaca, bo my dzisiaj kupiliśmy komodę z przewijakiem. Pojechaliśmy do ikei bo mąż potrzebował kilka rzeczy do biura i była promocja -15% na meble dziecięce. A tą szafeczkę miałam już dawno upatrzoną, bo pasuje do pozostałych mebli w pokoju dziecięcym i ma dodatkowo przewijak, który można składać i rozkładać. Też miałam mega kaca i dylemat czy nie za szybko...
CzarnaKawa lubi tę wiadomość
-
Pigulko, dziekuje:) zmniejszylas mojego kaca nie tylko ja juz zakupy robie. dobrze wiedziec ze ikea ma promocje. Moze jak jeszcze bedzie promocja jutro to smigniemy po mebelek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 20:01
Dziewczyny mam nadzieję, że Wam przeszedł wczorajszy kac. Skoro są okazje, coś Wam się podoba, to trzeba kupować Nie słuchajcie jakiś zabobonów, że nie powinno się kupować rzeczy dla dziecka przed którymśtam tygodniem, bo to może przynieść pecha. Co ma być, to będzie- nieżaleznie od tego czy kupicie wózek w 2, 4 czy 9 m-cu ciąży. A będzie na pewno dobrze (o ile nie będziecie się denerwować pierdołami taki jak przedwczesne zakupy;)).
Ollaala lubi tę wiadomość
-
I ja dopisuje się jako przyszła mama z rocznika 88 Jest to moja pierwsza ciąża, bardzo wyczekiwana Samopoczucie bardzo dobre, ogólnie jak dotąd omijają mnie negatywne skutki ciąży, zadnych nudności nie mam, jedynie co to odrzucenie od kawy i drobiu Ale już przywyklam
pigułka, Naditta lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, jak Wam mija niedziela?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/ my kupiliśmy tą szafkę. Całkiem ładnie się prezentuje. Mam nadzieję, że będę zadowolona.
Anika spróbuj jeść samo białe pieczywo, ewentualnie z masłem. Czarna Kawa to polecała i faktycznie pomaga.
-
Anika moja szwagierka się tak czuła na początku ciąży, jedyne co mi przychodziło do głowy, żeby ją pocieszyć - zjesz mniej przez mdłości to przynajmniej nie przytyjesz tyle, wiem głupie. Ona całe szczęście nie narzekała tak mocno na te mdlości, choć czasem bywało bardzo źle, chyba radość że jest w ciązy była większa.
CzarnaKawa lubi tę wiadomość
-
a co mijającej niedzieli, to ja zaraz pękne. Wczoraj mój tata odprawiał urodziny i wieczorem się nażarłam, a dzisiaj szwagierka odprawiała urodziny i już byłam u niej na obiedzie, potem ciasta, a jeszcze zrobiła kolację. Jakbym dzisiaj rodziła to ja poproszę o lewatywę:p
-
Polecam na mdłości chleb z masłem. ale tyje sie po tym z prędkością światła...
Na szczęście waga na ten moment powolutku idzie w górę. przez tydzien pare gramów wiecej a nie kilo uda troche mniejsze, lepiej się czuję.
Nie mam ochoty na jedzenie, muszę się zmuszać. dzisiaj zjadłam śniadanie, później bananik i mandarynka, obiad i po obiedzie jabłko. i jak nigdy jestem tak pełna, a wypadałoby jeszcze jakaś kolację zjeść...
chodzę cały czas na gimnastyke i cwicze, wiecej chodze, bo pogoda lepsza, ale szybko dostaje zadyszki i ciagna mnie wiezadla macicy. ale mam wiecej energii i dluzej spie jest postep
wózek x lander s pulse spacerówka kolor blue, a gondola x prame, rocznik 2015. internetowo ceny takie same jak ja w promocji w sklepie stacjonarnie kupiłam.
pozdrawiam
Mnie przez pare dni nie bedzie na forum bo na wycieczke jedziemy, mam nadzieje ze z mezem dogadamy sie. plan zatwierdzony
Anika, jakby to powiedzieć...chyba musisz to przetrwać. Ja nie będę się wymądrzać, bo dotychczas wymiotowałam tylko raz i to chyba po prostu mi jedzenie nie podeszło, nie wiem czy to wina ciąży. Ale trzymam kciuki, żeby mdłości jak najszybciej minęły!
Andzia, witamy w naszym gronie
Ja się dzisiaj zważyłam i przez 2 tygodnie przytyłam 0,3 kg...Ważę aż 55.1 kg A ostatnio jem na prawdę dużo. Chyba mam zbyt szybką i dobrą przemianę materii
Ja za 2 tygodnie wybieram się na taki bazar dla mam, bardziej z ciekawości niż z chęci zakupów. Ale wiem, że można za grosze kupić ciekawe rzeczy
Mi niedziela całkiem miło minęła, ale jak zwykle za szybko. Zaczęłam się dzisiaj rozglądać za wakacjami, bo chcieliśmy jeszcze pojechać zanim małe się urodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 22:28
Andzia SM lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
Czarna udanej wycieczki. Nacieszcie sie soba
Naditta a jakie masz nastawienie do porodu, bo ja zaczynam sie lamac. Jakby mnie ktos przed ciaza spytal to bylam w 100% za cesarka, a teraz mi hormony buzuja i coraz czesciej mysle sobie, ze dam rade urodzic naturalnie. Boje sie tylko, ze te hormony mnie oszuluja... -
Pigułka ja mam tak samo. Tym bardziej że cesarka wiąże się z powrotem do Polski na czas jakiś 3 mcy, bo tutaj nikt mi jej nie zrobi tylko dlatego, że ja chcę...
Mam jeszcze ponad 2 mce na zastanowienie, mam nadzieję, że decyzja jakoś sama się wyklaruje. Póki co nawet ciężko mi o tym myśleć. Nie potrafię się zdecydować.17.07.2016
-
Hej,
Musimy skrocic wycieczke, ale jeden dzien sobie gdzies pojedziemy, wrocimy i w drugi dzien gdzie indziej.... boje sie bo zle sie czuje, brzuch mnie rano boli i nie przechodzi za szybko, w ciagu dnia lepiej i na wieczor znowu boli mnie brzuch. mysle ze to od wysilku... plecy rowniez bola, wiec dlugiej jazdy autem nie dam rady... i tak wszystko na spontanie robimy. wczoraj wieczorem podjelismy decyzje o wyjezdzie w euforii zgodzilam sie na dalszy wyjazd, ale chyba za bardzo sie boje...
jest plus, bo do ikea zajedziemy zobaczymy co z tego wyjdzie, na pewno sobie troche pozwiedzamy22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci "