X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona słyszałam, że w drugiej ciąży szybciej odczuwa się ruchy :) a ja podczas ostatniej wizyty dowiedziałam się, że mam dużo wód płodowych więc może też dlatego trochę później poczułam ruchy (belly mi wyznaczyło pierwsze ruchy dokładnie na miesiąc temu :P).Od poniedziałku idę na tygodniowy urlop, więc dzisiaj jedziemy z mężem do rodziców. Na pewno odpocznę sobie :D

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam dzisiaj wyniki całościowe badań prenatalnych. Ryzyko chorób genetycznych jest niskie. Są tam jeszcze jakieś inne dane, ale nie wnikam za bardzo, bo jest na samym początku listu napisane, że niskie ryzyko. Bardzo mnie to cieszy :)

Karola, ale Ci zazdroszczę urlopu i wizyty u rodziców...

pigułka lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta super wieści, gratulacje :)

Naditta lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wieści u Was
    Ja dzisiaj byłam u lekarza i mi powiedziała ze chyba taka moja natura, ze wszystko wskazuje na przyspieszony poród a dziecko jak siedzi w brzuszku tak siedzi. Ale znowu muszę iść na kontrole wód w środę, bo mam wg jakieś oceny na 5, a norma jest 5-8 na ten tydzień, czyli sie mieszczę ale ze względu ze jestem w dolnej granicy to mam przyjść. Jakby jeszcze spadły to wysyła mnie do szpitala, ale oczywiście nie wpadłam na to zeby sie spytać co by mi tam robili w tym szpitalu.
    Tez tak macie ze lekarz cos do Was mówi, ja to niby rozumiem a potem przyjeżdżam do domu i mam mnóstwo pytań i szukam odp na necie zamiast od razu sie lekarza zapytać

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Tak sie melduje, mam dola, ciagle mi niedobrze... meczy mnie obiad do tej pory... boli mnie stopa, ale chodze... sztywne obuwie obowiazkowe... przechodze na diete paleo, ale zmodyfikowana bo lubie i mam ochote na mleczne przetwory... mam znowu wysyp pryszczy, wlosy sie nie ukladaja, rosne, nie tylko w brzichu, ale uda... nie wiem skad, bo jak na mnie to za malo jem... paradoksy same...

Nie mam sil na internety wiec rzadko bede na forum... dzisiaj za kazdym razem jak spojrzalam w lustro to plakalam... spodnie wyprane to nie mialam dzisiaj co ubrac, bo albo sie niedopinam bo faldy wystawaly... mialam wrzucic zdjecia brzucha ale jak zwykle mi schodZI bo z tel nie potrafie a nie mam ochoty odpalac laptopa i meczyc sie z elektronika... Bbrzuszki Wasze na zdjeciach piekne i takie juz ciazowe :) <3

Wycieczki ok, zmeczona, obolale plecy, brzuch ciagnie, trzeba bylo w pierwszym trymescie cos podzialac, bo teraz mi gorzej...

Z dobrych wiesci to ze z mezem ppukladalismy sobie (oprocz jego nawykow zywieniowych) to wszystko jest ok. Na ten moment rozwodu nie bedzie :)
    Buziaki :*

Dana widze, ze maluchowi za dobrze y Ciebie :) ja to juz porodu nie moge sie doczekac... za duzo niewiadomych, chce urodzic naturalnie, najlepiej w domu i miec to wszystko za soba... a przede mna ponad polowa jeszcze...

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Dana, ja na szczęście tak nie mam. Mam wykształcenie "medyczne", a mój lekarz nigdy niczego nie zostawia niedopowiedzianego. Za to mój mąż mało kuma z tych rzeczy, a chodzi ze mną na wizyty i lekarz jemu wszystko tłumaczy, a że jest dociekliwy to trochę tego jest :P
    Kurcze nie zasnę chyba dzisiaj, mój mąż wraca dopiero ok 3 w nocy a ja nie umiem bez niego spać. Do tego sąsiad chyba zrobił imprezę, bo coś tam śpiewa. Często krzyczy i wyzywa swoją kobietę, co chwila tylko słychać: ku***a, ja pie***lę, a akurat mamy sypialnię od ich strony, krzyczą na siebie,trzaskają czymś, potem ta babka płacze, a na drugi dzień spacerują za rączkę jak gdyby nigdy nic. Patologia normalnie.
    Mnie na szczęście drugi trymetr rozpieszcza. Pokuszę się nawet o nieskromne stwierdzenie, że chyba wyładniałam, bo w końcu mi się pryszcze zagoiły na twarzy i jakoś tak lepiej wyglądam. Męczy mnie tylko, że mam dalej bana na ćwiczenia i basen, bo poruszałabym się już trochę, ale powtarzam sobie, że wytrzymam jeszcze te 4 tygodnie.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, a Ty nie pracujesz teraz, jesteś na zwolnieniu dobrze pamiętam?
    Wcale się nie dziwie, że masz chęć się poruszać :)
    Mi też tego brakuje (wtedy jak się nie czuję zmęczona), ale ciężko mi znaleźć czas...
    A Ty czemu masz bana na ćwiczenia?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, siedze w domu i juz usiedziec nie moge. Co do basenu to mi zabronil, zebym infekcji nie zlapala, a co do cwiczen to mi nie powiedzial dlaczego. Ostatnio mialam to plamienie jak sie lozysko tworzylo bo bylo blisko szyjki macicy wiec moze dlatego.
    Dzisiaj jak mowili w wiadomosciach, ze u nas w Krakowie juz jest kilka przypadkow ptasiej grypy to sobie tak myslalam, ze cale szczescie, ze ja na tym zwolnieniu siedze.
    Dzisiaj w ramach cwiczen zrobilam sobie gimnastyke sprzataniowa, meza mi rozlozylo, wiec sama musialam wszystko ogarnac i bylam taka zadowolona z tego ruchu :) w ogole slonko, cieplo, to czlowiekowi sie wiecej chce :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mńie wczoraj tak słoneczko świeciło, ze jak posprzątałam, otworzyłam okna to myślałam ze juz wiosna przyszła, ale gdzie tam jeszcze.
    Pigułka ja właśnie musiałam zrezygnować z basenu bo miałam problem z bakteriami w moczu, a potem jeszcze z ćwiczeń z powodu zbyt nisko ułożonego łożyska.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wielką ochotę popływać, ale mąż mówi stanowcze nie, za żadne skarby nie chce mnie puścić na basen tutaj, mówi że za dużo syfu w tej wodzie bo dużo różnych ludzi :D Może i ma rację, nie upieram się w każdym razie.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie chodzimy na taki mały basen, gdzie nie ma dużo ludzi. W weekend jak się pójdzie ok 12-13 to jest się czasem samemu na pasie, ewentualnie w 2 osoby.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam na urodzinach koleżanki, ktora jest w naszym wieku. I tak sobie uświadomiłam ze w tym roku konczymy 28lat, nie fajnie to brzmi, jakos tak sie staro poczułam, a zwłaszcza ze moje urodziny sa juz w lutym. Coraz bliżej tej 30-stki, wtedy chyba juz popadnę w depresje.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama sobie na 30 urodziny zrobiła dobry prezent- czyli mnie. Urodziłam się kilka dni po jej urodzinach, a termin miała dokładnie na swoje urodziny. Mój mąż w marcu będzie miał 32, więc przy nim zawsze czuję się młoda. Wyglądam też na jakieś 22-24. Kiedyś taki dziadek mi mówi, że taka młoda jestem, a już męża mam, że teraz to się te dziewczyny spieszą. Dopiero jak mu powiedziałam, że przecież skończyłam studia, a już tu pracuję parę lat to sobie w głowie policzył i się zreflektował :P Ja się tam dalej młodo czuję, bo jeszcze młode dupeczki jesteśmy. Dana, to na pewno dlatego, że czujesz się już za duża i chciałabyś już urodzić, mówię Ci :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sobie policzę i przypomnę ile mam lat, to wtedy łapię lekkiego doła. Ale ogólnie na codzień czuję się młoda i chyba tak też wyglądam, bo w sklepie zawsze pytają o dowód, a jak zaczynałam aktualną pracę rok temu to nikt mi nie wierzył ile mam lat, dawali mi między 19-22 :D. Pigułka, ja mam podobnie, przy mężu jestem młoda, tylko mój troszkę starszy od Twojego, niedługo będzie miał 34 ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio tak narzekałam na to, że będę musiała wszystko kupować, a dzisiaj moja przyszła (mam nadzieję) szwagierka przywiozła mi całą walizkę ubranek dla dziecka. Jak oglądam te małe ciuszki to się zastanawiam jak ja tą maliznę w to ubiorę :) Aż się wzruszyłam...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka a na chłopca czy dziewczynkę ubranka dostałaś? Bo żebyś potem chłopca na różowo nie musiała ubierać :D

Ja wczoraj byłam z mężem na tzw rozeznaniu. Mąż jest przerażony jakie koszty przed nami :D ale bardzo się zainteresował wózkami, aż ciężko mi było go wyciągnąć ze sklepu. Ceny przerażające, rzeczywiście. Nie było nic tańszego niż 600 funtów... Ale znalazł też łóżeczko i powiedział, że on je kupi. Drewno z białym i można go potem przerobić na łóżko jak dziecko większe.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka po dziewczynce, więc głownie różowe, ale jest też trochę neutralnych, więc jakby siusiak wyrósł to też się coś wybierze. Gdyby się trafił chłopiec to z kolei siostra mojej babci dzwoniła, że ma dużo ubranek po swoich 2 wnukach. Nie sądziłam, że po prostu jeszcze je mają.
    Mnie też koszty przerażają, zwłaszcza wózków, fotelików do auta itp.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam czuję się młoda. Urodziny mam w listopadzie, więc przez najbliższe 10 miesięcy będę miała jeszcze 27 lat :P mój mąż jest w moim wieku (2 tygodnie młodszy :P) ale jestem najmłodsza z całego kuzynostwa i nawet wszyscy mówią na mnie "młoda". Kryzys przyjdzie chyba w momencie kiedy już urodzę dwójkę dzieci, będę pracowała przez kilka lat w jednym miejscu i będę miała mieszkanie na kredyt...czyli nieprędko chyba :P Dzisiaj byłam w Lidlu, bo zaczyna się promocja na ciuszki niemowlęce (pajacyki, bodziaki, dresiki) i trochę się obkupiłam- tzn. przyszła babcia zasponsorowała. Pościel też była ale nie jakaś powalająca, więc nie kupiłam. Za to pojutrze jadę do Ikei tam myślę,że będzie małe szaleństwo zakupowe :P

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj na zakupach m.in. w smyku, h&m. Było sporo rzeczy przecenionych i mimo, że znam płeć wstrzymałam się jeszcze z zakupami. Poczekam do następnego USG, które mam w 20 tygodniu. Jeżeli wszystko będzie ok to ruszę na wielkie zakupy dla maluszka:)

atdc3e5erjm386my.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, ja też chcę się wstrzymać z zakupami i zacząć dopiero po usg polowkowym, które mam dopiero początkiem marca :(
    Chociaż powiem Wam, że ostatnio pogrzebalam trochę na stronie Nexta i nawet miałam.kilka rzeczy z wyprzedaży w koszyku. Potem się rozmyślań, stwierdziłam że to niemadre bo nie znam płci, a poza tym że przesyłkę się płaci więc wolę zamówić więcej już później :) ale cudne mają ciuszki, mówię Wam :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ