X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/ochraniacze-grozne-dla-dzieci-niemowleta-moga-sie-udusic,600291.html

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, może zadam głupie pytanie, ale jak dziecko może się udusić o taki ochraniacz to jak przekręci się na brzuch to kocykiem też może się udusić?

o14882c3tzwz2hbc.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka to chyba chodzi o to ze jak nie ma ochraniaczy to minimalizujemy zagrożenie, ale rzeczywiście głupi kocyk może zaszkodzić.
    Monitor oddechu mam po moim chrześniaku, ale trochę dziwnie on działa, nie mam do niego instrukcji obsługi ale przetestowałem sobie to na butelce. Dałam butelkę do łóżeczka i podłączyłem monitor, jak wzięłam butelkę to zaczęło wyć, wiec za bardzo nie wiem jak to działa bo butelka nie oddycha a przecież na moj rozum to powinno wyczuwać czy dziecko oddycha, a nie czy jest ciężar na łóżeczku, muszę podpytać mojego brata jeszcze o to, bo od niego to mam.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu potwierdza się, że im mniej wiesz, tym lepiej śpisz. Ja wciąż zachowuję zdrowy rozsądek i staram się krytycznie podchodzić do każdej tego typu informacji. Być może po porodzie mój światopogląd się odmieni :P

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana moj znajomy zrobil dokladnie taki sam test i mowil to co Ty. Wiec nie wiem jak to z tymi moinitorami jest...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo podobno może się udusić spiąc na poduszce, albo mając jakieś pluszaki w łóżeczku. Zdrowy rozsądek jak najbardziej, ale ja jestem panikara, więc wolę eliminować zagrożenia, dla własnego spokoju. Tym bardziej, że te ochraniacze niczemu nie służą, są tylko ozdobą łóżeczka.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta są ozdobą ale też w razie czego amortyzują ewentualne uderzenie dziecka głową o szczebelki (kiedy już będzie się przewracało ;)) ja ten ochraniacz mam ale czy go założymy to się zobaczy, hehe. Planuję kupić elektroniczną nianię z monitorem oddechu (też jeszcze nie wiem jak to działa :P) i mam nadzieję, że pewnie mnie trochę ten zakup uspokoi. Choć pewnie za jakiś czas się okaże, że elektroniczne nianie wysyłają jakieś szkodliwe promieniowanie i powodują upośledzenie...

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Karola lekarze mówią, że nawet jeśli dziecko się uderzy to mu w żaden sposób nie zagraża. Uczy się w ten sposób i przystosowuje :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, jak przy każdej kwestii- zdania są podzielone ;) Ja ochraniacz mam ale czy go używać będę- okaże się :) Dzisiaj wg belly wybija mi połowa ciąży :D Ciągle słyszę, że świetnie wyglądam i , że na pewno będzie synek (bez komentarza :P). Czuję się też bardzo dobrze (oby tak dalej!). Planuję pracować do połowy maja i mam nadzieję, że mój plan uda mi się zrealizować ;) Zaopatrzyłam się w kolejne spodnie ciążowe rurki megawygodne i mam nadzieję, że wystarczą mi do końca ciąży- kupione oczywiście w szmatlandzie. Ewentualnie jak zrobi się ciepło to kupie jakieś rybaczki czy krótkie spodenki. Jeszcze Wam się pochwalę, że zrobiłam dzisiaj pierożki ruskie! Pyszne wyszły...pewnie będziemy je z mężem jeść przez najbliższe dwa dni :P ale pierogi i pizza to dwa dania, które mogłabym jeść codziennie :D

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, chcesz mnie zabić? ślinotoku dostaje na słowo "pierogi" :P

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja złapałam jakieś paskudne przeziębienie i staram się doprowadzić do stanu używalności :/

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, syrop z cebuli, kanapka z masłem i czosnkiem i jeszcze herbatka malinowa i pod kołdrę!

A ja siedzę od 40 minut w poczekalni, mam dzisiaj wizytę u położnej. O 16... Już 20 minut opóźnienia. Narazie wzięli ode mnie mocz i zmierzyli ciśnienie. I uwaga: wyniki moczu po niecalej minucie: it's fine. Padłam. Ciekawe na jakiej podstawie tak stwierdziła, heh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 17:20

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wszystko stosuje + jeszcze inhalacje, plukanie zatok i inne cuda, tylko przejsc nie chce. Bardziej jestem zmeczona katarem niz faktycznie jestem chora, ale coz, trzeba przebolec. Malenstwo chyba harcuje, bo o tych samych porach czuje takie ciagniecia, klucia, szczykanie. Ciekawe kiedy poczuje pierwsze ruchy :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w domu. Dziewczyny, śmiech na sali tutejsza opieka medyczna! Przynajmniej na tym etapie, bo na usg wydawali mi się bardzo profesjonalni. Nie dość, że mocz ocenili tylko na postawie wyglądu, to jeszcze moja położna nie umiała odpowiedzieć na pytanie czy to normalne, że tak wolno przybieram na wadze i że brzuch mi jeszcze nie rośnie. Sprawdzała przy mnie (!) w google... Rozumiecie? Żart jakiś :)

Pewnie nie pamiętacie, ale pisałam kiedyś, że miałam jakieś przeciwciała przy badaniu grupy krwi, których potem przy następnym badaniu nie było. No i tutaj też mi je znaleźli, mam jakieś przeciwciała anty-M. Właśnie próbuje się dowiedzieć co to i skąd. Położna była zdziwiona, że nie miałam nigdy transfuzji krwi ani poronienia i powiedziała, że nie wiedzą w takim razie skąd się u mnie wzięły.
    Mam się nie martwić, bo to nic groźnego.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta to miałaś przygodę z lekarzami i jak im ufać.

Co do jedzenia to ja wczoraj poszłam z mężem na pizzę, jestem ciekawa kiedy bedzie znowu okazja abyśmy wyszli gdzie tylko sami.

A tak w ogole to ja juz muszę rodzic bo mi sie krem na rozstępy kończy, a kupiłam sobie juz krem po porodzie.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, może tam u Ciebie są tacy specjaliści od moczu, że wystarczy im rzucić okiem ;) A co do położnej to mogła chociaż jakoś mniej ostentacyjnie uzupełnić swoją niewiedzę :P
    Dana, Wasz maluszek dba o to żebyś jeszcze jak najwięcej czasu z mężem sam na sam spędziła, więc nie spieszy się ;) A jakiego kremu używasz?

Naditta lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana codziennie sobie o Tobie myślę, czy już zaczęłaś rodzić :) Chyba mu za dobrze w Twoim brzuszku :)
    Oglądaliśmy wczoraj z mężem film "Chemia" i ryczałam jak bóbr.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to wygląda Karola, specjaliści jak nic... No nic , muszę jakoś dać radę :D
    Dobrze, że mam możliwość pójść też do polskiego lekarza.

Dana właśnie, poleć jakieś kremy. Widziałam na zdjęciu, że nie masz rozstępów.
    A powiedz jeszcze, tak z ciekawości pytam: ile przytyłaś od początku ciąży?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam krem elancyl, tuba ma 500ml wiec zużyłam 2 opakowania, gdzieś od 4 miesiąca smarowałam sie raz dziennie ale jak juz brzuszek urósł to 2 razy. Niestety rozstępy sie pojawiły, ale 2 takie malutkie, oby nic więcej juz nie przybyło.
    Co do wagi to przytyłam 12kg, przez ostatni miesiąc sie cieszyłam bo przybrałam w tym czasie tylko kg, ale teraz cos zaczęłam puchnąć, wiec może jeszcze cos przybyć, ale podobńo przed porodem zbierają sie wody i jest więcej krwi, stad te puchnięcie,

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Ja zagladam zeby sprawdzic czy Dana urodzilas. Ale Maluszkowi dobrze u Ciebie :)

Ja dzisiaj wedlug BBF zaczelam 5mc. A wszyscy w dalszym ciagu mowia mi, ze na najedzona wygladam, a zjadam na tej diecie tyle miecha, warzyw, ze powinnam na dwoch talerzach szykowac. domownicy nie moga sie napatrzec jak jem, a w sumie wygladam dla nich tak samo. Z ud zszedl celulit ktory od razu sie pokazal jak zaczelam tyc od ilosci chleba z maslem. Jesli macie problemy z ukl. trawiennym polecam odstawienie glutenu! Po paczku i fawarkach wlasnej roboty tak zle mi bylo... owoce i warzywa plus pelnotlusty nabial razem z miechem to jest to! Jutro na obiad robie spagethi: ryzowy bezglutenowy makaron, dobre mieso z lopatki zmielone w domu, marchew, pomidory z puszki, cebulka czosnek i lubie zielone na talerzu to brokul jeszcze.

Macie na cos teraz specjalne zachciewajki ? Mnie wzielo na budyn i jutro rano bede robic, ale nie z papierka ;)

Z dalszych zakupow kosz mojzeszowy kupilismy, holenderski, co prawda do renowacji, ale przepiekny :) z moim tata bedziemy dzialac od poniedzialku i obicie nowe uszyje, on stelaz wyszlifuje i odmaluje. kolor lawendowy za mna ostatnio chodzi ;) wiec obicie na zmiane bedzie fioletowe. Plan ambitny, ale i tak siedze w domu... wkoncu maszyne do szycia wyciagne i wezme sie za szycie :)

Jak samopoczucia Wasze? Ja sporadycznie czuje babelki te same co miesiac temu, w dalszym ciagu nie wiem czy to ruchy dzieciaszka czy jelitka moje...

W poniedzialek mam kolejna wizyte u gina, stresuje sie bardzo, boje sie ze po mimo takich ilosci jedzenia nie przybieram na wadze... licze ze obrzeki mi schodza a i uda sie wyszczuplily i lepiej bez celulitu wygladaja...

Naditta, mnie tez brzuch nie rosnie, wedlug obserwatorow, a ja mam wrazenie ze jest juz duzy. Nawet moj maz mowi, ze jest maly... moja teoria i kolezanki, ktora rodzila, to odpowiadaja za to silne miesnie brzucha i tyle. Wyskoczy brzuszek w swoim czasie.
    A o co chodzi z waga, to ja tez nie czaje, po mimo takiej ilosci jedzenia waga oscyluje plus minus 300 gram... i to na przestrzeni ostatnich trzech tygodni. A na poczatku plakalam Wam, ze w zastraszajacym tempie tyje...

Noo stresik mam przed wizyta u lekarza... musze czyms ciagle mysli zajmowac, najpierw zla bylam ze co chwila latam do lekarza, a teraz ten miesiac tak dluzy mi sie... chce wiedziec co u mojego maluszka:)

Dana termin masz na srode? Cos o 10tym pisalas? Zlecialo Tobie te 9mcy ? Nie moge napatrzec sie na Twoj brzucholek :) super figura :)

Pozdrawiam i sciskam Was wszystkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 22:57

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ