X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta to będziesz mogła chyba dość często rozkoszować się tym odgłosem, bo kupiłaś swój detektor? Ja nie mam ale na każdej wizycie doktor podgłaśnia żebym też słyszała serduszko i to faktycznie niesamowite uczucie. Co do cycków to mnie swędzą, i co Wy na to? :P czytałam, że jak skóra się rozciąga to może swędzieć...A co do męża to mój mnie pozytywnie zaskakuje. Kiedy mu powiedziałam, że dziecko już nas może słyszeć to zaczął mówić do brzucha, głaszcze mnie po nim często i całuje. On ogólnie taki pieszczoch jest. Ale niektórzy mężczyźni mają trudności z okazywaniem uczuć i w środku przeżywają wszystko, więc może niektóre z Was maja takich mężów, więc nie ma co zakładać, że się nie cieszą.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, kupiłam. Ale jestem nim rozczarowana, bo powinien działać już od 8-10 tygodnia. A u mnie działa dopiero teraz. Chociaż z drugiej strony, fajnie że działa, mimo że tak późno, bo mogę posłuchać :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dzisiaj poszliszmy i wyszlismy z wozkiem. Xlander model 2015. Wyprzedaz starego modelu. Lekki 13kg, kompaktowy, zwinny. Mam kaca moralnego ze to za szybko, ale przynajmniej mam juz to z glowy. Za duzy wybor wozkow. Uzywane a ten w podobnej cenie sa (te zadbane i jeszcze na gwarancji) za 3mce mogloby juz nie byc takich cen i tylko w regularnych. A szkoda mi wydac az tyle pieniazkow na wozek... wole lozeczko z lepszym materacem kupic. Zreszta x lander ma dobre jakosciowo obicie, porownywalam z drozszymi. Jest roznica. Tym bardziej w lecie urodze to musi byc przewiewna gondola, bez jakich eko skorek obic, ktore mi sie nie podobaja. Musimy tylko fotelik dokupic. Uf. Musze sie oswoic z mysla ze to juz... ze to prawda. Rany bede miala dzidziusia, mam juz wozek dla niego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 17:57

pigułka lubi tę wiadomość

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Kawo, mam nadzieję, że zmniejszę trochę Twojego kaca, bo my dzisiaj kupiliśmy komodę z przewijakiem. Pojechaliśmy do ikei bo mąż potrzebował kilka rzeczy do biura i była promocja -15% na meble dziecięce. A tą szafeczkę miałam już dawno upatrzoną, bo pasuje do pozostałych mebli w pokoju dziecięcym i ma dodatkowo przewijak, który można składać i rozkładać. Też miałam mega kaca i dylemat czy nie za szybko...

CzarnaKawa lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulko, dziekuje:) zmniejszylas mojego kaca ;) nie tylko ja juz zakupy robie. :) dobrze wiedziec ze ikea ma promocje. Moze jak jeszcze bedzie promocja jutro to smigniemy po mebelek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 20:01

• pigułka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko trzeba miec karte ikei. A za lozeczka i materace zwracaja 10% na karte podarunkowa.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to widzę, że pierwsze zakupy już za Wami, super! A pochwalcie się jeszcze ile te Wasze cudeńka kosztowały? Ciekawa jestem cen tych wszystkich rzeczy dla maleństwa ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nadzieję, że Wam przeszedł wczorajszy kac. Skoro są okazje, coś Wam się podoba, to trzeba kupować :) Nie słuchajcie jakiś zabobonów, że nie powinno się kupować rzeczy dla dziecka przed którymśtam tygodniem, bo to może przynieść pecha. Co ma być, to będzie- nieżaleznie od tego czy kupicie wózek w 2, 4 czy 9 m-cu ciąży. A będzie na pewno dobrze (o ile nie będziecie się denerwować pierdołami taki jak przedwczesne zakupy;)).

Ollaala lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Anika27 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam cały czas mega mdłości i fatalnie się czuję przez to mam doła i cały czas mi smutno. Nie mogę nic jeść, odrzuca mnie od wszytkiego :(

Ollaala lubi tę wiadomość

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • Ollaala Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Mamusie ;-) jak się czujecie ;-)
    U mnie świetnie Obiadek zjedzony i za chwilkę na Sanie :)

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dopisuje się jako przyszła mama z rocznika 88 :) Jest to moja pierwsza ciąża, bardzo wyczekiwana :) Samopoczucie bardzo dobre, ogólnie jak dotąd omijają mnie negatywne skutki ciąży, zadnych nudności nie mam, jedynie co to odrzucenie od kawy i drobiu :) Ale już przywyklam :)

pigułka, Naditta lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak Wam mija niedziela?
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/ my kupiliśmy tą szafkę. Całkiem ładnie się prezentuje. Mam nadzieję, że będę zadowolona.
    Anika spróbuj jeść samo białe pieczywo, ewentualnie z masłem. Czarna Kawa to polecała i faktycznie pomaga.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika moja szwagierka się tak czuła na początku ciąży, jedyne co mi przychodziło do głowy, żeby ją pocieszyć - zjesz mniej przez mdłości to przynajmniej nie przytyjesz tyle, wiem głupie. Ona całe szczęście nie narzekała tak mocno na te mdlości, choć czasem bywało bardzo źle, chyba radość że jest w ciązy była większa.

CzarnaKawa lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co mijającej niedzieli, to ja zaraz pękne. Wczoraj mój tata odprawiał urodziny i wieczorem się nażarłam, a dzisiaj szwagierka odprawiała urodziny i już byłam u niej na obiedzie, potem ciasta, a jeszcze zrobiła kolację. Jakbym dzisiaj rodziła to ja poproszę o lewatywę:p

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Polecam na mdłości chleb z masłem. ale tyje sie po tym z prędkością światła...

Na szczęście waga na ten moment powolutku idzie w górę. przez tydzien pare gramów wiecej a nie kilo ;) uda troche mniejsze, lepiej się czuję.
    Nie mam ochoty na jedzenie, muszę się zmuszać. dzisiaj zjadłam śniadanie, później bananik i mandarynka, obiad i po obiedzie jabłko. i jak nigdy jestem tak pełna, a wypadałoby jeszcze jakaś kolację zjeść...
    chodzę cały czas na gimnastyke i cwicze, wiecej chodze, bo pogoda lepsza, ale szybko dostaje zadyszki i ciagna mnie wiezadla macicy. ale mam wiecej energii i dluzej spie :):):) jest postep :P

wózek x lander s pulse spacerówka kolor blue, a gondola x prame, rocznik 2015. internetowo ceny takie same jak ja w promocji w sklepie stacjonarnie kupiłam.

pozdrawiam

Mnie przez pare dni nie bedzie na forum bo na wycieczke jedziemy, mam nadzieje ze z mezem dogadamy sie. plan zatwierdzony ;)

• dana222 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Czarna na wycieczce!

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika, jakby to powiedzieć...chyba musisz to przetrwać. Ja nie będę się wymądrzać, bo dotychczas wymiotowałam tylko raz i to chyba po prostu mi jedzenie nie podeszło, nie wiem czy to wina ciąży. Ale trzymam kciuki, żeby mdłości jak najszybciej minęły!

Andzia, witamy w naszym gronie :)

Ja się dzisiaj zważyłam i przez 2 tygodnie przytyłam 0,3 kg...Ważę aż 55.1 kg A ostatnio jem na prawdę dużo. Chyba mam zbyt szybką i dobrą przemianę materii :P

Ja za 2 tygodnie wybieram się na taki bazar dla mam, bardziej z ciekawości niż z chęci zakupów. Ale wiem, że można za grosze kupić ciekawe rzeczy :)

Mi niedziela całkiem miło minęła, ale jak zwykle za szybko. Zaczęłam się dzisiaj rozglądać za wakacjami, bo chcieliśmy jeszcze pojechać zanim małe się urodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 22:28

Andzia SM lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna udanej wycieczki. Nacieszcie sie soba :)
    Naditta a jakie masz nastawienie do porodu, bo ja zaczynam sie lamac. Jakby mnie ktos przed ciaza spytal to bylam w 100% za cesarka, a teraz mi hormony buzuja i coraz czesciej mysle sobie, ze dam rade urodzic naturalnie. Boje sie tylko, ze te hormony mnie oszuluja...:/

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka ja mam tak samo. Tym bardziej że cesarka wiąże się z powrotem do Polski na czas jakiś 3 mcy, bo tutaj nikt mi jej nie zrobi tylko dlatego, że ja chcę...
    Mam jeszcze ponad 2 mce na zastanowienie, mam nadzieję, że decyzja jakoś sama się wyklaruje. Póki co nawet ciężko mi o tym myśleć. Nie potrafię się zdecydować.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Musimy skrocic wycieczke, ale jeden dzien sobie gdzies pojedziemy, wrocimy i w drugi dzien gdzie indziej.... boje sie bo zle sie czuje, brzuch mnie rano boli i nie przechodzi za szybko, w ciagu dnia lepiej i na wieczor znowu boli mnie brzuch. mysle ze to od wysilku... plecy rowniez bola, wiec dlugiej jazdy autem nie dam rady... i tak wszystko na spontanie robimy. wczoraj wieczorem podjelismy decyzje o wyjezdzie :P w euforii zgodzilam sie na dalszy wyjazd, ale chyba za bardzo sie boje...

jest plus, bo do ikea zajedziemy ;) zobaczymy co z tego wyjdzie, na pewno sobie troche pozwiedzamy ;)

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ