X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ja w zeszłym roku byłam z mężem na wakacjach nad morzem, to były moj jeden z najlepszych urlopów, myśl ze będziemy mieć dziecko tak na nas uspokajająco działała, bardzo wypoczęliśmy, pomimo ze całymi dniami jeździliśmy na rowerach, a wieczorami spacerowaliśmy. I to były pierwsze wakacje na których byliśmy sami, trochę sie obawialiśmy ze bedzie nudno, ale chyba dzięki dziecku w brzuszku byliśmy przeszczęśliwi.

Czarna ja ok 25 tyg miałam zaplanowany wyjazd w Bieszczady do kolegi, wszystko juz umówione, maz i szwagier urlopy wzięli, mieliśmy wyjeżdżać w piątek a w środę na wizycie u lekarza dowiedziałam sie ze mam problem z łożyskiem i muszę leżeć. Trudno czasem tak bywa.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy polecieć w jakieś fajne miejsce, chyba będą to Wyspy Kanaryjskie, ale jeszcze zobaczymy :)

Czarna takie bóle brzucha podobno normalne w drugim trymestrze, moja kuzynka miała tak ciągle, mówi że 2 trymestr cały na nospie...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta zastanów się dobrze, czy wytrzymasz tyle godzin w samolocie. My byliśmy w zeszłym roku i to była masakra. Była też dziewczyna w dosyć zaawansowanej ciąży i widać było, że niezbyt dobrze znosi taki długi lot. Ale same wyspy kanaryjskie piękne.
    My pewnie pojedziemy w maju nad morze do rodziny męża, bo nie będzie nas na Wielkanoc. Już tak dawno nie byłam nad polskim morzem, bo mi tak urlop beznadziejnie wypadał, a kocham o każdej porze roku :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież to krótki lot :) a jak nie to, to wtedy może Grecja, Hiszpania albo Portugalia. Wyjdzie w praniu :)
    My na ten rok planowaliśmy egzotyczna wycieczkę tj Jamajka, Mauritius albo Dominikana. Ale to musimy przesunąć :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, w porównaniu do tych drugich to krótki :P Mnie bardzo męczy latanie, może dlatego, 5 godzin to dla mnie niestety jest za długo. Ale jeśli lubisz latać to Ci polecam, bo mi się bardzo podobało i chętnie bym jeszcze tam wróciła, bo nie zobaczyłam wszystkiego, co bym chciała.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie takie lot to nie będzie problem :)
    A gdzie dokładnie byłaś Pigulka?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teneryfa. Ale ponoć wszystkie są piękne :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta my też planujemy wakacje przed narodzinami malucha. Najlepszy do latania jest 2 trymestr, w 3 to już nie chcą wpuszczać do samolotu :)
    My też się wybieramy na Kanary w marcu lub kwietniu.

W zeszłym roku byliśmy w Grecji na Zakhyntos - serdecznie polecam, ale w czerwcu. Wtedy są żółwie Caretta Caretta - można z nimi pływać w morzu, niesamowite wspomnienia!

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie w tym roku chcieliśmy lecieć do Grecji, ale czerwiec to już będzie za późno własnie :/ Polecimy za rok z maluszkiem :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, Zakynthos i żółwie to był nasz pierwszy plan! Ale najlepszy czas właśnie dla mnie, żeby jechać to marzec/kwiecień, a to chyba za wcześnie na Grecję. Z tego co zdążyłam się zorientować, właśnie Kanary będą najlepszym wyborem, bo już ciepło, ale nie upały. A o to mi chodzi :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie wiem czy w tym roku gdzieś pojadę, jak juz to Polska, ale wszystko bedzie zależało czy dziecko polubi jazdę samochodem, raczej dzieci lubią, ale nie chće go przemęczać długa jazda.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w zeszłym roku byliśmy na Krecie polecam :) W tym miała być Dominikana planowana ale wiadomo że to przelożymy i pojedziemy kiedyś juz z dzidziusiem :) W kwietniu mamy rocznice ślubu więc może Włochy objazdówka na kilka dni:) Albo poprostu Polskie morze :) A z dzidziusiem zobaczymy może wrzesień jakieś tygodniowe wakacje ale jeszcze tak daleko nie wybiegamy :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Olcia, Zakynthos i żółwie to był nasz pierwszy plan! Ale najlepszy czas właśnie dla mnie, żeby jechać to marzec/kwiecień, a to chyba za wcześnie na Grecję. Z tego co zdążyłam się zorientować, właśnie Kanary będą najlepszym wyborem, bo już ciepło, ale nie upały. A o to mi chodzi :)

Naditta, bardzo polecam! Tylko maluch musi być ciut większy, żeby mógł z Wami np. na rowerek wodny wsiąść. Z rowerku można wskoczyć do wody i popływać z żółwiem. Chociaż my na materacach po prostu pływaliśmy. Najwięcej żółwi jest właśnie w czerwcu, nie ma też wtedy jeszcze masy ludzi, więc polecam.

z tego co rozmawiałam w biurze podróży to w marcu/kwietniu tylko Kanary tak na prawdę.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tylko Kanary. Ja już się zorientowałam czytając w internecie. Ale jeszcze nie byłam więc chętnie pojadę :) dla mnie każde miejsce gdzie ciepło, słonecznie i niebieska woda jest ok :) Olcia, to może wyjdzie tak, że spotkamy się przypadkiem na Kanarach :D
    Andzia, Włochy gorąco polecam! Uwielbiam, ale byliśmy już 3 razy i mój mąż się nie da namówić na kolejną wycieczkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:20

Andzia SM lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny obudziłyście moją duszę podróżnika i już namawiam męża, żebyśmy też gdzieś jechali. Ze mną jest tylko taki problem, że źle znoszę podróże. Mój mąż ma dobrze, bo w tym roku na narty jedzie, a ja też bym chętnie chciała się gdzieś wyrwać, ale wiem, że nie wytrzymam tyle godzin w aucie:/ Trzeba będzie coś wykombinować, bo chociaż jakiś fajny weekend mi się należy przed tym porodem :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, ja dałam radę 27 godzin w aucie ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta swego czasu to i ja tak mogłam jeździć, ale parę lat temu włączyły mi się jakieś lęki i długa jazda mnie mocno męczy (chyba, że sama prowadzę) i stresuje (czego wolałabym dziecku oszczędzić). Sama nie wiem czemu tak się stało, chyba mi się w głowie coś poprzestawiało. Będę musiała coś bliżej zorganizować, jakaś Praga lub coś podobnego.
    Jak piszecie o tych Kanarach to mi się tak przypomniały zeszłe wakacje- to była nasza spóźniona podróż poślubna i chciałam przed ciążą jechać w jakieś ładne miejsce :) Na pewno nie będziecie żałować wyboru :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ja niestety nie byłam ani razu ale te pozytywne opinie tylko mnie sklaniają do tego by się jednak udało wybrac :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co polecam Sycylię, ja się zakochałam! Chociaż tzw Lazurowe Wybrzeże też jest piękne, ale duuużo droższe.

Andzia SM lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, nie wiem co się ze mną dzieje dziewczyny, muszę przystopować bo aż mam wyrzuty sumienia :P Jem zdecydowanie za dużo słodkiego. Kwaśne i słodkie na przemian. Co to będzie u mnie? Kwaśne na chłopaka, a słodkie podobno na dziewczynkę. Bardzo ciekawe :D
    Właśnie wchłonęłam 1/3 pudełka lodów... chyba w nocy nie zasnę. A przed ciążą ze słodkiego tylko owoce. Eh..
    A jak to jest u Was z tymi smakami?

Muszę się pochwalić: pierwsze zakupy ciążowe za mną. Dzisiaj dostałam przesyłkę z 2 parami legginsów i dżinsami ciążowymi. Jestem mega zadowolona z jakości :). Muszą jeszcze poczekać aż brzuch podrośnie, ale jestem gotowa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:15

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ