rocznik 88 w pierwszej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już powoli kompletuję ciuszki. Na razie kupujemy neutralne kolory, żeby pasowały na chłopca i dziewczynkę.
Nie wierzę w przesądy, że to może przynieść pecha.
Jak ma się coś wydarzyć to się wydarzy bez względu na to, czy będę miała śpioszki w domu czy nie
Teraz jest dużo fajnych cen w sklepach, można za pół ceny kupić na prawdę fajne rzeczy. Aż żal byłoby nie skorzystać -
Ja wolę szybciej wszystko pokupowac póki czuję się bardzo dobrze bo nigdy niewiadomo jak będzie dalej z moim samopoczuciem. A tak to przynajmniej będę miała spokojną głowę już nie mogę się odoczekać wyjazdu do Ikei wózek też już mamy wybrany tylko czekamy jeszcze na płeć żeby wiedzieć który wzór wybrać
-
Ja dzisiaj tez byłam w lidlu i jak zobaczyłam te wszystkie starsze panie pod sklepem, to sie zastanawiałam na co sie rzuca. Mi najbardziej zależało na staniku do karmienia, było tylko kilka ale udało mi sie upolować bez walki, oczywiście nie potrafiłam przejść obok ubranek zeby czegoś nie wziąć pomimo ze tyle ubranek dostałam ze nie wiem czy zdarze we wszytsko ubrać dziecko.
Macie juz imiona wybrane? Bo ja cała ciąże mówiłam do brzuszka Grześ, a od soboty zaczęłam wymyślać inne i jestem niepewna, kurczę trzeba wybrać imię na całe życie maluszka, chyba wsadzę karteczki z imionami do kuli i wylosuje, jak dziecko bedzie miało pretensje, to powiem ze tak wylosowaliśmy.
-
Mój mąż już wybrał imię i mi nie pozwala zmienić. Jak ostatnio powypisywałam na kartce kilka imion to się pytał po co, bo imię już jest. Jedyne co, to nie chwalimy się tym, bo nie chcemy żeby nam wszyscy obrzydzili
A tak swoją drogą to mój mąż jest Grześ, więc mi się miło kojarzyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 22:50
-
Hej,
Ja jeszcze nie zdecydowalam jakie imie, nie mam ani dla chlopca ani dla dziewczynki...
wczoraj na gimnastyce ciazowej, jak powiedzialam, ze za tydzien zaczynam 5 miesiac (w sumie to wedlug usg juz mam 5 miesiac, bo dzidzia duza), to zdziwily sie ze mam tak maly brzuch... mnie sie wydaje ze mam balon przed soba, w żadne spodnie nie wchodze, te na guzik. rajstopy zaczynaja uciskac, chociaz je wysoko zaciagam. jak zalozylam sukienkie to cycek wyplywa, brzuch wystajacy, a one mi mowia ze nie mam brzucha, a kolezanki ze nic nie tyje... dobrze sie ubieram chociaz juz mam niewiele do wyboru z ciuchow...
wczoraj wozek wzielismy do tesciowej... myslalam ze taki kompaktowy wozek, jeden z lzejszych w dobrej cenie... a tu takie rozczarowanie, jak wyjde na spacer to za szybko nie wroce, bo nie dam rady sama go ogarnac. stelaz pojechal ledwo w bagazniku, a gondola zajela miejsce pasazera... a auto wydawalo mi sie w miare, nie jakies super male... a wozek jeden z mniejszych...
Przeszłam na diete paleo, nie jem cukru, glutenu czyli zboz, makaronow, maki zwyklej. od piatku chleba nie tknelam i musze przyznac ze juz nudzi mi sie jedzenie ciagle miesa i jajek. tesknie za bialym serkiem na chlebku. w ogole co jest bardzo dziwne, bo do lodow mnie nie ciagnie, slodkie moze nie istniec. Lepiej sie czuje, juz mnie tak nie mdli mocno, jak zjem mala porcje dosc kaloryczna, to pozniej jak jestem glodna to ze smakiem zjadam drugi posilek. na razie pryszcze nie wyskakuja, goja sie te co sa zajadam tlusto (tluste dobre mieso, jajka na masle, salatke polewam olejem z orzechow wloskich), duzo warzyw, owocow a waga ledwo w gore idzie, mam nadzieje, ze dziecku nie zaszkodze, bo ja sie lepiej czuje...
A własnie, bo Wy bardziej ogarniacie, jedne zrodla podaja, ze 5 miesiac od 18 tygodnia, ale ze 17 plus 1 ? czy dopiero 17 plus 6 mam liczyc i do tego jak 18 t.c. sie pojawi? bo juz nie wiem sama, ciagle tygodniami operuje, a osoby ktore nie sa w ciazy, latwiej czaja jak miesiacem operuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 09:49
22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci " -
Oj tak ludzie potrafią obrzydzić imię, ostatnio chwile rozmawialam z koleżanka to mi powiedziała ze mam sie nad tym jeszcze zastanowić. Albo zaraz ktoś zaczyna opowiadać ze zna jakiegoś Grzegorza co ma okropny charakter. Maz tez mi kazał juz nie wymyślać z imieniem
Czarna tylko sie cieszyć, ze ludzie tak reagują. Mi tez na fitnessie mówiono ze dobrze wyglądam. Mozna ubraniem fajnie podkreślić brzuszek ale z drugiej strony nie wyglądać jak balon. Mam taka jedna bluzkę i spodnie, wiec jak spotykam sie z koleżankami i chce dobrze wyglądać to zawsze to ubieram i wszyscy mi mówią jak ciąża mi służy.
-
Mi ostatnio mąż powiedział, że gdyby nie był że mną na usg to nie uwierzylby w tą ciążę, bo przecież nic nie widać... Tak samo w pracy, ciągle widzę te spojrzenia na brzuch. A tu nic . No ale każda rośnie w swoim tempie, ja się tym już nie przejmuje. Póki co ja mam ok 0.8 kg na plusie...
CzarnaKawa uważaj z dieta bo w ciazy podobno trzeba być ostrożnym, żeby sobie i dziecku nie zaszkodzić. Co do Twojego pytania to 5 mc liczy się od 18t 0d z tego co się orientowałam.
Dziewczyny, a ja od kilku dni mam zagadkę. Znacie to uczucie jak drga Wam powieka albo jakiś mięsień? Ja czuję coś takiego w dole brzucha w środku. Nie ciągle, raz na jakiś czas, ale od kilku dni. Zastanawiam się czy to mogą być ruchy już? Ale z drugiej strony to chyba byłoby za wcześnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 10:50
17.07.2016
-
Ja już brzuszek mam, wczoraj nawet był u mnie brat i się ze mnie śmiał, że znowu przytyłam (a widzieliśmy się w piętek) i jak mówiłam, że może nie będę miała takiego wielkiego brzucha to się wymownie spojrzał na ten co już jest. Bezczelny. Tak się z ciężarnej nabijać.
-
My imiona mamy wybrane, dziewczynka- Zuzanna, a chłopiec Aleksander. Byliśmy wyjątkowo zgodni z mężem, choć mi po głowie chodziła jeszcze niedawno Pola, a jemu Lena. Ciekawe Dana czy nie będzie tak jak u Ciebie, że jak zbliży się termin to nam się odmieni Naditta, jak jesteś szczuplutka to mogą być ruchy. Podobno najlepiej wieczorkiem położyć się na wznak, wyciszyć i wtedy ruchy powinny być bardziej odczuwalne. Ja kiedy poczułam je pierwszy raz w zeszły czwartek byłam absolutnie pewna, że to to Wczoraj jak przed zaśnieciem znowu poczułam ruchy to aż łezki mi poleciały (taka płaczliwa teraz jestem ).
-
Karola, a u mnie właśnie to się pojawia rano po kawie tzn dzisiaj tak było bo wcześniej to właściwie jakoś nie zwracałam mocno uwagi kiedy i po czym...
Co do imion to u mnie jest wybrane dla chłopca, a dla dziewczynki już problem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 15:09
17.07.2016
-
co do ruchów, to ja nie miałam uczucia takiego drgania, tylko bardziej jakby mnie cos delikatnie dotykalo od środka
dzisiaj mi mąż zobił mini sesje, żeby mieć pamiątkę jak wyglądałam przed porodem
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c33a5727779.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/03d08dc2fa82.jpgKarola1988, Karola1988, pigułka, Naditta, CzarnaKawa, Anika27 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny maz mi zrobil dzisiaj mega przyjemnosc i wrocil wczesniej z pracy. Poszlismy na spacerek na zakupy, zahaczylismy o sklep z wozkami, zeszlo nam chyba 2 godziny i jak wrocilam do domu to padlam. Z moja kondycja jest mega slabo, a chodzilam codziennie pieszo do pracy 2 km w jedna strone. Mam nadzieje, ze to po prostu kumulacja, bo wczoraj mialam dluzsza wycieczke do muzeum, ale po prostu porazka z tym, ze czlowiek tak szybko sie meczy
A tak w ogole to nie macie wrazenia, ze te wszystkie wozki sa jakies takie strasznie wielkie? Ja ogladalam tylko jakiegos jednego no namea ktory byl w miare lekki i zgrabny.