X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ja w zeszłym roku byłam z mężem na wakacjach nad morzem, to były moj jeden z najlepszych urlopów, myśl ze będziemy mieć dziecko tak na nas uspokajająco działała, bardzo wypoczęliśmy, pomimo ze całymi dniami jeździliśmy na rowerach, a wieczorami spacerowaliśmy. I to były pierwsze wakacje na których byliśmy sami, trochę sie obawialiśmy ze bedzie nudno, ale chyba dzięki dziecku w brzuszku byliśmy przeszczęśliwi.

Czarna ja ok 25 tyg miałam zaplanowany wyjazd w Bieszczady do kolegi, wszystko juz umówione, maz i szwagier urlopy wzięli, mieliśmy wyjeżdżać w piątek a w środę na wizycie u lekarza dowiedziałam sie ze mam problem z łożyskiem i muszę leżeć. Trudno czasem tak bywa.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy polecieć w jakieś fajne miejsce, chyba będą to Wyspy Kanaryjskie, ale jeszcze zobaczymy :)

Czarna takie bóle brzucha podobno normalne w drugim trymestrze, moja kuzynka miała tak ciągle, mówi że 2 trymestr cały na nospie...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta zastanów się dobrze, czy wytrzymasz tyle godzin w samolocie. My byliśmy w zeszłym roku i to była masakra. Była też dziewczyna w dosyć zaawansowanej ciąży i widać było, że niezbyt dobrze znosi taki długi lot. Ale same wyspy kanaryjskie piękne.
    My pewnie pojedziemy w maju nad morze do rodziny męża, bo nie będzie nas na Wielkanoc. Już tak dawno nie byłam nad polskim morzem, bo mi tak urlop beznadziejnie wypadał, a kocham o każdej porze roku :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież to krótki lot :) a jak nie to, to wtedy może Grecja, Hiszpania albo Portugalia. Wyjdzie w praniu :)
    My na ten rok planowaliśmy egzotyczna wycieczkę tj Jamajka, Mauritius albo Dominikana. Ale to musimy przesunąć :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, w porównaniu do tych drugich to krótki :P Mnie bardzo męczy latanie, może dlatego, 5 godzin to dla mnie niestety jest za długo. Ale jeśli lubisz latać to Ci polecam, bo mi się bardzo podobało i chętnie bym jeszcze tam wróciła, bo nie zobaczyłam wszystkiego, co bym chciała.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie takie lot to nie będzie problem :)
    A gdzie dokładnie byłaś Pigulka?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teneryfa. Ale ponoć wszystkie są piękne :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta my też planujemy wakacje przed narodzinami malucha. Najlepszy do latania jest 2 trymestr, w 3 to już nie chcą wpuszczać do samolotu :)
    My też się wybieramy na Kanary w marcu lub kwietniu.

W zeszłym roku byliśmy w Grecji na Zakhyntos - serdecznie polecam, ale w czerwcu. Wtedy są żółwie Caretta Caretta - można z nimi pływać w morzu, niesamowite wspomnienia!

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie w tym roku chcieliśmy lecieć do Grecji, ale czerwiec to już będzie za późno własnie :/ Polecimy za rok z maluszkiem :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, Zakynthos i żółwie to był nasz pierwszy plan! Ale najlepszy czas właśnie dla mnie, żeby jechać to marzec/kwiecień, a to chyba za wcześnie na Grecję. Z tego co zdążyłam się zorientować, właśnie Kanary będą najlepszym wyborem, bo już ciepło, ale nie upały. A o to mi chodzi :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie wiem czy w tym roku gdzieś pojadę, jak juz to Polska, ale wszystko bedzie zależało czy dziecko polubi jazdę samochodem, raczej dzieci lubią, ale nie chće go przemęczać długa jazda.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w zeszłym roku byliśmy na Krecie polecam :) W tym miała być Dominikana planowana ale wiadomo że to przelożymy i pojedziemy kiedyś juz z dzidziusiem :) W kwietniu mamy rocznice ślubu więc może Włochy objazdówka na kilka dni:) Albo poprostu Polskie morze :) A z dzidziusiem zobaczymy może wrzesień jakieś tygodniowe wakacje ale jeszcze tak daleko nie wybiegamy :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Olcia, Zakynthos i żółwie to był nasz pierwszy plan! Ale najlepszy czas właśnie dla mnie, żeby jechać to marzec/kwiecień, a to chyba za wcześnie na Grecję. Z tego co zdążyłam się zorientować, właśnie Kanary będą najlepszym wyborem, bo już ciepło, ale nie upały. A o to mi chodzi :)

Naditta, bardzo polecam! Tylko maluch musi być ciut większy, żeby mógł z Wami np. na rowerek wodny wsiąść. Z rowerku można wskoczyć do wody i popływać z żółwiem. Chociaż my na materacach po prostu pływaliśmy. Najwięcej żółwi jest właśnie w czerwcu, nie ma też wtedy jeszcze masy ludzi, więc polecam.

z tego co rozmawiałam w biurze podróży to w marcu/kwietniu tylko Kanary tak na prawdę.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tylko Kanary. Ja już się zorientowałam czytając w internecie. Ale jeszcze nie byłam więc chętnie pojadę :) dla mnie każde miejsce gdzie ciepło, słonecznie i niebieska woda jest ok :) Olcia, to może wyjdzie tak, że spotkamy się przypadkiem na Kanarach :D
    Andzia, Włochy gorąco polecam! Uwielbiam, ale byliśmy już 3 razy i mój mąż się nie da namówić na kolejną wycieczkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:20

Andzia SM lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny obudziłyście moją duszę podróżnika i już namawiam męża, żebyśmy też gdzieś jechali. Ze mną jest tylko taki problem, że źle znoszę podróże. Mój mąż ma dobrze, bo w tym roku na narty jedzie, a ja też bym chętnie chciała się gdzieś wyrwać, ale wiem, że nie wytrzymam tyle godzin w aucie:/ Trzeba będzie coś wykombinować, bo chociaż jakiś fajny weekend mi się należy przed tym porodem :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, ja dałam radę 27 godzin w aucie ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta swego czasu to i ja tak mogłam jeździć, ale parę lat temu włączyły mi się jakieś lęki i długa jazda mnie mocno męczy (chyba, że sama prowadzę) i stresuje (czego wolałabym dziecku oszczędzić). Sama nie wiem czemu tak się stało, chyba mi się w głowie coś poprzestawiało. Będę musiała coś bliżej zorganizować, jakaś Praga lub coś podobnego.
    Jak piszecie o tych Kanarach to mi się tak przypomniały zeszłe wakacje- to była nasza spóźniona podróż poślubna i chciałam przed ciążą jechać w jakieś ładne miejsce :) Na pewno nie będziecie żałować wyboru :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ja niestety nie byłam ani razu ale te pozytywne opinie tylko mnie sklaniają do tego by się jednak udało wybrac :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co polecam Sycylię, ja się zakochałam! Chociaż tzw Lazurowe Wybrzeże też jest piękne, ale duuużo droższe.

Andzia SM lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, nie wiem co się ze mną dzieje dziewczyny, muszę przystopować bo aż mam wyrzuty sumienia :P Jem zdecydowanie za dużo słodkiego. Kwaśne i słodkie na przemian. Co to będzie u mnie? Kwaśne na chłopaka, a słodkie podobno na dziewczynkę. Bardzo ciekawe :D
    Właśnie wchłonęłam 1/3 pudełka lodów... chyba w nocy nie zasnę. A przed ciążą ze słodkiego tylko owoce. Eh..
    A jak to jest u Was z tymi smakami?

Muszę się pochwalić: pierwsze zakupy ciążowe za mną. Dzisiaj dostałam przesyłkę z 2 parami legginsów i dżinsami ciążowymi. Jestem mega zadowolona z jakości :). Muszą jeszcze poczekać aż brzuch podrośnie, ale jestem gotowa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:15

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ